Nyår!

Gott nytt år på er!

 

Själv har man laddat med grillad korv ute i pulkabacken och nu är bastun snart klar och, till och med cigarren ligger färdig för användning.

 

Annars så blev man inte populär när man deklarerade att matchen på nyårs afton inte fick missas. Jaja vissa saker får dom stå ut med.


Dagens match!

Jaha dagens match som jag ämnade beskåda visade sig bli en trist historia. Saik vann helt klart rättvist så det blev dubbel besvikelse. Nu visade saik att de har nått botten och är på starkt uppmarsch från svackan de har haft i december.

 

Den blev så trist att jag slog över till att se på när vårat kära DIF spelade mot halvdanskarna Rögle. Det var helt klart ett bra val för att den sista perioden var bra mycket bättre än den jag såg från Skellefteå. Rögle kvitterade i mitten av slutperioden men Kristoffer Ottoson slog in segermålet strax efteråt efter ett mycket vackert anfall signerat Markus Nilsson. Djurgården är nu trea i tabellen och det är bra mycket mer än vad jag trodde att detta lagbygge skulle vara nu.


Dagens matcher!!!!

Ett par intressanta matcher ikväll men främst för Luleå som sjunker som en sten i tabellen. Vart ska det sluta? De flesta lagen har svackor som de brukar komma ur lagom när slutspelsträcket närmar sig, ska det bli så för vårat nordligaste lag? Timrå idag är kanske en inte så svår nöt att knäcka men det börjar bränna sig. Dag för första segern nu på sju matcher.

 

Själv bänkar jag mig för ett ännu mer intressant möte mellan Modo och saik. Hoppas med en seger för…….saiks formkurva kan med segern sist vara på väg att peka uppåt. Det var länge sedan sist!


Plast bandy

Jag har spelat en ”hemvändarmatch” i innebandy ikväll, Första gången som vi förlorar en sådan tillställning. 8-7 skrevs slutresultatet efter hel del kalabalik i slutsekunderna. Rätt så roligt att spela när det är ett par som har landslagsrutin och fler än så som har spelat i elitserien, ganska imponerande att lilla Hörnefors har producerat så många spelare. Våran målis Janne M är 63 år(!) och presterade klart mycket bättre än dagens A-lags målvakter.

 

Det kommer att kännas i bena i morgon och i övermorgon, men det var det värt!

 

Nu laddar man som bäst för JVM och Ryssland. Fasiken vad roligt det är att se hockey på natten, man laddar lite mer än då det är på eftermiddagen.


MODO igen!

Jag missade den spektakulära matchen från Göteborg i går kväll. Enligt tidningarna så kanske jag inte missade allt för mycket. Att inte kunna få in publiken till matchen i tid är inte mer än en katastrof som lämnar en viss fadd smak utav sådana här ”publik” matcher!

 

Själv var jag och njöt utav en bra match i Swedebank Arena där Modo tog an seriens mest defensiva gäng (nu har jag sett Brynäs i fem sex matcher och inte någon gång så har de försökt föra en match). Jag hade oturen att sitta nere i ett av Modo ena hörn och då fick jag se en period eftersom de två andra spelades typ sextio meter ifrån mig. De var kanske inte så välspelade eftersom Modo har sådana problem att göra mål, så det blev spännande så gott som hela matchen istället. När Modo sedan gör 4-2 i tom bur så är det stort jubel i Ö-vik, kanske inte bara av glädje utan lite utav lättnades suck också.  Zuccarello Oasen är värd hela entré pengen eftersom han är unik i Elitserien med att spela ett spel som ingen annan har modet att göra. Hans passning i numerärt underläge till Steen var en delikatess i den högre skolan.

 

Han gör det oväntade hela tiden, en totalt irrationell spelare som man som publik älskar men som tränare får gråa hår utav.

