Leandro Ortiz ny i Djurgården

Just för tillfället så griper man halmstrået för en förbättring i truppen. Mittfältet har sett ut att vara extremt segt och lamslaget ut, en ny offensiv mittfältare som kan ta tag i spelet och leverera bollen till anfallarna har varit en prio för DIF hela våren, exakt en sådan förändring har jag också efterlyst. Om nu 19:åriga Argentinaren Leandro Ortiz är svaret får tiden utvisa? Jag känner mig inte så där helt övertygad!

 

Förhoppningsvis så blir det en bättre höst än vad våren har bjudit på!

 

 


KLART: Marcus Nilson till Djurgården

Äntligen så är det klart. Jag är på stugan numera så uppdateringarna blir lite sena, men skam den som ger sig. Otroligt skönt att det äntligen blev helt klart. Nu ser man fram emot säsongen som kommer. Dels att äntligen Sveriges bästa lag ska kunna placera sig mot toppen och att Danne spelar i Ö-vik.

Fotbollen känns numera som en ..........tennis match!

Toronto

Jonas Gustavsson går till Toronto. Inte helt fel för mig som Torontofan men vad ska han dit och göra? Att starta sin NHL karriär i Toronto är inte en lätt uppgift. Dom har massakrerat spelare som har varit på uppgående förut. Det positiva är att om han lyckas så kommer han att bli odödlig i en stad som minns sina hjältar för evigt.

 

Richard Wallins inträde i klubben räknar jag med farmaklubbsspel, han menar själv att han skulle ångra om han inte tog chansen. Missminner jag mig när jag menar att han har redan varit i NHL? Han har en lysande chans att få vara lagkapten i Sveriges i särklass bästa klubb just nu (annars är det DIF).  Jag tror personligen att han missar en chans om han skulle lämna.

 

Det finns chans att FBK blir bra mycke sämre i år?!


Arbete och ännu mera arbete



Ljuset i tunneln!

 

En vecka till semester och man kan nästan skymta ljuset i tunneln som lyser lite svagt där borta i periferin.

 

Känns som att alla runt omkring en har gått på semester och själv ställer man väckaren för en veckas arbete i fabriken. Ja man har i alla fall så har man ett jobba att gå till. I dessa tider så har jag en hel del gamla arbetskamrater som inte ställer väckaren. Känns väl inte helt fel för dem nu när vädret lockar med sol men till höstens regn kommer det att bli tufft.




Behöver jag berätta att DIF mosade Helsingborg med 2-1 ikväll?

Djurgården

Japp, då sitter man här igen och hoppas på att det har vänt. Att Zoran fick lämna med svansen mellan bena och Galloway komma in mest på sin vänskap till Jeglertz än hans kultstatus hos DIF fansen. Frågan är om det kommer att ge effekt? Ja enligt min mening, Galloway är vad jag har märkt en ledare som både ställer krav men har lätt att få andra att skratta. En person som kanske inte är lika krävande som Zoran.   

 

Helsingborg hemma är inte en lätt match men en härlig utmaning för det nya Djurgården.  


The Twins

Flera nya händelser i NHL genom att Free-Agency släppte sitt grepp på spelarna 1 juli.

 

Det visar hur gärna Sedinarna ville vara kvar i Vancouver när dom två gick med på att skriva ett sämre kontrakt än vad dom nu gjorde. Stort av dom två rödlätta numera etablerade spelarna i NHL. Det var nog fler än jag som hade sina tvivel när den givna succén uteblev dom första fyra fem åren. Nu har dom visat varför det kostade Vancouver ett par tunga draftval för att väljas tillsammans.   Än en gång STORT!  


Djurgården Hockey



Bremberg till KHL och all säger att det är nådastöten för Sveriges stoltaste lag Djurgården! Nja säger jag, för att en stjärna som Fredrik ska stanna krävdes det nog en hel del slantar som förhoppningsvis nu blir lediga att bjuda hem någon annan spelare. Tyvärr så ska Daniel T även han ha skrivit på för KHL.

 

I Brembergs frånvaro så är det nu upp till bevis för ungtupparna i DIF att ta klivet från talang till etablerade stjärnor, för potential det vet vi alla att många av dom har.

 

Vart är Marcus Nilssons signing?


RSS 2.0