Elitserien,NHL Innebandy! En salig blandning

Idag skippade man hockeyn, istället gjorde man en innebandy träning istället. Första träningen på tio år, det visade sig vara ett klokt beslut. 1-3 mot SSK är inte ett bra resultat. Som sagt var så är säsongen slut för länge sedan. Nu är det barmarksträning med golfklubborna för spelarna som gäller.

 

Pittsburgh bytte Ryan Whitney mot två forwards i en Trade som ska driva laget till en play off plats. Ryan W som har varit en av min Fars favoritspelare i Pittsburgh. Känns spontant inte som en bra Trade men vad vet jag, vad som helst kan hända.


Elitserien

Derby ikväll och vinst är ett måste. Känner att fotbolls säsongen kommer allt närmare....

Elitserien

Ja super tisdagen slutade i moll. Djurgården tappade poäng mot SAIK och nu är det i praktiken klart att det inte blir slutspel för mästa mästarna. Kanske var det förlusten mot Brynäs då det kändes att tåget lämnade perrongen.  Att vi inte är i slutspel är stort misslyckande. Trots allt så är laget ett av Sveriges ledande elitserielag. När andra typ Södertälje, Luleå, Rögle, Skellefteå och andra brödgäng är nöjd att de klarar ”kontraktet” så känns det som att - blir det inte slutspel kan det lika gärna bli kvalserien! En Djurgårdare har lite högre förväntningar på sig än andra.

 

Nästa match jag såg var Inter – Man United(0-0). Där Inter ska vara glad att det inte blev några baklängesmål. Blir tufft för Zlatans gäng att vända på detta. Hoppas dock på detta.

 

Det blev Tortorella som tar över taktpinnen i Rangers. Känns som ett bra val. Kanske dom kan vända. Tror inte det.


Elitserien

Ikväll är det en viktig match, årets match skulle man kunna säga. Roligt att SAIK får spela för ett utsålt hovet!

NHL



Ja att han den stora guden spelade i ett annat lag har väl känns sådär men när man tittar på bilden så känns det som en konstig bild som någon betydligt bättre än genomsnittet har manipulerat i photoshop. Han har varit the heart and soul of Toronto i tretton år, det raderar man inte ut bara sådär. Hoppas verkligen att detta ger han ett långt slutspel, men bilden säger det mesta.

 

Att Björklöven inte sparkar Micke Andersson på direkten är ytterliggare ett bevis på att ledningen är tagen på sängen än en gång. Bedros verkar ha en ypperlig kontroll på det mesta men dessa saker skulle ha förberetts för flera månader sedan. Om nu super Micke A ska sparkas så ska han bort NU så den nya kan förbereda nästa års trupp NU. Egentligen ligger sportchefen vem det nu blir ett par månader för sent. Att vela fram och tillbaka är bara en förnedrelse för dom inblandade.


NHL

Föga förvånande så sparkades New York Rangers Coach Tom Renney. Han har fått vara coach i nästan fem år i en av seriens svåraste lag att coacha. Men 10 förluster på tolv matcher blev för mycket föga förvånande. Huvudspåret att överta coachjobbet ska tydligen vara Jim Schoenfeld. Vet ej vem det är mer än att han har ett flertal coach jobb i NHL på sin meritlista. I alla fall så lär han få det hett om öronen när han på Manhattan att vända förlusterna till vinster och ett slutspel. Personligen tror jag inte han kommer att lyckas. Skulle glädjas dock om han gör det! Rangers är ändå Rangers.

 

AIK är alltid AIK och vårt derby motståndare, vare sig de är i Allsvenskan och vänder eller i Elitserien. Annars så heter det Skellefteå och inget annat!


