Jim Britén




Andreas Holmqvist blir nedskälld för att han inte fajtas mot Kristian Kudroc. På bilden så ser ni klart att Bremberg har ”kramkalas” med Hallin och den fega jätten Kristian Kudroc försöker gå in i slagsmålet. Då kliver Andreas Holmqvist in trots att han vet att jätten kommer att spöa skiten av han men ändå så tar han bort han från Bremberg. När så fajten är över och Holmqvist ligger på rygg så fortsätter den fega jätten Kristian Kudroc att lyfta upp Holmqvist och slå han på hjälmen. Sen är Jim Britén besviken att Svenskar inte kan slåss!!!!

 

Skåningen Britén är tydligen ute och cyklar igen !


Djurgården





DIF-SSK på hovet. 3-3

 

Så skönt att Ridderwall får förtroendet igen. Gustaf Wesslau i all ära men han är från AIK så lite har man emot han. Kanske kan han jobba bort den stämpeln!

Det slår mig hur hårt DIF måste jobba för varje mål dom gör, ta senaste matchen mot FBK där media beskriver matchen som lätt match för FBK men verkligheten är att Diffarna jobbar och jobbar men får inte dom enkla målen medan Färjestad gör mål på varje anfall. Frustrerande men förhoppningsvis så släpper det! Kan bara komma ihåg att det var mot Modo som vi fick några enkla mål. Matchen då, jag måste säga att Djurgården ger bort matchen med att i ledning i tredje perioden så backar man hem och bjuder in SSK till att kvittera. Typiskt ett lag i dom nedre regionerna som inte har självförtroendet. Räknar in i alla fall 4-5 frilägen som brändes. Bäst på plan: Thomas Andersson, han är så bra när han dömer så här. Tänk om vi kunde ha denna nivå på alla plan!

 

Jag vill säga att Arto Blomsten är riktigt bra som kommentator.

 

Vill ni höra på hur hockeyn spelades på åttiotalet? Canalplus kl.18, 15 på lördagar. Arne och Ankan håller hov! Sällan har man sett kommentatorer som lever på sitt rykte och förflutna. Finns det inga andra som kan betalas ”hundra papp” i månaden för att diskutera hockeyn i nutid? Finns Harri Rindell kvar i Ö-vik över nyårshelgen?


Elitserien

Match ikväll mot 08: orna Södertälje, jag vägrar säga derby eftersom derbyt med stort D är mot riktiga AIK och inte några kopior!

 

Matcherna som känns som slutspel avlöser varandra i dessa dagar, nu borde det inte vara ett problem för Djurgården. Dom är trots allt ganska van att spela slutspel, men hellre slutspel än kvalserie!

 

JVM matchen igår mott lettland är alldeles för ”lett” att kommentera!

 

Nyårsafton kommer att bli intressant när man hellre vill se gruppfinalen mellan Sverige och Ryssland istället för att äta middag!

 

SAIKs förlustsvit fortsätter! När ska den sluta? Kanske man måste bänka Rehnberg? Eller sparka Säcken? Frågorna är många men när kommer svaren!

 


JVM i Kanada under Nyår

Ottawa Civic Center!

 

Sverige – Slovakien en drömöppning i Hjalmarssons mål i andra bytet, annars så är det en rad sekvenser som gör det så roligt att titta på juniorerna. Framförallt alla tacklingar som man lider brist på i Svenska hockey.

 

Jaha det skulle man inte ha sagt för nu är det brist på tacklingar, man får känslan av en Elitserie match med två slarviga lag med felpass och ”klapp på ryggen” mentalitet.

 

Sverige vinner ändå matchen. Man vinner på att målvakten Jakob Markström spelar strålande. Lovorden för denna yngling räcker inte till. Men spelet lämnar mycket övrigt att önska, hade detta varit ett av dom bättre lagen i turneringen så kan man inte spela en halv match och tro att man vinner på det!  

 

Mattias Tedenby, som han åker skridskor och dribblar får en att tro på att en tekniker kan lyckas i den alltför stereotypa hockeyn!


NHL NFL

Satt och såg första halvan av matchen mellan Atlanta-Boston (läckra tröjor Atlanta) och man måste säga att farten Ilja K har är verkligen otrolig. Annars så dominerade i mina ögon Boston första perioden där Atlanta gör målet efter en otrolig åkning av Ilja (ser ut som backarna står still).

