Hårda straff

Här gnäller tränare om lite böter och en eller ett par matchers avstängning. Kolla in denna artikel!

SAIK



Att SAIK skulle leda Elitserien efter 17 omgångar måste vara århundradens skräll, Ja jag skrev rätt dom leder elitserien efter en så pass lång tid! Saker man inte tror sig ska hända är: Ett ufo kommer att landa i Sverige, Regeringen sitter kvar 2010 eller att SAIK VINNER elitserien. Två av dom kan hända tydligen (ett ufo känns osannolikt) hända. Bara att buga och plocka av sig hatten med orden NJUT så länge det varar! (Inte är jag bitter) Vem tror att serien kommer att se ut så här efter 50 omgångar? Ja den brukar inte röra på sig allt för mycket så helt osannolikt att vissa lag kommer inte bara att ta sig till slutspel utan också bli favoriter också. Ja jag säger det igen serieledare!


Har ni sett en sådan rubrik?

1-2 1-2  1-2 vi tar det en gång till 1-2 så ni inte tror det är tryckfel!

Ibland är det roligt att läsa om skrällar i hockey sverige

Att Brynäs förlorade

Det var inte vad jag trodde skulle ske heller!  Brynäs - Rögle 1-2

Rögle startade dåligt , så dåligt har jag inte sett dom iår. Dom två första perioderna så trodde jag på förlust men sen i tredje så reser dom sig och spelar som dom har spelat förut i serien. Brynäs svacka var inte bara en svacka utan nu är raset alarmerande!

Match igen

Ikväll smäller det igen: Brynäs - Rögle.
Vi laddar upp som vanligt med min morbror och hans fru som kommer hit och tittar på en förväntad vinst!

Annars har dagen tillbringats i Ö-vk (fiendeland!) på deras Äventyrsbad. Efter ett par timmar där så var min bror från det heliga landet Jönköping tvungen att uppsöka en sportaffär och inhandla ett par mössor till sina barn. Tyvärr så blev det mössor i Modos färger så hela hemresan tillbringades i sorgens tecken.



Kommentator



När man trodde att man har varit med om allt; plötsligt så händer det....
Jim Britén dyker upp framför en med ett glas i handen! Matchen man ska se är som vanligt helt förstörd utav tarvliga kommentarer. Funderingarna ligger mer på att byta kanal men Jim är överallt!

Herr R som i Ranelid !

Ja inte är någon värd 20 millar eller? Skulle Herr R ställa sig på låt oss säga en fotbollsstadion och greppa mikrofon och läsa upp en av hans böcker och det skulle vecka efter vecka samla  30 000 betalande lyssnare så är han nog värd det. Undrar hur många av dom 30 000 som efter första kapitlet sitter kvar och åtnjuter Herr R berättarteknik? Eftersom han ska vara värd 20 millar så borde hans berättarröst vara något enormt extra eller? Herr R är en pajas som gör vad han kan för att nedvärdera andra med orden - för finkulturens bästa så får bara jag och ingen annan prata! Jag tror en psykolog skulle kunna göra en välgärning för den riktiga kulturens bästa och behandla Herr R för hans primitiva åtkomma som kanske fler än han har? Han säger att hans böcker lever kvar i 50 år, bra för då slipper vi höra på han! Han kanske inte har hört talas om spelare som Edström,Nordahl eller Brolin?

Kan ingen stoppa pajasen NU?
 

Lövens målvakt skadad

Tråkigt för Björklövens målvakt Thomas Shelstedt att bli långtidsskadad i ett skede när han äntligen blivit uttalad förstemålvakt; Men skador tillhör sporten som vissa brukar säga! Nu finns det några olyckliga vilseleda stackare som skriker efter Tobias Lundström; men helt allvarligt vad ska Löven med han till? Han är omotiverad, slut och fruktansvärt dyr för vad han presterar! 127 000 tackade han nej till med motiveringen att han ville iallfall ha en höjning!? Hoppas verkligen att jag har fått det om bakfoten för så gniden kan man inte vara eller? Kanske Herr Ranelid då!?

 

Ge Wälitalo en ordentlig chans NU!

