Äntligen en vinst!



Djurgården gör sin klart sämsta match för säsongen, trots det så bärgar de en vinst (2-1) mot ett för dagen bedrövligt saik. Ska spelet se ut så här så kommer dessa två lag få problem. Spelar man på hemma plan så måste man väl i alla fall kunna begära att de ska försöka föra matchen?

 

Jag ska inte nämna vilket powerplay saik presterade!

 

DIF har börjat serien bra men inte fått poängen de förtjänat. Ser man på denna trepoängare (som kanske inte var rättvis)så kanske den inte speglar hur matchen såg ut. Men ser man på de tre matcher som har spelats så är fyra poäng godkänt.

 

Jag måste bara nämna vilken klant till spelare Jimmie Ericsson är. Konstigt nog så fick han vara kvar trots att han måttade en spark mot en annan spelare, Man snackar om hakningar och tuffa tacklingar men en spark mitt framför ögona på domaren den tar man inte!


Kvällens motståndare



Ikväll är det en stor match i Skellefteå. Celebert besök utav Mästa Mästarna. Själva starten av ES har varit poängmässigt tung för DIF men spelmässigt så har det sett bra ut. Farligt att bara spela bra men inte ta några poäng. Lite för ungt lag för att ha rutinen för det. Det skulle sitta fint att ta lite poäng ikväll!

 

Tvärtom för SAIK, dåligt tråkigt försvars spel men många fler poäng än vad dom är värd!

Superettan here we come

Djurgården blir fullkomligt förnedrade av AIK i fotbollsderbyt på måndagskvällen. 2-0 kunde mer än gärna varit det dubbla. Det var som att se ett juniorlag spela mot ett A-lag. Synd bara att AIKarna känner sig tvingade att filma titt som tätt. Så här förnedrade har inte Djurgården blivit på år och dagar. Spelar de så här så är de inte ens bättre än Gefle så superettan kommer bara närmare och närmare.

 

Katastrof av ledningen att inte ha värvat in spetskompetens, laget saknar så mycket när det kommer fram till straffområdet. Tänk dig en spelare som kan göra mål! Oremo var värvad för att göra mål men det dög han inte till, man kan försöka skylla på att Andre inte har använt han rätt?! Då kan man fråga sig vad som menas!?

Har han inte fått rikligt med babysalva när han har varit på toa?

Har han blivit mobbad i laget?

Har han blivit lämnad hemma när de andra har varit på match?

Har han fått fel skor under hela säsongen?

Det är bara svar han själv kan svara på men att han har fått chansen att visa vad han går för det är helt klart. Eftersom Andre Jeglertz har laborerat med laget hela året så borde han väl han väl ha kunnat tåa in nått mål i alla fall?

 

Nu är inte allt nattsvart om de skulle ramla ner till Gefleklass (superettan). Som jag sa tidigare så är det ett mycket ungt lag som har en potential att växa. Att inte DIF ledningen insåg det i somras och värvade in en rutinerad avslutare är nog anledningen till vart de ligger i tabellen. En nittonårig Argentinare och div. 1 spelaren Dan Burlin kom i somras. Att Burlin skulle få några matcher trodde jag nog, men att han skulle vara en av de bättre i DIF i höst säger nog mer om hur dåliga resterande spelare är än vad duktig Burlin är.

 

 

 


Klacken

Ni snackar om att ha en ordentlig klack men har ni sett detta klipp?

Fotboll

Ikväll är det fotboll istället för hockey på menyn, AIK(riktiga)-DIF. Missa inte ett derby, själv ska jag försöka plugga medans jag tittar. Blir det utskåpning så slår jag helt enkelt av!

Tveksam till spel!

Foppa har svårt att gå på sitt ena ben, låter inte bra att spela då? Nja denna comeback kan bli kortvarig! Alla som gillar att se hans otroligas spel hoppas på något annat men det ser inte bra ut. Mitt tips är att han spelar dessa tre matcher för att sedan "utvärdera/onda fot" sitt spel!

Björklöven värvar stort!



Björklöven skriver kontrakt med en ny artistspelare.  Jesse Schultz är mannen som inte bara ska stå för målskyttet utan han också få fart på de andra slöfockarna till spelare. Han kommer få en stor press på sig att leverera. Att ta hit en translant är i mina ögon helt rätt, det är verkligen målskyttet det slinter i. Backarna med namn som Stenling och Johansson är verkligen några att bygga laget runt! (OBS sarkasm)!