Allsvenskan

Jag har varit idag och sett på en match i allettan mellan LN91 och Piteå. I Piteå så stoltserar två f.d. Björklöven spelare. Två som ett flertal utav fansen skulle vilja ha kvar i laget. Nu ska man komma ihåg att båda två har fått göra ett antal matcher i Elitserien i år och inte alls gjort bort sig. Men trots allt så känner man igen de från Lövens matcher då den ena var en mästare på att jobba fram chanser men helt oduglig på att ta vara på dom. Att gång efter gång åka fram fri mot målvakten och missa och sedan glida runt utan några som helst känslor att visa upp. Det är en trend att åka fram och göra halvtaskiga avslut på målvakterna och sedan åka omkring och se ut som det är en söndags promenad och att ”man får betalt ändå”!  Men vänta nu, det får de ju! Att göra många poäng mot botten lag är helt ok om du kan också göra dom viktiga poängen mot bra lag. Dom kan vara utfyllnad i elitserielag men spelare att bygga laget runt är de inte kapabla till.

 

Det var kanske ändå en förlust för Löven att tappa Olofsson och Strandberg men visar man upp ett sådant kroppsspråk så är det inte en förlust för ett lag som siktar på kvalserien till eliten.


Elitserien

Ja då har det gått en natt som man har fått smälta förlusten mot Brynäs. Där gick det förmodade slutspelståget. Att Brynäs fick vända i tredje var inte bra men ändå så är det svårt att klaga på den här säsongens Djurgårdare. Efter jul så har laget varit totalt avsågad och alla har pratat om att det blir kvalseriespel mot riktiga AIK. Nu är inte det klart än men vilka matcher de har radat upp?  Att Modo ska åka dit är egentligen bara för mycket. Vilka utrensningar det borde bli med allsvenskt spel i Swedebank Arena.

 

Kvalserie spöket är inte att leka med när man hör fejk AIK bli glad att Kontraktet är säkrat för nästa års elitseriespel. Herregud, dom har väl varit i topp i serien hela säsongen!

 

Tisdag är det match igen och vilken match sen!


Jaha då var det slut då


Super lördag

Ny dag nya möjligheter. Idag så är det en liten ödesdag för ett flertal lag. Vinner SAIK så är slutspelsplatsen så gott som klar. Vinner Rögle så har de häng på lagen ovanför strecken. Sen så är det stor streckstrid för att komma till slutspel. Så denna omgång idag ser ut att bli en riktigt bra omgång.

 

Ric Jackman fick sparken av Leksand igår, inte helt otroligt eftersom hans sejour i Björklöven kantades med diverse skandaler. Skulle hälften av historierna vara sann så borde han lämna landet direkt. Bra av Leksand att agera istället för att säga att allt är ok.


Elitserien

Rätt så lustigt att när man går dåligt och har en måste match mot Rögle så ska man klanka ned på laget innan den viktiga matchen är spelad. Vad är det för ett sätt att stötta laget när de så väl behöver det? Nu har man i Ö-vik börjat klaga på Ecke Holmberg också. Han är Sportchefen alltså. Jag kan hålla med att turerna med målvakterna i laget har varit en allt för stor katastrof för att vara tillfredställande. Men i allt annat så har laget en av Sveriges bästa trupper. Finns ingen bortförklaring att säga om hur Ecke Holmberg har komponerat laget. Att laget förlorar mot Rögle borta stort dessutom så är det bara och bara spelarena som bär ansvaret. Jag vet inte om ni såg hur Svartvadet var fri och gör ett högst mediokert avslut. Vad är det för ett sätt att leda laget som lagkapten?  Jag kan hålla med om att nu när det blev förlust så har Rögle skapats sig en chans trots allt att hålla sig kvar i årets Elitserie. Modo har en svår borta match mot FBK kvar.

 

Jag satt och såg DIK-FBK (3-4)i kväll och blev imponerad av den talangfulla målvakten i Färjestad som ensam såg till att Färjestad ledde med fyra noll länge innan DIF till slut fick hål på honom. Jonas Gustavsson spelar som att han ska till VM i vår. Annars så har man retat sig på Färjestads ryggsäcks hockey i 25 år nu men jag måste säga att när dom nu har  (förhoppningsvis) övergett den så spelar FBK  riktigt bra, lite väl effektiv bara. Djurgården gör en helt ok match men släpper Färjestad ett par gånger och det går inte mot de bra lagen. Annars om Gustavsson varit lite mänsklig framförallt i andra så hade det kunnat bli en bättre match för DIF. Jag har trots allt sett värre förluster, detta var en hedersam sådan. Jag är dock aldrig helt nöjd att förlora mot kaffelaget!