 

SAIK upp i serie ledning vem hade kunnat tro det? Inte jag! Eller att Rögle och Brynäs skulle spela så här bra? Inte det heller! Raset kommer att kom för alla tre lagen kanske har Brynäs ras börjat kanske inte, det gäller bara att kunna bromsa upp det så gott det går för ett ras det får alla lag. Erik Andersson till landslaget vem hade kunnat tro att media skulle skrika efter han? Inte jag men fortsätter han att spela så här så kommer han att spela i Tre Kronor till slut sanna mina ord.


Landslaget



Jag måste bara säga att vad otroligt många spelare från nyblivna serieledarna det är i landslaget! Jag tror nästan att dom borde säga till Bengt Åke att inte plocka fler så att spelarna får lite match vila. Träningarna måste bli en aning folktomma i serieledarnas träningshallar!

Eller vad det så att media ville ha in fler 08or i landslaget som avgjorde?

 

Både HV och LHC har tufft spelprogram med matcher i Champions League vid sidan om de 55 matcherna i elitserien så varför tar då Bengt Åke ut så pass många till en ointressant landslags turnering? Skulle det inte vara på plats med en ordentlig satsning på svensk klubbishockey? En helt unik chans att få både pengar och uppmärksamhet till spelare och även klubbar!


Försäsongen

Säsongen så här långt är full av överaskningar… eller? Det börjar synas tydligt nu vad fler och fler har pratat om, att topplagen inte har lika mycket pengar som dom hade för ett par år sedan sen. HV, Frölunda, Färjestad har tydligen lagt in bromsen i ekonomin och det är bra. Bra för Svensk hockey är det defenitivt. Ekonomin har snurrat snabbare och snabbare dom senaste åren. Elitlicensen har räddat ett flertal klubbar att inte snurra med när lönerna har trissats upp. Ingen vill se sin favorit klubb stå på torget och tigga pengar för att fogden knackar på! Bättre att satsa på egna talanger så att fansen kan få ännu mer förankring i klubbarna!
 

Att det är jämnare än på länge tror jag beror på detta faktum, inte kan det vara så att vissa lag har blivit sååå mycket bättre än förut? Nu kommer topplagen att också vara i topp i slutet av säsongen och vissa "popplag" kommer att dala till en mer rekomendabel placering. Jag tror att vi kommer att få se en mer jämn och spännande serie i framtiden!?

Löven



Jaha helgens live match blev mellan Löven – Troja (3-1).

Tycker nästan men bara nästan synd om Petter Sandström som blev i mitt tycke helt fel häcklad av Löven klacken. Om man häcklar spelare som går till farmarlaget i norra förorten är kanske inte helt ok det heller men mer förståligt. Petter var strålande när Löven gick upp i ES men blev helt nedtryckt av AIK tränaren Lars-Gunnar Jansson i Elitsäsongen. Alltså riktiga AIK inte någe låtsas! Att Petter är tillbaka i Allsvenskan är riktigt roligt för honom.

 

Löven har tydligen haft problem med PP men det såg man inte idag, efter tre backmål (två PP) på tio minuter så fick Petter lämna målet. Resten av matchen blev en transportsträcka där det kunde bli fler mål men efter stort spel av Modo lånet Mikael Zajkowski och målramar i Troja målet så blev det bara ett till mål.Tyvärr så blev det ingen nolla för Zajkowski.

 

Att Troja ligger bättre till i ligan såg man inte idag.


Modo Hockey eller AIK vad dom nu heter!



Jag tycker det är tråkigt att ett lag som har sådana stjärnor av dignetet som Timander, Sundström och Svartvadet inte kan hålla en högre klass varje match. Nu begär jag inte att någon ska vara på topp i varje omgång utan visst kan man ha sina nedgångar under en lång säsong. Att se detta lag är som att spela på lotto - vinst mycket sällan. Ena efter andra matchen så är dom helt viljelösa och går på tomgång, gör inte mer än dom behöver! Men sen så exploderar dom och det är ett rent nöje att se dom. Alla kan se att laget har ett enormt potential men visar det allt mer sällan. Ja dom kommer igång till slutspelet säger vissa men det visade sig i fjol att det är inte så lätt att ställa om. Nja som jag ser det så bedrar dom publiken med att inte hålla högre klass, men gnälla på domare och motståndare har dom alltid hållit hög klass på. Grattis till det!