 

 

 

 


The Greats uttalande





I learned to play hockey in Southern Ontario, and I know what great fans they have there. It's my hope they too will have an NHL franchise in the not too distant future.  // Wayne Gretzky





Detta var Waynes första uttalande efter han hade fått sparken från Phoenix. Känns lite bitterhet i detta uttalande? Hamilton kommer kanske att ha ett lag snart. När The Great one pratar då lyssnar man! Ungefär som när jag lyssnar på mina storebröder!

 

 


Inledningen

Nu har inledningen börjat av elitserien och inte har det blivit några många överraskningar, självklart så har inte serien ”satt” sig än men vissa tendenser är klara.

 

Dom matcher jag har sett på tvn har förutom Modo-Frölunda varit av hög tittarfredställelse. Högt tempo i skridskoåkningen, många mål och lite lagom fula tacklingar med många schysta fajter. Precis det man efterstävar som publik.

 

Början av Elitserien har varit bra men nu kan det bara bli bättre.


Avklarad

Djurgården faller i förlängning mot Modo. 2-1 pucken slår typiskt nog Foppa in. Annars måste jag säga att första perioden var den bästa med många målchanser och tuffa tacklingar. Jag skulle tro att en del av spelarna är mör i kroppen ikväll. Foppa har nu tre poäng i sin minicomeback. Kvitteringen som Div 1 spelaren Häggström får raka in i öppet mål var av yppersta klass, finns bara ett fåtal i världen som har känslan att slå en sådan passning. Han gör att matchen blir extra sevärd sedan han delade ut proppar och tjuvsmällar för att sedan avgöra matchen!


Jaaa äntligen DIF-MODO!



Äntligen så har huvudstaden tagit sitt förnuft till fånga och är beredda på att gå på hockey igen. För första gången på många år så ser det ut som att premiären blir utsåld för DIF.

 

Vad beror det på då? Ja man kan kanske säga Foppa och det är inte så lite det men det var faktiskt redan 7000 sålda biljetter innan han bestämde sig för att spela.

Kan det vara så att DIF går mot en bättre säsong då? Nja visserligen ser det bättre ut än på många år men de har haft bra trupper förut utan att dra folk till läktaren.

Beror det på fotbollen misslyckande säsong då? Ja där är nog förklaringen, de har haft det tunt på läktaren hela säsongen och då kan det släppa när hockeyn börjar igen. Sen att DIFHOCKEY har gjort en helomvändning till fansens fördel i frågan hur läktare och match arrangemang ska bedrivas kan vara nog så stor förklaring.

 

 

Klockan fem i eftermiddag så går drabbningen på tv så missa för guds skull inte den!

 

 

 

 


Avklarad



Ja då var premiären avklarad och det blev en riktig drabbning nere i Jönköping. 7-6 till HV mot DIF och då tittar man naturligtvis på målvakterna men visst 7 mål är alldeles för mycket men lägg till att han gjorde ett antal kvalificerade räddningar så förstår ni vilket såll till försvar det var. Nu ska man också se att 6 mål i Jönköping kommer det inte att vara många lag i vinter som klarar av, men det gör inga poäng för det!

 

Foppas match i Ö-vik var den jag såg på från början men den var tråkig, tur var så slog jag över.


ES Premiär!



Jag satt och såg på matchen mellan FBK - saik och det blev lite som väntat. FBK gick till en till synes trygg ledning med 3-0 men i sista sprattlade saik till och reducerade till 2-3 som blev slutresultatet. Hadelöv stod i mål och rörde knappt pucken i första perioden om man inte räknar med när han rakade ut pucken ur mål! Första gången jag såg den upphaussade junioren Adam Larsson. Han gör ingen besviken 16 år och spelar fruktansvärt rutinerat. Roligaste med saik var nog att fd Björklöven spelaren Johan Forsberg fick göra mål i sin elitseriedebut!  Han är riktigt rolig att följa, åker skridskor som en anka men är ALLTID först ut med pucken från sargen.


NR 6 och det bästa laget !

