Mats Sundin

None Snacka om en härlig bild va´?

Ja vad säger man Jag spelar inte längre för pengarna utan dom spelar inte längre någon roll!
Så är det lätt att säga tills Vancouver sockrade budet ännu mer.
Jag menar fortfarande vad jag sa tidigare.
Han borde gå till ett lag som har stor chans att vinna om han menar vad han säger med att inte spela för pengarna, inte för småklubbar som har allt för mycket pengar kvar i sitt lönetak.

Undrar om en Svensk klubb kunde lägga fram lite flis och få Suddens efterlängtade namnteckning? Han om någon skulle fylla Globen om och om igen.

Dom mest uppseende väckande kontrakten är (enligt mig):



 

Marrian Hossa till Detroit! Inte för inte hade man räknat in han att han spelar för en hög lön och långt kontrakt, men där fick man så man teg, istället för att skriva på ett 6 års kontrakt med Edmonton så går han till Detroit för typ $ 7,4 per år.


Jeff Finger till Toronto! Hur kan man när det finns ett lönetak erbjuda en medioker spelare en sådan pass hög lön ($14) i hela fyra år? Framför allt vem är han?


Marcus Näslund till New York Rangers! Att han skulle lämna Vancouver kände iallafall jag som otänkbart, men i NHL är inget heligt. När det kommer fram att han inte ens fick ett förslag utav laget där han har spelat i 12 år då blir man lite skeptiskt. Ja iallafall så var inte klubbarna sen att bjuda på en erkänd målskytt, Rangers vann över vad jag tror Pittsburgh med ett två årskontrakt på totalt $8 miljoner. Hyfsad lön för en föredetting!


Men det riktigt fräckaste dealen var nog fjolårets värning av Dustin Penner.


SAIK importer

None

SAIK har än så länge inte imponerat i sina nyförvärv. Det kommer med alldeles säkerhet fler klassförvärv till Schtaan. För inte kan väl dom nöja sig med centrar som Erik F, Jimmie Ericsson, Brad Moran och Gabriel Karlsson? Forwards och backar är inte heller imponerade. Så räkna med att fler förvärv dyker upp i höst.

 

Är det så att man kan höra en tyst viskning uppe i norr – Kom tillbaka Peooooo!?


Hmm en påläggskalv måhända?

Kanske har Cliff Fletcher en baktanke när han skriver in Joe Nieuwendyk som sin nya assistent?
Inte mig emot, det verkar vara ett vettigt val att skolas in under detta ombyggnads år för Toronto Maple Leafs.



Rätt roligt att se....

Kanske inte så många som inser hur stor Marcus Näslund är i NHL ändå! Han anses vara en bättre spelare än självaste Jaromir Jagr. Så bra kanske inte jag ser han men en tankeställare för vissa!?


Helt otroligt

Marcus Näslund fick inte ens ett förslag till att stanna. I NHL är hockey världen grym. Vancouver verkar lita på Sedinarna i vinter, kan bli en kort vinter för Canucks.






Flera övergångar i NHL

Ja nu händer nya saker varje dag, Kristian Huselius till Columbus för ofattbara 114 miljoner. Han tilltänkta medspelare i framförallt powerplay blir nog Rick Nash, vilket radarpar! Han ska ersätta Nikolaj Zherdev som blev bortbytt till Rangers. För övrigt en favoritspelare som jag har.

 

Cristian Bäckman blev bortbytt i samma trade som Nikolaj Zherdev och fyra andra spelare, att han får lämna New York Rangers är inte så förvånande pga. han blev aldrig populär bland fansen. Tränarna hade han stort förtroende hos men hos den kräsne New York publiken som när missnöjet sprider sig kan orsak ett rent helvete för spelaren hade han inte mycket att hämta. Så med den bakgrunden så tror jag inte han är helt missnöjd med att få spela med Kristian Huselius igen. En win win situation för båda lagen enligt mig.,

 

NHL: s mest hatade spelare byter klubb. Sean Avery får sina välförtjänta pengar av Dallas under dom närmaste fyra åren.

 

I Pittsburgh är dom förbannade förståligt också måste jag säga, Marian Hossa sade sig villig att skriva på igen för Pittsburgh men ville avvakta Free agency marknaden först, för att få ett flerårigt kontrakt. Så istället för att gå till Edmonton som erbjud 60 miljoner dollar år på flera år så går han till Detroit på ett ettårigt kontrakt utan att låta Pittsburgh matcha budet. Läge för lite busvissling i Mellon Arena i vinter?


2008 Free Agent Signings

Jaha en efter en så får dom nya klubbar. New York Rangers får Wade Redden till sex årigt kontrakt värt $39 millar en chansning då han inte har haft nått bra år. Att Detroit får Ty Conklin betyder att Daniel Larsson får inte helt oväntat finna sig att vara i farmarlaget och slåss om en plats. Toronto har shoppat Curtis Joseph och Niklas Hagman. Undrar om dom lämnar liten öppning för Sudden?

 

Bästa kapet gjorde nog i alla fall New Jersey Devils när dom fick Brian Rolston att skriva på ett fyra års kontrakt värt över $20 millar.


Skandalerna

None

Ja jag får väl kommentera skandalerna som har hänt med Djurgården nu. Kom ihåg nu det går aldrig att försvara en fyllekörning men han är inte dömd än. Att jämföra en Svensk spelare med en importerad går faktiskt inte ihop i mina ögon. Tar man in spelare så har man ett mycket större socialt ansvar att ta hand om spelarna och informera om klubbens slogan ”don´t drink and drive”! Sådana här företeelser är något som klubbar MÅSTE ha i beredskap. Att plocka in importer till höger och vänster har sina krav och förväntningar men i slutändan är det alltid spelarna som är ansvarliga för sina handlingar.

 

Hoppas verkligen inte han försöker undvika rättvisan med att lämna landet!



Dessa spelare spelar inte för klubbkänsla för då skulle dom ha skrivit på för länge sedan. Dom vill se vad dom andra lagen kan bjuda

None

Vilka går vart och till vilket pris? Otroligt vilka spelare som finns tillgängliga, skulle vara roligt att ta ut ett lag på det:

 

Målvakter: Cristobal Huet och Jose Theodore

 

Backar: Brian Cambell, Brooks Orpik, Wade Redden, michal Rozsival

 

Forwards: Mats Sundin, Joe Sakic, Peter Forsberg, Brian Rolston, Marian Hossa, Marcus Näslund, Jaromir Jagr, Temmu Selännä, Pavel Demitra, Sergei Fedorov, Darcy Tucker, Tod Bertutzzi, också min favorit Sean Avery.

 

Ser nästan ut som före -04! Jag måste medge att man skulle spräcka budgeten med detta lag, trots allt att har den har ökat i år till 56,7 million dollars.

 

Björklöven är alltid ett alternativ för dessa herrar om dom inte skulle få några guldkantade kontrakt.


Det ryktas att Sedinarna har förlängt

Ryktet går att dom fick förlängt, faktiskt inte så konstigt.

RSS 2.0