 

Jag hade min äldste son med mig på matchen och i min och i min Fars stora sorg så har han blivit en Modoit, till och med så mycket att jag var tvungen att gå ner till souvenirshopen och köpa han en t-shirt med Modos logga på. Nu var den röd med ett litet märke på så den är inte så långt från Djurgårdens snygga färger!

 

Det som inte såg snyggt ut var Modos hårding Toukos tackling på Madsen där det syns att han siktar in sig på huvudet i tacklingen (jag satt nere i hörnet). Nu kan det visa sig vara så allvarligt så Norrmannen missar OS och det vore olyckligt för Honom.

 

Den gamla Löven hjälten Patrik Sundströms son Alexander spelade back i Brynäs igår och det gör han med äran i behåll. Att ta plats i Brynäs som center är inte lätt så att spela back kanske borde vara hans melodi i framtiden!?


OS

Mitt lag till OS !

 

BÅG kommer att presentera sitt lag men det här är mitt lag som ha förutsättningarna att försvara sitt guld:

 

Målvakter!

 

Trots att jag sa tidigare att Markström borde vara en av de utvalda är jag övertygad om att Liv är en bättre kandidat mest för att Markström fallerade så katastrofalt i förra årets JVM final. Hoppas verkligen att han har växt till sig till årets turnering!

 

Målvakter:

 

1 Henke Lundqvist

2 Jonas Gustavsson

3 Stefan Liv

 

Backar:

 

Niklas Lidström Captain!

Niklas Kronwall

Mattias Öhlund

Anton Strålman

Jonathan Ericsson

Douglas Murray

Magnus Johansson

 

De 4 fyra första ser jag som självklara och tar han inte ut de så vet jag inte vad jag ska säga! De andra kan man ha åsikter om men de har kvalitéer att spela i OS truppen. Douglas Murray är mycket bra på andra saker än att tackla, ta bara att hans defensiva kvalitéer inte framhävs i Svensk press medans i Amerikansk press så är hans bästa sidor det defensiva inte att han skulle vara någon slagskämpe! Det är bara för att han är osvensk i han spelstil!

 

Fyra Centrar:

 

Henrik Zetterberg som borde vara ass C

Henke Sedin

Bäckström

Samuel Påhlsson

 

Forwards:

 

Lou Eriksson

Fredrik Sjöström

Daniel Sedin

Tomas Holmström

Per-Johan Axelsson

Peter Forsberg

Mattias Weinhandl

Mikael Samuelsson

Daniel Alfredsson

 

Det gör dessa kedjor

 

Loui Eriksson - Niklas Bäckström – Daniel Alfredsson

Tomas Holmström - Henrik Zetterberg- Peter Forsberg

Daniel Sedin - Henrik Sedin - Mikael Samuelsson

Per-Johan Axelsson - Samuel Påhlsson - Fredrik Sjöström

 

 

 Eventuellt så skulle jag vilja byta ut Holmström mot Weinhandl men vi behöver hans tuffhet så det är med en viss tveksamhet jag ger dessa femmor förtroendet från början.

 

Per Johan Axelssons rutin är vad som behövs men det verkar som att BÅG ska ”dissa” denna rutinerade spelare, ett tveksamt val i mina ögon!


JVM Äntligen!




Japp då är man igång igen!

 

Det var en riktig holmgång i elitserien, det slog till höger och vänster. Omgångens bottennapp måste Frölunda ha presterat, att förlora så stort mot Brynäs kan inte Dahlén vara nöjd med. Får se Brynäs live på måndag, ska bli riktigt intressant att se om de är så dåliga som alla säger?

 

Roligast är att JVM är igång, 10-1 mot Tjeckien lovar gott men det är inte nu de ska vara så bra, vissa lag typ saik och Brynäs brukar vara nöjda med att bara gå till slutspel men vi får hoppas att saik känslan inte infinner sig i JVM truppen utan en vinnarmentalitet är att föredra!  För visst kan man säga att saik inte har vunnit något i denna generation, eller i förra? Visst var det någon gång på sjuttiotalet de vann? Jag kommer knappt ihåg den tiden jag är för ung!