  1. Frölunda
  2. HV71
  3. Linköping
  4. Modo
  5. Färjestad
  6. DIF
  7. Luleå
  8. Timrå
  9. SAIK
  10. Brynäs
  11. SSK
  12. Rögle

 

 

Sist men inte minst så har vi Sveriges hetaste lag. Sveriges vackraste lag. Framförallt Sveriges eget lag. Djurgården går mot finare stunder. Nu är fotbollssäsongen glömd, nu börjar den riktiga sporten. Mästa Mästarna är redo att få hela Sverige att gunga. Hårde Hardy är tillbaka! känn på den!


NR 12

  1. Frölunda
  2. HV71
  3. Linköping
  4. Modo
  5. Färjestad
  6. ..........
  7. Luleå
  8. Timrå
  9. SAIK
  10. Brynäs
  11. SSK
  12. Rögle

Om det ska gå vägen så måste dom........nä det finns bara inte. blir det inte kvalserien så är det en stor skräll, minst sagt.


NR 9

  1. Frölunda
  2. HV71
  3. Linköping
  4. Modo
  5. Färjestad
  6. ………..
  7. Luleå
  8. Timrå
  9. SAIK
  10. Brynäs
  11. SSK
  12. ……..

 

Jag tror faktiskt att laget trots alla värvningar kommer att få det tungt, det jag tror det på är att om det kommer skador så ligger ansvaret på dom unga. Målvaktssidan ser ut som att dom litar på att Niklas Dahlberg tar förstaspaden. I mitt tycke så är Hadelöv lite för gammal. Annars så har SAIK värvat klokt och framförallt tagit tillbaka Warg till hemorten, eller förresten så har jag för mig att detta år är första året han har på sig SAIK tröjan!?

Det här laget kan också överraska och placera sig högre upp men jag hoppas....nejnejnej öhhh jag menar tror inte det!


NR 3

  1. Frölunda
  2. HV71
  3. Linköping
  4. Modo
  5. Färjestad
  6. ………..
  7. …………..
  8. Timrå
  9. ……………
  10. Brynäs
  11. SSK
  12. ……..

 

Linköpings största förlust är att Niklas Persson tackade för sig och drog Österut för att håva in pengar i karriärens slutskede. En förlust som kommer att kanske vara kännbar. Desto bättre så har nyförvärven hållit som vanligt hög klass. Norrena och Hävelid håller hög klass och för att inte tala om Erik Andersson. Kommer han att ta ett steg till så är landslaget inte långt borta för honom.


NR 1

  1. Frölunda
  2. HV71
  3. ……
  4. Modo
  5. Färjestad
  6. ………..
  7. …………..
  8. Timrå
  9. ……………
  10. Brynäs
  11. SSK
  12. ……..

 

 

Självklart Frölunda som kommer att leda serien från början till slut. Enbart en kollaps i slutspelet från att spela i finalen. Kommer detta inte att gå så kommer Uffe Dahlén gjort sina sista dagar i klubben. Förväntningarna är skyhöga och det är som det ska vara, har man spenderat mest så ska man ligga i topp också! Gillar att Pebben kommer tillbaka och låter oss njuta av hans spel.


NR 7

  1. Frölunda
  2. HV71
  3. Linköping
  4. Modo
  5. Färjestad
  6. ………..
  7. Luleå
  8. Timrå
  9. ……………
  10. Brynäs
  11. SSK
  12. ……..

 

Här har vi ett Luleålag som många av lagen kommer att få det tungt mot, det kommer att smälla i sargen när Björnarna från Norr kommer på besök. Kan vara ett lag som placerar sig högre upp. Tränarna är egentligen det ända svaghetstecknet, kan dom rätt ut det och bli ett utropstecken så kan det bli fest i Norrbotten i vinter. Äntligen så kanske Hedström är i harmoni.


NR 10

  1. ………
  2. HV71
  3. ……
  4. Modo
  5. Färjestad
  6. ………..
  7. …………..
  8. Timrå
  9. ……………
  10. Brynäs
  11. SSK
  12. ……..

 

 

Skrattar till lite när jag tittar in på Brynäs hemsida och får se en total utförsäljning av souvenirer! (Skrattar ännu mer när det inte går att klicka in på den). Lite av det är det med detta lag, dom överpresterade något djuriskt förra året. I år kommer dom att darra kanske ända ner till kvalserien, lite av ett skadeskjutet djur som gör sina sista ryckningar innan dödskottet kommer är det likt! Dom kommer enbart att klara sig för att SSK och ett till lag är så dåliga!

