dagen fråga




Är jag en vapenvägrare?

Löven - Oskarshamn



Löven spelade 2-1 mot ett lag som i historien skulle kunna kallas ”mumsbit” för ett lag av Lövens kaliber men det är i fel i dagens händelser. Oskarshamn imponerar med ett lag som är både storväxt och skridskostarkt. En sådan som #2 Richard Gynge imponerar inte bara för han gjorde mål utan skridskostark är han också. Tre träffar i målramen räknade jag in att Oskarshamn hade. En rättvis bild av matchen hade varit med en vinst för bortalaget: tyvärr!

 

En gång i tiden så räknade man med att om Löven tog sig till en direktplats till kvalserien så hade dom gjort det – bra iallfall! Playoffplats var en självklarhet, nästan så att vissa såg det som en förlust. Numera så är man glad om dom tar en playoff plats. Har serien blivit jämnare? Ja lite men inte hela sanningen utan Björklöven har blivit sämre, dom är inte ett topplag länge utan mer ett mellanlag som gör det bra att komma till playoff. Om dom överhuvudtaget gör det i år jag är inte övertygad direkt.

 

Men det är alltid roligt att se Löven och framför allt så håller klacken titeln som Norrlands bästa klack överlägset!







My ear is bleeding from rubbing it into books

Linda Skugge - Akta er killar här kommer Gud och Hon är jävligt förbannad

 

Linda skriver en bok eller det är mer en samling utav krönikor som är som det bör provocerande uti fingerspetsarna. Det är det jag tycker är så tråkigt med alla dessa krönikörer som bara ”måste” ligga i utkant för att göra sin egen röst hörd. Det spelar faktiskt ingen roll att i stort sett så har hon rätt i mångt och mycket men det blir alldeles för jobbigt att läsa så man går faktiskt och undrar: är det verkligen så, har jag missuppfattat något, ska jag gå med huvudet ännu mer ner numera? Jag kommer på mig själv att hoppas att boken är slut snart så jag kan må lite bättre! Många krönikörer har flera bra åsikter som man kan känna igen sig i, men ska man ta allt till ytligheterna så blir dom trovärdiga kommentarerna lika provocerande att man lägger det till handlingarna.En tänkvärd bok dock.

 

Många killar och tjejer skulle må bra att läsa Linda Skugges bok men bara halva, tyvärr!


Södertälje-DIF 4-1



Jaha ännu en förlust till för Djurgården. Nu är det bara att konstatera: vi är i botten av botten! Sämst av dom sämsta! Jag skulle kunna skylla på hur fruktansvärt dåliga vissas attityd är, hur horribelt dålig inställningen är! Men nej, eller föresten jo det gör jag. Bremberg, Falk, Ottoson och till och med en sådan spelare som Ölvestad åker omkring och glider runt runt utan komma till avslut. Varför är det så många talangfulla spelare i DIF som underpresterar match efter match? Det verkar som att Djurgården måste föra matchen för att kunna vinna, i detta lag finns det ingen vinnarinstinkt, tyvärr! Tur i matcherna får man inte det förtjänar man med hårt arbete av alla i laget. Problemet är att veteranerna drar detta lag i dyn med deras inställning. Juniorerna får det inte lätt.


Hockey!

Ikväll är det match igen!
På min teve så blir det deby mellan 08orna Södertälje och Djurgården. En spännade match som kommer troligtvis att få en stor betydelse, Förlorar DIF så väntar en bottenstrid, men vinner dom så kommer vi att klättra i tabellen innan jul. Det är jag övertygad om. Nu är det BARA att vinna ikväll då!

Löven-Leksand

4-2 till Leksand, jaja man kan inte ha rätt jämt!

Äntligen

   Andreas Holmqvist är klar!

Äntligen så är han klar för DIF. Ända till 2010 också! Så bra som han har spelat så är det självklart att han ska vara en Järnkamin! Blev lite orolig att Modo skulle erbjuda honom ett kontrakt men han tog väl sitt förnuft till fånga till slut.





Löven

Löven möter Leksand ikväll. Ett möte som faktiskt Löven har en bra chans att vinna. Leksand med ett brutet självförtroende mot ett Björklöven som lyser av självförtroende efter Micke A effekten!

 

Ska man vara realistisk så ska Leksand leka hem detta trots ett par ordentliga skador på nyckelspelarna! Vad tror ni om ett slagsmål mellan bröderna Lundström? Jag håller nog på Leksand Lundström i en sådan fajt.

 

Gårdagen så skulle jag se Rögle – Frölunda, men jag somnade av tristess. Så således när jag blev väckt så bytte jag kanal till SAIK- Färjestad men likaledes så insomnade jag omgående! Då är frågan är dessa lag tråkiga eller är jag trött? Det sistnämnda kan man direkt utesluta så då finns det bara ett förslag kvar!

