Fotbolls kväll

Ikväll så är det fotboll som gäller. Gais - DIF och sedan så blir det La Liga med debut för en viss Zlatan. Hatar att säga det men jag ser fram emot kvällen.

Nordic trophy

Jag säger bara det, vilka vann?

Atlant Mytistji sparkar Fredrik Bremberg! Inte helt ologiskt i mina ögon. Han är ingen spelare som ska leda ett lag. Med det menar jag inte att han är dålig utan han har ett kroppsspråk som lämnar mycket övrigt att önska! undrar vilket lag som ska chansa att plocka in han i laget?

"Djurgården det bästa laget"


Ingen dålig rubrik! Vart hamnade Brynäs, Saik eller Modo Nordic Trophy? Nä just det det är bara för dom bästa lagen!?

Monstret Gutavsson i Toronto



Läser Toronto Sun att Torontos GM Brian Burke tror att Vesa Toskala kommer att ta förstaspaden i Toronto i vinter. Missminner jag mig inte när alla experter trodde att Lundqvist skulle få agera andramålvakt i Rangers? Jag tror däremot att i sann Toronto stil så kommer det att bli förändringar i deras trupp så att man inte kommer att hålla reda på vilka slags backar och målvakter dom ställer upp med.

 

Monstret Gustavsson kommer att få chansen att agera i världens mest ärorika hockey klubb, frågan är bara om han lik Lundqvist tar den när den dyker upp?


Djurgården fotboll



Djurgården fotboll har ännu inte bestämt var den nya arenan kommer att ligga. Det finns tydligen en hel del förslag och detta är några:

 Stockholms Stadion
Löparbanorna tas bort och planen sänks ett antal meter.

StockholmsarenanNationalarenan i Solna

Östermalms IP

En Djurgårdsborg utanför Stockholms innerstad

Att bygga en Djurgårdsborg dit alla Djurgårdare vallfärdar året runt. Låter som en dröm ifall det går att genomföra.

 

Personligen så tycker jag att förslagen med Stadion eller en Djurgårds borg är dom bästa, Låt friidrotten hålla till någon annanstans än i en sådan fin Arena som Sveriges vackraste stadion!


Äntligen live hockey




Jag har varit och sett på två matcher med Björklöven nu och jag måste medge att årets lag har börjat bättre än vad fjolårets lag slutade. Fast det är ju klart att sämre är svårt att klara av. Jag var tvungen att hålla med VFs sportchef när han sa till mig att det ser bättre ut i år men så mycket bättre är det inte!


Löven - Modo

Ikväll blir det äntligen hockey, min käre äldste bror (som för övrigt är LN tränare) har indoktorerat min yngste son att björklöven är det bästa laget, så jag är tvungen att stå ut med att om han ska med så ska hans lilla svarta björklöven tröja vara på! Tur är så är min äldre son är lite mer motståndskraftig mot sådana illgärningar. Min andra bror (som bor i Sveriges svar på Jerusalem: Jönköping) har Modo som favorit lag. Han kommer inte att närvara när Modo kommer på besök i Umeå, han ser knappt på matcherna i Jönköping fast favoritlaget Modo är på besök.  Ett ord för det är: ILLA!


Skola

Jag har kommit in på den utbildningen som jag har sökt! Nu är bara frågan: ska jag ta den platsen och bli en student (konstigt ord för en 37 åring)? Jag har verkligen inte bestämt mig om hur jag ska göra. På ett sätt känner jag mig för gammal för att sitta i skolbänken i två år. å det andra så har jag kanske ganska många år kvar i arbetslivet. Svåra frågor som ska besvaras snarast.


Ja se jägare!

…i en sån rockajävel!

En mycket knubbig kund provade en rymlig, kanariegul regnrock i en sportaffär, medan en gammal jägare roat tittade på. Den knubbige kunden lade märke till hans roade min och sa:

- När jag traskar upp på berget i gryningen kommer de andra jägarna i alla fall inte att förväxla mig med en älg!

- Det stämmer nog, sa den gamle. De kommer tro att solen går upp!

Roliga historier

Medaljens baksida

En ambitiös tränare till ett kvinnligt friidrottslag bestämmer sig för att börja ta steroider till hjälp för att förbättra tjejernas insatser. Efter några veckor börjar de slå alla sina motståndare. För första gången i tränarens korta karriär hägrar drömmen om guldmedaljer, så han ökar dosen lite till.

Laget fortsätter att visa upp enastående resultat och det ser ut som att de kommer att ta sig till VM. Tränaren funderar länge, och medan han ser de glänsande medaljerna för sitt inre öga kryddar han flickornas diet lite till med steroider.

Friidrottarna blir som knasiga och vinner allt de tar sig för. Sedan, kvällen innan VM-finalen sker katastrofen.

Den 16-åriga häcklöperskan Betty kommer in till tränarens kontor.
- Jag har ett problem. Det växer mörkt, krulligt hår på mitt bröst, snyftar hon.