 

 

SAIK gick på en mina i Timrå i kväll, synd!

 

 

 

 


Dagens fräckis

Vad är skillnaden mellan "Modig" och "Stake"?
 
"Modig"
- Det är att komma hem efter en tur på krogen med polarna, bli anfallen av frun med en kvast som tillhygge, och våga säga "Städar du än eller ska du ut och flyga en sväng?"
 
"Stake"
- Det är att komma hem sent från en kväll med polarna på krogen och lukta dam-parfym, rapa öl, ha läppstift på kragen och daska frun i röven och säga "Jaha. Då var det din tur då tjockis!"

Elitserien

Hovet med Sveriges bästa klack!

Satt och såg dagens höjdar match mellan ett heltaggad Djurgården och ett lite lojt Timrå (4-1). För en gångs skull så är Djurgården på slutspelsplats, det var inte i går det. Äntligen kan man säga men i den här serien så kan det vända fort för dem som inte är ödmjuka. Två omg. sedan så skulle Modo vara ett av det svåraste laget i ett slutspel men numera kan dom kanske måste börja på att titta på en kvalserie som alltid är lika intressant (så länge man inte kommer från Elitserien förstås).

 

Foppas comeback är avbruten!

Otroligt tråkigt om det var sista matchen i karriären i lördags. En sådan spelare är värd att titta på fast han nöp två poäng av vårat Djurgården i lördags. Kuriosa är att isåfall så var man och tittade på hans sista match.

 

Sveriges genom tiderna bästa spelare!

 Ja  det är han....efter Sudden då! Men vem kan konkurrera med honom?

 


Pittsburgh

Att Pittsburgh sparkade Therrien är inte bra. Inte för att det var en större överraskning men att sparka han i ett lag som inte får förutsättningar är inte bra. Kanske den som byggt laget som borde gå?

För det första så har man bytt spelare med klass till spelare som är högst mediokra. För det andra så har man ett lag som är otroligt ojämnt, ta bara att Pittsburgh inte bara har spelaren som leder poängligan utan han som är tvåa också. För det tredje så ger man inte coachen tid att forma ett ungt och utvecklingsbart lag. De tre sakerna är det största misstagen som är gjorda. Varför har man inte ersatt spelare som Hossa, Larague och framförallt Colby Armstrong. Kanske den mest undervärderade av de tre. Nu ska man kanske inte måla fan på väggen fast han ligger på golvet. Det kanske kommer ett par trader här i februari som vänder på steken. Att sparka tränaren kommer nog inte att räcka utan någon eller några nya spelar är ett måste om fjolårets finalist ska kunna överhuvudtaget komma till slutspel för nu ligger man fem poäng efter och det är mycket.


BRÅKET I TUNNELN

 

Låter som en deckare novell men är en bister verklighet i dagens hockey. Att Sundlöv får ett hårdare straff än Jämtin känns helt riktigt. Att Jämtin blir straffad överhuvudtaget är inte klokt egentligen. Om man har varit i en sådan situation då du har fått ett matchstraff och en spelare eller ledare provocerar både muntligt och fysiskt så är det mer än förståligt att du knuffar bort vederbörande. Att sedan en materialförvaltare ser sin chans att slå en knytnäve i käften på Jämtin är bara för mycket. Han skulle få avstängning resten av säsongen. Snacka om att inte kunna hålla igen som ledare! Som Ankan så bra brukar säga: Detta hör inte till Svensk hockey! Rätt så lustigt att Sundlöv säger att 20-25000 är mycket pengar när han kan slänga bort månadslöner på det fyr eller femdubbla utan att blinka!

 

 

 


Hockey-Bockey



Nu var serien klar i årets Hockey-Bockey. Vi hade seriesegern i en liten ask, det var bara en liten vinst idag men där gick det snett. Det började bra med en ledning med 6-1 efter det så sket det sig. Vi lyckades kvittera när det var tre sekunder kvar och seriesegern var borta. Nu är det så enkelt att jag inte gräver ner mig över detta men just vid stunden kändes det surt.

