saik-Luleå

Jag såg en artikel där det stod: Luleå - skellefteå i SM final till våren! Första tanken var att jag skulle börja skratta men vänta nu, tänker man efter så är det så att saik har värvat Sveriges bästa anfall medan Luleå värvade in bästa tränaren. Ja det är nog så att just nu så är favorit tippade saik och Luleå bästa tipset för att vara i final i vår. Nu är det väl inte så att man ska vara i form nu men Västerbottens lillebror brukar vara i form på hösten. Kanske lika bra det? Luleås spel är helt rätt i tiden, tänk om lag som Brynäs kunde leva upp till det. Nä där har jag fel Brynäs spelar mer offensivt i år än vad de har gjort de senaste åren. Känns faktiskt skönt att stofil lagen som Frölunda, FBK och HV inte är lika överlägsna längre.

Jakten!

-
Inget skjutet i helgen men vilken trevlig dag ute i skogen.
-
Kallt, nysnö och vindstilla!
-
Den som inte vet det så är det otroligt tyst ute i skogarna nu, inte en fågel hördes, mäktigt!

Vilken vinst !

-
Alla är vi Djurgårdare innerst inne!
-
Djurgården vänder matchen mot höstens succé lag Brynäs efter att legat under med 0-3 i första perioden. Succé laget kastade in två höstlöv framför Owuya och nederlaget i första var ett faktum. Roliga var att Brynäs var helnöjd med sitt "spel" i första?? Ja det enda man ska vara nöjd med är att de gjorde ett mål medan de bjöds på två andra.
-
Andra perioden vände matchen målmässigt men i spel så var det inte en enda Djurgårdare nöjd medan Brynäs var relativt nöjd.
-
I tredje så visade sig att utbytet med andra Europeiska domare gynna de mindre bra lagen, som så många gånger för; Brynäs fick med sig de ena efter det andra domslutet. Nu ska man inte klaga så mycket men lite kan man ändå klargöra för att en eller annan Brynäsare kommer att misstycka i den bedömningen.
-
I tredje så var den egentligen bara en tidsfråga innan Djurgården skulle avgöra tillställningen. Mario Kempe fick vara huvudperson i kvällens sista mål.
-
4-3 till DIF var i underkant.
-
Jag tycker Brynäs påminner om en golfspelare som slår som en kratta men har tur så bollen tar i ett träd och studsar fram på greenen. Så mycket flyt har de. Ganska så typiskt är att den sjätte spelaren som Brynäs kastade in när de tog ut målvakten i jakten på kvittering var Dackel!! Han har verkligen gjort många mål i år, kanske de ville bevaka underläget?? Jag har sagt det förr men det tål att sägas igen: för att Brynäs ska lyfta så måste tränaren bort. En positivare och mer offensiv hockey skulle detta unga lag må bra av och framför allt så skulle publiken hitta tillbaka till "tablettasken"

Henrik Sedin!

Snacka om att det är så här en kapten ska visas upp för första gången.
-
Klicka på länken och njut!

Nu är det dax att visa lite hjärta!

-
Farligt likt för ett par år sedan har vårat Djurgården startat denna säsong.
-
De trötta benen är tillbaka!
-
  • Vart har de långa anfallen tagit vägen?
  • Vart har energispelet tagit vägen?
  • Vart har de smarta spelet med att behålla pucken inom laget tagit vägen?
  • Vart tog Ridderwalls säkra målvakts spel vägen?
  • Backarnas sarg ut dumpningar är pinsam att bevittna
Naturligtvis finns det ljuspunkter men fakta är att det är ett helt annat lag på banan i år. Kanske är Ölvestads fyra års kontrakt ett misstag? Kanske är det nyförvärven som inte har "levererat", det kan jag tycka!
  • Mario Kempe
  • Stefan Lassen
  • Josef Boumedienne
  • Nils Ekman
Fyra namnkunniga nyförvärv som jag vill se lite bättre takter ifrån. Det håller inte att snurra och försöka sig på omöjliga finter, det funkar i Innebandy men i hockey då fastnar man. Nya backarna är bedrövliga och med det menar jag på att förväntningarna har varit höga. Jag kan dock inte skylla hela säsongs inledning på nyförvärven för att i ärlighetens namn så har Ölvestad med company visat upp en bedrövlig skridsko åkning. Vart i hela värdens namn är fjolårs formen? Inte kan det väl vara så att han med flera sitter nöjd men långtidskontrakt a´la Ryssåkomma?

Det gör ont att möta en Djurgårdare!

http://www.skellefteaaik.se/assets/documents/Acka.pdf
Läsvärt, visserligen inte så lite vinklat men vad hade man väntat sig?

Strålman

Snacka om att han växer i mina ögon när han säger att favoritlaget i Sverige är Djurgården!
http://video.bluejackets.nhl.com/videocenter/console?id=77165&catid=-6
Kolla in länken, det är det värt

Poängjakten röd Oktober

Nu inleds en intensiv del av serien då det kommer att ske (förhoppningsvis) stora förändringar i tabellen. Under oktober månad kommer Djurgården att spela 10 matcher på 26 dagar.
-
Vårat kära Djurgården kommer att spela samtliga hemmamatcher i oktober i röda tröjor, därav "jakten på röd Oktober"
-
Jag brukar säga att November är en otroligt viktig månad att vinna poäng innan landslags uppehållet men i år är det viktigt för Djurgården att prestera bra i Oktober redan. Vi har satt oss själva i en sådan sits att poängen måste börja trilla in, annars kan det bli en tung vinter för vårat kära Djurgården.

Mörka molnen vägrar skingra sig!

Jag ser inga ljusningar i mörkret när jag sett Djurgårdens inledande matcher. Det intensiva spelet från förra säsongen är bortblåst, att hålla i pucken och istället för att dumpa in den och byta är bortblåst. Istället för att föra spelet är spelet tillbaka där man låter andra laget föra matchena. Det är som att laget förvandlas till ett mediokert lag, lag som förvanskar sig i de mellersta regionerna och trivs där!??
-
Jag satt och såg på saik - Brynäs igår kväll. 3-3 i sista tyckte jag var fruktansvärt orättvist, trots allt så avgjorde saik i sista med ett par riktigt snygga mål. Visst målen räknas men saik skulle ha vunnit enklare. Nu räddade målvakten Persson saik i tredje då Brynäs hade ett par utvisningar och då var trycket på honom stort. Jag brukar säga att det är otroligt viktigare att målvakterna räddar i de viktiga lägen av matchen än att hålla tätt när de leder med tre fyra mål. Nu gjorde Persson det och det visar han han är en bra målvakt, trots lite halvdanna insatser tidigare i matchen. Det gäller att stå upp för laget då laget behöver det som bäst. Inte då man själv behöver det som bäst. Jag tycker att en Brynäs spelare berättade i pausen rätt så mycket vad det handlade om: - vi får koncentrera os på att hålla tätt och försöka något när vi väl får numerärt överläge!  Låter det som ett lag som vill föra en match?? Nu är saik ett av Sveriges bästa offensiva lag så man ska inte gräva ner sig för det, Jag tycker ändå att laget har potential att spela mer offensivt.

RSS 2.0