 

Nu hejar vi på Löven ikväll, allihopa!


Fräckis

Morgonsex
 


Hon stod i köket och förberedde ägg koket
Han kommer in och hon vänder sig om och säger
- Älska med mig!
Han skiner upp och tänker detta är min lyckodag!
Rädd att hon ska ångra sig
 
 sveper han ner henne rakt där på stället  
 rätt på köksbordet och ger järnet.
När akten är över reser hon sig upp och säger
-Tack och fortsätter att stöka i köket.
Mer än konfys säger han
- Vad i allsin dar var detta om???
Hon svarar
- Äggklockan är trasig och
 
 du ville ju ha dina ägg löskokta.

 


JVM

Nu är truppen presenterad:

Truppen i sin helhet:

JACOB MARKSTRÖM, Brynäs
MARK OWUYA, Almtuna

VICTOR HEDMAN, Modo
Foto: Bildbyrån (Arkivbild)
Tim Erixon.

ERIK KARLSSON, Frölunda
DAVID RUNDBLAD, Skellefteå
NICHLAS TORP, HV71
TIM ERIXON, Skellefteå
SEBASTIAN ERIXON, TIMRÅ
VIKTOR EKBOM, Oskarshamn

MAGNUS PÄÄJÄRVI-SVENSSON, Timrå
JOAKIM ANDERSSON, Frölunda
MIKAEL BACKLUND, Västerås
MATTIAS TEDENBY, Oskarshamn
JACOB JOSEFSON, Djurgården
MARCUS JOHANSSON, Färjestad
DAVID ULLSTRÖM, Borås
SIMON HJALMARSSON, Borås
NICKLAS LASU, Borås
CARL GUSTAFSSON, Djurgården
ANDRÉ PETERSSON, HV71
ANTON PERSSON, Oskarshamn

3 DIFare mor SAIKs två ! De du KAS!
 

Äntligen rättvisa!



Ja, där satt den! (4-2) Otroligt vad man har längtad efter denna seger. I ett sådant utsatt läge som Djurgårdarna har satt sig i så är det imponerande att fortfarande inte bli desperat och spela ”raggarhockey” utan man försöker hela tiden åka skridskor och spela som ena riktiga Järnkaminer. Bra att det ger resultat till slut, nu är det bara att rida vidare på denna seger. Södertälje borta och HV71 hemma är nästa viktiga matcher. Roligt vidare är att se att Fredrik Bremberg blev hyllade för sin 300 assist; tror jag eller 3000 vad vet jag! Annars måste jag säga att Ridderwall inte spelat så förtroendeingivande som han har visat tidigare. Man har höga förväntningar på Djurgårds målvakter. Jobba på!


Fräckis

Namn
När Stina, Anna, Maria och Emilia går ut på lunch så kallar de varandra Stina, Anna, Maria och Emilia.
När Fredrik, Peter, Krister och Mathias går ut på lunch så kallar de varandra Fetto, Godzilla, Clownen och Stubbhuvudet.
På middag
När räkningen kommer så slänger killarna varsin hundring på bordet trots att räkningen bara uppgår till 200 spänn sammanlagt. Ingen av dem har mindre och ingen vill erkänna att de vill ha växel tillbaka.
När tjejerna får sin räkning så åker miniräknaren fram, blixtsnabbt!
Pengar
En man kan betala tjugo spänn för en sak som är värd tio spänn om han behöver den.
En kvinna kan betala tio spänn för en sak som är värd tjugo spänn trots att hon inte behöver den, utan bara för att den är på rea.
Badrummet
Mannen har sex saker i sitt badrumsskåp: tandborste, tandkräm, raklödder, rakhyvel, en bit tvål och en reklamhandduk.
Medeltal på antal saker i kvinnors badrumsskåp är 337.
Mannen kan med största sannolikhet inte identifiera majoriteten av dem.
Bråk
Kvinnan får alltid sista ordet.
Vad än mannen säger efter detta innebär att han startar ett nytt gräl.
Framtiden
En kvinna bekymrar sig för sin framtid tills hon hittar en man.
En man bekymrar sig aldrig för framtiden - inte förrän han hittar en fru.
Framgång
En framgångsrik man är en sådan som tjänar mer än hans fru spenderar.
En framgångsrik kvinna är en kvinna som hittar en sådan man.
Äktenskap
En kvinna gifter sig med en man i tron att han kan förändras även om det inte blir så.
En man gifter sig med en kvinna i tron att hon inte kommer att förändras även om hon gör det.
Göra sig i ordning
En kvinna gör sig i ordning när hon ska till affären, vattna blommorna, gå ut med soporna, svara i telefonen, läsa en bok och hämtaposten.
En man gör sig i ordning för bröllop och begravningar.
Naturlighet
Män vaknar lika snygga som när de lade sig.
Kvinnor förfaller av någon orsak under natten.
Efterkommande
Kvinnan vet allt om sina barn - när de ska till tandläkaren, deras romanser, bästisar, favoritmat, hemliga rädslor, drömmar och önskemål.
Mannen är i stort sett medveten om att det bor små människor i hans hus.

