Ugly hits.....

 

Det där är några riktigt fula tacklingar som borde förbjudas för sportens skull. All tackling mot huvudet borde vara förbjuden men man blir lite fundersam när ansedda journalister som Nyström häver ur sig att slagsmål (där det knappt är några skador inblandade) ska förbjudas men tacklingar mot huvudet där karriärer förkortas med tiotals år ska tillåtas. När man väl är igång kanske man ska tillåta knätacklingar också? Vaddå spelaren kan väl titta upp och flytta sig?  Nä snacka om att diskussionen spårar ur för herrarna Nyström och Don Cherry! För det är väl bara de som vill tillåta dessa tacklingar?  Man kanske njuter av att se spelare skadade?

 

Jag vet inte men visst finns det sekvenser då vissa av spelarna får skylla sig själva. Ta bara Hedströms tackling på Per Gustavsson i årets ES och efterspelet då Per G grinar i TV och vill få Hedström avstängd för att Per inte kan ta emot en tackling!Jag kan hålla med om att vissa av tacklingarna genererar utvisning men knappast avstängning när spelaren inte kan ta emot tacklingar på rätt sätt. Naturligtvis har Wikegård rätt i att en Järnkamin som Ragnarsson inte skulle ha ta emot tacklingen som en junior.

 

Denna sekvens är bara för skön för att missas! Snacka om räddning?


NHL

 

 

Är det ett skämt var min första tanke? Men inte det utan Edmonton har anställt Pat Quinn som coach inför nästa säsong. Jaja säger då bara det vilka pajsare dom är i Kanada!

 

 

 


Snart uppehåll i Allsvenskan



 

 När vi får paus och uppehåll så finns det två saker som jag tycker vi måste få in i laget. Dels en ”sniper” som vet vart målet är och har självförtroende. Sen så måste det finnas en renodlad mittfältare som kan slå fram en passning utan att den ska brytas eller gå över sidlinjen. Då kanske vi kan få fart på Rajalakso och Oremo med flera. Försvarslinjen håller fast vi inte har någon som höjer sig märkvärdigt över mängden. Målvakten har varit kritiserad men vi ska komma ihåg att senast ifjol så ansågs han som en av de bästa i liga. Kanske inte säger så mycket ändå!?

 

Nu fattas bara en seger mot ÖIS på söndag.


My ear is bleeding from rubbing it into books

 

 

 Liam Norbers självbiografi   Insidan!


Liam Norberg har skrivit sin självbiografi han har skrivit den som en yrkeskriminell människa och handlar om hans liv och tankar, konsekvenser och efterspel? En riktigt lysande ide för historian han berättar är verkligen intressant. Men och ett stort MEN är att han snöade in på ointressanta för oss läsare delar av hans liv när han åker omkring i polisbil mellan Arlanda och Göteborg. Kanske en viktig sak i hans livshistoria men en plåga att lyssna på. Sen att han beskriver sig själv och hans kompisar som olika rovdjur likt Räven och Höken och andra balla namn är lite av att få boken intressantare, lite roligt blir det i alla fall när han beskriver blåhattarna som lite vilse i pannkakan när de inte kan få fast han för att   – räven kan lukta sig till fara! Blir till en del löjligt.

 

Milan Sevo Stefan ”Tjock-Steffe” Eriksson Paolo Roberto och Thorsten Flink är ett par stycken som figurerar i Liams bok.

 

 Detta är en bok som jag trots allt tycker är intressant mest för att historien är intressant. Lite för lång i hans berättelse men han hade kunnat berätta mer hur han blev skådespelare t.ex.? Inget av det kom fram utan helt plötsligt så skulle filmen Sökarna ha premier och han var på väg till Brasilien när ”blåhattarna” tog han! Tog och tog enligt Liam i boken så var de livrädda för han och det var hur många poliser som helst som grep han.


Djurgården vann



Jaha äntligen så tar Djurgården ledningen i hemmamatchen mot Häcken och spelar med självförtroende helt plötsligt! Nästan chockad ser man på när det spelas ”one touch” mellan spelarna! I sitt stilla så tänker man att det tydligen ska bara vara ett mål för att det ska släppa men….. sen så slog jag över på canalplus och vips så fick man se IFK G - Malmö i repris och då ser man vilken skillnad det är på match kvalité. DIF-Häcken är inte den bästa allsvenska match som har spelats.

