DIF - HV 71 2-3

Vilken match 46-16 i skott och ett massivt övertag för de mesta mästarna. Trots detta så blev det ändå en snöplig förlust, mest för den  fenomenala målvakten fd Djurgårdaren Daniel Larsson. Han tog så gott som allt, de ända som gick in var en styrning och ett bökmål. Frustrerande att inte få göra fler mål på så många utvisningar och skottlägen.
-
Tänk om Ridderwall kunde vara hälften så bra!
-
Nu har serien satt sig för de flesta lagen men för Djurgården så ligger vi bättre till än vad vi gjorde förra säsongen och då vet alla vart vi hamnade. Nu är inte tvåa vad en Djurgårdare är nöjd med men ändå faktiskt kan det bli bra år  i år. Det har långsamt sett bättre och bättre ut och skridsko åkningen är tillbaka på fjolårets nivå. Personligen tror jag att självförtroendet spelar en stor roll och försäsongen var inte lika bra i år som i fjol. Då vann vi försäsongs turneringen för Sveriges bästa lag (är ditt favoritlag med i den?).
-
Alla vi hoppas innerligen på ett sjuttonde guld, känn på den ni!!

Nisse Ekman del två

Han fick fem matcher och böter på 80 000:-
-
Nästa lite tycker jag, jag tycker att sex matcher plus böter hade varit ett straff lämpligt.
-
Vad tycker ni?

Nisse Ekman

-
Det faktum att Svedberg - Brynäs andremålvakt som satt i båset -  att hålla fast klubban inte kan  försvaras, men Ekmans yxslag på Jakob Silfverberg får betraktas som oacceptabel och helt vansinnig. Avstängning borde vara lång om inte det vore det faktum att Brynäsaren filmar, det ser ut som att hans arm går av och man tänker på situationer som Bertutzzis smäll på Moore och där var Ekmnas säsong över. Med all rätt! Fast då då Ekman får parvla sig ut i omklädningsrummet så dyker den fan upp och spelar igen??? Räcker det inte med att Sportchefen i Brynäs står i spelargången och häcklar ner på var och varannan spelare? Nu ska det se ut som i Italien också! Nä jag hade kunnat stämma in i kören på en lång avstängning men efter detta så har man en besk smak i munnen. Tur i (o)turen för Brynäs att han hade handskar på sig!
-
Stäng av Ekman men inte för lång pga av att Brynäs är som dom är!

Bernur

Jag måste än en gång slå ett slag för min bror Björns blogg. Han har än en gång slagit mig med häpnad, man blir förvånad för varje år som går. Denna gång så har han fått en utmärkelse av Stipendiefonden Albert Bonniers 100-årsminne för sina enastående insatser med bloggen.
Här kan ni läsa om det. länk till hans blogg

NHL debut

-
Så här arg har vissa varit på domaren, till och med finns det de som har sagt att Winneborg är så dålig att han inte borde döma i Elitserien. Vissa med hockey kunskaper som jag respekterar har "dömt " ut Winneborg! Kanske för att han dömer för det mesta med ett stort leende på läpparna, varför skulle han in kunna ha det?
-
-
Ja ja jag tycker att bilden talar för sig själv - Winneborg debuterar i världens bästa liga som den första Europé någonsin medan Bäckman gör......ja jag vet inte riktigt???
-
-
-
Han har nu dömt i OS final, VM final (i Kanada) och nu NHL, vad finns det kvar att bevisa att han är den bästa domaren i världen?

Old School Hockey: Thomas Eriksson

-
Jag tror att jag inte hade en större hjälte än Thomas Eriksson när jag var liten, Jag har minnen att stå i Umeås Ishalls korridor och vänta på Mats Waltin, Jensa Öhling och den störste hjälten: Thomas Eriksson! Mitt favoritminne är när han ensam dribblar igenom Färjestads försvar 1983 och stänker upp den i krysset. Femte avgörande matchen i ett fullsatt skandinavium som var "neutral" plan. FBK kunde inte komma tillbaka efter denna sagolika genomåkning.
Läs om han här:
Om ni vill beskåda sådan Svensk hockey kultur så tror jag att min Far har kvar den matchen på VHS. För de som inte kommer i håg sådant så är det en helt vanlig video!

SPA Weekend

-
-
Så här gör riktiga män när man badar spa, inge jävla hittepå med fjolltunnor.

Nya Tre Kronor

Vilken skillnad på lag, BÅG måste svära och undra varför han körde på i samma hjulspår år efter år. Helt plötsligt är det roligt att se Tre Kronor spela en i mitt tycke värdelös turnering. Spelarna som var med spelar helt plötsligt med hjärta! Jag har alltid gillat Robert Nilsson men att han skulle vara så här vass det trodde jag icke. Ekholm från Brynäs är en annan som har imponerat, han har gjort en bra höst i "sensations laget" men att han skulle hålla så pass bra i Tre Kronor det trodde jag inte. Niklas Persson, Jocke Lindström, Magnus Johansson och Robert Nilsson att de inte spelar i NHL är mer än konstigt. Alla har kvalitéer för att spela i världens bästa liga.
-
Man har suttit år ut år och år in och sett BÅG:s värdelösa landslag spela värdelösa turneringar. Nu är det slut på det, laget som spelade i helgen andas JVM:s positiva spel.
-
Fram för det roliga offensiva spelet, bort med det negativa defensiva spelet.