 

Andra perioden så ser man hur bra Boston är. Phil Kessel gör ett mål som ser ut som att Atlanta tappar markeringen men efter Bostons smarta tre mot två läge där Kessel får skottläget så ser man att Atlanta gör vad  dom kan för att undvika målet. Har aldrig gillat Zdeno Chara (troligtvis efter hans spel i FBK) men vilken General han är i Bostons försvar.

 

 

Pittsburgh krossade Cleveland Browns i nattens NFL med 31-0! Oturligt nog så skadades den ack så viktiga Q-backen Big Ben Roethlisberger. Om bara två veckor så börjar slutspelet och utan Big B så kan Steelers ”skatta sig lycklig”. Ännu ett bevis på hur dåligt försvaret är i Steelers.  

 

Är det någon som behöver en NFL coach? Romero Crennel blir troligtvis ledig efter nattens förnedring.

 


NHL

Jag satt och såg nattens match mellan Montreal mot Pittsburgh där Montreal vann med 3-2. Malkin är alldeles för ensamma i detta lag, dom skulle verkligen behöva någon på sina kanter, Satan och Fedotenko räcker inte till. Sykora är vanligtvis bra men bedrövlig i natt. Hossa saknas i årets upplaga. Sundin hade varit perfekt för detta lag men vem ska dom värva nu? För en värvning det kommer var så säker.

 

Kostitsyns avgjorde inatt med ett hattrick men hjälten i laget var målvakten Cory Price. Räddning efter räddning gjorde att anfallen från Pittsburgh blev tamare och tamare.

 

Tornberg som ny tränare i HV känns som att det finns hopp för att det kommer in nytt blod till tränarkåren i Elitserien. Det behövs!


Sverige - Finland lika med vinst!




Civic Center i Ottawa! Sverige mot Finland. Kändes lite ovanligt att höra Canadas nationalsång utan den klassiska allkören i dom sista stroferna.

 

Vi vann en match som var långt ifrån övertygande, Nu ska man inte döma laget efter en match men själva spelet är alltid lika roligt att titta på. Matchsekvenserna åker fram och tillbaka både på grund av att spelet är som det och att rinken är en aning mindre. Tänk om vi kunde ha det i Svenska serierna? I denna typ utav rink så ser man verkligen att hårt jobb lönar sig. Man får inget gratis utan alla slags chanser som dyker upp är frukten av hårda byten!

 

Elitserie matcherna som var i eftermiddags gick för en gångs skull till min fördel. Djurgården vann till slut övertygande mot Rögle, där DIF fick verkligen slita för att vända matchen då Rögle gjorde ledningsmålet. Rögles chanser blåstes bort i dom första tiominuterna då DIF drog på sig onödiga utvisningar. 5-3 i nästan två minuter utan att få till några heta chanser vinns inga matcher på. SAIK förlorade hemma mot Timrå med den upphaussade Mikael Rehnberg i laget. Är svackan här för att stanna? Eller var det bara en engångsföreteelse?





JVM i Kanada under Nyår

Ok nu stundar JVM, nästan årets höjdpunkt! Jag ser matcher i JVM alla dagar före Euro Hockey Tour. Förväntningar inför årets upplaga?  Nummer ett är naturligtvis Viktor Hedman men jag tror nog att hans genombrott var ifjol. Årets genombrott står nog Magnus S Pääjärvi för, eller kanske rent utav Mattias Tedenby? Sedan att det finns Rundblad, Backlund eller Josefsson, spelare som inte går av för hackor; årets genombrott står Tedenby för!

 

Spännande är bara förnamnet!

 

Att Sverige ska gå till final ser jag som en utopi. Att Sverige gick dit ifjol tror jag beror på otroligt små marginaler. Man har inte sådant flyt flera år i rad. Jag kommer ändå att sitta i soffan och hoppas. Att Canada ska vinna ser Canadickerna som en självklarhet. Att Juniorverksamheten är stor i Nordamerika är en underdrift! Matcher med femton tusen på läktaren är mer en vana är en ovanlighet. Sveriges juniorer är van att spela för 20-30 personer på läktaren och då räknar jag med föräldrar och båspersonal. Sveriges träningsmatch mot Canada var utsåld sedan länge, 18 000 personer i AIR Canada Center! Sverige kanske måsta titta över sin verksamhet inte bara på elit nivå!  Kan inte dom mindre klubbarna överleva. Jag menar div.1 klubbar som LN 91, Lycksele och Piteå. Klubbar som är mer sårbara ekonomiskt än allsvenska klubbar som Troja och Växjö. Ja överlever dom inte på sikt så riskerar hela modellen att urvattnas. Skrämmande tankar!

