OS final

En OS final blir det större än så?
Patric Kane sa i en intervju om han skulle rangordna OS vs Stanley cup så var de jämbördiga!

Laddar för OS finalen där Kanada möter som bekant USA. Rätt så roligt att höra alla experter som säger att USA har ett likvärdigt lag som Kanada! Hallå före OS pratade alla om att USA hade kanske en målvakt som räckte till men att det vara själva laget som skulle kunna ta laget långt i turneringen.

 

Jag håller med om att USA:s målvakt är fruktansvärt bra men att säga att han är så mycket bättre än vad Kanadas Loungo är lite konstigt.  Wikegård och den där Finska experten Kaj talade om att backarna är bättre i USA! Nja skulle inte tro det. Det var endast forwards som bättre i Kanadas lag enligt expertisen.

 

Jag tror att USA har ett sämre lag på så gott som alla punkter förutom målvakten då de kan kännas jämbördiga. Dock tror jag att Loungo har den extra rutinen som krävs för att vinna guld. på backsidan och forwardsidan så är Kanadas lag så mycket bättre på så gott som alla punkter. Ska USA vinna som jag tror på så måste hela laget fungera, alla måste göra sitt jobb för att störa stjärnorna. För att Kanada ska vinna så är deras största hot de själva. Om huvudena inte blivit för stora så borde de kunna vinna denna hyperintressanta match.

 

Missa den inte !


Tre Kronor!

OS är över för Tre Kronor och det är med en klump i magen som man skriver detta. Det känns så fruktansvärt onödigt eftersom det har ett av de bästa lagen i turneringen. Som vanligt så börjar det bra med segrar mot så att säga blåbärs nationerna Tyskland och Vitryssland. Efter att dessutom ha ökat upp ett steg mot ett Finland (som för övrigt inte kom upp i någon högre standard) så skulle ”bara” Slovakien passeras. Nu vet vi vad som hände!

 

–        De bästa spelarna underpresterade katastrofalt.

 

Spelar du i förstafemman i vilket lag och på vilken nivå som helst så ska du prestera när laget behöver det som mest. Gör du poäng i matcher som inte har någon betydelse så är du bra men kan du inte höja dig i de matcher då det verkligen behövs för laget så spelar du i fel femma. Får du inte någon speltid så ska du inte klandras för att inte laget vinner. Spelare som Franzen och Magnus Johansson har fått utstå spott och spe, till och med finns det media som tycker att Zetterberg inte varit bra!

 

Nä det som ska ha mest ”spö” i tidningarna är de som skulle ”dra” laget. Spelare som Bäckström visade världsklass mot lag som Tyskland(!) och Vitryssland. När det väl gällde så visade Brynäs sonen att han hade samma mentalitet som Markström! Spelare som Sedin skulle spela hem OS guldet i deras egen gryta. Henke L är som en vägg i New York men i landslaget så sviktade han i den viktigaste matchen på året. OK han har inte så mycket att göra på målen men en världsmålvakt som släpper in fyra mål när de skjuter 13 skott på en hel match kan inte vara nöjd. Dock ska man komma ihåg att ett skott från blå släpper han inte in!

 

Hoppas verkligen att detta är Lidströms sista säsong för inte vill man se han bli sämre och sämre. Han är en alldeles för stor legend för att man ska komma ihåg han på det sättet. Kronwall ska man inte ens prata om, Enström storhet!?!?!?

 

Beröm ska Öhlund ha han visade i alla fall hur en back i hans storlek ska agera.

 

Bengt Åke Gustavssons oförklarliga matchning av forwards är en stor gåta till och med då han ska förklara sig. Att spela en hungrig spelare som är van att avgöra borde vara avgörande tycker man väl!? Där så spelar han spelare som är van att spela i fyra mot fem, ville han med det bevaka underläget? Att ha Sedinarna med Weinhandl var en stor gåta för mig innan turneringen och i första matchen så såg man att det inte funkar. Desto roligare var det i sista matchen så Foppa hamnade av misstag i deras kedja och vilken magi de presterade. Hur mycket mer istid fick det tillsammans? Ett byte i sista då de också höll på att sluta i mål. Jag tror att jag skulle kunna skriva om BÅGs felaktigheter hur mycket som helst men det man kan konstatera är att han är en stor ledare som fungerar säkert otroligt bra med laget men då coachningen inte fungerar då borde han kliva av!

Fan vad besviken jag är på att LAGET inte presterade bättre!


OS hockey!

Ja jag vet inte vad ni tycker men i alla större mästerskap så brukar Kanada göra en dålig match. Den matchen brukar inte vara finalmatchen så att möta Kanada i en semi då dom har spelat bra kan vara ett bra utgångsläge. Nu blir det inte så för att i natt så gjorde Kanada sin "plattmatch". Vad kan stoppa dom nu, Ryssland? Tror icke det. Jag tror att det bästa vore att möta Ryssland i semi eller kvarten för att nå finalen.

