Toronto!



Toronto gjorde en av sina största trader på länge i helgen. Jag skulle vilja säga en av sina De har bytt till sig en målvakt som kanske är ett orosmoment eftersom han är halvskadad men skulle kunna vara en bättre kompanjon till Jonas Gustavsson. Vesa Toskala har fått mycket skit av kanadensiskt press men det värsta är att tydligen ska han inte ha backat upp Gustavsson utan mer varit emot honom. Nu fick Toronto Stanley Cup hjälten J.S. Giguere och bara det är stort men det stoppar inte där utan det bästa är att Calgary har gett upp supertalangen Dion Phaneuf efter hans misslyckande i förra säsongen. Denna säsong har han fortsatt vara en besvikelse så en trade för honom är kanske till hans fördel. Om ni inte vet vem han är så kanske ni kommer ihåg Sean Averys kommentar ” My Sloppy Seconds” om hans sockersöta flickvän Elisha Cuthbert, den kommentaren fick Avery sparken från Dallas.






Kanon helg!



Idag blev det skoter till Torrböle och lite samspråk med min morbror. Jag tycker att bilden säger det mesta!


Dagens matcher!

Ja idag har det varit en heldag, från innebandy träning med äldsta pojken till att åka slalom i Agnäs branta backar. Det är så otroligt skönt när dagarna blir lite längre så man kan vara ute mer.

 

Sedan så har jag sett två matcher i elitserien. Första var Brynäs Djurgården som slutade med vinst för ”kaffelaget”. NU kan jag väl få skriva en massa bortförklaringar som att: det har bästa målisen i ES, det kämpar som djur i egen zon, de ha inget anfallsspel, de besitter ett försvarsspel som inget annat lag har i ES. Men vänta nu det där stämmer väl och då är väl det inget försvarstal?

 

Det man måste få säga är att stackars Gävlebor som har köpt årskort och få se ett lag som inte är intresserad av att spela offensivt på hemmaplan ens! Att inte detta lag är högre upp i serien är ett fruktansvärt viktigt så att inte fler lag ser hur man kan backa hem och kontra in viktiga poäng. Lagen har i stort sett spelat så på bortaplan i många år men att ge den taktiken på hemmaplan till sina egna supportrar är en skandal!

 

Djurgården har ett spel där de istället för att dumpa pucken så behåller de pucken men tar burskydd (för ett ev. byte). Ibland så brukar de spela upp pucken till offensiva blå en så kallad långpuck och då för att få en två mot en eller friläge.  I stort sett mot alla lag brukar detta funka speciellt på bortplan men mot Kaffelaget så hade de alltid tre spelare i egen zon! Snacka om att backa hem, spelarna kanske är rädd för utskällning om de går över röd? Det man kan säga säkert är att DIF gjorde inte en av sina bästa matcher i år men ändå så för de spelet på bortaplan!

 

Ja ja imorgon blir det en heldag på skoter, det ser jag fram emot!

 

Andra matchen jag såg var Frölunda - Modo där Modo drog till slut det längsta strået. Det var en match i publikens smak. Zuggarello var den som avgjorde med ett mål och ett ass i avslutande period. Efter slutsignal så hoppar Kudroc in och ska fajtas men det slutar med att han ligger på isen med till synes krampanfall för att sedan ställa sig upp och vara förbannad. Mycket dåligt av en sådan ”tuff” spelare.

 

Jakob Markström visade i JVM och även idag att han inte är mogen att spela i OS. Där gjorde BÅG rätt. Han är ES bästa målvakt men han visar i de viktiga matcherna att han är mänsklig. Det är då han ska vara bäst! Hoppas han kan göra ett bra slutspel så han får visa upp sig i VM.


THE ROAD!

Ikväll så har jag äntligen sett filmen The Road! Tidigare så har jag läst boken och den skrämde skiten ur mig. Inte att jag är ovanligt kaxig men skrämd av böcker eller filmer brukar jag inte bli men Corman Mccarthys bok om en Pappa och hans sons vandring längs ett öde Amerikansk landskap grep mig oerhört när jag läste den.  

