Benjamin Brittens Peter Grimes = finkultur



Nu har man haft en helkväll med lite olika öl på min favoritpub Bicshop och en alldeles för god pasta till. Efter det så gick jag och min bror på Norrlandsoperans uppsättning av Peter Grimes. Inte ofta man har förmånen att gå på Opera men idag hade jag det. Våran Farbror Nils sjunger i Norrlandsoperans kör så han fick våra applåder efteråt, kanske också pga. att han hade fixat biljetterna? Nu är det så att man inte är en opera älskare direkt men vilket slut det var på denna, mycket imponerande.

 

( Det är min kusin Viktor på bilden )

 

Lite stolt är jag över att han är på bild över hela stan men bara hälften vad hans Far är!


Djurgården



Ja ska man skratta eller gråta? Efter att man har dömt ut han år efter år så gör han en säsong som ingen kunde gissa sig till. Niklas Falk är unik att efter att inte ha levererat på flera år (i mina ögon) så blev han back, och då visade han återigen hur bra han kan vara med att leverera upp pucken i uppspelen. Gubben kan än.

 

Nu har han skrivit på ett kontrakt med Sveriges lag Djurgården. Kan man säga nej då dom kallar?


SM-FINAL

Imponerade av HV71 att kunna rubba VF på ett sätt som skulle få en taktiker att le. Försvaret och målvakten har verkligen toppat formen. Att man fick Petrasek skadad bekom de inte nämnvärt. Honken i VF har inte imponerat, helt allvarligt hur mycket spelar det roll om du har spelat som en gud under serielunken om du fallerar när det drar ihop sig till slutspel. Spelare som Dimitrakos föll ihop med en skada och har mage att begära mer i lön?! Honken höll ihop Frölunda men i slutspelet har han varit medioker. Stefan Liv är undantaget här är det en som höjer sig då det gäller. Varför inte han i VM istället för Honken?

 

Läser om en klack i de Norra länsdelarna som tydligen imponerade en avdankad krönikör på Aftonblaskan. Hur kan han bli det av en klack som sjunger en eller två olika sånger övergår mitt förstånd. Att de hyllar laget som vek ner sig totalt i semin och skämde ut sig i hela Sverige. Till och med kommentatorerna i TV och Radio skämdes i lagets ställe. Publiken har tydligen gått och tittat på en B-jun match i väntan på en vinst. Undrar om dom fick det?

 

Jag har tippat att Färjestad kommer att gör processen kort vilket lag de än möter, och det tipset är väl ingen som vill ändra nu men som HV71 har spelat så kan det kanske bli lite spänning i finalserien. Hoppas det.

 


Semifinal

Semifinalen mellan HV och Frölunda kändes spännande i ett par minuter innan HV avgjorde med ett par snabba mål. Att dom sena bara kan avvakta Frölunda som blev mer och mer desperata är underbetyg mot Svensk hockey. Att inte kunna ha råd med två domare system i slutspelet känns både som ett hån och ett skämt mot supportrar. Alla pratar om att kommunicera mer med domarna men när de visar lite mänsklighet så ska dom stängas av. Klumpigt av HV att lämna ut SMS konversationen mellan Kenta J och Thomas A. Eller förresten det var bara Thomas SMS som vi har fått se, vad fick han för svar? För det är jag övertygad om att han fick.

 

Janne Karlsson gör stormande succé i Växjö och jag säger det igen att vissa av Lövens spelare och supportrar fullkomligt kapade Janne med orden att en mer inkompetent ledare aldrig har visats sig i Umeå Arena. Vad det innan eller efter Micke A?


Semifinal

Gårdagen batalj mellan Färjestad och den minst sagt förvånande semifinalisten Skellefteå slutade i en mycket sevärd match där Skellefteå återerövrade en hel del av sin heder. De visade en stor portion av lagmoral när de krigade till sig en ledning som dock Färjestad kvitterade och avgjorde i en gastkramande sudden death. Att de hade fått stortorsk i tre raka matcher var som bortblåst, likaså att man har fått stämpeln att vara historiens sämsta semifinallag. Nu får de plocka fram golfklubborna eller boka utlandssemester för sedan börjar den lika så intressanta delen då det ska spekuleras vilka spelare som lämnar och vilka som blir kvar. Trots allt så har Skellefteå en sportchef så ett lika bra lag nästa år är jag övertygad om att de får. De kanske får vinka hejdå till vissa men stöttespelarna blir kvar.