 

Innebandyn däremot är inte klar utan där har jag ett slutspel att se fram emot. Eller kanske inte ändå eftersom de har en benägenhet att ändra på spelscheman hela tiden så man har ingen aning hur slutspelet ska spelas. Återkommer hur det slutar. Spännande va?

 

 

 

 


Elitserien



Jag var och fick se vårat Djurgården tappa poäng mot Modo i Ö-vik ikväll. Matchen såg ut att gå rätt tillväga men en viss nr 21 skulle vända på matchen. Foppa var osynlig för att inte tala om dålig i två och en halv period men sedan. Sedan så fick hans magiska handleder tala och vips så hade Modo vänt matchen. 4-4 blev det efter en resultatlös förlängning.

 

Nästan så att om man skulle vara Modo supporter så skulle man vara förbannad på att vissa av stjärnorna inte vill eller ids göra grovjobbet. Det kan tolkas så i intervjuerna med Forsberg också att han inte är helt nöjd med hur laget uppträder. Stjärnor med en hel radda av NHL matcher borde kunna uppträda mer proffisonelt när laget är i blåsväder. Nu är det mer oroligt när ungtuppar som Yetman och Zuccarello Aasen är inne och oroar försvaret. Försvaret sen vilka backar skulle kunna gå in i Modos trupp efter DIF två bästa backar? Nej just det ingen, ingen skulle ens få träna med de skulle jag tro!

 

Kuriosa är att jag hade med mina två söner på matchen. Ena är Djurgårdare och den andra är konverterad till att hålla på Björklöven/Modo. Som ni ser på bilden så syns det vilken som tappade respektive vann poäng i kväll.

 

Min Bror som bor i Sveriges Betlehem (Jönköping) och håller på Modo borde vara helnöjd med poäng mot Djurgården. Vilka är inte det förresten?

 

 

 

 


Elitserien

Det är svårt att tycka illa om resultaten i kvällen omgång av Elitserien. Själv ”övergav” jag matchen mellan DIF – Luleå (5-2) för Foppas comeback i Swedebank Arena. Bara att se han på isen får vilken hockeynörd som helst att le. Att han får göra mål är kanske bara för bra. Nu på lördag så möts DIF och Modo i Swedebank Arena och naturligtvis så är jag där.

 

Att tidningarna skriver om tidernas comeback är väl att ta i. Spöa Skellefteå HC är väl inge större bedrift!

 

 

 

 

 


Jobbiga dagar!




Jobbigt att vara Volvoanställd i dessa dagar

TVn

Sitter och ser ett avsnitt av Spanarna på Hill Street! TV 4 Gold är verkligen guld värd ibland!
Snacka om nostalgi att återse vissa av karaktärerna som Furillo, Belker och naturligtvis den undersköna Joyce Davenport. Hon är lika vacker nu som då!


Elitserien

Sitter med min bror och diskuterar hur bra vissa av Canal plus kommentatorer är. Sen att vissa av dem har tiden runnit förbi. Döm om min förvåning när matchen mellan Frölunda-Brynäs börjar så hörs en av stofilerna i TVn. Nu när Canal plus har så många kompetenta f.d. Djurgårdare till kommentatorer så borde han bli förpassad till en soffa istället!

Ja det är ”Ankan” jag pratar om naturligtvis.

 

Till matchen så är det två spelare som har imponerat på mig i kväll och det är Johan Holmqvist i Frölunda som spelar med ett självförtroende som man inte har sett sen Henkes dagar i ES. Nu ska man inte tala om succé innan slutspelet börjar. Det är då det gäller för en målvakt att snäppa upp sitt spel en aning. För kan man spela som Stefan Liv (som en GUD) så spelar det ingen roll hur seriespelet (Liv) ser ut. Andra spelaren är en veteran och det är Andreas Dackell. Det syns varför han hade en fast tröja i Ottawa. Sällan ser man så många kroppsfinter i ES. Det är tyvärr inte så effektivt men roligt att se på.

 

Att Frölunda vinner är ingen skräll, de är ett topplag och kan gå hela vägen. Dom har inte samma jämnhet som HV och Linköping men topparna är det inte många som slår trots ett flertal skador på viktiga spelare. Brynäs då, Ja inte ser de ut som ett slutspelslag. Laget har kanske kommit tillbaka till sin kapacitet igen. D.v.s. ett bottenlag med ambitionerna att hålla sig kvar i serien som största mål.