Junior invasionen i Elitserien

 

Toppen som vanligt!

1 DIF 5 junisar totalt 57 matcher

2 Modo 6 junisar totalt 54 matcher

3 SAIK 5 junisar totalt 44 matcher

Botten

Sist ligger Södertälje, Linköping och Rögle med varsin spelare.

Brynäs som är så hypade med Jakob Markström har tex. Bara spelat med 3 junisar i år.

Sådana här siffror är viktigare än man tror. Sveriges hockey framtid står på spel. Istället för att köpa in tre utlänningar i tredje kedjan så är det bättre att spela med juniorer istället.

 


Jonathan Hedström



Tre matcher för Jonathan Hedström är ofattbar. Alla kan se att Per Gustavsson åker ner i sarghörnet och tittar efter på pucken. Jajavisst Hedström ska inte hoppa in tacklingen men det tar inte bort Per Gs agerande! Per Gustavssons rutin hjälpte inte, han skulle ha tagit tacklingen istället. – Tänk inte får någon tackla mig jag är bara en liten hockeyback! Ett mindre straff hade räckt. Än en gång så visar hockeyförbundet på hur man går efter hur massmedialt uppmärksammat händelserna är. För att ta ett Wikegårdcitat: Det går inte att cykla på motorvägen!

AHL



Lite om AHL :

 

Niklas Bergefors 4 matcher 6p Joakim Lindström Iowa Chops 19 utvisnings minuter! 4 p på 5 matcher. Staffan kronwall 4 matcher 2p +1.

 

Tittar man statistiken så kan man lugnt säga att Svenskarna inte gör något avtryck i början av serien. Det är egentligen bara Nicklas Bergefors som har ett hyfsat facit. Joakim Lindström är nog lite frustrerad att han inte fått chansen i NHL än. Daniel Larsson har vunnit en och förlorat en, Där kommer han att ha en ordentlig kamp med Detroits första val från -03 Jimmy Howard om första spaden.

 

F.D. Umeå borna Daniel Rahimi och Alexander Hellström. Där undrar jag mest om Rahimi verkligen har spelat alla matcher, för enligt STATS så är det bara två och Manitoba 4, undran är om han har varit petat?

Alexander  har spelat 5 matcher men inga poäng än.

Vi vann!

När man spelar som vi gjorde igår och visar det hur det ska spelas i världens snabbaste lagsport på samma sätt som proffsen i NHL gör. Du som var där fick lära dig hur man smäller igen dörren för sina motståndare genom ett massivt försvarsspel och ett stabilt målvaktsagerande! Hur man gör de smarta dragningarna, skjuter och gör mål; hur man åker skridskor säkert och snabbt, och hur man blir en nyckelspelare vid power play och spel i underläge. Kort sagt en av historiens bästa och lärorikaste insatser! Offerviljan låg på en alldeles egen nivå för vissa av kombattanterna, Vissa har träningsvärk idag och vissa som inte offrade sig för laget har inget!  

 

Helheten så kan man säga att det blev ännu en lyckad tillställning och det kommer fler matcher för massorna som inte fick biljetter.

RIKTIG HOCKEY

Ikväll är det dags!

Ikväll smäller det!

Ikväll så ska vi spela en hockey match!

Ikväll så kommer det bli tufft!

Ikväll på dragonhallen i Umeå så blir det show!

Ikväll så smäller det i sargen!

Ikväll så kommer nätet rassla!

 

18:30 på dragonhallen om DU vågar!

Djurgården - Rögle 2-1



Sveriges överlägset bästa klack.

Djurgården tar en stabil seger över Rögle på torsdags kvällen. Onödigt spännande blev det när dom släpper in kvitteringen i slutet av matchen, ordningen fastställs i övertid när Djurgården avgör fullt rättvist.