 

Det syntes tydligast i andra halvlek då DIF backade hem ganska fegt likt bonngänget strax norr om Dalälven.

 

Beröm då? Ja Pa Demo som har fått mycket kritik ska ha beröm fast de slog inte några långbollar som har varit så förödande för våran kära målvakt. Sen så måste Boyd Mwila få ett erkännande efter att fått en lite mer fri roll som verkade passa han mycket bättre. Oremo däremot fortsätter att spela helt bedrövligt, att vi inte har några alternativ är endaste anledningen till att han får fortsätta beträda den vackra planen på stadion.


Fotbolls landslaget



Nu har Lagerbäck gjort det igen, Hysén fick inte plats i den otroligt viktiga matchen mellan Sverige och Danmark! Att inte plocka ut den spelaren i den inhemska ligan som är i en sån hysterisk målform är inte bara en skandal utan en fläskläpp till alla allsvenska klubbar.  Än en gång så visar våran landslagschef att det är helt ok med en 0-0 match. Att alltid lita på Zlatan känns som ett lotteri, han kommer att möta en ordentlig bevakning från Danskarna.


Är lite Kalle Anka över att missa en sådan uttagning! 


My ear is bleeding from rubbing it into books



Mordet på Anna Lindh av Leif Jennerqvist

 

 

Här skriver Lars Jennerqvist om Mijailo Mihailovic mer känd som Utrikesmördaren! Han har även erkänt att han har mördade Anna Lindh. Lars J skriver en berättelse där han säger sig öppenhjärtat att han ska beskriva vilka felaktigheter som bedrevs innan han var fast och fängslad. Det ska vara en typ av fakta bok men det visar sig vara en slags comeback efter hans alla egna turer bland alla lagbrott. Nja jag gillar inte han eller boken fast jag läste med en viss fascination.

 

Jag skulle  inte läsa några fler böcker av Lars J om nu inte han skulle bli Chef för ännu en utredning av denna dignitet. För fler av dessa brott kommer det väl att bli för psykvården dras väl in nu när det är kristider?

 


Niklas Anger vara eller icke vara



Läser att Niklas Anger är aktuell att skriva på för en utländsk klubb istället för Sveriges lag Djurgården. Vilket självförtroende karln har när han sägers sig vara nöjd med säsongen? Nu vet vi alla bättre än att en riktig Djurgårdare inte är nöjd om inte man kommer etta! Att vara tvåa får andra vara nöjda med. Det finns till och med de som är så tokiga att de är nöjd med att komma till kvartsfinal och få stryk med fyra noll i serien!?

 

Jaja men Anger har vi fått från ett Gävle lag så han kanske kan ta sig iallafall? Men då får han lägga ner snacket med att spela för någon annan klubb. Han kanske får åka över kanten om han inte får ur sig sina AIK ränder…… (han kommer därifrån också).


NHL

 Det börjar bli en ovana det här att sitta uppe på nätterna och titta på NHL slutspelet, men vilken match det blev. Chicago fullkomligt körde över Detroit i första till en viss ex Djurgårdare visade hur man ska tacklas, men som vanligt så blir det en efterhandskonstruktion från domarhåll så att Kronvall blir utvisad för interference. Jag tycker inte det är interference men däremot så är det en klockren tackling mot huvudet som skall beivras. I alla fall så kommer Detroit igen i andra och jobbar upp sig till en kvittering. Full tid och lika läge innan Chicago kan avgöra så att matchserien kan fortfarande leva vidare.


Björn Håkan Kohlström



Jag måste bara skryta lite grann om min bror, han har fått efter alla dessa år publicerad en text i sin favorit tidning om sin idol. Tur är att han är bättre i litteratur än i matte!


Bröllop



I helgen är det bröllop som jag och min sambo är värdpar på, Det hålls på det unika och otroligt mysiga stället Olofsfors Bruk. Att man kan komma på att gifta sig i en masugn? Kallt och kargt men otroligt stämningsfullt. 

 

Bilden tog jag idag fredag dan före bröllopet.


Malkin.....