- Åh herregud! Hur långt ned växer det?

- Ned till kulorna, som är en annan fråga jag hade tänkt ta upp…

DIF fotboll

Ja fy fan hur en hemsk dag kan vara. Sista dagen på semestern och man tar beslutet att vara hemma och se fotbollen mellan DIF och Örebro. Man hinner knappt bänka sig i soffan förrän Örebro tar ledningen på straff. Sedan får DIF jaga och jaga tills Örebro kontrar in ett till. Nu är det ännu mer (om möjligt) nattsvart för vårat stolta lag. Vad ska hända? Det man kan konstatera är att om nu det ser ut att bli superettan så lär väl Jeglertz knappast träna ett herrlag nästa år. Han lär få rikta in sig på damerna igen.

 

Att förlora mot Örebro är i sig inte fel för dom kan faktiskt spela boll, men det är surt att förlora igen på att föra matchen men inte kunna göra mål. Oremo har inte gjort mål på 13! matcher!!! 9 miljoner kostade han. Väl spenderade pengar. Än en gång så JA jag är bitter!


Dilemma

Vilket dilemma man har idag. Antingen så stannar jag hemma och ser på fotbollen mellan Örebro - DIF eller så åker jag in och ser Löven – Luleå i ishockey! Vad ska jag göra? Kan inte bestämma mig för något.


NHL



NHL lagens framfarter i sommar.

 

  • Topplagen kommer inte att bli några överraskningar. Pittsburgh, Detroit och San Jose är givna toppar men det kommer att bli fler som utmanar. Jag ser främst att Philadelphia, Washington och naturligtvis Chicago som utmanare. Bakom där så finns Boston, Calgary och Anaheim. Anaheim som får en intressant konstellation med Koivu och Selänne.

 

  • Bottenlagen då? Ja där lär det inte bli några överraskningar heller. Phoenix, Colorado och Islanders är självklart bottenskrap. Att Atlanta, Nashville och Florida kommer att hamna där är inte heller några högoddsare. Ser faktiskt inte något av dessa lag som kan överraska och gå till slutspel.

 

  • Nu till nedre mellanskiktet! Tampa har fått ett par riktigt bra draftval de senaste åren men det är lite tidigt. Toronto ligger jämnt och ständigt i ingenmansland tyvärr, det hade varit bättre för deras orginasiation att få ett par riktigt bra draft val någon gång. Los Angeles Kings har för en gångs skulle en hyfsad chans men inte riktigt ändå. Dessa lag ska gå till slutspel ser jag som mycket små!

 

  • Övre mellanskikt! Vancouver, Columbus och Edmonton. Finns fler men jag nämner dessa för det är vad jag tror på.

 

Jag ser fram emot säsongen som kommer! Naturligtvis så "benar" jag upp vissa lag innan säsongen.



Sommaren -09

Avdelningen märkliga saker som har hänt under sommaren!

 

  • Nisse Ekmans bravader i Ryssland! Ena året så hyllas han av tränaren som skriver ett monster kontrakt till att han blir både förnedrad i media av nämnde tränaren och nedskickad till farmarlaget i Ryssland.  Av man får höra i intervjuer om förhållanden i KHL lagen så ska man inte förvänta sig något bättre i farmarlagen!

 

  • Att SAIK kan skriva kontrakt med spelare i den högre klassen år efter år! Dom andra lagen i Skellefteå området kan inte ha det lätt att jaga sponsorer eftersom allt går till traktens hockeylag.

 

  • Staffan Kronwall skriver ett nytt envägskontrakt med ett NHL lag! Jag och många fler var tämligen rätt övertygade att han inte skulle få ett nytt kontrakt när han inte lyckades ta en plats i Capitals i vintras, men döm om min förvåning när Calgary skriver kontrakt med den offensive backen. Jag tror däremot att han har kapacitet att klara sig i NHL men det gäller att komma rätt in i rätt tillfälle om du inte är självskriven. Han har gjort en rätt hyfsad säsong i AHL.

 

  • Phoenix Coyotes flög förra säsongen med lyxiga privatplanet Swift Air LLC jets! Inte märkligt kan tyckas om det inte var så att Phoenix gick back mer än 60 miljoner dollar förra säsongen. Nu ska ligan!? märkligt nog tvinga laget att inte åka med Swift Airen med lite drygt 60 lyxfåtöljer, utan dom ska få tvinga sig att åka med ett vanligt US Airways plan visserligen chartrat men dock ett plan som ”kreti och pleti” tvingas åka med. Stackars dom!

 

  • LN 91 har en ny tränare som inte har presenterats i media! En skandal i mina ögon!

Hockey igen



Ja då var man på en mini semester med familjen i Junsele djurpark där man fick se några otroligt spännande djur. Rekommenderas varmt!