 

Jag satt och såg Timrå mot Modo och den var en sevärd match med många heta känslor och flertal målchanser. Att Timrå kunde gå med segern är mest en tillfällighet. Jag tror att båda lagen har sina formsvackor bakom sig!




Söndag!

Satt och såg landskampen mellan Finnarna mot Sverige, och igen så förlorar vi mot vårat grannland. Nu på straffar visserligen men ändå en förlust och en sista placering i den förhatliga EuroTour. Men vem bryr sig när vi bara förlorar?

 

Jimmie Ericsson som var så dålig mot Ryssarna var mycket bättre nu men det är klart att det är skillnad på spel mot Finnarna än det var mot Ryssland.

 

Ikväll så ska Pittsburgh Steelers spela en måste match för att överhuvudtaget kunna ta sig till slutspel och försvara sin första plats från i fjol. Det hänger inte bara på att de vinner utan de måste få med sig ett par förluster också. Tre matcher kvar som de inte får förlora någon utav!



Ny dag nya möjligheter!

Idag blev det tennis för mig istället för min Pappa. Veterantennisen spelas på söndagmornar klocka halv nio så någor sovmorgon för mig blev det icke. Naturligtvis så vann vi med siffrorna 10-8 (vi hann bara med ett set).

Hade velat ha sovmorgon eftersom jag satt och såg på Monstret Gustavsson höll sin första nolla i NHL. Vad mycket roligare det är att se Toronto när de vinner!

Folkbladet

Niklas Westman har gjort det igen. Ännu en gång så levererar han en mycket kompetent och intressant artikel i VF. Den handlar om...läs själv!

Jag hatar när Tre Kronor förlorar!



Sverige förlorar mot Ryssarna med 4-3 men vi ska inte deppa för det. Ryssarna är fruktansvärt imponerande att se, det är inte många närkamper Svenskarna vinner. Jag skulle bli förvånad om inte de vinner denna turnering också obesegrade. Vi tog många utv. men det berodde mycket på att vi inte hänger med.

 

Bäst i Sverige då: ja Mårtensson imponerar som vanligt och Tjärnqvist är en mycket bra internationell back. Weinhandl får en massa beröm i tidningarna, och visst han är bra men att komma helt ren med målvakten och sedan passa pucken snett bakåt; får man inte godkänt i mina ögon. Detta är sådana saker som gör att han inte platsar i NHL. Efter denna miss så spelade han upp sig betydligt.

 

Sämst då: Ja nu ser man att det krävs att man kan åka skridskor ordentligt om man ska spela internationellt. Jimmie Ericsson hänger inte med i tempot och han har inte förmågan som t.ex. Åkerman att läsa spelet så han blev pinsamt ifrånåkt ett flertal gånger.  Det krävs lite mer än att åka skridskor för att spela i landslaget men det där var inte en bra uttagning av BÅG. Harju/Omark försöker och försöker men de spelar ett spel där det inte fungerar jämnt och då blir det underkänt. De kan betydligt bättre.





Tre Kronor



Ikväll är det landskamp i Ryssland, i vanliga fall så hade jag inte ens tänkt tanken på att titta men av någon andledning så ska jag se landskampen.

 

Det blir kanske en recension senare ikväll, vi får se!



Floooooopppppp!

Flopp femman!

 

Det är väl på tiden att man skriver ner en sådan också!

 

Denna har jag tagit ut efter vad jag har för känsla av spelarna, det kan naturligtvis vara lite olika hur spelaren har för roll i laget. Hade du en roll som avslutare i fjol och spenderar istiden i tredje eller fjärde kedjan i år så borde man ha lite förståelse, men det har inte jag!

 

Målvakt: Roman Malek

 

Backar: Kristoffer Berglund – Hans Jonsson

 

Center: Michael Holmqvist

 

Forward: Niklas Anger – Jonathan Hedström

 

Ja målvakten är tämligen enkel men där borde Fredrik A ha en ordentlig känga också, hans enda förvar är att han är relativt ny på posten som sportchef.