Äntligen har det börjat!

Tre Kronors uppställning till i morgon:

Målvakter:

Lundqvist – Gustavsson

 

Backpar:
Öhlund – Enström
Lidström – Kronwall
Tallinder – Johansson

Kedjor:
D Sedin – H Sedin – Weinhandl
Forsberg – Zetterberg – Hörnqvist
Eriksson – Bäckström – Alfredsson
Franzen – Påhlsson – Modin

 

Petade: Murray – Oduya

 

Ja vad säger man mer än att vilket lag! Man längtar till matcherna så mycket att det kanske kommer bli en fiaskoooooooo, nä vad säger jag det är väl klart att det kommer att bli en bra turnering och Sverige tar medalj! Fast jag har varnat tidigare för USA och det står jag för.

 

  • Kanada har ett helt komplett lag, inga som helst svagheter, att de lever under press är inget nytt fenomen utan de har de levt med fruktansvärd press sedan de var femton år.
  • Ryssland har de bästa spelarna och kan de fortfarande få ihop laget efter sina framgångar i VM så då är de svårtstoppade! Frågetecken om KHL spelarna kan liera sig med NHL spelarna?
  • Sverige har tre fruktansvärt bra femmor och en bra målvakt. Kan räcka men har mycket svårt att se att de ska rubba Kanada och Ryssland
  • USA är jokern som ingen tror på men det är precis de dom vill. Inga dåliga spelare som spelar i det laget så jag säger bara att USA är inget lag Sverige ska möta.
  • Finland, Tjeckien, Slovakien Vitryssland…… Nä inte direkt några som ska slåss om medaljerna

 


Idag blev det slalom !

Idag igen så blev det slalom i ålidbacken. Nu har yngsta pojken min lärts sig att åka själv så nu kan man själv sluta med att glida sig ner. otroligt mycket roligare att åka bli det. Som han numera säger - nu Pappa är det inte skidorna längre som styr mig utan jag styr skidorna!
Kuriosa var att en av mina kompisars fru (eller sambo) var där men inte han själv utan han var i en ishall och tittade på hockey. Jag var bara tvungen att skicka ett SMS och ifrågasätta varför han inte var med resten av familjen och åkte skidor en sådan strålande dag !? Det blev kanske inte riktigt uppskattat av honom.

Skola!

Snacka om att det känns surt att sitta inne och plugga när det är så otroligt skönt väder.
Jaja jag fick i alla fall vara med om att coacha pojklaget i innebandy till deras första seger i sin första match. Snacka om att det är roligare att se deras ansikten vid en vinst än vad man själv känner!
8-1 mot Ersboda säger ingenting mer än att dessa pojkar har spelat en match i fotboll (vinst mot Hörnsjö) och nu en i innebandy. Nästan så att man hoppas att de ska förlora så de ramlar ner från himlen.
Eller förresten så vinner jag hellre än förlorar så klart! Man är väl en vinnare.......

LN 91

Jag var och såg LN91 spela 2-2 mot Bjurfors igår. Det är något visst att se dessa matcher i lingonserien. När jag var och såg LN de senaste åren så hade de ett lag som aldrig varit bättre, de gick till allettan men fick pga bristande publikintresse dra sig ur serien ner till tvåan. Trots detta så var det inget större nöje att gå se det laget för att det var så lite profiler. Matcher var en grå trist massa där det inte bjöds på några större överraskningar.

 

Däremot då jag såg igår så är det inte lika bra hockey men underhållningen är desto mer. Man får verkligen valuta för pengarna och att ett par spelare som Linus E och Ted kan gå in i laget utan att vara tränade och vara bland de bästa säger lite om kvalité och tempo. Matchen slutade lite tumultartat för LN med en massa bråk och skrik mot domarna. Trots det så är det en aldrig lugn stund att se hockey i Nordmaling.

 



Matchen!

Jaha då blev det vinst med 6-2 mot Löven. Inte riktigt Lövens säsong i år om man säger som så!
Vill passa på att tacka fans och sponsorer för den säsongen, tyvärr så vet vi inte än om vi blev mästare för att alla andra matcher är tydligen inte färdigspelade; men mästare i kavaj är inte fy skam det heller om det skulle bli så.
Hoppas att alla fans som pga publik trycket inte kom in till kvällens drabbning inte är allt för sur!

Viktig match!