 

J-20 Superelitklubbar skulle kanske utlokalisera sig till mindre samhällen! Ja jag menar inte att man ska kopiera en modell från Canada men man kanske måste kolla på alternativ när småklubbar försvinner en efter en. J-20 är mer värd än att ha ett par 20-30 pers på läktaren.

 

Större problem än kanske höjdarna förstår!

 

Elitserien börjar om i morgon men vem bryr sig? Vem kommer ihåg vem som ledde om ett par år? SAIKare SAIKare, stackars satar!


Framtidens elitserie

När man ser en match i NHL så blir man hela tiden förvånad hur hårt dom får tackla, hur många skär dom får åka innan dom tacklar och sist men inte minst hur dom resonerar att om en spelare blir skadad så frågar dom sig var det tacklaren eller den som blev tacklad som gjorde fel! I det flesta fallen så är det inga skador. Just det här ställer sig hockey´n i Sverige alldeles för sällan. När Per Gustavsson blev skadad av Jonathan Hedström tidigare i höstas så var det bara Wikegård som sade: att hade Per G tagit emot tacklingen på rätt sätt så hade det inte blivit någonting! Resultatet vet ni att Hedström blev avstängd/uthängd.

 

I dom internationella matcherna som klubblagen och Tre Kronor spelat i höst så har det visat sig att backarna är långsamma på rören och pinsamt stressande i egen zon. Inte allt för konstigt när dom inte riskerar att bli tacklade i den inhemska ligan.

 

Under hösten så har man sett att tacklings spelare som Ölvestad, Gath, Wernblom, Kåberg, Hedström och sist men inte minst Blomdahl spelat fruktansvärt snällt i offensiva zonen. Varför ställer man sig frågan? Ja, riskerar du att dra på dig fem minuters utvisningar titt som tätt så håller du naturligtvis igen.

 

Varför får man inte längre tacklas i Svensk hockey?

Var det inte hakningar och fasthållning som skulle tas bort?

Ska det vara på de´ hän vise?

 

Det är frågan vi ska ställa till ledarna i Svensk hockey och inte om vi ska sparka Bengt-Åke Gustavsson! Jag håller inte med Wikegård i den frågan. Gärna en blåslampa i röven, men inte sparken för bövel´n.

 

Frågan om hur svensk hockey ska bli i framtiden ställs på förbundets huvudkvarter inte långt från Globen. Den frågan avgörs inte längre på isen. Att domarna är tre på isen istället för fyra är inte deras fel, att spelet har utvecklas och blivit mycket snabbare är inte heller deras fel. Låt domarna vara och ställ frågorna till Peter Andersson som är förbundets representant i regelfrågor. Ni kan säga vad ni vill om standaren på domarna i Sverige men dom är i dom flesta fallen representerade när det blir finaldax i dom stora turneringarna = vi har några av dom bästa domarna i världen men vi tar inte vara på dom. Det om något borde bli en tankeställare för alla som tycker till!


NHL



Sitter och ser en av det mest klassiska man kan se: ”Hockey night in Canada!” Pittsburgh-Toronto i Mellon Arena Pittsburgh PA. Dom pratar om en gammal arena men när jag var där för två år sedan så kan man inte bli mer imponerad. Umeå Arena, Skekraft Arena: släng er i väggen! Bilder på Kjell Samuelsson och Ulf Samuelsson på väggarna efter två raka Stanley Cup i början på nittiotalet, man blir nästan gråtfärdig!

 

Första bytet så tacklar Jonas Frögren luften ur Malkin, sen så gör han mål också! Han första mål någonsin i NHL. Tackla Malkin och sedan göra mål, vilken start för han. I övrigt så gör han ett övertygande intryck då han till och med tar för sig framför eget mål. Toronto är bra, så här bra har dom inte spelat på många år! Fart, energi och en vilja som man inte har blivit bortskämd av dom senaste åren.

 

 

 

 

 

Malkin Världens bästa spelare! Alldeles för ensam i dag.