 

Backarna var lite svårare, Hans Jonsson har inte gjort någon nöjd på ett par säsonger. Jag trodde att han skulle få ”foten” i våras och med höstens spel så borde han nog ha fått det. Kristoffer Berglund som är en favorit hos mig har inte varit lika framträdande som han har varit tidigare, jag hade hoppas att han skulle ta ett steg till i sin utveckling.

 

Michael Holmqvist höst har varit upp och ner, att han ska ha varit ordinarie i ett NHL lag syns inte många spår av. Han måste bli jämnare för att bli godkänd.

 

Om Niklas Anger var det många som hånade mig när jag sa att han inte var bra i somras! Vem fick rätt? Jonathan Hedström är kanske inte lika självklar, men han torde vara en av de som tjänar bäst i Luleå och då är det inte godkänt att inte ens vara med i målprotokollet!





Fjanten Axelsson!

Jag vill bara kommentera Dick Axelssons framfart i Michigan!  Han var inte tillräckligt bra för att platsa i NHL laget Detroit (nähää!) så han blev innan säsongen nedskickad till farmarlaget Grand Rapids Griffins. Nu har han varit där under hösten och tydligen så trivs han inte med att ”bara” spela i AHL! Han har rest tillbaka till Sverige och tränar denna vecka med Färjestad.

 

Om hans planer är att komma tillbaka till Amerika så kanske detta inte var det smartaste!? Fakta är att han sitter på en overklig talang som de flesta i Sverige inte har. Sämre är att han inte verkar ha några som helst talanger i träningsvilja och ödmjukhet. Att han fick sparken från Djurgården i fjol var inte för att han var dålig utan tvärtom, har du sådan talang som han har men går ändå på halvfart så blir du behandlad därefter. Jag skulle tro att hans chanser i Detroit är förbrukade eftersom de har uttalat sig om att de hade velat se han i AHL en eller ett par säsonger. Så otroligt sorligt att han ”bara” ska spela i Elitserien för att han skulle troligtvis kunnat bli hur bra som helst i rätt NHL lag, och vilket NHL lag är inte Detroit rätt lag att ta vara på talanger!?


Det blev som jag trodde

Daniel Sondell blev en av ersättarna i landslaget!

Höstens lag

Hösten lag har jag byggt med mina egna upplevelser. Det finns ett antal bättre spelare i Elitserien men eftersom de flesta spelar i de ointressanta lagen söderut så blir representanterna från intressanta lag istället.

 

Målvakt: Jakob Markström

Backar: Andreas Holmqvist - Jonas Fransson

Center: Joel Lundqvist

Forward: Zuccarello Oasen – Peter Forsberg

 

Målvakten är Jakob M för att i en sådan låg ålder kunna hålla ett mediokert lag ovanför slutspelssträcket är mycket imponerande.

 

Backarnas motivering är att Holmqvist form var utdöd men har i år visat varför han spelade i NHL och förtjänade en landslags plats. Jonas F har imponerat på mig i de få matcher jag sett med Luleå.

 

Centern är Joel eftersom jag har alltid sett han som en grovarbetare, men de matcher jag har sett med Frölunda så har han visat att han både kan arbeta hårt samtidigt så har han en spelförståelse som han inte har visat upp. Först då förstår man varför Frölunda bygger laget runt han och erbjuder en hög lön till honom. Det finns dock en risk att han gör som Rickard Wallin och sticker tillbaka till USA.

 

Zuccarello har visat varför han ska ha så mycket speltid under matcherna. Han ensam har varit behållningen under större delen av serien. Peter F är inte svårt att motivera, finns det någon i hela världen som kan gå in i varje byte och skapa en sådan oreda för motståndarna. Vissa tror att spelarna har för stor respekt för Peter den store men det är inte lätt att ta ifrån honom pucken.


Nyförvärv

Visst är det lite B när nyförvärven sitter i en sån gammal tröja!