 

Djurgården ser ut att gå en bättre säsong till mötes än förra säsongen. Det beror mycket på nyförvärven dom har fått. Speciellt första backparet David Schneider och Ragnarsson. Vartenda byte så gör dom ”jobbet” varenda skridskoskär. Så där ska ynglingarna, talangerna och fjantarna se hur man ska spela ishockey. DIF har förlitat sig på Bremberg dom senaste åren och han håller inte. Hans like finns inte i anfallszon men så fort pucken går över till motståndarna så har han ingen kraft kvar i bena. Dom yngre ser upp till bra spelare och ser dom att Bremberg inte kämpar så varför ska dom behöva det då? Nä skeppas till Ryssland nästa år, där han får han lära sig veta hut, åtminstonde hur kall Sibirien kan vara!


Niklas Wikegård



Ja vad säger man Niklas Wikegård är igång igen. Nu sågar han målvakten Björn Bjurling igen!  

Hör här - Jag pratar om SSK:s målvakt Björn Bjurling.

Trodde att Björn hade lärt sig läxan från Djurgårdstiden! Men helt plötsligt efter en sur förlust så dök gamla Björn upp igen. Ursäkterna och kommentarerna om vad utespelarna borde ha gjort! BK Brallan snacket river garanterat upp ett sår i samarbetet mellan Björn och backarna. Mitt tips till Björn är att dra igen limpsaxen och fokusera på det du ska göra och inget annat!

Björn, det är dags att vinna några matcher nu!

 

Han är för härlig - Limpsaxen! 

Hans blogg rekommenderas varmt, Där får man raka besked vad han tycker!

Elitserien



Nu säger alla att Elitserien har ”satt” sig men jag håller inte riktigt med det trots statistiken som så tydligt säger så!?

 

Jag tror att serien är rekordjämn där nästan inget lag längre kan räknas ut, tilltänkta bottenlag som Rögle och Skellefteå överraskar och ligger i toppen. Topplag som Frölunda och HV 71 ligger i botten och simmar. Det är egentligen bara ett lag som sladdar och det är Luleå, annars så kommer tabellen att flyttas om rejält innan serien är slut. Lagen som har en otrolig formkurva längtar inte efter uppehållet som är på intågande om två veckor. Lag som Timrå och Frölunda vill nog samla sina styrkor och slicka sina sår. Jag tror fortfarande att serien kommer att avgöras i januari. Otroligt roligt att följa och titta på i år. Dom som säger att SAIK är ett bra bortalag kan titta på statistiken där dom har tagit 14 av 19 poäng på hemmaplan.

Rögle - Linköping 3-2



Har suttit och tittat på Rögle igen. Har blivit en hel del matcher med nykomlingarna i år. Igen så imponerar dom men det finns lite mörka moln på himmeln för halvdanskarna. Stefan Erkgärds fick utgå skadad med ett erfaret uttjänt ledband. Inte bra att få skador på nyckelspelare speciellt när man vet att den viktigaste spelaren Kenny Jönsson inte har ett rykte att fullfölja en säsong utan skador. Nu ska man inte kasta yxan i sjön men ett litet orosmoln på himmeln är nog på ingående. Speciellt när man möter Djurgården på torsdag och då kan man inte räkna med några poäng för Danskwannabes!   


Brynäs



Alla snackar om hur bra Brynäs plötsligt blev. Innan säsongen så var det bara snack om kvalserien för Gästrikarna men så fel det blev.

Hur bra är dom då? Ja jag tror nog att så här bra ute på plan var dom ifjol också. Då kunde dom göra fem-sex mål men ändå inte vinna matcherna. Det felet var det inte!

I år är Sperrle och Korhonen ett minne blott och numera så finns det en vägg längst bak. Ett dribblande där bak gjorde att hela laget blev ängsligare och ängsligare under fjolåret. Både Sperrle och Korhonen är inte några dåliga målvakter men deras överman är Brynäs etta Jacob Markström endast 18 år gammal! Så här bra har troligtvis ingen Svensk målvakt varit sedan Pelle Lindberghs dagar, fast kanske inte ändå han utvecklades relativt sent om jag inte missminner mig. Henke Lundqvist är väl den som är närmast att jämföras med supertalangen Markström.