 


My ear is bleeding from rubbing it into books



Gudrun Schyman: människa, kvinna, mamma, älskarinna, partiledare

 

 

Januari 1993 valdes Gudrun Schyman till Vänsterpartiets ordförande

 

Hon tycker till och med att hon kan få vara partiledare utan att vara perfekt. Konstig tanke är inte de perfekta? Vissa får en att tro detta!

Visst är personen skrämande lik Homer Simson?

 

Alkoholmissbruk är inget att leka med, när man läser boken så får man tanken på att det finns fler missbruk än bara alkohol. Inte att Gudrun har detta utan mer i våran egen närhet, något att tänka på för de flesta!

 

Innan jag läste boken så hade jag en medial uppfattning om Gudrun Schyman som de flesta och den är inte snäll. Efter denna bok så har hon stigit i graderna inte bara ett snäpp utan flera. Inte politiskt utan mer som människa, media snedvrider bilderna på olika personer så att man undrar egentligen varför i hela fridens namn man köper kvällstidningarna överhuvudtaget?  

 

Boken känns mer att handla om en ursäkt till sina barn, en imponerande sak att skriva om. Hoppas att hon har sagt det personligen också för att svika sina barn är nog inget man skulle vilja vara med om. Skoningslöst utlämnande i detaljerna om spriten, sveken mot barnen och framför allt sveket mot det Svenska folket som röstade på henne. Comebacken och stödet från partiet när det bildades en utbrytargrupp för ett partiordförande byte är stort. Att bli återvald i januari -98 var nog en större seger än att bli ordförande i januari -93.


Jag hade sett fram emot lite mer om själva partiet och vad som händer i korridorerna i riksdagen och kanske lite i regeringssamarbetet med Persson. Framförallt så ville jag veta lite mer om hur det ser ut i ett kommunistparti! Det fanns nästan inget utav detta mer än i slutet av boken, så det är en stor besvikelse. Citaten från vissa journalister är riktigt roande att läsa när man får höra hennes version, då hör man hur inrikespolitisk kommentatorer gissar sig till sina "scoop". trots detta så är det en bok jag inte kommer att komma ihåg mycket utav mer än Schymans personliga utelämnade.

 

 

 



SLALOM



Läser roat en artikel att man bör byta ut Stig Strand mot en ny ”spännande” typ???!!!

Ganska roligt att jämföra med Hockey experter på tv och radio som man har ondgjort sig åt i flera år. Skulle vara intressant att se eftersom Stig Strand är en av de mest kunniga experterna som finns i TV. Det är inte ofta man hör att han har fel i sina utlåtanden och framför allt så är han tyst när han inte har något att säga. Det skulle vissa av Hockey experterna kunna lära sig utav.


Söndagens Aktiviteter

Söndag och en snöstorm som skulle få södra Sverige att stänga igen totalt och skrika efter bidrag att bygga upp ett nytt samhälle igen. Men vi Norrlänningar tänker inte i de banorna utan vi går ut och skottar våra gårdar och sätter oss i bilen och kör med lugn och ro. Det vill säga med nya vinterdäck och full tank, ligger det en omkullvräkt tall på vägen så prövar man inte att köra över den med en vanlig personbil utan man flyttar på den helt enkelt.

 

Dagen aktiveter blir en match i alletten mellan LN91 och Kiruna. Sen så står det korpen på programmet, både Hockey-Bockey och Innebandy. Hockey-Bockeyn är föresten seriefinal, för vissa blodigt allvar, men för andra som en själv känns det som att det inte är riktigt samma känsla som när man var aktiv. Kanske för att man är så in åt h-vete otränad vad vet jag?

 

Det innebär det tråkiga att man missar seriefinalen mellan Sverige och Finland i LG Hockey Games och bara det känns otroligt tråkigt. Man får se den ikväll när man kommer hem.