 

Filmen är kanske inte lika gripande men dock oerhört bra!  Viggo Mortensen spelar Pappan som är minst sagt misstänksam mot allt och alla. Att bara föreställa sig dessa öden är magstarkt men hur den får en att tänka till hur bra vi har det. Tänk bara vad som skulle kunna hända!?

 

Gå och se den, det är den värd!


Björnligan och veteranligan!

Idag så har det varit sammanslagning i Nordmaling för Björnligan. Så då blev det ett par timmar på läktaren för mig, det är IOF inte så jobbigt när man får se en sådan underhållning.

 

Sedan så blev det att packa om trunken för att bege sig till Vindeln för ett hett möte mellan Vindelns veteraner och Hörnefors dito. Vi vann trots att den var den demon som stod i mål. I omklädningsrummet efteråt så var det en som börjar säga att så här mycket målchanser får vi inte bränna! Då ska man komma ihåg att vi vann med 11-7, vi gör 11 mål på tre gånger femton och vi är ändå missnöjd!


SNÖ OCH MERA SNÖ!



Lördag igen och sista lördagen man är ledig på länge!

 

Man börjar denna perfekta lördag med lite innebandyträning för knattarna för att sedan åka ut med skotern och grilla lite korv ute i solskenet. Nu sitter man med en espresso och Bowmore och funderar på om man ska basta innan hockeyn börjar eller ska man vänta till första paus. Det blir nog första paus.

 

Staffan du undrar varför jag inte har skrivit på länge! Ja jag kan bara säga att besvikelsen efter JVM har varit svår att smälta, mer också när USA går och vinner finalen över Kanada. Det kommer mera om JVM senare när jag fått smälta och begrunda det ytterligare.



innebandy cup

Åhhhhh! Man fick inte läka träningsvärken något mycket innan en gammal vän ringde och ville att jag skulle vara med i en som han sa plojturnering.  Döm om min förvåning när lagen vi ställs mot är rena div. två och tre lag. Jag är inte tränad för att ta emot tacklingar på denna nivå utan korpen brukar vara mer än tillräckligt. Läktaren på sporthushallen var knökfull. Jag sms: ade med min vän om att vad roligt det är att spela inför publik igen. Det går inte att komma ifrån att man saknar tiden då det var folk som betalade(?) för att se en spela. Idag slapp dom och de ska de vara glad för.

 

Det hände en sak som inte var vanligt på den tiden jag spelade. Jag löper efter bollen ner i hörnet och får en ”axel mot axel” situation och naturligtvis så flyger jag som en vante så sargen runt mig går sönder, när jag ligger ner ojar mig så gör domaren rätt att inte blåsa men då trampar killen mig i huvudet och blir utvisad. Detta var en situation då domaren i mina innebandy år skulle ha höjt armen direkt men det är andra tider nu och en annan slags innebandy som spelas. Det jag ville säga att innebandy på en högre nivå är bra mycket tuffare än vad somliga försöker få det att vara. Man kan inte jämföra lägre nivåer för då får man jämföra hockey med hockey-bockey. Min kropp värker bra mycket mer nu än då jag spelar veteranligan.


JVM

Nu är iallafall väckaren ställd på kvart i tre och vilken batalj det kommer att bli mot USA. Fasiken vad roligt det är med hockey på junior nivå! När jag dömde så var de bästa matcherna j-20, full fart med overkligt tokiga chansningar som man aldrig får se på senior nivå. Alla spelarna var otroligt proffsiga, inget gnäll eller snack för att få fördelar. lite av detta skulle seniorspelare lära sig av. Ändå så pass seriösa så att spelare som blev nedflyttade från elitlagen inte kunde gå in och dominera. Det är i de serierna som dagens JVM spelare har spelat och fått fostringen att kunna gå in i sina elit lag. För visst är det så att det är knappt någon i truppen som inte har en plats i elitserien!?


Korpen

Har spelat korpen cup ihelgen i innebandy, förstår inte hur ont man kan ha i kroppen utav att spela "korpen"? Kanske för att man närmar sig 40- strecket!?

Vann gjorde vi inte heller utan det blev ännu en gång finalförlust.


RSS 2.0