Imorgon tisdag är det match! Löven veteraner kommer på besök till Nordmaling för seriefinal i VHL. Vi i Hörnefors är laddade till tänderna för en riktig revansch eftersom vi förlorade i fjolårets träningsmatch. Så då är det bara för er att pallra er ner till Nordmaling i tid för biljetterna säljs ut snabbt nu (endast skymd sikt kvar om ni väntar för länge!)

Mera regler

Är det bara jag eller är det inte så att hakningarna är tillbaka? Har domaren släppt på gränsen igen?

Jag har sett på ett par NHL matcher och när man ser en Elitseriematch så ser man skillnaden att domaren i NHL fortfarande har direktiven att ta utvisning när klubban kommer upp i midjehöjd. I Sverige åker du ut när du tacklar!

Toronto

Ja snacka om en kalas debut för Giguere och för Phaneuf i Toronto tröjan. Giguere höll nollan och det är första Leafs målvakten som gör det sedan Belfour 2002! Phaneuf inledde första perioden med att dela ut ett par riktiga tryckare för att  sedan bli inblandad ett slagsmål, bara det är ett säkert recept för att bli accepterad i hockey tokiga Toronto. Att matchen slutade 3-0 har en mindre betydelse när fansen har fått nya "kelgrisar".

 


Övergångar

Det blev inga större trader i år. Det är lite synd för att det är en av årets höjdare när de blir lite turbulens i leden.

 

Bäst har Färjestad värvat, ganska lätt val när de har fått ta hem ett par riktigt bra förstärkningar från andra sidan pölen. Dessa värvningar är inte bara för i år utan Axelsson och Johansson kommet de ha nytta av i flera år. Sedan att de fick in Bartecko är en joker i slutspelet. Jag som många andra hade gjort om misstaget att räkna bort FBK men tji fick vi, de kommer att vara livsfarliga som vanligt när de drar ihop sig till slutspelet.

 

Sämst så tror jag att Luleå har agerat med so(p)pan Hedström. Snacka om att de har fått en svängning i laget. Fast kan de reda ut detta internt så kanske de kan få något gott utav det. Osten Bergström har ju för vana att prata med pressen så jag tror att i ett skede då Luleå kan tappa sin slutspelsplats är det en Rysk Roulett att leka ”storhövding” och försöka kicka en spelare sista dagen innan övergångarna stoppas.


Regler!



För ett par veckor sedan så bestämde förbundet att det inte skall införas mindre rinkar i Sveriges. Första tanken hos mig var att det var synd för att då borde det ha blivit mer offensiv hockey automatiskt! Eller funkar det så, att allting blir bra bara man tar efter någon?  Nja när jag har tänkt på det ett tag så är det naturligtvis inte så, inte kommer vi att se något revolutionerande i Svensk hockey bara för att rinkens krymps. Se bara på Sedinarna, det tog tio år för de att fatta att det inte går att snurra i hörnen utan det är framför mål man gör målen och vilken succé de gör nu!

 

Naturligtvis så är det inställningen som ska ändras i Svensk hockey och gör man det så då får man förändringen man efterträdar. Det är inte en lätt sak att ändra på om man nu tror det, i många år så var hockeyn uppbyggd på att göra fina övningar men inte att fortsätta på mål. Det tar tid att gå ifrån en sådan inställning (fråga Sedinarna).

 

När man snackar om förändringar i Svensk hockey blir man lite fundersam när det ska vara snabbare matcher och man har fortfarande inte plockat in touch icing igen! Man pratar om att det ska vara en hockey som går hem internationellt men vi tar utvisning för vanliga tacklingar! Undrar hur de ser på vissa utvisningar när förbunden ser på matcherna i efterhand? Vi har inte tagit oss råd att ha fyra domare på matcherna men vi har råd att ha sportchefer som strör pengar runt sig som att det vore ett måste att köpa och sälja spelare. lite pengar över till en extra domare kanske vore på sin plats!?

 

Ganska konstig logik i mina ögon!

 

 

Mitt förslag är små ändringar i reglerna, mest sådana som får spelet att flyta mera och mindre avblåsningar som förstör flytet. Desto större ändringar i inställningen hos förbundet att göra hockeyn mera aggressiv och tillåta kroppstacklingar. Förbjuda tacklingar på huvudet (kan amerikansk fotboll ha ett förbud mot huvudet så borde hockeyn det också)! Lägg in i utbildningen för våra tränare i Sverige att avslut ska prioriteras på träningarna. Då om någon gång kanske vi slipper dessa fjutt skott på benskydden.

 

Sist men inte minst vill jag säga att Per Mårts inträde som förbundskapten gillar jag eftersom han eftersträvar spelare som vågar göra det lilla extra utan att de ska få skit efteråt om de nu skulle misslyckas. Det gör att hockeyn blir mycket roligare att titta på och det är väl vad vi alla vill?

 

 

 

 

 


RSS 2.0