ARN riket vi vägens slut



Äntligen fick jag se ARN del 2. En bra Svensk film. Lite tam eftersom man har läst böckerna. Lyser igenom att Jan G har fått för mycket att säga till om. Han har lärt läxan efter Hamilton filmerna, där handlingarna vändits och vridits som producentarna har velat.

Korpen

Hur kan man bli så arg när man spelar korpen? Ja vinnarinstinkt säger vissa och andra säger inställning.

Jag skulle nog vilja säga att förlorar man med ett leende så har man helt fel inställning. JA vi förlorade idag i Hockey – Bockeyn.

 

Löven vann med 7-3 mot Nybro, och man känner hur Micke A effekten vibrerar……


The Champions Hockey League

Men så förvånande!

 

Nu när alla lag från Sverige är utslagen i den nystartade mästarligan CHL så kommer det som ett brev från posten: Lägg ner skiten! Inte alls förvånande att när man väl är utslagen så ska man prata skit om det. Är det inte så att när man förlorar så är man sämre? Jag inte minst brukar skylla på domare, backar, och inte minst målvakter men inte för en sekund så vill man lägga ner! Vi i Sverige är inte bättre än att vi förlorar mot lag från Österrike och Tjeckien. Det är bara att erkänna. Att lägga ner CHL vore förödande.

 

Hoppas vi kan skicka lag som verkligen vill vinna!


Gårdagens fiasko

Två perioder höll DIF emot Rögles spelare och domare men i tredje perioden så blev det bara för mycket (4-3). Efter utv. på utv. så föll Djurgården på att man tar alldeles för billiga utv.  Man kan inte ta så billiga utv när man spelar på bortaplan. 55 mot 6 utvsningar kanske får vissa att höja på ögonbrynen men inte domaren som tyckte att det "speglade matchen"!

När ska det vända?





My ear is bleeding from rubbing it into books

Året är 1392. Den unga änkan Anne driver framgångsrikt Handelshuset där hon tidigare var anställd. Samtidigt sprider sig skräcken i Stockholm. Vitaliebröderna, sjörövarna från Östersjön, styr staden.

 

Med fara för livet lyckas hon fly, och tillsammans med sin lilla dotter slår hon sig ner i sin gamla hemstad Lübeck. Hon fortsätter sin verksamhet, men måste snart inse att inte ens här kan hon vara trygg.

I Lübeck bildas också en motståndsrörelse, med planer att slå till mot Stockholms terrorstyre. Till den sluter sig den före detta rådmannen Magnus Spännare, och hans och Annes vägar möts igen ...
 

Catarina Ingelman-Sundberg skriver en roman om 1300 talets Sverige med omnejd.

 

Boken är mycket rolig och intressant att läsa den innerhåller både spänning romantik och våld. Huvudpersonen Anne som driver ett köpmannahus är en kvinna som är mer modern än vad man kan tro. Hon tar för sig i en värld där männen styr och ställer. Lyckas överleva med två små barn och faktiskt köpa sig en vinst på sina affärer.

 

En bok att rekommendera om man vill få några underhållande timmar att försvinna.

 

 

 


Dagens utsikter

Dagen match blir den intressanta möte mellan Rögle och Djurgården. Rögle som ligger och ser ut att vara i en liten formsvacka men lite svåranalyserad trots allt. Djurgården som är i en formsvacka värre än den senaste börsraset(tack Regeringen och GWB)! När ska dom få det att släppa? Nån gång kommer det att släppa det är jag övertygad om.

Lövens pånyttfödelse!

Rätt roligt att läsa om att Löven spelar så bra och vissa spelare har börjat spela bra! Ja till viss del skulle jag vilja säga men vi glömmer en sak och det är att Johan Bergmark som har varit skadad är tillbaka! Han visar vilken viktig spelare han är, jobbar i det tysta i fem mot fem och i PP så är han guld värd för Löven. Sen en spelare som var bra är Jonnie Karlsson. Han klev fram och tryckte på Malmöiterna vid offensiva blå flera gånger. I rättvisans namn borde Micke A gå in i omklädningsrummet och rycka bort A:et från den andra backen och ge det till Jonnie så hela laget får se hur Löven ska agera!  