 

Satt och såg på två matcher inatt, inte hela matcherna eftersom sömnen gör sig påmind ett flertal gånger. Toronto vann mot Montreal men imponerade inte utan vad jag såg så såg Montreal mest ointresserad ut. Andra matchen så imponerade Vancouver starkt men det är lätt nätt puckarna går in lite titt som tätt. Mats Sundin har tappat looser stämpeln i pannan numera! Vissa medier framförallt i Canada men också i Sverige har en förmåga att hänga med andras olyckor. Alla såg väl att Sundin skulle få det att vända till slut.

 

 

 

 


TRE KRONOR




Vad har hänt med Tre kronor? Vinsterna stapplas på rad numera, och det är helt klart ett lag som ”kämpar ända in i kacklet”! Trots att Tjeckien spelade in sig i matchen så kommer Sverige tillbaka med en kämpaglöd som vårt landslag inte visar på några andra turneringar än VM. Så här skulle de flesta vilja se de spela i alla andra turneringar. Varför är det inte så då? Ja, kanske är det som Wikegård säger att glöden från ledarna inte finns?! För när det väl brinner till så visar BÅG ett otroligt ledarskap! I alla fall vad man kan se genom TV. Vad man än säger att Wikegård har fel så har landslaget visat upp en helt annan attityd efter kritiken. Sen att vi brukar spela bättre på hemmaplan ska egentligen inte spela någon roll.


Att var i A-landslaget är det finaste som finns i Hockey Sverige. Vare sig man är spelare, tränare till materialförvaltare.

 

 

 

 

 

 



My ear is bleeding from rubbing it into books

Tsar Peter l


Poltava av Peter Englund

 

Jag ska erkänna att jag läste denna bok med förebådelsen att sågen skulle fram en gång för alla. Nu blev det naturligtvis inte så utan det har slutat med att jag har sökt på Internet efter uppgifter om Tsar Peter l och Karl Xll. Nu är väl jag mer intresserad av historian än av denna bok i sig. Boken om slaget om Poltava är en typisk Svensk bok där vi Svenskar inte får framställas som hjältar utan en samling taffliga idioter, där det i stridens hetta gjordes oförklarliga misstag av en Armé som hade varit så framgångsrik så länge! Inte en Hollywood produktion direkt. Det är inte vad man suktar efter men lite av Leo Tolstojs skrivkonst skulle sitta fint. Lite bara lite….. Nu mår man mest dåligt av att vara Svensk.

 

Jag ser ändå fram emot nästa bok av Peter Englund men nu blir det en helt annan nämligen om en alkoholist.

Gissa vilken!


TRE KRONOR



Äntligen en seger för BÅG i LG Hockey Games. Debatten mellan Wikegård och BÅG har nått oanade höjder, men att det har nått resultat är en underdrift. Har ni någonsin sett BÅG vara så aktiv i båset? Har han tagit ut ett sådant bra lag någon gång i år? Känner spelarna av samma press som BÅG gör? JA i samtliga fall vill jag säga. Att spelarna känner av det är en självklarhet, gör de inte det så har de ingen respekt för sin ledare.

 

Hur många avhopp blev det till denna turnering?

 

Att Wikegård sätter blåslampan på BÅG är helt rätt, han ska ha en kritikerkår som inte ”slickar röv”. Han ska ha en kritikerkår som sporrar, att ta i lite extra hela tiden. När allt kommer omkring så har han det jobb som alla i Sverige vill ha. Även Wikegård skulle vilja ha detta jobb!

 

Rehnberg är bättre som kommentator än spelare! Är det några från Norra Västerbotten som håller med? Som kommentator är han lysande kanske inte i Arto Blomsten klass men ändå!

 

 

 

 

 


SUPER BOWL CHAMPIONS




Helt otroligt men sant! Steelers kunde vinna ännu en Super Bowl trots att Cardinals lyckades vända ett stort underläge till att se ut att vinna. Då kliver QB Ben R fram och spelar fram Santonio Holmes till en TD . QB Ben sa i en intervju innan finalen att i de viktigaste matcherna så SKA de bästa spelarna kliva fram. En ganska viktig sak att komma ihåg när man tittar på hockey också.

 

Denna match var en match att minnas.


RSS 2.0