 

Nu väntar ikväll mötet med Gävles stolthet SM Guld vinnaren från -99 Johan "Honken" Holmqvist. Han spelar i fel tröja denna säsong eftersom han inte fick plats i Brynäs orgonasition men jag är övertygad att efter två säsonger när Markström drar till USA (värmen i Florida) kommer han åter till Brynäs.

Björklöven - Leksand 0-2

None

Löven sliter och sliter men är långt från att vinna trots en hedersam 0-2 förlust mot Leksand. Att Leksand jublar efter matchen är nog mer för målvakten Eddie Läcks ”nolla” än att dom inkasserar ännu en säker vinst. Det är bara att konstatera att Löven inte räcker till, det här laget är alldeles för tunt för att laget ska vinna dessa matcher, minst tio kilon till och iallfall 10cm längre. Nyförvärven i Björklöven vart tog dom vägen? Floberg, Zetterström och vad dom nu heter? Helt osynliga! Inte för att jag saknar Fredrik Davidsson och ”Ragge” Olofsson men Herr Andersson har misslyckats med sina nyförvärv, gick alla pengar till att värva Fredrik Öberg?  Detta lag kommer inte att gå långt så länge en viss nr 8 i Löven är en av ledarfigurerna! Total katastrof på backplats. En backvärvning till minst måste in om löven ska ta sig till kvalserien.

Sen att dom har ett antal vissna backar är egentligen bara för mycket men en helt annan historia.

Dagens aktiveteter



Söndag och dagens program består av div. 3 match i Innebandy (HIF-Ersboda) sedan blir det ett besök i Umeå Arena för en av säsongens höjdare när Leksand kommer på besök. Ett Leksand som har minst sagt imponerat i säsongsöppningen, inte minst efter derbysegern och utklassningen av Sundsvall. Sundsvall har annars varit säsongen överraskning! Kan väl inte hålla hela vintern eller? Dagens match mellan Löven och Leksand blir en värdemätare för Löven, är man inte motiverad att möta Leksand så blir man aldrig motiverad.

 

Annars måste man berömma SAIKs säsongsöppning inte kunde man tro att det laget skulle husera inte bara i tabelltoppen utan i diverse poängligor också. Imponerande! Imponerar dom så här så kommer dom att inte bara gå till slutspel utan också gå långt i densamma. Kan v'äl inte hålla hela vintern eller?

Sverige - Portugal



Sveriges match i fotboll igår var intressant att se inte bara för att Sverige gör en helgjuten insats utan att en hel del nya ansikten dyker upp. Att Lagerbäck vågar satsa på nya kort är inte för att han vågar utan skador gjorde den orsaken. Sedan i slutet av matchen så håller Sverige så när på att tappa matchen pga. Lagebäcks filosofi är att inte byta några spelare för att förstöra harmonin i laget, nu såg man tydligt att spelare som Seb Larsson, Elmander och inte minst Zlatan inte hade någon kraft kvar att hämta sista kvarten. Zlatan är alltid fel att byta ut men dom andra kunde ha fått lämna planen till förmån för Marcus Berg eller Viktor Elm. Ingelsten hade varit en bomb, spelare som han är nog perfekt för targetspelare som Zlatan.

0-0 får man iallfall vara nöjd med eftersom vi mötte ett av Europas bästa lag. Många tycker Ronaldo är världens bästa spelare men i mina ögon så kan världens bästa inte hålla på och filma så mycket som han gör. Att Zlatan får en varning för att han kastar upp bollen i luften är löjeväckande om man ser hur mycket filmningarna är spelförstörande. En och annan varning till han och du ska se att han håller sig på bena.

SAIK

SAIK spelar mot Brynäs ikväll.

Vinner dom igen så ser det ut att Johanssons lagbygge är starkare än Peos!

Hemma förlust för Malmö mot Sundsvall bådar inte gott för halvdanskarna. Tillbaka till SAIK så är lagbygget med att inte ha storstjärnor en hit. Riktigt roligt att se att spelare som Erik A och Erik F har utvecklats sen dom fick lov att lämna Storebror. Med utvecklat ansvar så ser man att spelare höjer sig.

