RANGERS GÖR EN TILL DUMHET



Ännu en gång så verkar vi se Glen Sather göra en blunder, Sean Avery får inte det kontrakt han vill ha. Om han ser på statistiken så reste sig Rangers när Sean anslöt i feb -07 och ser man när han har varit skadad så faller Rangers som en sten när han inte är med på lag listan. Så då skulle man kunna säga att han inte går ihop med alla spelare, men vilka bra lag har inga konfrontationer? Rangers 04 hade det Detroit har det till och med ett lag som åttiotalets grandiosa Edmonton hade ett flertal interna bråk. Alla lag som vill framåt har spelare som vill framåt.

 

Ge pojken vad han vill ha han är inte alltid lika rolig att se eller kanske att ha att göra med men han är dödligt effektiv när han är på isen.


På tal om abstinensen

Vissa serier saknar man lite mer än andra.
Nog blir ni lite sugen på att bjuda......

Sista programmet har inte lämnat någon oberörd.

Tocchet lämnar Phoenix

Det är många spekulationer nu om vem eller vilka som ska träna Tampa i år. Ett av dom som enligt många är en skräll är att Barry Melrose som gör comeback. Har svårt att tänka mig om det vore jag att säga upp mig från att kunna tycka som jag vill varje vecka i hela Nordamerika till att vara utsatt coach för ett lag i ett område där bara dom mest inflyttade är intresserade om hur laget går.


cool hockey logga



En stor liten klubb som kanske uppstår igen i seriesammanhang.



Sundin fiskar efter en ny klubb

Att Mats är dåligt behandlad av Toronto är ingen nyhet, men att ska byta klubb känns inte bra. Tänker mest på Börje Salmings ord att det kändes fel i efterhand att han avslutade sin karriär i ett annat lag är Lönnlöven. Mats kanske rättfärdigar sitt beslut med att han har chansen att vinna Stanley Cup. Ok det kan man köpa, men då måste han gå till ett lag som har potential att vinna. Första steget är naturligtvis kontraktet, begär man mycket betalt så finns det inte chans att vinna med mediokra medspelare. Andra steget är att ge upp kravet att vara första center till alla pris. Samma sak där större chans att vinna om du har centrar som Zetterberg eller Crosby i laget. Tyvärr så kommer Sundin inte att göra dessa uppoffringar utan detta utspel kommer att vara för att trissa lönen. Konstigt kan man säga eftersom han har redan spelat in runt fyra hundra miljoner kronor.


Marcus Näslund till Pittsburgh

Vilken comeback det vore för han, han som fick lämna Pittsburgh -96 med en ganska så stor förlorar stämpel på sig.
Det är en trade som räknas som en av histoiens sämsta i hela NHL. Skrattretade för för Pittsburgh dåvarande GM Graig Patrick. Till hans försvar kan man påminna sig om att i en träningsmatch så gjorde en 20 årig Marcus Näslund 6 mål! Undrar hur många ass Mario hade?

Någon som kan komma ihåg vilka han tradades med? Förstod väl det, det var en Ryss som heter Alex Stojanov! Han lämnade NHL ett par år senare medan Marcus gjort succé minst sagt.

En parantes är att Pittsburgh skulle vara Svart och gul liksom AIK är helt fel. Svart och guld är rätt svar. Skälet till att dom bytte färg var att Steelers vann Super Bowl -80 liksom Pirates i Baseball samma år.  Gamla tröjor var blå och vit precis som dom bar på Winter Classic matchen i vintras.

Vilket fler lag i NHL kan förknippas med Svart och guld? Kan ni det?

Jämtin till Rangers

Att Rangers vill ha Jämtin betyder nog att farmalaget ser tunt ut i år

Bojan Djordjic

Bojan Djordjic sitter som expert i TV4s soffa mitt i Kungsträdgården. Inte så konstigt kunde man säga eftersom han har i grunden en riktigt bra fotbollsinställning till hur man ska SPELA fotboll. Men hans otroligt korkade uttalanden han har om sina egna fans. Dom som skämmer ut sig gång på gång, det är riktigt skrämmande.

 

Matchen mellan AIK och Hammarby var på väg att glida AIK ur händerna när fansen tar saken i egna händer och fullkomligt bombar Domare och Hammarby spelare med snusdosor, flaskor, cigarettändare och mynt, efter matchen så tycker Djordjic att det är bra att matchen inte bröts eftersom det

regnade inte in knivar direkt! – Jag kommer alltid att stödja våra fans vad dom än gör!

Man måste förstå fansen, domaren missade EN frispark!

Nu säger jag så här att visst man kan bli feltolkad, säga för mycket när man är uppjagad efter en match, men då ska man väl kunna dementera dagen efteråt?

 

 

Min påstående nu är naturligtvis att om man har den inställningen till hur en match ska genomföras för att alla ska kunna titta på, så ska man inte sitta i en soffa och få mediatid. Sprida denna inställning till TV4s tittare. Nä, till och med Hedman är bättre!

 

 


Per Ledin till Colorado

Roligt att han tar chansen men helt allvarligt, tar han verkligen en plats där? Jaja ska han spela där får han inte minst börja med att sluta filma, han kommer att bli krossad om han lägger sig så fort dom petar på han.

Sen måste han fortsätta prata Norrländska så dom inte förstår han!

Att så många är upprörd att Fredrik Öberg går till Löven är verkligen konstigt, att en spelare går rätt väg måste man se som helt rätt. Sen att han får spö av tjejer måste man se som en efterhängsen skada från flera års spelande i SAIK.

Vilken soppa

None

Nu ska han vara kvar ett år till!
Om dom väntar ett år och får den dom verkligen vill så får man köpa det, men som vanligt så verkar dom inte ha en röd trår i världens mest anrika klubb.

Toronto Maple Leafs

Leafs har anställt en ny coach!

Rätt lustigt när man lite tidigare sa att den NYA General Manager skulle få chansen att anställa sin EGEN coach! Undrar hur Paul Maurice känner när dom anställer en ny coach utan en ny GM.

Toronto får iallafall en mycket kompentent ledare och coach, men att träna Toronto vs San Jose är en liten skillnad. Tålamodet finns inte överhuvudtaget i hockeyns hemstad. Ska Toronto bli lika bra som dom var för snart 40 års sedan så måste dom ha tålamod att låta Ron Wilson sitta kvar i fyra år. Måste ändå faktiskt säga att det här var den bästa coach som dom kunnde få tag på. Mycket roligt att se att Sundin fortsätter, helst när en så pass bra coach som Ron Wilson dyker upp? !

Vi som har canal plus får iallafall se i höst!


Fotbolls EM

Vinst för Sverige mot Grekland med 2-0 efter sagoligt mål utav Ibra och kanske inte lika sagoligt mål utav Petter Hansson.
Nu ser det bra ut inför resten utav turneringen om man bortser från en nervös målvaktinsats.

Vint mot Ryssland och vi är vidare!

RSS 2.0