JVM i Kanada under Nyår

Kommer ni ihåg förra årets JVM, vilken höjdare det var, ett silver som var med mersmak! Årets turnering kommer att vara lika stort som förväntat. Kollade in statistiken på vilka som kommer att bli draftade i första rundan och döm om min förvåning när hela fem spelare kommer från Sverige?  Att det är fem är inget nytt men att en av dom ligger på första plats är stort. Speciellt när det är en superstjärna som Tavares! Han räknas kanske inte i Crosbys klass men snäppet bakom i alla fall. Hedman räknas för nuvarande bättre än så! Nu ska man vara medveten om att efter en turnering så kan man fort åka ”hiss” i denna ranking. Men ändå, han ligger i topp!

 

Jag kommer att följa årets turnering lika mycket som fjolårets. Så skönt det är att det går på tv så man slipper följa statistiken på Internet.

 

 

Vill ni se Sveriges sämsta hockey blogg? kolla in detta! Också tänker ni att han har betalt för att skriva! 

 

 

 

 

 

 

 


Ja jag vet jag kommer att se han i Vancouver också!

Ok jag erkänner, jag har kollat upp när mitt favoritlag möter Vancouver! 21 februari är datumet! Jag kommer att se den matchen vilken tid det än är! Han är, varit och kommer att vara Sveriges bästa spelare någonsin! Säg vad ni vill om Peter F, Niklas L eller Lars Gunnar Lundberg! Mats Sundin har gjort det ingen annan i NHL har klarat, han har varit:

 

Torontos bästa spelare någonsin!

 

Smaka på dom orden ni!


MATS SUNDIN


 

 

Det går inte att komma ifrån, han valde pengarna istället för ett lag som kan vinna Stanley Cup!

 

Han hade chansen att spela i lag som verkligen är utmanare att vinna som Detroit och Pittsburgh men han valde pengarna. Patetiskt i mina ögon! Han har sagt att han har velat vara förste center! Säg som det är istället: Jag spelar för dom som bjuder mest! Inte dom som har bäst chans att vinna. Alla har chans att vinna men en del har lite större som man säger!

Då hade man haft kvar lite förståelse för hans agerande.

 

Vinner Vancouver Stanley Cup så går jag på jobbet i sommar!

 

Hade han skrivit på för Rangers så hade man trott att i alla fall så ville han bo på Manhattan.  Löjligt att säga att Sundin inte hade passat in i alla lag. Han hade varit en perfekt förstärkning för alla lag. Inget lag skulle säga nej till han, Ingen!  Hans val var bara baserat på lönen, inget annat lag kunde matcha Canucks bud. Än en gång, PATETISKT. Hoppas verkligen min tippning står sig: att Pittsburgh går vinnande ur detta! GO MALKIN! Världens bästa spelare!

 

Jag är besviken på hur en riktig Djurgårdare agerar! 



Vem slängde vad?

jag lovar den ligger där nere vid tallen!

Under Höstlovet hade vi huliganer i Norrland som skräpade ner solstolar efter promenadstråken! Turligt nog så fanns det personer som blev upprörda.



Hösten -08




Dags för en summering: först av allt så vill jag säga som alla vet att ES (elitserien) är otroligt jämn. Har det varit en roligare höst?

 

Ja, kanske inte för en Djurgårdare då men vi ger aldrig upp.

 

Västerbottens stolthet ligger som vi alla vet i Allsvenskan för tillfället men lillebror har överraskat stort i år. SAIKs storhet i höst tror jag beror på att man har en jämnhet som heter duga. Sen att utlänningarna har fått maximal utdelning är en annan av andledningarna. Det var en Sportchef som sa att den bästa värvningen man kunde göra var en av juniorerna kom ”upp” och tog en fast plats i laget. SAIK har två nästan tre som har gjort det. Det ska dom vara stolt över. Frågan är nu efter jul: vad händer om laget får en svacka (som alla lag får)? När Mikael Rehnberg dyker upp, vad får han för (bi) verkningar i laget?  Frågor som kan komma att ställas!

 

Luleå låg efter en trög början på nedflyttning men fick inte ”hybris” och bytte tränare utan hade stort förtroende för tränarparet som tog laget från ”dyn” till toppen. Starkt är bara förnamnet! Sedan att laget har en radda av Löven spelare får en Umeåbo att gilla laget.

 

Jag tror att slutspelet kommer att handla om dom fyra stora FBK, Frölunda, HV71 och Linköping. Där Linköping drar längsta strået!