Gamla spelare och svaga föredettingar till nyförvärv. Nä det håller inte!


NR 11

  1. ………
  2. HV71
  3. ……
  4. Modo
  5. Färjestad
  6. ………..
  7. …………..
  8. Timrå
  9. ……………
  10. ………….
  11. SSK
  12. ……..

 

 

I år så ska SSK göra det omöjliga och klara ett nytt kontrakt. SSK brukar vara ett lag som ”värvar friskt men håller tunt”. Alla år så är det något lag som överraskar och det kan mycket möjligt vara SSKs tur nu när ingen tror på dom, men jag tror att dom får det svårt i längden.  Ett nytt kontrakt i och med kvalserien så tror jag att dom är nöjd med säsongen.


NR 8

  1. ………
  2. HV71
  3. ……
  4. Modo
  5. Färjestad
  6. ………..
  7. …………..
  8. Timrå
  9. ……………
  10. ………….
  11. ………………..
  12. ……..

 

 

I år så är det Challes tredje år och lite av examen för honom. Jag tror att det kommer att bli en stabilare säsong för hela Timrå när Hedström inte är där och mjölkar. Bästa nyförvärvet för Timrå är målvakten Anders Linbäck.  Annars så har dom tappat fruktansvärt många klasspelare men målvaktsposten kommer dom inte att sakna. Johan Backlunds NHL kontrakt förvånade dom flesta!


NR 4

  1. ………
  2. HV71
  3. ……
  4. Modo
  5. Färjestad
  6. ………..
  7. …………..
  8. ……….
  9. ……………
  10. ………….
  11. ………………..
  12. ……..

 

 

Modo är ett mycket talangfullt lag men har haft ett antal för många ”veteraner” som inte har ”drivit” laget framåt. I årets resning har trotjänare som har över tio år i klubben fått gå. Kan vara tufft men ska du ha en klubb i toppen så går det inte att vara sentimental som sportchef. Frågan är bara om det har räckt? Enligt mig så kunde dom få kicka ett par till också. Årets säsong tror jag handlar om hur dom unga kan ta över från de gamla avlagda stjärnorna. Ifjol så var det en kedja som fick laget kvar i ES. Nu måste fler ta ett kliv framåt, hoppas de gamla kan lägga över lite ansvar!


NR 2

  1. ………
  2. HV71
  3. ……
  4. …..
  5. Färjestad
  6. ………..
  7. …………..
  8. ……….
  9. ……………
  10. ………….
  11. ………………..
  12. ……..

 

 

Här har vi ett starkt lag som har värvat förnuftigt. Ett av Sveriges rikaste lag med spelare som Johan Davidsson, Stefan Liv och Per Gustavsson kommer att bara vänta på att få spela slutspel. Nyförvärven håller hög elitserieklass, smaka på Per Ledin, Janne Niinimaa och framförallt Lance Ward. Lance Ward drar på sig alldeles för mycket utv. men enligt Liv så finns det ingen som vågar gå in framför mål och störa, det kommer att göra Liv mycket bättre i år.


NR 5

  1. ………
  2. ……….
  3. ……
  4. …..
  5. Färjestad
  6. ………..
  7. …………..
  8. ……….
  9. ……………
  10. ………….
  11. ………………..
  12. ……..

 

 

Säsongen kommer att bli lite omtumlande för Svenska Mästarna. Jag tror att dom kommer att börja svagt för att senare komma igen som vanligt när det börjar bränna till mot slutspel. Kanske vi får till och med se ett tränarbyte i Värmland, dom är inte kända för tålamod!


Äntligen ispremiär

Idag så blev det premiär på isen, och vilken premiär det blev. Jag gjorde comeback och dömde en intern match för LN91. Nu kommer det inte bli en långvarig comeback utan jag laddar istället för hockey-bockeyn.


Millenium 2

Jag var på bio igår och såg ”flickan som lekte med elden” Del 2 i trilogin om Michael Blomqvist och Lisbeth Salander. Dom som har läst böckerna vet hur fruktansvärt välskrivna och spännande dom är. Filmen gör en inte besviken, dom har verkligen fångat karaktärerna på ett häpnadsväckande sätt.

 

Finns bara ett betyg och det är det högsta!