 

Sitter och bevittnar Malkins tre mål mot Carolina. Vilken spelare han är? Helt outstandig! Viktig match då Crosby spelar otroligt bra också. Fleury släpper in fyra mål men ändå så gör han ett par helt avgörande räddningar när Carolina pressar hemmalaget som mest. Slagsmål på slutet startad av Carolina, så oväntad! Tycker det är dålig stil av ett lag som är besegrad att gå in i sista bytena och slå på allt som rör sig. Publiken får inte se sina stjärnor då coachen inte vågar spela de pga. skaderisken.

Det sägs att det har spelats fotboll tidigare i dag i Trelleborg! Det tror jag inte.......

Årets lag

Målvakt: Jonas Gustavsson, Färjestads BK, 67 röster

Vänsterback: Kenny Jönsson, Rögle BK, 67 röster

Högerback: Marcus Ragnarsson, Djurgårdens IF, 22 röster

Vänsterforward: Linus Omark, Luleå HF, 63 röster

Center: Rickard Wallin, Färjestads BK, 22 röster

Högerforward: Mattias Weinhandl, Dynamo Moskva, 42 röster

Där har ni årets säsongs All Star Team. Notera att det inte var några Brynäsare, Saikare eller någe annat pack med……

 

Jag säger bara.... OVÄNTAT!!!!!


DIF-AIK och Bojans uppträdande.......



Sitter och läser om vad den otroligt omogna spelaren Bojan Djordics uppträdande i samband med derbymatchen igår. Här springer han omkring framför en stor klack i ett hett derby och häcklar motståndarna och blir förvånad när han får en massa busvisslingar på sig. Har inte karln någon vett att inte provocera en stor folkmassa? Har han inte vett att springa och värma upp någon annanstans?  Hoppas verkligen att han inte får sitta och tycka till i en expertsoffa och förstöra en landslagmatch igen som han så många gånger har gjort. Ser man på hans uppträdande i soffan så kanske det är förståligt att han springer omkring och häcklar motståndarfans. Det finns en kutym att aldrig häckla motståndarna när man har gjort ett mål, så gott som alla respekterar en sådan sak men sen finns det vissa omogna avarter som inte har ett vett i skallen. Bojan Djordics är ett praktexempel på hur man inte ska uppträda när man företräder en förening!

 

Charlie Davies avstängning på fem matcher kanske skulle vara en jämförelse om en spelare retar upp ett lags anhängare till upplopp?  


Löven silly season

Nu har Löven värvat, och det blir helt klart en och annan Finne. Att det skulle bli ett par förstod man men jag bävar om det visar sig att han värvar kompletterings spelare. Att värva utlänningar är bra, eller mycket bra till och med men det ska vara spetskompetens på de som värvats utifrån. Thomas Sehlstedt fick ett nytt kontrakt och det känns väl lite tveksamt när det ryktas om en ny målvakt. Då kommer den gode Sehlstedt bli den evige tvåan. Gästrin får enligt uppgift inte heller ett nytt kontrakt. Att sparka lagkaptenen är lite kontroversiellt men den visa sportchefen bygger ett nytt lag så naturligvis har han (hoppas jag) en plan hur laget ska se ut.

 

Funderar om jag ska skriva om Brynäs men vem skulle vilja en sån sak egentligen?


Grilltider



Nu är det stiltje i hockeyvärlden. Till och med i NHL. Ser med tillförsikt fram emot en förmodan finalrepris med en annan utgång. Kan det bli så eller ska Carolina och Chicago förstöra? Ja spännande lär det bli. Medan det är lugnt på hockeyfronten så roade jag med att byta brännare på grillen. Visst blev det skillnad?

 


Mustasch kampen

,,

Numera har min äldsta son blivit med mustasch. Helt klart så har influenserna kommit från Farbror Hans, men hans är inte lika stilig! ……

 

My ear is bleeding from rubbing it into books



The Templar Legacy av Steve Berry

Är en bok om diverse historiska tempelriddare med dagens fiktiva Tempelriddare. Känner mig lite dum eftersom teologi inte är vad jag har läst mest utav så denna bok var inte riktigt för mig. För mycket av demoner för att falla mig till smaken.


Snart är det sommar



Snart är det sommar och vi passade på att ta en tur med båten i kväll, inte helt fel väder för sådana strapatser. Lite kallt är det fortfarande i vattnet så när min yngste son ville bada så kände jag mig tvungen att säga nej. Han får gott vänta tills han åker ner till sina kusiner i söder.


NHL

Pittsburgh vann i natt tämligen enkelt!