 

Att de ska toppa årets säsong känns som en utopi!

 

Kvällens match mellan HV och Frölunda är en intressant serie där jag hoppas att det går till sju sevärda matcher. HV är som ett helt annat lag när lagkaptenen Davidsson är på isen. Där är nyckeln till en finalplats. Att något av dessa två lag ska ha något att komma med i finalen mot årets suveräna lag Färjestad ser jag som en ”mission impossible”.

 

Jag ska då åtnjuta matchen med min nyinköpta pecan nöt glass med noisette. Inte helt fel va?


Semifinal

Onsdag idag och ikväll så är det vinna eller försvinna för Saik. Ska de få förenas med de andra lagen på golfbanan eller är det så att de kommer att överraska? Mitt tips är att golfklubborna kommer att dammas av.

 

Satt och såg på SSK-Rögle igår och måste säga att Rögle har en ordentlig portion lagmoral när de vänder matchen på bortaplan. Dom ser ut som ett elitserielag nästa år. Leksand vann men lite för sent att börja en upphämtning nu. I pressen så är det krigsrubriker från Dalarna varje dag numera. Växjö krossade riktiga AIK och ser ut att gå till en förnämlig tredjeplats i serien men vem kommer ihåg en tredje eller fjärdeplats?

 

Riktigt roligt att fler och fler inser att det är historiens sämsta semifinallag som spelar för hedern ikväll.

 


Ser ni skillnaden?






Jag var bara tvungen........




Semifinal

Tyvärr blev det som jag trodde, en solklar förlust för laget som inte borde ha gått till semifinal. Linköping hade gjort denna semifinalserie mera intressant. Alla pratar om monstret Gustavsson men visst finns det ett riktigt bra försvar framför en bra målvakt? Det handlar om för Saik att lasta in skott på mål så slinker en eller annan in till slut (det brukar min bror säga).

 

Fick eftersom vi hade en del ouppklarade byggjobb hemma lyssna på radion och döm om min förvåning när man i etern får höra att det är min gamla idol Mats Waltin som är bisittare, än bättre blev det när till och med han hånade Saik för att vara allt för svag för att vara i semifinal. Han har alltid haft rätt och kommer alltid att ha!

 

Nu är det så att ett antal Saikare säger att säsongen har varit en succé trots allt. Ja det är väl klart att det är så i en förlorares ögon. Som jag sa innan säsongen är att där saik är nöjd är en Djurgårdare missnöjd, då förstår ni vad vi tycker om årets säsong. Men ni har gjort det bara bra!

 

 Frölunda vann efter mycket om och men och jag hoppas innerligen på en final mellan FBK och Frölunda.


Semifinal

Match ikväll mellan SAIK och suveräna Färjestad. Vinner inte Saik ikväll så tror jag att dom fullbordar fiaskot med att vara sämsta semifinallag någonsin! Saik har gjort helt klart en otrolig säsong men där det visade sig att dom har överpresterat i kvartsfinalen mot Linköping. Roligt vore det om jag blev överbevisad! Jag tror dock inte det.

 

Långt upp till sexton! 

 

 

 


Ishockey



Dagens kvalseriematcher är intressanta i sig men om det inte några förluster för Rögle och SSK så kan man säga att serien tar slut. Det vore i sig roligt för dessa lag men tråkigt för oss andra då serien blir ointressant. Leksand har en till måste match men nu är det att lita på andra lag, dvs att resultaten måste gå dalmasarnas väg.

 

Semifinalerna är det bara HV-Frölunda som är lite kittlande. Den andra är väl riktigt ointressant. Vem kan hålla på ett kaffelag och vem kan hålla Västerbottens Lillebrorlag?