Så går det i Hockey Allsvenskan -09/10

Allsvenskan 2009/2010

  1. Malmö
  2. AIK
  3. Leksand
  4. Växjö
  5. Västerås
  6. Björklöven
  7. Almtuna
  8. Mora
  9. Bofors
  10. Oskarhamn
  11. Troja
  12. Sundsvall
  13. Örebro
  14. Borås

Fotboll

Ja så blev det, förlust med 2-1 och nu fanns det inga bortförklaringar.

 

Dom spelade uruselt den här gången också!

 

Att spelarna spelar med ett dåligt självförtroende är inte konstigt. Att dom försöker och försöker utan att komma i närheten är inte heller konstigt. Att dom inte kan göra mål är inte heller spelarnas fel. Felet är att DIF har köpt in spelare som ska göra mål men dom levererar inte, levererar inte spelaren så måste man som sportchef agera och köpa in en ny. Det har DIF gjort tidigare år med lyckade resultat. I år så har DIF köpt in en 19 årig Argentinare och en mittfältare från Div. 1!!!!!!!!!


Domare



Äntligen, det här har jag sagt länge. Att ha namnen på ryggen har jag känt som att man har velat visa upp sitt eget namn. Jag blev tvingad att ha mitt namn när jag dömde och genast blev det en attityd förändring hos spelarna. Jag är definitivt för att namnen inte ska synas på domarna utan på spelarna.


Fotboll på Stadion

Jag sitter och ser på hur Djurgården tar emot Malmö hemma på Stockholm Stadion. Inte kunde man tro att det skulle vara så här att ett Malmö i kris och ett DIF i en svacka som  till och med tagit dom nedanför strecket. Nu hoppas vi alla att det ska vända så här i slutet av serien.

 

Nu tror man att det ska bli en noll noll match, men än så länge har det skapas chanser åt båda hållen. Typiskt nog av bottenlag att missa allihopa. Jaja matchrapport kommer kanske senare!


Löven-saik

Löven förlorade genrepet mot saik, enligt rapporterna så fick Thörn spöa upp en saik spelare. Fast då är vi där igen att träningsmatcherna inte gäller någonting. Saknar faktiskt derbymatcherna mot Skellefteå.

Domare



Jag hade chans att göra comeback på isen idag, min bror ville att jag skulle döma en internmatch. Efter en lång övertalning som inkluderade en hockeyklubba i belöning så gick jag motvilligt med på det. Efter tag så kändes det bara bättre och bättre, så när han i morse tråkigt nog sms: ade att matchen var inställd pga. att deras lag hade decimerats av sjukdomar och för hård träning så blev jag lite ledsen iallfall.

 

Kanske det var för den uteblivna klubban?

 


Till slut så blev det fotboll

Jag har för ovanligheten (eller abstinensen) skull suttit och tittat på fotboll i eftermiddag. Först blev det Arsenal - Man City där City läxade upp Arsenal med 4-2. Man brukar säga att ett rejält slagsmål kan vända en match i hockey och det hade Adebayor efterapat. Han stämplade en Arsenal spelare mycket fult för att sedan lekande lätt dribbla bort ”Gunners” försvaret. När han sedan gör 2-1 så springer han över hela planen till ditresta Arsenal fans. Inte lite provocerande. Effektiv som bara den, Arsenal hade matchen men tappade den totalt efter Adebayors uppvisning.  

 

Nästa match var Man United mot Tottenham. Man United imponerade igen med att vinna med 2-1. Finns igen lag som kan spela så otroligt bra försvars spel men ändå ha ett anfall i världsklass.

  

Har äntligen fått in Viasat hockey så nu njuter jag av VM finalen från 2006 där naturligtvis vi blev världsmästare. Vilket lag BÅG förfogade över, inte konstigt att vi vann VM det året också.


Försäsongsmatcher

Försäsongen har inte gått bra för lag som Färjestad, Saik eller Frölunda. Statistik som för vissa är avgörande men försäsongsmatcher är inte vad de bör vara. Jag tror att dessa lag kommer att ligga högre upp i tabellen. Jag kan kanske hoppas på att eran med Färjestad tar slut någon gång. Jag tror dock inte det. Vissa lag som har gått bra på försäsongen kan kanske komma ihåg Leksands senaste Elitseriesäsong då de i princip vann allt innan säsongen för att sedan förlora allt fram till jul. Modo och Luleå ligger i en sådan risk zon. Där har tränaren en nyckelroll att inte få spelarna att sväva på moln när serien kommer igång.


vakuum

Livet går i ett vakuum innan säsongen tar sin början. Jag har sagt det förut men det tål att sägas igen: ska inte säsongen börja nu så man slipper dessa ointressanta träningsmatcher!