Samma sak med att Daniel Wälitalo gör en bra match mot Oskarshamn. Läget var perfekt för han att få börja spela, synd bara för han att inte fick hålla nollan. Kan det verkligen vara en ny Wälitalo era på gång i Umeå? Bäva Lillebror!

Greger ja Greger !

Jag måste bara säga Greger Artursson! Känn på det namnet på tungan och spotta ut den så fort som möjligt! Fy fan för hans mål mot Djurgården i SM finalen -98! Ett av historiens bittraste minne. Bara man hör hans namn så blir smaken alldeles fadd. Kan fortfarande se målet framför mig när jag vaknar kallsvettig mellan lakarna!


CHL

Fasiken vad jag gillar matcharrangemanget i den nystartade Champions hockey leagues utseende!
Man hade tydligen i Jönköpings Arenan (kinnarp) tagit bort all reklam både från isen och sargen, endast huvudsponsorn fick vara på sargen. Till och med tröjorna var rensade från otäck reklam. Skitsnyggt! Ja inte tröjorna då men tanken på ingen reklam gör det skitsnyggt! Tänk tanken om elitserien skulle kunna se ut så! Ja då skulle varje klubb gå back minst femton miljoner.

Björklöven



Nu blir jag less på att läsa om dödgrävardebatten om Björklöven. Att ledning inte insåg hur skadad Thomas Shlestedt var i somras förstår väl alla?. Nu är det som det är, går det att göra något åt det? NEJ! Det är okt och inte i januari och säsongen är lång. Man behöver inte komma trea det räcker bara att gå till play-off så kan man nå kvalserien. Sen debatten om att inte Daniel Wälitalo är redo! Kan han inte komma in nu så kommer han aldrig in! Det är min ståndpunkt. Låt han få ett par matcher.

Tänk er ett genombrott från hans sida nu? Det är inte omöjligt se på elitseriemålvakterna som har släppts fram! Där är nyckeln – Tro på dom!

WHO´S THE BOSS

 

Bosses of the bench?

 

Dom kan verkligen sätta en headline i Amerikansk eller i detta fall Kanadensiska tidningar. Vilka är bästa coacher då? Ja lätt är det inte att säga. Speciellt i NHL då det är inte bara en eller två utan det är nog tio olika nyckelpersoner som får laget att snurra. Skulle jag ranka vilka som är dom viktigaste ledarna i lagen så blir min lista så här:


1 Chairman of the Board – han fixar förutsättningarna för GM att få laget dit dom vill. Toronto visar att deras Charmain of the board inte lever upp eftersom förväntningarna är för stora för detta lag. En person som måste visa tålamod! 

 

2 General Manager – han ser till att laget är optimalt förbered inför säsongen, ligger troligtvis år före i planering. Är oftast kvar för länge i klubbarna!

 

3 Head Coach – han har det kortsiktiga ansvaret att få spelarna motiverade. En roll som blir oftast ifrågasatt först.

 

4 Lagkaptenen – Oerhört viktig person faller den spelaren ur ramen så följer hela laget med nedför ravinen. Inte minst fick vi se det i helgen då Sidney Crosby föll för provokationerna från Ottawa. Får ta hand om media vid nederlag som vid vinster.

 

5 Director of Pro Scouting – här är killen som ligger år före till och med GMn om hur laget ska se ut säg fem år före i tiden. Ett lag som Detroit har 12st scouter. Säger en del om hur viktiga dessa personer är i lagsammansättningen.

 

6 Ledarna i laget – Varje lag har ett par ledare inom sig i gruppen, lever dom inte upp till förväntningarna så rasar laget. Gäller för coacherna att ”smörja” dessa herrar!

 

7 Assistant coaches – Dessa herrar ska bana väg för headcoach med att titta på detaljerna.

 

Sedan finns det ett antal typ Video, Goaltending, athletic och inte minst matrialarna. Ledare som brukar oftast vara kvar länge i lagen, oerhört populära bland spelarna.