Samtidigt så vore det oerhört skoj om det inte blev Färjestad i en till final. Efter två vinster så får SAIK mycket svårt att vända detta men man ska aldrig säga aldrig när det är en fd Djurgårdare som är ledare.

ps måste bara säga att DIF J20 slog ut SAIK J20 i SM slutspelet. Säger bara OVÄNTAT !!!!

 


Hockey

Tisdag och ingen hockey idag. Dagen efter SAIKs skräll där de mot alla odds visade sig vara det starkare laget. Linköpings år måste vara en katastrof med tanke på att de ligger ett par tjugo miljoner mer än de andra lagen i lönebudgeten. SAIKs säsong kan man däremot (lite grann också säga att det tar emot) säga att det har varit en alldeles förträfflig säsong. Kanske med lite tur så kan det fortsätta? För vem vet kan de rubba på Linköping så kan de rubba på Färjestad. För på Färjestad håller inte ens jag på. Är man Djurgårdare så är man.  

 

Nu tror jag inte det blir för att FBK såg oerhört starka ut när de slog ut Brynäs i kvarten. Lite kaxigt så säger dom efter fyra raka att spelet inte stämt utan: från här kan det bara bli bättre!!!???  Vad ska det komma utifrån deras spel? SAIKs ben borde vara lite ömma efter att dom blivit tömda i sju matcher och en makalös förlängning mot Linköping.


Hockey igen





Nu är det måndag igen och som vanligt så blev det en veteranmatch i ishockey mot forna SM mästarna Björklöven. Tyvärr så blev det ännu en förlust men vi höjer oss för varje match och det är ju bra. Min bror fick till slut efter alla sina chanser göra två mål, och det är ju också bra!

 

Det kanske inte var så genom tänkt efter en helg i Åre men vad gör man när hockeysuget tar över? Det ända som kunde hindra en är att det är hockey på tv men vem vill se SAIK spela slutspel speciellt när dom vinner i förlängning mot Linköping?

 

Helgen har annars varit underbar med ett helt otroligt väder. Föret har varit det bästa jag har upplevt både i pisten och i offpisten. Ni som inte har varit och tittat på min gamla blogg (http://kohlstrom.blogspot.com/) kan göra det. Jag har lite problem med att skicka till min nya blogg så det blev den gamla.

 

Vad tycker ni om denna bild?









I helgen blir det snö....

I helgen blir det Åre och i Åre är det lika lite hockey kultur som i den norra länsdelen av Västerbotten. Tror dock att bröderna Lundqvist härstammar från trakterna av nationens alpincentrum.

 

Kommer att inte blogga från den här portalen utan jag kommer att skicka kort på den gamla adressen. Klicka här så får ni se: http://kohlstrom.blogspot.com/

 

 



Arbete och ännu mera arbete

Fick ett samtal från min Chef idag och hann tänka att varslet med över 600 personer gick igenom för ett par dagar sedan och kallsvetten hann rinna en aning. Tur nog var inte hans ärende av detta slag utan att jag skulle börja på ett annat jobb från och med måndag och det är ju bra.


Kvalserien

Dags att tippa kvalserien. Hade varit roligare om det hade varit några fler lag från denna region men vad gör man? Tänk om DIF hade varit med och lärt upp hur det ska spelas!

 

  1. Leksand: Tyvärr så får dom till spelet och kvitterar ut en ES billjett.
  2. Rögle: Bröderna Abbot måste kliva fram och avgöra och det tror jag dom gör.
  3. AIK: Nära men ack så långt ifrån, dom får börja om igen.
  4. Västerås: En frisk fläkt mot Almtuna som jag trodde skulle ta sista platsen. Bevisligen så har dom förtjänat platsen. Kommer ändå inte räcka till mot drakarna men ett tag så kommer dom att störa lagen.
  5. Södertälje: Deras första matcher kommer att vara avgörande, kan vinna serien vid ett bra flyt, tror dock inte det.
  6. Växjö: Är inte tillräckligt rutinerade för att hota i en het kvalserie. Floppar totalt med ingen vinst.