 

Crosby vann den upphaussade kampen mellan han och Ovechkin.  Han visade sin storhet med att göra två mål och ett ass i hans första sjunde avgörande match. Går Pitt hela vägen så är hans pokal som MVP ganska klar eller?

 

Fleury gör en avgörande räddning redan tre minuter in i matchen då han nyper ett friläge från just Ovechkin. Hade han gjort mål så kanske det hade blivit en helt annan match. Just Ovechkin gör ett annat misstag då han efter Pittsburgh tre-noll mål hänger med huvudet mot sargkanten så den syns troligtvis på jumbotronen eftersom hela hallen börjar bua. Så ska inte en lagkapten agera, han ska mera in och fajtas och väcka laget!

 

Malkin gör ett bra jobb men det fattas lite för att han ska få godkänt. Nu väntar antingen Boston eller Carolina och blir det Boston så kan det bli tufft men blir det Carolina så kan man få se fram emot en ny final i Pittsburgh och förhoppningsvis mot fjolårets mästare Detroit.


NHL






Om ett par timmar smäller det. Sjunde avgörande mellan giganterna Crosby och Ovechkin! Vilka mina favoriter behöver jag väl inte säga mer än att det är synd att det inte finns några Svenskar i laget längre. Jag tror på en hård match där en av lagets stjärnor avgör i bästa Hollywood stil.  


Latsidan




Ni kanske tror att man ligger på latsida numera? Men där har ni fel, med två barn så har man lagat en sådär fyra fem punkteringar..........Lika glad är dom för det som tur är!

Är det någon som har ett bra förslag vart man ska se Champions league finalen?

NHL

Ska man vara förvånad att Chicago slagit ut Vancouver i natt? Nja lite men inte ändå, jag varnade för dessa ungtuppar tidigare under säsongen. Toews och Kane gjorde tillsammans fem mål i en sådan viktig match. Tråkigt för Vancouver att förlora när dom har ett sådant kanon lag. Men Sedinarna som har varit så bra under slutspelet har haft en svacka mot Chicago och det går inte.  Nu ska det bli intressant att se vilket kontrakts förslag dom får, kanske vi får se dom i ett östkustlag istället. Det vore roligare med humanare tider.

 

Detroit går vidare inatt om det finns någon rättvisa. Då ska det bli roligt att se om Blackhawks kan överraska men skulle det bli Anaheim så räcker dom inte till fysiskt. Mot Detroit så kommer det att bli en helt oförglömlig serie.


VM -09

Japp då var VM över för denna gång och Ryssland stod åter igen som Världsmästare. Välförtjänta Världsmästare är de också.

 

Sveriges lag då? Ja en bronsmedalj räddade säsongen för Bengt Å Gustavsson. Annars hade säsongen varit kantad av besvikelser förutom hemmaturneringen, så godkänt för honom inte mer. VM lagets NHL proffs som ska lyfta laget till det lilla extra då! Ja inte var det många som får godkänt. Att komma som en målskytt i NHL med 36 mål på kontot och avsluta med två ynka mål är inte godkänt utav Loui Eriksson. Niklas Grossman, Patrik Berglund, Kristian Huselius är herrar som inte heller får godkänt. Vilka är godkända NHL proffs då? Ja inte är de många inte, men godkänd får i alla fall skadade spelare som Tobias Enström och Joel Lundqvist. Inte lätt att klaga på dem när de knappt spelade. Bra var som vanligt var Strålman och Jonny Oduya. Tillförlitliga spelare för BÅG.

 

Ska vi verkligen plocka över spelare som knappt tillför? När vi har så många DIFare som knackar på landslaget!

 

Dom som verkligen har överraskat är Tony Mårtensson och Mattias Weinhandl. Bra visste vi att de var men att dom har utvecklats i KHL är mycket tydligt. Harju och Omark har fått kritik att bara leverera mot svagare motstånd!? Ja inte gjorde Omark fem poäng mot Canada i semin men det var inte han som vek ner sig.(läs NHL spelare). Jag tror att en säsong i KHL är vad dessa herrar kommer att behöva för att vara förbered för NHL om ett eller två år.  Monstret Gustavsson kanske skulle behöva ett eller par år i KHL innan han åker över. Jag tror nämligen att han kommer att få göra en länge bekantskap med AHL annars, hans val ingen annans!

 

Marcus Nilsson till DIF som skulle sitta som en smäck på huvudet, vilken kämpe! En äkta Djurgårdare.