ÖL

De som dricker ljust öl bryr sig inte om hur ölet smakar; de tycker bara om att pinka mycket.

skellefteå hockey - Djurgården

-
-
Djurgården vinner uppe i Skellefteå med 5-4. Mycket rättvisst!
-
Det roligaste var ändå att skellefteå klacken ville håna DIF med att ropa AIK AIK AIK, kan det bero på att Djurgården förlorade i torsdagens derby?
-
Kronwall till landslaget i vinter!
-
Det bedrövligaste är att Sveriges bästa domare för 7-8 år sedan är mer eller mindre bedrövlig, många år sedan jag såg han göra en hyfsad match. Nu faller han för filmningar och vanliga tacklingar.
-
-
-

Fotoskolan med storebror


Mästerfotografen del 2


Mästerfotografen del 1


Jan Tauer tre citat

TRE SAKER HAN SAKNAR MED SVERIGE...
-
  • Fansen "Jag gillade de flesta fans, även de som skrek att jag måste klippa mig. Och många var tuffa. Här i Tyskland finns också såna som slåss, men då gör man bara det, man har inget annat liv. I Sverige jobbar man på bank på dagen, sen går man på fotboll och slåss."
  • Derbyna "Inget var bättre än de matcherna. En del lagkamrater blev rädda på Råsunda men jag sa: 'Det är för såna här matcher vi håller på, inte för matcher mot Trelleborg.' Tyvärr skojade Martin Mutumba med mig alldeles för mycket i mitt sista derby. Det är därför jag så gärna vill spela ett till."
  • Mattias Jonson "Vilken kung han var! Ingen var starkare än Jonson, ingen. Han körde så hårt att man blev rädd. Är det sant att han spelar fortfarande? Ingen är så mycket djurgårdare för mig som Jonson."
-
...OCH TRE SAKER HAN INTE SAKNAR

  • Försäsongen "Vi körde tre pass varje dag. Alla svenskar älskade det och jag undrade bara när skiten var över. Men det konstigaste var testvärdena. När jag kom tillbaka från julledigheten hade jag förstås sämre värden än under hösten. Men många svenskar hade bättre! De hade inte gått upp ett enda kilo! Hade de inget liv?"
  • Det hutlösa priset på öl "Det dåliga med Stockholm är att det är så dyrt. Här får du en öl för några euro. Där kostade det typ hundra spänn om man gick på krogen. Dyrt även för en fotbollsspelare."
  • Bortamatcher mot Gefle "Jag måste ha mött Gefle 40 gånger. Vi spelade alltid träningsmatch mot Gefle. Och alltid i Gävle! Det där äckliga konstgräset och publiken som var lite konstig... usch."
-
Mycket kan man säga om den galna Tysken men att han är en färgklick det håller vi ni med om va? Han sista kapning av Gefle är klassiskt...

Årets DIF

Djurgården spelar inte lika bra i år som de gjorde ifjol. De har tagit ungefär lika mycket poäng men det är själva spelet som jag tycker ser annorlunda. Nu har inte backarna varit lika bra som ifjol men ändå. Spelet där de håller i pucken och vänder tillbaka istället för som samtliga elitlag "dumpa" ner den i zonen är bortblåst. Numera så ska pucken dumpas för att sedan bytas. Det underlättar att han en som Ragnarsson som kan hålla i pucken i egen zon. Nyförvärvet Boumedienne är osäkerheten själv, jag hade trott att han skulle vara bra, så gott som landslagsklass hade jag trott men Icke sa nicke på den gubben. Hoppas att de kan vända som i fjol men ser man på spelet så tror jag inte på en andra plats till våren. Nu gör det inte så mycket för att jag tror att DIF kommer till slutspel mer laddade än på länge.

Fajt!

17 åriga Adam Larsson går i fajt med 32 åriga Corso. Kanadensare mot Svensk kan bara sluta på ett sätt!? Nja Jag tycker att Larsson stod upp bra, visserligen lämnade han blödande isen men förnedrad blev han inte iallafall. När de började så spreds den där känslan i kroppen att nej nej vad gör du nu när du kommer att få så mycket spö! Men han stod upp bra och de fegaste var nog att Kanadensaren la in ett par fegsmällar efter domaren hade gått in och brutit. Det är bara i Europa de vågar göra en sådan sak. Skulle vilja se Corso våga sig på en sådan sak om han skulle slåss mot Lance Ward?

RSS 2.0