 

Jag ska snart tippa elitserien och det skiljer inte så lite mellan mitt tips och en viss Brynäs blogg. Fast vad kan man begära av en som är född i Sandvik och uppväxt i Boden?


KHL

Rätts så lustigt att läsa om hur spelare blir sparkade innan ens säsongen har börjat. I vissa fall där dom inte har presterat. Ganska så rätt tycker jag eftersom dom tjänar en förmögenhet på kort tid, då kan man ställa krav. Däremot när spelaren blir skadad som i Johanssons fall så är det förödande om dom ska kunna bryta kontrakten. Kontentan blir att spelet kommer att bli ännu mer på halvfart eftersom ingen vågar bli skadad innan säsongen börjar på riktigt, skador tillhör en sådan sport som ishockey. Det är något som alla inklusive spelare, ledare och supportrar alltid har räknat in innan säsongen börjar. Kommer detta att få fotfäste så kommer det naturligtvis spridas hitåt också, det tror jag ingen vill.

Än en gång Hmmm

Tro det eller ej!

Kyrkoherden var på väg till en gudstjänst då bensinen tog slut. På en närliggande gård fick han låna bensin..
Ingen dunk fanns, utan man fick använda en potta. När han kom tillbaka till sin bil hade några församlingsbor på väg till kyrkan samlats kring den välkända bilen. Kyrkoherden lät sej emellertid inte bekommas utan hällde bensinen ur pottan varvid han hörde en suck:

– Ack, den som ändå hade en sådan tro !

Hmmm

Pussel-pyssel

En SAIKare ringer till sin Löven vän och säger:
- Kan inte du vara snäll och komma över till mig en stund. Jag håller på och lägger ett pussel, men det går inte alls bra.

Lövaren frågar då:
- Är det ett stort pussel med ett invecklat motiv? Jag har nämligen inte så mycket tid över.

– Nej då, svarar SAIKaren, det är mest bara en stor tupp på framsidan av kartongen.

– Okej, jag kommer väl över en liten stund då.

Lövaren åker över till SAIKaren, går in i vardagsrummet och säger sedan med en trött suck:
- För det första är det här inget pussel och för det andra så får vi nog försöka hjälpas åt med att få in alla flingorna i paketet igen.

NHL och om SAIK

Så börjar äntligen Camperna till NHL. I vanlig ordning så hyllas vissa juniorer av diverse Generals Managers, dessa är inte att ta allt för allvarligt. Som brukligt så höjar man vissa spelare i media som ett kvitto både på sitt eget ego (draften) och att man vill få in lite självförtroende till spelaren. Det brukar visa sig snart vilka som får vara kvar och vilka som blir flyttade till AHL eller till juniorligorna. För dessa spelare är det bara att njuta av uppmärksamheten för det kan dala fort när de förpassas till de mer lokala blaskorna.

 

Snart så blir det Elitserien. Vissa krönikörer har SAIK som ett bottenlag. Tänkvärt men med tanke på att vissa av nyförvärven håller hög klass (eller iallfall har gjort det) så kan man inte räkna bort dom. Men med ett stort MEN är att de satsar hårt på sina juniorbackar och det är mycket lovvärt men kan i värsta fall straffa sig hårt. Skulle det som ifjol hända att en eller ett par av dom ledande veteranerna går sönder så kommer trycket ligga på några arton nitton åringar. Ifjol så visade dom att dom håller för spel i högsta serien så orolig är jag inte utan mer vad som händer då det blir press på spelaren att prestera. Det är då det kan svikta.


Brynäs

Lite imponerad av Brynäs att värva Jonas Nordqvist. Han är verkligen i sina bästa stunder en spelare som man bygger ett lag omkring. Det som är ett orostecken är att han fick sparken från Frölunda. Han är inte för dålig för deras lag utan det ligger något annat bakom. Kan det vara att han är skadebenägen?

 

Deras värvning av Magnus Khanberg är lite likadant förfarande. Det var många år sedan han gjorde något bra. En ordentlig chansning att betala han en topplön om han inte presterar.


Skolan -09

Förra veckan var man på klassresa. Idag så blev det klassfest, imorgon så har vi första tentan. Det är verkligen så att man känner sig som en tonåring igen, det är bara härligt!