Löven - Malmö



Löven lyckades vinna idag (3-2) mot Malmö, riktigt imponerande var det! Alla matcher mot Malmö är bra matcher. Riktigt roligt att klacken sjöng -"det finns bara ett lag i Skåne" (Rögle)!  Det finns bara ett lag i V-botten också men den spelar i Södra V-botten.

 

Micke Andersson inträde som tränare har inte haft en start som han har hoppats på men kvällens vinst måste sitta fint för både honom och laget. Han har i intervju efter intervju sagt att han inte varit nöjd med laget och vissa av spelarna, med all rätt dessutom. Om han nu är det varför skickar han inte ner några spelare till T.ex. LN91 så dom får tillbaka lite självförtroende? Vissa av speciellt nyförvärven har inte levt upp till vad dom var värvade för och jag skulle tro att Fagervall undrar var deras potential tog vägen? När laget går dåligt så får bara tränaren skit men i Lövens fall så är vissa spelare underpresterande och det är inte acceptabelt i dagens elitspelare. Skicka ner dom som inte lever upp till kraven!

 

Micke Anderssons Löven ser i alla fall lovande ut, hans hockey filosofi är en hockey som speciellt jag gillar. Nu tror jag han inte har material som räcker. Han måste byta ut ett par backar, lindrigt sagt.

 

 

 

 

 


Kvällens match

Kvällens match blir mellan ett heltaggat Löven och nedtaggad Malmö! Kvällen till ära så får jag min kära Sambo med mig, hon har inte sett Löven på 5 år. Undrar om dom spelar anorlunda nu? Hon vet knappt vilka som spelar längre, det kommer mera om det.

Djurgården



Nu är det inte roligt längre, förlust på förlust radas upp. Man undrar mest när ”svarta november” ska ta slut! Djurgården radar upp misslyckanden, nu är tydligen ekonomin i fara också! Ända positiva tecknet är att Modo går lika dåligt.

 

När ska huvuden rulla, och då menar jag naturligtvis inte tränarna utan styrelse medlemmarna!  


DIF i formkurva



Jaha! 4-2 förlust på hemmaplan mot Brynäs!
Inte bra med så pass många förluster på rad, kan inte förstå varför man spelar så slarvigt? Kan det bero på alla dessa Djurgårds veteraner som är så slö på planen?
Nu är det bort med finhandskarna och ställa om till järnkaminer; för att vända detta miserabla öppning av Elitseriesäsongen 08/09är ett måste. En Djurgårdare kan inte vara nöjd med att vara efter lag som Rögle,SAIK och Brynäs. Tappet av en poäng i lördags följs upp med en förlust mot ett av seriens formsvagaste gäng! Skärpning! Annars måste det bli förändringar!
 

Wernblom



Ja det är bara att erkänna! SAIK är fördjävla bra just nu, med en speed och finess klär dom av Modo (0-6) i en match där SAIK var totalt överlägsen. Modo saknar ett antal spelare med det tar ändå inte udden av att SAIK är fördjävla bra just nu. Annars är hyllningen till Wernblom över förväntan och det enbart för att publiken hyllade han i ett mästerliga applåder och vi som stod upp var inte långt ifrån tårar. Sen att Modoiterna började grina ännu mer när väl pucken släppts är inte ledsamt  men mera klädsamt kanske?

 

Helgens erövringar ska vi knappt tala om. Jaktdagarna i dom Norrbottniska skogarna blev inte som jag hade tänkt mig, istället för ett par Harar framför bössan så åkte vi och såg SAIK- DIF (2-2). Djurgården med formen i en svängning likt börsen så kändes det som att matchen skulle gå bedrövelsen tecken men efter att SAIK avlossats ett antal (50) skott så slutar matchen oavgjort. SAIK skott ska man i ärlighetens namn sägas vara dåliga men hur Ridderwall spelar så imponerar han otroligt stort. Han är ett namn för landslaget minst sagt. Att SAIK fick oavgjort kan man tacka Micke Holmqvist i DIF för; i slutminuterna får han ett hjärnsläpp och slänger in en vattenflaska mot domaretrion. Istället för en utvisning så får dom två och med målvakten utbytt så blev det en tidsfråga med en kvittering. Man kan aldrig var nöjd med att släppa in en puck i slutminuterna, trots det påståendet så kan man säga att DIF stal en poäng i denna match. SAIK var bättre i allt utom i att göra mål.

 

Att se upp i taket i Swedbank Arena och se flaggor med namnen Magnus Wernblom, Nicke Johansson och Kabben Berglund är stort. Mycket stort!