Champions

Sitter och tittar på matchen mellan Chelsea och Barcelona och Barcelona vinner trots att man skjuter ett skott på mål. Målet kom i 93 minuten och betyder att det är de som får åka till Rom och inte Chelsea. Barcelona har haft övertaget så gott som hela matchen men ett kompakt försvar har hållit ute Spanjakerna från straffområdet. Det går till slut inte utan de behövde en chans och den tog dom. Grymt slut för Chelsea.

 

Engelsmännen kommer i sin vana att skylla på domaren och i ärlighetens namn så hade han en hel del tveksamma domslut men man ska komma ihåg att det var båda lagen som råkade ut för han. Kom ihåg hans felaktiga utvisning på Barcelona backen som springer utan att ta i Anelka och bli utvisad!

 

Det är så här fotboll ska vara, Engagerande !


NHL

Många saker kan man sägas om hur matchserien mellan Anaheim och Detroit spelas men att det smutsigaste laget tydligen verkar få vinna! Rätt så fegt av Anaheim att gå fler än tre spelare på en, speciellt en sådan som Pronger som verkligen sökte upp Datsyk trots att Datsyk hade en uppgörelse med en annan. Sedan när Lidström håller i Pronger så kan han inte ens titta på Lidström. Snacka om respekt!

 

Domaren kan inte ens titta på en repris för att säkerställa att han har blåst av eller ej i tid! Hur ska vi lösa det då, ännu en domare?


My ear is bleeding from rubbing it into books

BOVEN I MITT DRAMA KALLAS KÄRLEK av Unni Drougge

 

Jag har läst den och kan bara säga att den är en mörk berättelse som får kalla rysningar att rinna längs ryggraden om hur man kan behandla andra människor. Läsvärd!


Champions

Vilken klass Man Und visar när de ”dödar” matchen i inledningen mot Arsenal i CL ikväll. Man kan försöka att snacka bort med att de har tur men de är fruktansvärt överlägsna. Vad man tycker synd om fansen som säkert har betalat dyra biljetter för att se en förnedring på Emiratens Stadion.

 

Lite signifikativt att Arsène Wenger hyllar sin supertalang till back den blott 19 åriga spelaren Kieran Gibbs.  I åttonde minuten så halkar han och missar bollen så att Ji-Sung Park kunde enkelt slå in 1-0.  Inte hans fel att Arsenal förlorar men vilken start för en 19 åring i en CL semifinal!

 

Ronaldo två mål! Gillar verkligen inte hans löjeväckande filmningar men två mål i en CL semi är imponerande till och med för han. Skulle gärna se Zlatan göra det!


Båten del tre



Sådärja då var den i vattnet, inte var vi som syntes först heller. Jaja det kan man inte vara varje år!

NHL

Vilken match det blev inatt, själv låg man i bingen och sussade men när datorn slogs på på morgonen så ser man att inte bara Ovechkin utan Crosby hade åstadkommit ett hattrick var. Nu blev det hårdskjutande Ovechkin som drog det längsta strået i en match som enligt tidningarna kommer att gå till historien. Vilken antiklimax för Crosby att göra hattrick på bortaplan och inte få vinna! Desto roligare för Ryssen som firade målen på sitt eget karismatiska vis med att hoppa upp mot en jublande röd läktare.

 

 

 

Malkin är en historia för sig, att vara bäst i serien och producera mot Philly men sedan när det gäller mot Capitals så blir han helt osynlig i målproduktionen. Nu är han inte helt som bortblåst som min kära och upplysta Bror påpekade för mig i morse, han ligger för närvarande fyra i slutspelsligan men har inte gjort mål på fem matcher. Han har spelare som Eric Staal, Michael Ryder och Jussi Jokinen framför sig i målligan. Inga dåliga spelare men inte i klass med Malkins kaliber. Skärpning behövs om det ska bli fortsatta framgångar för Penguins. Går inte att åka på en skridsko i slutspelet!

 

Jag satt och såg på Detroit mot Anaheim och vad irriterad jag blev på att Anaheim får spela sitt smutsiga och fula spel framför eget mål utan att Domarna uppmärksammar det?  Kanske skulle ha en till domare, en i varje zon? Hoppas på nya domare som kan stå upp mot deras fula men framgångsrika spel.


RSS 2.0