Argentina

Jag vet inte om ni hörde på sportradion om Argentinas förlust mot ärkerivalen Brasilien? Kritiken var massiv mot stjärnorna som inte skulle ens vara vatten värd. En läkare skrek i intervju att: om han skulle operera på detta sätt så skulle han få sitta i fängelse pga. alla dödsfall som han skulle ha påverkat. Kritiken var massiv att stjärnorna inte brydde sig! Till och med Messi fick del av kritiken.

 

Det viktigaste var att tränaren som brukar vara den som står i skottgluggen som mest inte ens med ett ord blev på hoppad. Kan ha orsaken att mannen som är tränaren heter Diego Armando Maradona! Är man Gud så är man!


Argentina

Jag vet inte om ni hörde på sportradion om Argentinas förlust mot ärkerivalen Brasilien? Kritiken var massiv mot stjärnorna som inte skulle ens vara vatten värd. En läkare skrek i intervju att: om han skulle operera på detta sätt så skulle han få sitta i fängelse pga. alla dödsfall som han skulle ha påverkat. Kritiken var massiv att stjärnorna inte brydde sig! Till och med Messi fick del av kritiken.

 

Det viktigaste var att tränaren som brukar vara den som står i skottgluggen som mest inte ens med ett ord blev på hoppad. Kan ha orsaken att mannen som är tränaren heter Diego Armando Maradona! Är man Gud så är man!


Sommaren -09



Vart tog sommaren vägen? Känns som att det gick fort att komma in i vardags lunken igen. Nä tacka vet jag semmester och en iskall innan bastu och bad.

Skolan

Nu har man klarat första veckan på skolan. Måste bara säga vilken otroligt trevlig skola Lilja skolan i Vännäs är. Nu är man där på en s.k. vuxen utbildning men det är en hel del gymnasielever där också, otroligt god mat.

 

Första veckan har varit en introduktion på hur man ska läsa på distans. Eftersom jag har tänkt mig att arbeta på heltid så var det lite tråkigt att konstatera att dom skulle pröva med live lektioner över nätet. Lilja skolan har då verkligen satsat på att ligga i framkant i teknik frågorna. Det är så nytt att läraren kommer att ha hjälp av en support kille dom första lektionerna. Nu kommer man att kunna ta del av dom i efterhand, men ändå!


Tre Kronor Svenska folkets landslag

Dom vann! Det var en stor överasskning att vinna i den Ryska björnens grotta. När gjorde dom det sist?

Nu är jag rätt less på alla träningsmatcher, nu kan serierna börja så att det gäller något. Att jag har jublat när DIF har vunnit under Cuperna är bara för att vi Djurgårdare är svältfödda med segrar. Jag räknar bara segrar, en finalserie vinner man inte om man inte står som slutgiltig segrare!

Tre Kronor Svenska folkets landslag


Ikväll är det landskamp mellan Sverige och Ryssland. Som vanligt så känns den ointressant men likväl så kommer man att sitta där och titta. Den här gången så går den på SVT så då blir det att Zappa mellan kanalerna hej vilt.

 

Dagens tips är att Tre Kronor får stryk! Inte en högoddsare direkt.



SAIK-Luleå 1-3



Ja Saikarna får säga vad dom vill, men när Hedström gör mål så måste det svida extra mycket! Undrar vad kusinerna Hedström/Warg pratar om? Trista Skellefte kanske?


Maple Leafs

Rätt så intressant att läsa om ett ytterligare lag i Hockeyns hemort Ontario. Turerna verkar gå i att Maple Leafs inte vill ha en ytterligare konkurrent i deras ”gryta”. Själv och säkerligen det flesta skulle vilja se ännu ett lag bli stark i det riktiga Heart of Hockey!

 

Jim Balsillie är miljardären som ska förverkliga detta, tänk om det kunde vara några sådana personer i Sverige som hade ett sånt stort hockey intresse! Vad förslags lag vi skulle kunna prestera här då? Vi skulle kunna till och med konkurrera med KHL!?

 

Fotbollskvällen slutade i moll för att boxen inte funkade. Två kompisar till reparatörer senare fick den till slut att fungera. Som vanligt så vara det handhavandes fel!! Känns inte som att jag missade något mer än Zlatans debutmål.


RSS 2.0