 

På hemvägen så övernattade vi i Ö-Vik, hemstaden för Foppa så naturligtvis så begav vi oss ner till hamnen där Swedebank Arena är belägen. Modo hade som vanligt träning när vi gick in i hallen. Peter "Foppa" Forsberg tränade för vad jag kunde se för fullt! Forsberg har en historia att vara skadad i sin fot titt som tätt, en seglivad historia där var och varann är mer än less på att höra om diverse comebacker. Nu är han en sådan person att han om någon är värd att vänta på för att kunna se på. Bara denna träning som jag bevittnade en timme på så lurade ha upp en motspelare på läktaren. Man ser att han har en klass över alla andra. Han bevisade det förra säsongen när han lurade skjortan av en saikare . Jag tror att Erik A fortfarande drömmer mardrömmar om hur han fick bli förnedrad av vad vissa säger: en fördetting som borde lägga av! Nu kunde ändå Erik kliva upp i sin karriär med att skriva kontrakt med topplaget Linköping. Ett stort grattis till han från mig, jag vet att inte alla i Umeå håller med mig.


Djurgården Hockey



Djurgårdens hockeys nya tröjor för i år. Ja jag håller med er, såna vackra tröjor får man inte se varje dag. Att ni blir sugen på att köpa, lugn ni är inte ensam!  


Djurgården fotboll




 

Djurgårdens bravader i Allsvenskan går fortfarande dåligt, 0-1 förlusten mot Hammarby är väl en typiskt parallell för hur allt kan gå snett. Ett skott mot mål mäktar ”söders bröder” med och det skottet så stöter klantigt nog Johannesson in utan att ens försöka markera någon! Man undrar vad han håller på med? Bäst på plan var typiskt nog den utskällde Hammarby målvakten fd Djurgårdaren Rami Shaaban. Vilka makalösa räddningar han stod för.

 

Trots allt så är det så här det brukar gå för ett lag i motgång, fan vad jag lider!


Löven har gjort premier



Säsongens första match för Löven och vinst direkt!

 

Med ett par Finnar till ledare så har säsongen börjat bra för bästa laget i distriktet. Nu ska man väl inte dra för stora växlar med att spöa Piteå men en vinst är en vinst iallfall. Bättre än en 4-0 förlust i en matchserie!   


Klar!



Äntligen klar med bron! Nu så: kan man kanske vila till nästa projekt som sambon kommer på. Hoppas baradet inte är något större projekt.

MC utflykt



Var ute och åkte lite motorcykel häromveckan. Tjugofem mil blev det, ganska lagom för en lite ringrostig ”knutte”. Det var jag som hade lånat landsvägaren och mina kompanjoner åkte Dominator. Som ni förstår så vet alla vem som fick hålla igen på raksträckorna.


Semester

Semestern lider mot sitt slut, endast en vecka kvar att njuta av att få stiga upp sent och äta frukost vid tiotiden. Att gå tillbaka till rutinerna är väl inte en katastrof mer än att det är så pass länge till nästa år med sol bad och lediga dagar. Så det gäller att passa på denna sista vecka.


Golf i Bjurholms otroligt vackra och svårspelade bana



Idag blev det golf i Bjurholm. Jag fick äran att spela med Magnus från Uppsala och min Far som har konstigt nog hälften av min och Magnus hcp. Det blev som vanligt att spelet böljade upp och ned. Bjurholms bana är en bana med minimalt med vatten men otroligt nog så slukar den bollar som ingen annan bana. Kan ha en förklaring med alla raviner!? Plötsligt så fick min Far syn på en av mina bollar där det stod ”travronden” på. Trots alla bollar jag hade fyllt upp i dammarna så skulle han ”roffa” åt sig denna boll också, nu för att ge bort den till KAS! Ja ja att en SAIKare ska få en boll kan man väl bjuda på, dom brukar behöva ett eller annat handikapp!

 

 

En solig dag på golfbanan är för mig en bra dag!


Sommar



Så här gör jag med barnen när dom är det minsta olydiga!

Djurgården

Sitter och skrattar för mig själv när man läser och får bekräftat att Niklas Anger inte var välkommen längre i DIF. Har haft på känn att han inte (trots en monster säsong) skulle få vara kvar än om han gick med på lönesänkning. Stort av honom att han ändå bedyra att han kommer att vara Djurgårdare in i själen. Jaja det är vad jag brukar säga: innerst inne är vi alla Djurgårdare fast vi tror att vi håller på andra lag.  

 

Fotbollssäsongen går fortfarande i moll. Känns som att det ska släppa någon gång men icke. Ja blir det super ettan nästa år så är inte det en katastrof. Finns det ett lag som går starkare ur en sådan säsong så är det DIF. Innan alla belackare får stela fingrar av alla tangent knäppningar så är vi fortfarande bästa laget under 2000 talet. Att få stryk av Gefle skulle innebära í min bok att man får en gratis plats i en lägre serie, för kan man inte slå detta brödgäng så hör man inte hemma i eliten.

 

Har inte haft ett sådant sug på hockey som jag har nu på länge, kan det inte börja NU!


RSS 2.0