 

 

 

 



Helgens erövringar

I helgen blir det att se SAIK-DIF live, Då får man se hur SAIK får möta ett klassikt lag. Djurgården får man hoppas konserverade lite av sin form från i tisdags när Modo fick smaka på ”piskan”. På tal om piska så ska jag och jaga i helgen och den hunden den kan man kalla för harpiska!

 

Nästa inlägg kommer på söndag men en rapport om hur helgens match blev!  


Fräckis

Det finns inget Vita hus i Washington längre. Numera bara en svart Barack!

Djurgården - Modo

Djurgården vann enkelt idag på hovet (7-0). I rättvisans namn så måste man säga att i första perioden så visade det sig att det är små marginaler i årets elitserie. Svartvadet hade öppet mål vid ställningen 1-0. I det läget så såg det ut som att Svartvadet var en gammal föredetting och inte Niklas Falk! Han missade när han var för långsam. Det visar sig vara ett antal gamlingar i Modo, gamlingar som kanske börjar se slutet på sina karriärer? Hedin, Timander, Svartvadet, Jonsson och inte minst Karol Krizan var bedrövliga idag! Nu är det en match som blev ganska avslagen efter fem minuters utklassning men på måndag ska jag se Modo Live igen och då ser man det kanske tydligare; inte minst när dom möter sämre motstånd (SAIK).

 

 

 

 


SAIKs nyförvärv


SAIK missade att värva Jonathan Hedström då han har skrivit på för klassiska CSKA Moskva.  Undrar om det finns någon som skulle säga nej till en sådan klassik klubb? Den är nästan lika legendarisk som mesta mästarna från Sverige!  Eftersom SAIK missade så har dom scoutat en ny värvning och eftersom dom gillar att värva från Medelhavet så har denna icke namngivna spelare spelat hela sin karriär i Turkiet! Orsaken att han skrev på är att lönen var av den rätta sorten!

















Kvällens match

Sitter och ser fram emot kvällens match mellan Djurgården – Modo. Djurgården som måste börja vinna för att inte tappa ännu mer mark. Svackan som dom har haft var/är inte att leka med. Skulle något annat lag ha en sådan så skulle det kunna rasera klubben. Men Djurgården står pall som vanligt.

 

Dagen överraskning var annars att Björklövens tränare Joakim Fagervall fick ”ta sitt pick och pack” och gå. Hur Löven ska lösa detta är en gåta som det ska bli nöjsamt att åtnjuta. Fagervall hade gjort sitt i klubben han fick nog inte gruppen med sig längre. Nu hoppas man verkligen inte att Löven gör misstaget och plockar in en andre tränare eller (huva) Sportchef som tar klivet ner i båset! Bästa lösningen vore att plocka in en beprövad tränare som har modet att stå upp mot ”Kiruna maffian”. Att stå emot dom är nog inte helt lätt, jag tror det inte är bara dom som figurerar i pressen som lägger mest press utan det finns nog ett antal ledare i kulisserna som ligger bakom detta. Drömmen vore en tränare som har varit med att bygga lag och lyckats! Växer sådana på träd? Nej det förstås, men ett par stycken finns det nog.

 

Jag skulle vilja se Lars Karlin i ett allsvenskt lag istället för LN91 där han visserligen har gjort ett utomordentligt jobb, Jag tror han som huvudtränare och Johan (Inte skjuta hårt i PP) Törnqvist/Peter ”läppen” Andersson som andre tränare. I annat fall så vore Boorken en drömvärvning inte bara för att han har vunnit Guld med DIF utan….. jo det förstås!!!!!!


Roligt

Först skapade Gud åsnan.

Gud sa till åsnan:
- 'Du är en åsna. Du skall slita och släpa dagen lång och bli kallad  dum  i huvudet. Du kommer att leva  i 20 år.'

Åsnan svarade:
- 'Usch då, det låter inte som något bra liv. Kan vi inte säga att jag bara skall bli 5 år gammal?'

Gud accepterade åsnans förslag.
---------------------

Sen skapade Gud hunden.

Gud sa:
- 'Du skall kallas hund, leva ett liv i underkastelse, äta rester från  middagsbordet och vakta huset. Du skall leva i 35 år.'

Hunden sa:
- 'Ojdå, det blir kanske inte så roligt. Kan jag inte få bli bara 15 år  istället?'

Gud accepterade hundens förslag.
-------------------
Därefter skapade Gud papegojan

Gud sa:
- 'Du kallas papegoja. Du kommer att sitta i ett hörn och upprepa allt som sägs, till stor irritation för alla. Du blir 75 år gammal.'

Papegojan undrade:
- 'Det låter väldigt enformigt... Kan vi inte säga bara 50 år?'