Serien har satt sig äntligen

Nu har serien satt sig nu när SSK och Rögle blivit cementerade i bottenträsket. Att de skulle åka ner dit har väl alla trott men att det skulle ta sådan tid trodde nog ingen. Paniken börjar sprida sig i dessa lag nu men jag tror att tålamod är receptet för dem. Jag tror att i lugn och ro kan dessa lag bygga upp en form igen och kanske men bara kanske lugga något annat lag från kvalserien. Då ska något av de andra lagen tappa form likt Timrå eller Modo har gjort i höst. Ett av lagen som kan gå den vägen är Brynäs, de lever på ett försvarsspel med en målvakt som är omänsklig långa stunder. Nu kommer han att spela i JVM och ev. OS och han har visat dålig form efter han har varit på liknande turneringar så det kan bli ett problem för Brynäs då de inte har en backup som ifjol i Lindbäck. Låt inte lura att de har gjort fler än två mål på de sista omgångarna, de är ett bottenlag.


Coach för Tre Kronor

Att vara coach och ledare för vårat landslag måste vara det finaste som finns för alla som håller på att vara tränare i Sverige. Alla som sliter med att sitta hemma och fundera ut olika övningar och spelidéer, att lista ut vilken som ska spela med vem. Mycket svåra beslut som verkligen kräver sin man eller kvinna för den delen. Det sitter säkert flera tusen just nu ute i Sverige och funderar på sådana beslut som är så viktiga för utövarna.

 

I Sveriges mest folkliga landslag har vi en coach som inte håller måttet.  Han har ofattbara framgångar där vårat landslag har presterat mer än vad någon har kunnat tänka sig. Det är om något brukligt som en måttstock, men tänkvärt är att se tillbaka till andras landslag typ Kanada och deras framgångar. Är det någon som kan komma på deras olika coacher i turneringarna? När skulle inte tro det, fast de har vunnit allt vad man kan komma på!

 

Bäst är nog Leif Boorks artikel där han sågar BÅG med fotknölarna. Han har dessutom rätt i flera av påståendena. Men och ett stort MEN är att vi är mitt i ett OS år och ett coach byte nu skulle vara förödande och naturligtvis så skulle vi ha bytt coach när Wikegård så påpassligt sa de för ganska så exakt ett år sedan. Att det ska ta två Djurgårdare att lista ut en sådan elementär sak?

 

Jag påstår att BÅG ska vara kvar för vi kan trots allt göra ett bra OS i år. Men i de andra turneringar kan vi skicka i princip vad som helst för de kommer vi inte att vinna! Det som gör det mer beklämmande är hans försvar till experternas olika anfall är att: han vill väl bara bråka! Nja BÅG jag tror inte alla vill bråka med dig utan de har annat i tankarna typ Sveriges folkligaste landslags framtid!


Seger ikväll!





Ja det blev en utklassningsseger för DIF mot ett mycket håglöst Rögle. Det var inte ens nära att Djurgården skulle förlora ikväll. Fortfarande så spelar Ridderwall lugnt och säkert, han har verkligen tagit över förstaspaden från Wesslau. Mja jag är ändå inte övertygad om hans succé som tidningarna vill påstå.

 

Modos match så vände hemmalaget i tredje och var nära att fixa en tre poängare men Holmqvist i Frölundas mål spelar med ett enormt lugn Delat pott ska ändå vara rättvisst.





Mäktig internetsida

Hittade denna sida, lite otäck att läsa om hur otroligt många vi är på jordklotet och med hur många vi förökar oss med. Scrolla ner och kolla in otroliga 375 miljarder Dollar som spenderas på ......

Renovering





Ja då håller vi på att renovera igen..... men håll med om att porten blir fruktansvärt snygg!

ESPN


Här är en rolig text jag hittade på ESPN. De glömmer inte sina hjältar i det landet inte. Märk väl att Håkan Loobs bror Peter är omnämnd, kommer ni i håg han? Inte att glömma så hyllar han Svenskar i allmänhet och Håkan Loob i synnerhet!