 

Besvikelserna har Stockholmslaget Djurgården stått för, en bedrövligare höst har jag inte upplevt med laget. När det har gått tungt tidigare så har spelarmaterialet varit därefter. Nu har Djurgården ett bra lag på pappret men inte räckt till. Bedrövelsen har dom äldre stått för i mina ögon. Rätt så intressant att laget har spelat mycket bättre när poängkungen Bremberg har haft problemen med rättvisan. Förhoppningsvis så blir det en tankeställare för hela organisationen att jobba för hela laget. Målvaktsfrågan var egentligen det stora frågetecknet innan säsongen, med där har Ridderwall överträffat förväntningarna. Jobbar Djurgården bara på under hela matcherna så kan dom göra som Luleå efter jul, det är jag övertygad om. Felet är inte kunskapen i laget utan det är bara att plocka fram det.

 

Nästa besvikelse är Modo, hur många fler plattmatcher tål ”klyktattarna? Harri Rindell måste börja vinna matcher med laget i mellandagarna om han ska få fira nyår i Sverige! Laget i sig är rätt lik Djurgården där veteranerna har underpresterat. Varför inte statuera ett exempel och skicka ner någon av dom till ett allsvenskt lag ett tag? Det skulle sända signaler till dom som är kvar: att det inte är OK hur dom uppför sig på isen!  

 

Nu får vi hoppas på en lika rolig vår med en eller ett par förändringar i tabellen!


My ear is bleeding from rubbing it into books

Gomorra av Roberto Saviano

 

 

Nu har jag läst boken som det har skrivits så mycket om. Men trots höga förväntningar i ett ämne som kittlar och känns lite lagom spännande så får boken inget fotfäste hos mig. Den är välskriven visserligen och alldeles säker fakta korrekt, men alldeles för många namn att hålla reda på. Känns mer och mer som en faktabok. Skakande om hur maffian kan vara så nonchalant om hur människor lider, speciellt om att myten är att maffian tar hand om sina egna! Nu hade jag förväntningar om hur filmen ska vara, men så har ”finkulturen” i Sverige hyllat filmen så förväntningarna sjönk ner i dyn. Som alla vet så hyllas bara tråkiga filmer av ”finkulturens Sverige”!


Innebandy VM



Nu ska jag skriva om ett ämne som jag har lämnat ute från denna blogg. Innebandyn för mig var en sport som berörde otroligt mycket under nästan hela nittiotalet, för att sedan om inte men nästan dö ut. Sporten i sig har lidit av en växtvärk som dom ledande förbunden inte har tagit till sig av. Reglerna som uppfanns på åttiotalet var bra men inget är så bra att man inte kan förändra sig. Sporten blev alldeles för stillastående, men nu under dom sista åren så har SHL verkligen förändrat spelet så att jag tittar igen. Mer av det så kommer sporten att få sitt erkännande den så väl förtjänar.  Tills det så blir det som i lördags att man bara tittar under periodpausen mellan Brynäs-DIF. Vem som vann VM, vem bryr sig?

 

Hockeyn går alltid före!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


KHL

Jonathan Hedströms äventyr i öst ser ut att sluta i moll! Att kraven är stenhårda verkar vara en underdrift. Hör vad som sägs i dagens Aftonblad: måste visa attityd och vara mer engagerad på isen. Röra sig bättre, tacklas mer, ta större ansvar i offensivt och spela bättre defensivt. Inte dåliga krav att leva upp till. Dessutom så är dom (inte helt konstigt) missnöjd med att han endast har gjort en poäng på nio matcher. Alldeles för skralt för en utlänning.

 

Däremot så har Nils Ekman gjort dunder succé i år. 27 poäng på 34 matcher är mycket mer än vad han brukar producera.  Att han skulle ligga före super Svenskarna Weinhandl och Mårtensson var väl ingen som trodde innan säsongen? Nu ska man ha i bektratelse att Ryska ligan kräver sina offer. Det är inte lätt att anpassa sig till den typen av hockey dom spelar. Se bara på en Stockholmare som Johan Åkermans skrala facit: 8p på 33 matcher och uppskickad på läktaren i ett par matcher i år, inte vad han hade räknat med innan säsongen.


Hockey

Nu har Björklöven ett underskott på backar när utmärkte backen Jussi Heiskanen blev skadad. Inte helt ovanligt att spelare blir skadad under säsongen. Naturligtvis så skriker var och varannan om en förstärkning, men vänta nu, har inte Löven en alldeles utmärkt back i juniorlaget? Igor Matushkin son Maksim Matushkin tror jag han heter. Varför får han inte chansen att spela in sig i laget?