Gud accepterade papegojans förslag.
-----------------------
Till slut skapade Gud mannen.

Gud sa:
- 'Du är en människa, en man! Du skall ha ett bra liv. Du är klok och  intelligent, så du kommer att bestämma  här i världen. Du skall bli 20  år.'

Mannen svarade:
- 'Det låter som ett riktigt bra liv, men kan det inte vara lite  längre?'
(Nu visar mannen för första gången ett prov på sin intelligens..)
- 'Kan jag inte få de där 15 åren som åsnan inte ville ha, de 20 som  hunden tackade nej till, samt de 25 som blev över från papegojan  också?'

Gud accepterade mannens förslag.
--------------------------------------

Därför lever mannen ett härligt liv tills han blir 20 år. Sen gifter han  sig,  för att slita och släpa i 15 år och bli kallad dum i huvudet.
Sedan får han helt underkasta sig den övriga familjens behov, leva på  rester från bordet och vakta huset i 20  år.   De sista 25 åren av sitt  liv    sitter han i ett hörn  och upprepar allt som folk säger, till stor  irritation  för alla i sin omgivning...
 

Nya övergångar



Att Jonathan Hedström verkar vara klar för CSKA Moskva kommer inte som en överraskning. Jag har tidigare sagt att antingen så kommer Challe att få lämna eller Hedström. Det funkar inte riktigt att bänka sin dyraste spelare, han är den som ska producera mest och därtill naturligtvis spela mest. Nu kanske det inte är klart för Timrå utan det kommer kanske mer förändringar i klubben. Man vet inte när ”släggan” är framme det är lätt att slå till med lite mera när du väl har skakat till det.

 

 

 


AIK

Kan inte undgå att förnöjsamt kolla in hur kaoset sprider sig i RIKTIGA AIK.

Nu skulle det sitta bra om den skrävliga spelaren som sitter i TV titt som tätt också ”Tar sin Mats ur skolan”.


Umeå Norra (strax norr om Ersmark)

Jaha nu har man sett Linköping – SAIK (5-3). Lite motvilligt måste jag säga att Elitserie tabellen inte ljuger, Lagen som ligger på den nedre halvan är inte bättre. Matchen idag i Cloetta Center var en tankeställare. Skellefteå Hockey Club är bättre än vad jag trodde. Laget har en fart som imponerar, några ungtuppar med självförtroende större än vitberget. Med inte så lite sanning så måste jag säga att SHC är bättre än storebror Björklöven nu. Troligtvis för att Löven är i en inte så liten formsvacka nu.

 

Till det positiva så kan man kanske räkna in SAIK i det så kallade ”svarta november” spöket! ?

 

 

 


Löven leker



Dagens match mellan Björklöven – Västerås (3-1) var överraskande, inte bara för att Löven vann utan mer för vilken match Västerås gör. I ärlighetens namn så skulle Västerås ha minst en pinne i denna match för det var svårt att hålla reda på alla stolpskott/ribbskott som dom åstadkom. Till det positiva så trots att Björklöven inte gör en helgjuten insatts så vinner dom. Vinsten kan med stor del tillskrivas Mikael Zajkowski, ”Göta petter” vilken målvakt som Modo har i skymundan! Kan Löven kontraktera han nästa år så är det ett minst sagt klipp.

 

Kommentator var Leif Boork!

 

Leffe är minst sagt klockren i nästan alla bedömningar, när det kommer till domarefrågor så kommer han dock till sitt korta. Hockey mässigt så har han få övermän i ”kommenatorstugorna”. Han har självförtroendet att säga vad han tycker om spelare eller ledare till och med hans personliga åsikt kommer fram. Till skillnad från pajas kommentatorerna i PPV så är han överlägsen. Tack Leif för att vi hockeyidioter lär oss varje gång vi hör dig och dina gelikar.


My ear is bleeding from rubbing it into books

Senaste lästa/hörda boken är en självbiografi av Bert Karlsson och den är inte en ny bok och en vad jag skulle tro välläst bok. Maken till att vara självupptagen är svårt att hitta (kanske Herr R då). Inte en enda rad där han lägger fram något bakslag som inte varit känd utan det är ett batteri av kändisar som sveper förbi där Skara Bert har solat sig i glansen i. Han berättar med stolthet att han har bett Hyland att

 

-Dra åt helvete!

 

Men blivit uppringd av vederbörande med en mycket svårtsmält sätt att se på saken där Hyland fått en slags respekt för Skara Bert! Respekten ligger nog i att Bert troligtvis har jobbat upp sig i en bransch där dolkhugg i ryggen är en vardag. Bert är urtypen av en entreprenör som vill hålla sig själv högt. Inget fel i det men skriva en självbiografi där man vill bara lägga ifrån sig boken; det kan han!