 


Mera Luleå

Luleå har inlett säsongen uselt med bara en seger på nio matcher.
Fansen skriker efter avgång på avgång men ljuset i tunneln ordnar Osten.
Han kommer glädjande besked för norrbottningarna. Artistspelaren Lubos Bartecko ansluter tidigare än beräknat.

Men kan han verkligen rädda skeppet igen? För det är väl så att han har fått en roll att rädda varje gång han kommer in i laget.

 

Slovaken Lubos Bartecko har tidigare gjort tre säsonger för Luleå Hockey där han varit i toppen av den interna poängligan varje säsong. Förra året blev det 16 mål och 21 assist. Totalt har det blivit 55 mål och 77 assist på 150 matcher för Lubos Bartecko i Luleå Hockey.

 

I mitt tycke så skulle han ha varit i klubben redan från början. Nu kan det mycket möjligt vara försent.


Luleå

Nu är det tungt för Luleå, Hur ska man göra för att vända trenden? Sparka tränaren, sportchefen eller kanske bästa spelaren som inte levererar? Ja frågan man många så blir det många olika svar. Jag tycker självklart att har man inget lag för den övre sidan av tabellen så kan man inte lasta tränaren utan sportchefen eller kanske rent utav helar styrelsen som inte har levererat ett slagkraftigt lag till säsongsöppningen!

 

Ser man det så så har SAIK världens bästa tränare!? Eller?


NHL vs Elitserien

Vem hela världen tänker på Elitserien när Crosby, Malkin och grabbarna är här och förgyller tillvaron med högklassig ishockey! Tar man inte vara på ett sådant unikt ögonblick så håller man nog på ett förortslag i norra länsdelen. Spelades det i Elitserien i helgen? Totalt ointressant vilka som vann eller inte!

 

Nu ser man skillnaden på NHL lagen. Satt och såg Tamba – Rangers (1-2) och matchen var ganska tam, ingen riktig fart och fläkt. Får se om experterna har rätt om Rangers. Håller dom inte bättre klass än så här så är en bottenplacering trolig. En kedja får godkänt och det var första med Drury, Gomez och Näslund. Framför allt så var Scott Gomez matchens underhållning.

 

Senare på kvällen så har Alfredsson och Crosby stor show på Globen, där för övrigt världens bästa spelare (Gretz) har sagt att den Arenan är en av världens finaste! Knappt man kan tänka sig att Arenan är faktiskt tjugo år nästa år och håller så fin klass.

 

Pittsburgh vinner denna match på övertid med 4-3 efter två mål av Tyler Kennedy varav den ena på övertid. Han är för övrigt matchen lirare eftersom hans skridsko åkning imponerar även på mig. Ser ut att bli bra säsonger för både Pitts och Senators.

 


Sidney Crosby

Här ska ni få höra lite om världen största stjärna  (kanske inte bästa men största)!

 

Han använder en nästan så gott som rak klubba, ingen hook och den blir bara rakare för åren som går. Sen så håll i er nu han använder en träklubba! I dessa tider då kompositklubbarna sprider sig neråt i åldrarna.

 

Nästa sak han har är att han har ett helt värdelöst lokalsinne! Så hittar ni han på Stockholms gator så kan ni skicka tillbaka han till Globen!

 

Förutom Hockey så gillar han Amerikansk Fotboll och framförallt Steelers som även är mitt favorit lag.

 

Pressen på han hanterar han väl eller som Mario L säger – Han är en av få i världen som blir bara bättre ju mer press andra sätter på han!

Ett är då säkert han nöjer sig inte förrän Stanley Cup är tillbaka till den grå stålstaden Pittsburgh.


Ikväll smäller det



Ikväll smäller det, för en gångs skull eller riktigt sagt ”one since in a lifetime”. Allvarligt talat så är det någon som verkligen tror att NHL kommer till Sverige igen? Så nu bänkar man sig ikväll och njuter av att se världsstjärnor i Globen. Hur det går? Ja i mina ögon helt ointressant, en bra start för lagen brukar vara viktigt men frågan är hur dom hanterar resan tillbaka och fortsättning av serien.