 

Årets kvalserie kommer som alltid att vara en högtid att se framemot. Vem floppar, vem imponerar, vilket lag håller ihop ifrån ES och så vidare. Ett vet vi, på fredag börjar det.


Resa

Nu är det bara en dag till att jag åker.....

Hockey-Bockey

Ikväll så blev det ingen innebandy men två hockey-bockey matcher. Första matchen blev det en solklar vinst trots att vi inte hade en målvakt utan vi bytte av varandra som målvakter. Det om något speglar kvalitén på spelarmaterialet. Nästa match blev lika enkel till och med så stänkte man in nio mål totalt tolv poäng, rekord för egen del. Ett stolt ögonblick! ’

 

Min bror har spelat en hel del tennis i helgen. På fredagen så mötte han en f.d. UTK mästare och då blev det som väntat en hel del smisk. Han hade en hel del bortförklaringar bla så skyllde han på att han blödde i skorna! Sedan så fick han pisk på pensionärs tennisen på söndag morgon. Dom är så pass gammal så att han blev kallad ”gallerjunior”.


Skotertur i solens tecken




När man är på skoterfärd så är dessa stunder när elden sprakar en av dom bästa!



Dagens betraktelser

Dagens aktiveter består av innebandy träning för den äldre medan den yngre får endast titta på. Sedan tror jag om vädret består en skotertur ut på havet. Efter ett par dagars töande så kanske det inte är så pass många dagar kvar på säsongen!?

 

I eftermiddag så går omgång två av slutspelet där det är lite av en måste match för vissa lag. Det känns som att vissa lag inte får tappa fler matcher för att kunna överhuvudtaget bjuda upp till dans. Imponerad av att SAIK inte bara kunde vinna utan kämpade ner Linköping. Vinner SAIK ikväll så blir det svårt för LHC att vända.   


Timrå mot Hv 71

Kvällens bästa match är mellan Timrå och HV71. Vilka målvakter i Stefan Liv och Johan Backlund. Det finns ett minus i denna match serie och det är kommentatorn Anders ”ankan” Parmström. Han skulle kunna förstöra en hel match med sina totalt ointressanta kommentarer.

 

Jag tror och hoppas på en lång serie mellan dessa lag och en seger för Timrå. Den här serien kan bli klassisk.

 

Det som slår mig är hur bra båda lagen är sammansatta. Allt från målvakterna till backarna och centrar till att ha två mycket kompetenta ledare i båsen också.


SAIK Umeås lillebror

Skellefteå skräller och plockar en vinst mot Linköping men jag tror att det blir deras enda vinst.


Frölunda valde mardrömsmotståndare!

Luleå fullkomligt krossar Frölunda hemma i Coop Arena. För att ha en chans så var dom tvungen att vinna men vem kunde tro att dom skulle förnedra dom? Jaja spelar ingen roll att förlora med ett eller flera mål. Ny match på lördag.Hoppas på en Luleå seger.


Kaffe rep

FBK vinner första kvarten mot Brynäs och det känns väl ganska avgjort. Inte ska väl Brynäs kunna vinna fler än en match i Karlstad! Nä det här vinner tyvärr Färjestad.


DEN FRAMTIDA ELEKTRIKERN OSCAR




Min äldste son fick sig en lektion i hur man inte petar i kontakter. Nu gick det bara bra men en minnesbeta fick han verkligen. Strömmen rusade från fingertopparna genom kroppen och ut igen. Efter Ambulansfärd till sjukhuset och en radda av prover så lades han in över natten för översyn och mera kontroller. Man är mer än tacksam att man bor så pass när en av Sveriges bästa sjukhus. Idag så mår han bra han har till och med varit och gjort sin allra första ishockey träning.

 

Ett stolt ögonblick för hans Pappa!


NHL trade tracker

Äntligen en riktigt bra Trade för Pittsburgh. Bill Guerin är en mycket bra spelare, kanske dock försent för att lyfta pingvinerna till playoff. Personligen tycker jag att pengarna kunde ha användas till att signa Mats Sundin istället. Då skulle laget ha lyft redan!