Dagen Fräckis!

Översätt följande till engelska å läs högt !


Q nyckel stol 10






Lövens förväntningar

Löven har match ikväll mot serie kollegan Västerås. Nu har serien rullat på ett tag och början har inte blivit en sån succé som dom flesta i Umeå har väntas sig. Vissa stunder så har spelet gått i baklås och förlusterna av poäng är och  varit dyrbara. Nu är det lite upp till bevis för tränare trojkan, det är nu dom ska leverera. Fortsätter spelet vara kass så måste i ledningen börja titta på alternativ för att byta i feb är ingen idé. Nu ska man inte kasta yxan i sjön eftersom det var så här lite inspelade poäng i fjol också, men då vände det! Låt oss hoppas på det eftersom jag gillar tränarna!

 

Tips 5-3!


Uppehåll

Lite tråkigt med uppehåll,  man har inga matcher att se fram emot bara Allsvenskan till helgen och NHL matcherna på nätterna håller man sig inte vaken på. Nasn sänder så gott som varje natt men svårt att vara vaken kl0200 när man ska upp halv åtta! Jaja det blir bättre säger en del men landskamper brukar vara svårt tråkiga! Vi får hoppas att det blir ändring till helgen.

Magnus Wernblom

 

 

Jaha ännu en gamling  närmare graven! Trodde inte jag skulle sörja men det kommer jag. Tydligen blir man sentimentalare med åren!?

Magnus Wernblom karriär är över eller som han säger - det finns inte på världskartan med en comeback! Hoppet lever… eller inte!

 

Kanske Sveriges största och definitivt Modos största spelare genom tiderna.

 

Hoppas verkligen han får en otrolig hyllning med alla hemvändande NHL spelare i sommar istället för en liten plakett och tack för senast som vi i Sverige är vana att hylla våra största hjältar! Ta lärdom av NHL hur dom hyllar upp sina gamla hjältar till kultstatus. En extra match för hans ära, med alla gamla Modo legender samlade!?

Magnus Wernblom har man annars haft en hatkärlek till, en spelartyp som alla lag har velat ha med sig men hatar att få möta. Förstår fortfarande inte varför han inte har fått spela mer landskamper. Tjata inte om hans skridskoåkning för han gör mål med klubban inte med skridskorna om ni tittar efter! Gillar hans hyllningar i ÖA där dom inte ens med ett ord tar upp hans år i Björklöven norra, respekt för det! Magnus draftades 1992 före bla Mattias Timander men blev aldrig den självklara NHL spelaren alla trodde!

 


Devils Målvakt

Martin Brodeur är allvarligare skadad än vad det sas först. Kevin Weekes är hans ersättare. Aj aj aj för Martin eftersom han har två viktiga rekord som han väntas nå, några riktiga stora milstolpar i NHLs historia. Den första är att sänka sin forna rival Patric Roys 551 vinst matcher. Brodeur är för närvarande på 544 så det är nära! Nästa är Terry Sawchuk's rekord att hålla nollan. Inte ett dåligt rekord där Terrys ligger på otroliga 103 matcher utan att släppa in ett mål. Brodeur är bara fem matcher ifrån! Devils har annars en dålig svit då dom har förlorat 4 av dom 5 senaste matcherna. Bättre blir det inte med Brodeur på skadelistan. En annan sak är att på hela sin karriär så har bara Brodeur missat 21 matcher pga. skada! Hyfsat draftval Devils gjorde 1990. Han draftades plats 20 i första rundan och Trevor Kidd var draftad före av Calgary. Någon som kommer ihåg han? Han var backup för Ed Belfour i Toronto istället för Mikael Tellqvist för ett antal år sedan, avslutade karriären med en runda i Örebro och en sväng i Tyskland. Är det någon fler än jag som tror att Calgary valde fel målvakt?

 


Elitserien

Nattsvart!

Det är vad det ser ut nuförtiden, iallfall för Djurgården. Det finns en månad som Djurgårdare drömmer tillbaka på och får ett mörkt moln ovanför sig. Den månaden är november 2006! Den månaden tog Djurgården inte många poäng. Hoppas för allt i världen att dom inte är på väg dit. Uppehållet känns som lägligt nu. Dom måste bli bättre på hovet för att raset ska minimeras.

 

Det man kan glädjas åt är att serien så här långt har bara glatt mig, att den är jämnare än på länge och att dom så kallade bottenlagen är i toppen och fajtas. Sen att det är på bekostnad av att Djurgården ligger där dom ligger får man väl glädjas åt dom ”små” lagen med mindre hockeykultur.