 

Lika intressant är det att se kl 18:00 när Tamba och NY Rangers gör upp i Prag. Nu är det upp till bevis hur det ska gå för Markus Näslund.


Vältränad

Han ser fruktansvärt vältränad ut!

Han ser bättre ut ialla fall!

Imponerande av Brynäs

Brynäs imponerar verkligen denna säsong.

 

Har sett en match (Rögle-Brynäs) med dom i år och då var dom medioker i två perioder, spelade ett typiskt bortalags spel med sarg ut och defensiven som främsta uppgift. Men så i tredje perioden då dom släpper in sin tredje puck (3-0) så släpper alla hämningar och dom kommer tillbaka med stormsteg och vinner matchen (3-4). En av seriens intressantaste målvakt i Jacob Markström. Han är nog Sveriges mest lovande målvakt efter Kung Henrik i Rangers.

 

Den nya ledarstaben med Nicklas Czarnecki i spetsen har förvaltat den nya situationen väl.

Någon som tror att tränare Czarnecki sitter och myser i alla fall lite grann och tänker

        nu har jag visat er hur det ska gå till era jävlar!

 

Jag tror att han förstår att säsongen är lång men en bra start är otroligt viktig.


Mats Sundin



Dags för han att komma till skott och bestämma sig!

 

Kan inte komma ifrån att Pittsburgh skulle vara ett av han bästa ställen att landa på, där skulle hans potential kunnas ta till vara på bäst. I en powerplay uppställning inför slutspelet med Gonchar, Crosby och Satan skulle han få bästa tänkbara position. Direkt skott från snett till vänster! Man kan inte komma ifrån hans kravlista på ledande spelare, ledande lön och slutspelslag. Han är inte purung längre utan ska Sudden vinna Stanley cup så har han chansen i Pittsburgh.


Daniel Alfredsson

Daniel är en doldis men trots det så är han en av Sveriges bästa genom tiderna. Otroligt roligt att Scandinavium hyllade han trots att han satt i bortalagets bås. Han är andra Svensk att vinna Calder Trophy (bästa nykomling) -95. Sedan -98 så har han varit självskriven kapten för ett lag som berör otroligt många människor i landet där hockey är störst. Det enda man kan säga för Frölunda besvikelse är att Daniel kommer att vara kvar efter karriären. Hans bror bor där, med det och att han har levt merparten av sitt liv på den Kanadensiska prärien. Så en plats i Ottawas ledar stab borde inte vara en allt för vild gissning.


Rögle har kul på isen

Satt och såg Rögle – Södertälje (4-1) ikväll. En match som Rögle vann välförtjänt inte bara för att dom spelade bättre utan också höll sig från att ta dumma utvisningar. Södertälje måste man säga kom minst sagt lindrigt undan trots flertalet utvisningar. Konsekvent tre mot en i varje slagsmål borde visa resultat i utvisningsbåset! Morgan Johansson hade inte riktigt matchen vid sin pipa. Nu är det inte bara hans fel utan hockeyligan som envetet menar att trots mångmiljonstödet till klubbarna inte har råd med en extra domare per match. Man tjänar en extra klubba istället för att ha två domare, nu blir det en stackare som ska flänga sarg till sarg!

 

På tal om att tjäna pengar så var kommentatorn Jim Brithén i en klass för sig eller i alla fall Bosse Berglunds klass (totalt värdelös)!

 

Andra resultat är att SAIK vann! Imponerande att vinna med hela 3-0 mot Färjestad. Verkar som Nicklas Dahlberg har tagit förstaspaden i SAIK. Sådan här bra start har väl dom inte gjort sedan Ackes dagar? Sitter och läser norran som måste vara Sveriges sämsta tidning, ibland undrar man om skribenterna står mitt i klacken och skriker öhhh ööhhhh matcherna igenom!

Sen att dom kallar sig norra Sveriges största tidning är bara för mycket.


Daniel Rahimi

Nu tog det slut för han, tillbaka till AHL. Han kommer att vara kvar där också eller blir han årets skräll.

DIF - SAIK

Ja vilken besvikelse tappa poäng mot bottenlagen, ja bara hoppas att DIF skärper sig


RSS 2.0