 

Bästa dealen hittills är Calgary som fick Olli Jokinen av Phoenix. En annan bra Trade var att Mark Recci förstärker Boston inför slutspelet, en ålderstigen man visserligen men vilken rutin!

 

Tråkigt för Tellqvist att få åka norrut till Buffalo istället för soliga Phoenix. Han kommer med all sannolikhet att bli ledig till sommaren. Att vara andramålis i Phoenix låter helt plötsligt som ett mycket bra alternativ.

 

Rangers gör två mycket bra trader i Derek Morris och Nic Antropov. Dom fick lämna en mycket bra i mina ögon Nigel Dawes. Nu är den stora frågan på Broadway om Derek får den berömda sjukan och blir lika hopplös som t.ex. Wade Redden är?

 

Till sist så har Samuel Påhlsson fått röra på sig, Chicago blir hans nya stad. Han blir free agent i sommar så därför blev han tradad.


Veteranhockey

Jaha det blev till slut en förlust mot Lövens Veteraner. För att tränat en gång i veckan så kanske man hade räknat med lite mera av dom. Jag hade ett förslag till lite ”trashtalk” att förstår att inte med detta spel inte spelar i playoff!  När en medspelare påminde mig om att: det är inte dom som har spelat!

 

Näha, då kanske det skulle det ha gått lite bättre för Löven?

 

Dom Röda Lejona Hörnefors stod upp bra. Till och med KAS var imponerad när han stod på läktaren och njöt av tempot. Fast håller man på SHC så är man imponerad av det mesta!

 

Bäst på plan: Jörgen Wixner!


Dagens betraktelser




Helgen har inneburit en hel del skoterkörning. Inte helt fel eftersom vädret och isen är mycket fin för tillfället. (Bilden visar KAS sommarstuga i vinterskrud).

 

Gårdagens Hockey-Bockey gick i segrarens tecken, båda matcherna gick i segerns tecken.

Innebandyn gick inte som jag hade tänkt mig utan där blev det förlust tyvärr.

 

Ikväll så blir det veteran match på dragonhallarna, så har ni lite att göra så kan ni bege er dit kl.2100 och få en lektion i långsamt tempo! Jag kan lova er i alla fall ett lag som kommer att hänga över sargen i utmattning.

 

(Sista bilden visar jag och min yngsta son mumsande på en semla strax utanför Norrbyskär)


Hur man inte ska tippa!

Så här trodde jag att det skulle bli:

 

1 Linköping
2 Frölunda
3 Färjestad
4 HV 71
5 DIF
6 Modo
7 Södertälje
8 Timrå
9 SAIK
10 Luleå
11 Rögle
12 Brynäs

 

 

 

 

Så här blev det:
1) Färjestad
2) Linköping
3) Frölunda
4) HV71
5) Luleå
6) Skellefteå
7) Brynäs
8) Timrå
9) Modo
10) Djurgården
11) Rögle
12) Södertälje

 

Tre rätt! Inte bra men jag prickade in de fyra toppklubbarna i alla fall. I botten så fick jag in Rögle men i mina ögon så blev det helt fel lag i botten. Ja jag tippade mer med hjärtat än hjärnan.

 

Jag tippade Linköping som mästare och det står jag för fastän de inte har visat mästarform på slutet.

 

Ut så tippade jag Brynäs och Rögle med Leksand och Malmö som skulle gå upp. Nu blir det inte så men jag tror faktiskt Rögle kan klara sig kvar men SSK borde inte ens få kvala. Upp går Leksand, tyvärr!


Dagens betraktelser

 

Idag så blir det inge Hockey. Hockey är slut för i år. Ja jag är bitter…..

 

Istället så blir det att förkovra sig i lite böcker. Barack Obams bok är den jag läser nu.

Ikväll så istället för hockey så ska jag spela än en gång lite Hockey – Bockey och sista matchen innan slutspelet i innebandy korpen. Otroligt spännande va? På måndag blir det kanske en veteran match i hockey. Det känns mycket roligare.


RSS 2.0