This is a song that, uh .... there's a lot of Norwegian songs out there, but not too many about Hakan Loob and Swedish hockey players. So, I wrote a song for all those nice Swedish kids who don't get to hear any Swedish hockey songs. Here we go ...

Put on some ABBA-kah,
Here comes Hakan-Hanukkah!
So much Swedish-funukah,
To celebrate Hakan-Hanukkah!
Hakan-Hanukkah is a festival of ice
Instead of one night of hockey, we have 180 craaaazy nights.
But, when you feel like the only kid in town without a Synergy,
Here's a list of people who are Swedish, just like Doug Murray
Henrik Lundqvist's hair, is like grass called Kakuya,
There's a dude on the Devils named Johnny Oduya,
Guess who eats crayfish at a bistro in Malmo?
Fabian Brunnstrom, Fredrik Sjostrom and ex-Oiler Tommy Salo
Victor Hedman's rookie card is something worth collectin',
So is Kent and Ulf Nilsson's and Pelle Eklund's.
Swedish names are awesome, and Swedish names are fun,
There's a Nik Backstrom in Minny, and one in Washington!
One's Swedish!
Put on your ABBA-kah,
It's time for Hakan-Hanukkah!
The ex-captain of the Vancouver Canuck-anukkahs, celebrates Hakan-Hanukkah!
Saku Koivu, not a Swede!
But guess who is? Hakan's older brother Pete (he scored one goal in nine NHL games)
Peter Forsberg has bad feet, but he still likes a dancin',
So do Roger, Mathias, Calle, Bjorn and Andreas Johansson!
Mike Grier's not from Sweden, nor Dainius Zubrus
But Niclas Wallin, two Sedins and Hakan Loob is!
So many Swedes are in the NHL,
There's a dude in Chicago named Hjalmarsson.
Now that's announcer hell!
Tell your friend Per-onica,
It's time for Hakan-Hanukkah!
I hope I get new Graf-onikahs
On this lovely Hakan-Hanukkah!
So drink your cold Fal-connika
And play 18 with Annika
If you really, really wannakah
Have a happy, happy, happy Hakan-Hanukkah!
Happy Hakan-Hanukkah!

Modo vinner



Modo vinner idag mot självaste serieledarna! 4-1 är ett resultat som de inte ska skämmas över. HV viker ner sig och visar en tendens på dåligt humör. Att de saknar sin stjärnor är uppenbart.

 

Modo har genomgått en otrolig förvandling. Från att vara håglösa så agerar de som ett lag numera. Spelare som åkte omkring och lekte stjärnor har släppt den tanken och tagit på sig blåstället. Skönt att se de åka ”sönder” HV:s backar. Att de ska ta att veteranerna Foppa/Näslund att visa hur de ska spelas, de trodde väl inte någon att spelare med en sådan hög månadslön behövde för att veta vart de hade sin plats i laget. Så otroligt skönt att se Foppa och Näslund inte går in på planen som några stjärnor utan de jobbar och sliter föredömligt. Att Näslund är snabb på skridskorna fick vi se ett flertal gånger idag när han åkte ifrån HV spelare.

 

Nästa spelare är Svedberg. Visserligen får han draghjälp utav vinsterna men jag tycker ändå att Horovas satsning på Svedberg har varit det enda rätta.


Modo och modo och modo igen!



Nu börjar jag bli lite less men varje kväll de spelar så ser jag fram emot att slå på PPV så man får se Modo!
Ikväll så hade man sett fram emot om Foppa kunde spela mot bättre motstånd också(jag är övertygad om det). Tyvärr så är det naturligtvis så att han är skadad så man får se Markus istället!

saik-DIF

 Inte ofta han är så här arg mot domaren i år! 




Djurgården vinner uppe i Skellefteå efter att de har en otrolig tur med en rad olika studspuckar. Jag tror inte jag har sett djurgården ha så många studsar med sig, bara att tacka och njutningsfullt ta emot.