 

Ja nu så blir det landslaguppehåll och diciplinkommitén jobbar sidledes med hockeyligan och hjälper till med avstängningen av HVs Martin Thörnberg. Istället för att vägra spela vissa landslagmatcher så blir man avstängd en match! Starkt jobbat för den nya ordförande.


Hockey - Bockey

Igår så förlorade vi Hockey-Bockey´n, inte bra! Spelar man match så spelar det ingen roll; det är aldrig roligt att förlora inte ens på korp nivå. Hur ska ett lag som Björklöven kännas när dom tränar 11 ggr i veckan och kan inte prestera ett endaste mål mot Huddinge på hemmaplan? Det här laget börjar på att kännas att det går i en spiral neråt. Det finns så många konstiga saker som händer runt laget. Saker och ting måste hända snart, lösningen kan vara att skjuta bättre istället för sämre?! Den mest troliga och mest efterfrågande är att byta tränare men det ser jag som en absolut sista åtgärd. Hellre kanske en rockad på assisterande tränarna?



Dagens utsikter

Idag så blir det att åka och lära mina barn åka skridskor i Umeå Arena. Ska bli roligt att se hur B-hallen ser ut, sist jag var där (ett par år sedan) så var den i uruselt skick.  Mina barn är förväntansfulla iallfall.

 

Sen har vi match i Nordmaling ikväll, Serien rullar på i hockey –bockeyn!

 

För tillfälligt så sitter jag och ser hur Luleå fullkomligt klär av ett mycket sargat Timrå. Timrås målis Johan Backlund släpper in minst sagt enkla mål. Varför är det så svårt i svensk hockey att byta ut målvakten när han inte har en bra dag? Det kommer fler matcher för han att revanschera sig på!  Timrå har en minst sagt negativ trend där det kommer att bli svårt för Challe B att vara kvar.


Modo - Rögle



Modo skämde ut sig igen!

 

Att man blir så sur för att domaren dömer tveksamt är förståligt men att skrika okvädningsord likt Timrås tränare gjorde häromveckan eller Modos Niklas Sundström igår är helt Oförståligt. Undrar hur straffen blir? Man fick med sig så gott som hela Swedebank Arena igår i sin "hyllningskör" till domaren. Med tanke på att Modos spelare är vana att sitta i fel bås pga. snack  så skulle det sitta bra med ett hårdare straff likt Timrås tränares?

 

Matchen då? Ja inte helt ologiskt så vann Rögle (2-3). Men nu börjar det bli farligt för deras spel är inte lika imponerande som det har varit. Själva verket så borde Modo ha vunnit denna match klart. Nu blev det en skada på en Rögle back som inte kändes bra; laget blev lite mera stillastående när dom tappade han. Rögle måste nu hitta tillbaka till deras vägvinnande spel för nu när dom leder serien så är dom helt plötsligt favoriter! Inte helt lätt att komma upp till toppen och stanna kvar. Kan Rögle hitta tillbaka till sitt spel så har dom alla chanser att vara i toppen för så bra har dom blivit!


Match igen

Jaha dagens info:

Match mellan Modo – Rögle i Ö-vik.  Ska bli roligt att se Rögle live istället för alla matcher man har sett i år på PPV.

 

Hoppas bara att Modo bjuder upp idag så det inte blir en tråkig tillställning; som det tenderar att bli i mycket fina Swedbank Arena. Jaja vi får väl fira att SAIK tappar serieledningen idag!


NHL Chicago

Satt och såg Dallas @ Chicago inatt (2-5)och vilken skillnad det är. Alla vet det men när man inte har sett några matcher på ett tag så blir det samma chock som vanligt när man ser dom bästa av dom bästa spela. Kan inte undgå att förundras hur duktiga dom så kallade rookies är, dom tar verkligen för sig när dom är på isen; den så kallade fjuniga 18åringen syns inte till. Patrik Kane kan bli en favorit vad det lider, han hade lekstuga med vilsna Dallas backar.

 

Matchen då: Då jag har sett Dallas spela i år (och då var dom riktigt bra) undrade jag varför deras första femma var sämre än vanligt? När jag sen såg att en spelare fattades och fick kolla upp på Internet att Brad Richards inte var med, då förstår man vad en spelare kan tillföra.

 

Svenskarna då? Ja. Niklas Grossman var det första gången jag såg och han spelade en solid match med vad jag såg få misstag. Fabian Brunnström har en undanskymd roll i fjärde line där han gör sitt jobb, svårt att glänsa i så pass få byten. Loui Eriksson får otroligt mycket speltid i Dallas första lina, målskytt bla.

 

På det hela kan man säga att det är roligare just nu att se NHL istället för att se SAIK leda elitserien!


RSS 2.0