 

För ett par år sedan var löven i ett läge att det inte gick att värva in några nya spelare, så då fick man fylla ut laget med juniorer. Vi vet hur det gick, fyra stycken som fick representera juniorlandslaget i junior VM.  Att spela in sig i laget är inte en helt lätt sak men på bänken blir man inte ordinarie i första taget. Ska han in i laget så ska han få en rejäl chans att visa upp sig.

 

Dick Axelsson fick lämna mesta mästarna under förödmjukande former. En sak är säker iallfall och det är att han inte fick lämna pga. att han inte är en lovande spelare. 12p på 18 matcher för en första års senior är fullt godkänt. Varför han lämnar Djurgården får vi nog aldrig reda på.


Va, vad hände?



Vad är det som händer? Plötsligt händer det! Djurgården vinner två matcher på raden! Efter förlängning visserligen, men i alla fall. 3-2 mot Luleå är inte en bragd men Luleå imponerar med en formkurva som pekat uppåt efter frälsarens (Bartecko) återkomst. Hoppas Djurgården kan influeras av Norrlänningarnas framfart. Djurgårdens frälsare tränar vidare i Beverly Hills, för en återkomst till NHL tyvärr. Jag hoppas verkligen att Pittsburgh får njuta av hans kunnande. Visst är det trevligt med Svenska frälsare istället för en spelare från ett annat land som bara spelar för pengarna?

 

Ölvestads vara eller inte vara i landslaget har debatterats flitigt den senaste tiden. Jag måste bara säga att dom flesta av Djurgårdens veteraner har underpresterat fatalt denna säsong. Inte bara Ölvestad skall lastas. Att han är tillbaka i landslaget är lika konstigt som att B-Å plockar spelare som sitter på bänken i Bonnstan.

 

I NHL vill jag bara säga att NHLs snyggaste tröjor har spelat en ishockey som är riktigt tilltalande utan riktigt effektiv också. Chicago är laget jag pratar om naturligtvis. Ett lag som har fullkomligt exploderat efter Coachen blev sparkad tidigare i höstas. Mitt tips att Pittsburgh blir mästare i vår och att Chicago blir årets överraskning ligger kvar. Det tipset är väl bra?


Äntligen




Luleå vinner över SAIK och Löven vinner överlägset! Känns det igen?

 

Blev mer än orolig när en viss sportchef i Björklöven gick ut i VF med orden ”Troja är ett riktigt bra lag och där vi hoppas kunna knipa någon poäng, i vilken valör är mindre viktigt”. Vadå mindre viktigt? Frågan är då är han missnöjd med att utklassa Troja, eftersom det är mindre viktigt? Eller kanske eftersom Löven inte är i desperat i behov utav en eller annan poäng?

 

Känns konstigt att se att gamla avdankade spelare som Löven har förkastat gör succé i var vartannat lag. Olofsson, Strandberg, Sondell och inte minst Ledin, alla har blivit mer eller mindre ratade av Björklöven. Nu går dom som tåget i en högre serie, vad säger det om lövens kapacitet i nyrekrytering? Löven har i alla fall en back som är mer eller mindre lovande i Anton Edlund. Eller ja, just det LN och Piteå vägrade till slut att ha göra med han ifjol.

 

Till sist kan jag bara konstatera att Djurgården ligger sist i tabellen nu. Låt detta bli botten så man kan ta sats och skjuta sig upp till top….iallfall över ytan!


Dagens fräckis

En dam kliver in i en zooaffär, får syn på en papegoja och blir genast förtjust i fågeln.

- Ursäkta, kan papegojan prata och är den till salu? frågar hon
- Jadå den både pratar och är till salu. Men jag måste nog varna er.
Uppfödaren drev en bordell så gojan kan ha snappat upp lite fula ord och så.

- Jag är inte känslig och mina barn är stora nog att klara ett par fula ord. Jag köper den!



Hon kommer hem med papegojan och placerar den på ett bord i vardagsrummet. När hon tar av skynket från buren kraxar fågeln till och säger

- Wow! En ny bordell och en ny bordellmamma!
- Jag är inte nån bordellmamma och det här är inte någon bordell,
svarar damen och skrattar lite för sig själv.