 

Jag sitter och läser Norran och vilka pajasar får chansen att skriva i en sådan tidning!?  En sak är att vara patriot skriva upp sitt lag, det tror jag att gemene man köper fast man inte kommer från Västerbottens norra länsdel; men att skicka dit en skribent som uppenbarligen inte ser någon hockey match ofta är inte bara ett hån utan mer ett sådant nedköp att tidningen borde kastas in tillbaka in i redaktionen av läsaren!

 

Jag har sagt det förut, Djurgårdarna i år måste vara en dröm för domaren. Till och med i friläge då de uppenbarligen blir trippad så ler Ottosson till domaren. Jag fattar inte riktigt, jag skulle vara som en frustrerad tjur och dreglandes undra om hans mellannamn var Hannah?! Ni vet domaren i ”slapshot”!  Skellefteå spelarna är och snackar med domaren i vara och varannan avblåsning (dom kanske undra hans mellannamn?)

 

Bäst i DIF idag var som vanligt i år Ölvestad och Andreas Holmqvist. Holmqvist har verkligen kommit tillbaka i en form som det var länge sedan man fick uppleva, nästan lika bra som han var innan han drog till Tampa.

 

 



SAIK-DIF



Kvällen match så har jag känslan att det är fler än vanligt som håller på Sveriges lag Djurgården!?

Vi får följa med spänning matchen som jag tror att det kommer bli en mycket jämn och målsnål historia.




Kaffe



Fick för mig att pröva några nya sorter, den högra var riktigt god!

NHL



Jag vaknade upp i soffan i natt och såg lite på Boston – Toronto. Boston körde över Toronto (nästan lika mycket som DIF körde över Luleå igår). Vad har hänt med den stolta hockey klubben? Från att varit i toppen så ha dom de senaste åren legat på den nedre halvan. Jag tror att de har försökt allt för att vända på det här, men efter att byta spelare ledare GM så är det väl bara styrelsen kvar att byta ut!? I alla fall så är det tragiskt att se.  


Luleå - Vårat lag DIF




Intressanta matcher idag mellan Luleå-DIF och Modo-FBK. Luleå letar den tappade formen medan DIF spelar nervöst och försöker hitta någon slags form för de har inte riktigt hamnat i den svacka de brukar hamna i under november. Nu ska jag inte klaga allt för mycket men de har inte fått en sådan form som man eftersträvar, förhoppningsvis i slutspelet.

 

Modos Markus Näslund har hamnat i ett litet vakuum efter succén i första matchen, det var väntat och förhoppningsvis så kan han komma stärkt ur detta så Modo slipper stå och falla med förstakedjan.

 

Jaja vi får se vilka som vinner idag!

 

 



DIF-Modo



Nu är jag tillbaka och har suttit och beskådat matchen på Hovet mellan DIF och Modo. Tvetydiga känslor har man men hjärtat säger mesta mästarna fast det har blivit en (o)vana att knappa in Modos matcher på PPV:n.

 

Det blev oavgjort mellan lagen i en tråkig match igen där Modo torde vara mest nöjd fast de tappade en 2-1 ledning. Finns inte så mycket mer att säga om denna match. DIFs stora problem i denna match var målskyttet, inte heller första gången i år det heller!

 



Skrämmande av saik att falla ihop så totalt mot ett så dåligt lag! 0-6 kan inte bara skyllas på en bra målvakt!

 

Veckan som har gått så måste det roligaste vara Strålmans pinsamma straffmiss där han i ett svagt ögonblick tappar balans och puck och dråsar in i en minst förvånad målvakt! Det tråkiga är backen Keith Ballards försvarslösa attack på sin egen målvakt där han i frustration ska slå sönder sin klubba mot målburen men istället så slår han sin egen målis i huvudet. Det slutar inte där utan han upptäcker det inte utan han tar nya tag och slår till igen och denna gång så hittar han av målburen så klubben får vad han förtjänar (för visst är det alltid klubbans fel).





RSS 2.0