En liten stund senare kommer damens två döttrar hem och går in i vardagsrummet för att titta på papegojan.
- Wow! En ny bordell, en ny bordellmamma och två nya horor!
kraxar papegojan.

Flickorna blir först stumma av förvåning men efter en liten stund skrattar allihop gott åt det hela, eftersom de trots allt kan se det roliga i situationen.

Nån timme senare kommer maken hem och går in till sin familj i vardagsrummet varpå papegojan utbrister
- Wow! En ny bordell, en ny bordellmamma, två nya horor men
samma gamla kunder! Tjenare Kjell hur är läget ?



















Elitseriens överlevnad

Rätt lustigt när en etablerad journalist som Tomas Ros säger att om inte lönerna höjs så sticker alla profiler. Rätt kanske han har men att höja lönerna tror jag inte är en lösning som funkar i dagens elitserie. Ser man till dom förväntade topplagen så har dom tappat ”mark” till dom andra lagen dom så kallade ”brödlagen” Brynäs och SAIK, Rögle kan man knappt kalla ett topplag längre! Det är troligtvis pga. att lönerna i HV, FBK och Frölunda ligger på den berömda smärtgränsen redan.

 

Rätt så lustigt att dom kontrakterar en målvakt när dom har två riktigt duktiga redan. Men det är en annan historia.

 

Tillbaka till det jag ville säga. Elitseriens status skulle höjas om fler lag kom med och några publikhöjande tillägg som mindre storlek på planen och höjning på nivån av tacklingar så skulle fler vilja se både elitserien och allsvenskan. Krasst sagt så vill man som publik se både tekniker och tacklingar. Vi kanske tappar några finnar och slovaker till KHL, kanske till och med några Svenskar men visst vill man se dom lokala lagen istället för att lagen från Baltikum spela här? Att elitserien inte är den bästa ligan utanför NHL kan man lätt konstatera i champions League. HV71 och Linköping skämde ut Svensk hockey i det grövsta! Riktigt pinsamma är när man som spelare går in för att skada andra när deras eget spel inte fungerar.

 

Laget till Karjala Cup är uttaget. Riktigt roligt för SAIK att ha en i landslaget numera. Hur många Djurgårdare var med nu då?  

 

 

 

 

 

.


NHLs gamla godsvagnar vill tillbaka!


FYRA STYCKEN VETERANER FUNDERAR PÅ EN HÖGST OSANNOLIK COMEBACK!

Iallafall en utav dom är osannolik.

CLAUDE LEMIEUX.

Nästan 1 200 NHL-matcher och fyra Stanley Cup-titlar. Gör nu comeback  i Worcester Sharks. AHL och farmalag till Hajarna från San José. Tar han plats i NHL är det lika stor "skandal" som att Henke kan byta sport!

PETER FORSBERG.
Vad händer med han? Mycket tyst från honom, tränar han i för en comeback i Elitserien eller NHL?!

BRENDAN SHANAHAN.
Poängmaskin i nästan 20 års tid. 1 340 poäng på 1 490 NHL-matcher. Valde att sluta i somras. undrar om Rangers är intresserade, där skulle det behövas en målskytt efter 4-15 på fem matcher.

MATS SUNDIN.
Kommer att göra comeback frågan är bara var!







Äntligen

Jaha då sitter man där igen med en sprillans ny dator. Istället för att vänta på reservdelar i ett par månader så skickade support ut en ny dator istället. Märkligt kan man tänka sig när dom medelar att det kommer att ta ett par till tre veckor att leverera, så blir man inte lite fundersam när den levereras efter EN vecka! Pluspoäng är bara förnamnet.

Djurgården vann idag, varannan dags laget trummar vidare!

Modos nyförvärv Jeff Ulmer har fått en kannon start i sin nya klubb, konstigt att om inte Harri Rindell längre har förtroende för Karol Krizan så spelar han ändå Karol istället för Zakowakij! Vad är meningen med det?

Satt och såg matchen mellan SAIK-Modo (4-5) och vilken match, många mål och en jäkla fart på isen. Man riktigt ser att spelarna är taggade i en så match.  I övrigt kan man konstatera att rätt lag vann desutom!

Kan inte mer än att kommentera Sean Averys avstängning med att han har än en gång utalat sig lite för mycket. Ingen ska få mig att tro att det inte var en väl genomtänkt uttalande av han än en gång.

RSS 2.0