Elitserien




Rögle – Djurgården 3-4 i Sudden

 

En match som har en betydelse som heter duga brukar resultera i sarg ut och inga misstag men denna match var en höjdare. En svängig match där lagen byttes av att leda tills det blev en upplösning i tredje som fick en att bita på nagelbanden ordentligt. I sista har Rögle en ledning på ett mål i hemmahallen. I stället för att slå Icing eller anfalla så gav de pucken till Djurgårdarna som kunde vända anfall på anfall. Efter tag går pucken till den mycket lovande och roliga forwarden Marcus Kruger (18 år) som kunde slå in kvitteringen efter en otrolig framspelning av blott sjuttonåriga löftet Jacob Josefsson, matchens höjdare i mycket svår konkurrens av Rögles 1-0 mål av Persson och Brembergs framspelning till Ottosson. En passning som kommer att skrivas till historien. Som ni hör var det en del klassmål på denna match.

 

Sammanfattningsvis så kan man konstatera att det ser mörkt ut för Skånes stolthet Rögle (och farmarklubben Malmös ekonomiska problem). Kvalserien kan komma att bli en realitet efter en höst med serieledning och en stabil slutspelsplats. Nu så får laget ännu en utmaning att undvika nedflyttning med nervösa matcher och framförallt desperata matcher. Rögle kan inte bara prestera på hemmaplan utan borde kunna spela mera framfusigt på bortaplan också. Då är de en fröjd att se.

 

Revanschen måste komma på lördag då jumbon SSK kommer på besök. Ett lag som känns avsågad med allt vad det innebär (spelar avslappnat).






My ear is bleeding from rubbing it into books

Carin Gerhardsen – Pepparkakshuset

 

Första delen i Hamarby serien där man med spänning ser fram emot nästa del. Rakel Molin är den eminenta uppläsaren i denna bok och jag måste säga att maken till uppläsare har jag inte hört. Bokens handling är krasst sagt medioker, rätt så förutsägbart men ändock så vill man bara läsa mer och mer. Kanske bara för Rakels skull? Nja hon är som sagt duktig men det finns några guldkorn i boken också. Huvudhandlingen (mord förstås) är inte den jag fastnar för. Utan det är Kriminalassistent Petra Westmans historia där hon blir drogad med Rohypnol som är fullkomligt lysande och att läsa. Det finns bara en nackdel och det är att man skulle vilja höra mer av den.

 

Något säger mig att det kommer i nästa bok.

 

 


Elitserien

På torsdag spelar matchen med stor M

 

 Rögle-DIF!

 

 

Känns som att den som vinner den matchen kommer att ha ett psykologiskt övertag mot den andra när slutspurten ska komma till upploppet. Helt bortsågade likt SSK kommer det inte att bli men det mentala är inte att förringa.

 

Missa inte matchen!


Elitserien




Dagens match mellan topplaget Linköping och vårat älskade Djurgården så vann inte helt otroligt Linköping. Nu blev det inte en match karaktär som förväntad utan Djurgårdarna visade upp kämpatakter och iver att komma mot mål, men där tog det stopp. Inte bara av en storspelande Daniel Henriksson utan av Djurgårdare som var bedrövliga att ta vara på målchanser. Jag har sagt det förut och säger det igen att när Bremberg visar upp sitt otroligt dåliga kroppsspråk så förlorar Djurgården.

 

Nu känns det inte roligare än att det var på ett självmål som förlusten infann sig. Spelarkritiken får Lagkaptenen Ölvestad ta på sig, spelar han så här osynligt så får nog någon av dom andra riva av han C på bröstet.

 

 

 

 


My ear is bleeding from rubbing it into books



Fotball Factory  med John King

 

Ja vad ska man säga om en bok som glorifierar våldet i sin egen vagga? Fotboll och våld går liksom hand i hand! Vem vill gå med sina barn på fotboll när det går runt folk med knivar och baseballträn och liksom lagom fulla på pints av dåligt öl. John King får det att kännas som att det är en naturlig sak att istället för att sitta på puben och ta en bira innan matchen så ska man gå runt i parker och mucka gräl och förhoppningsvis hitta någon annan ”firma” som man kan slå i bitar. Att slå ner en annan person är en sak men att fortsätta när den ligger i fosterställning får till och med mig att må dåligt. Boken får en bitter eftersmak, kanske den är mer ämnad att tonåringar ska läsa den. Dom kanske imponeras mer av slagsmål än vad vederbörande gör.

 

Nu så är det som det är och tur är väl det att det inte en realitet att det ska slåss till höger och vänster innan och efter matcher, men en skadlig tanke är att det växer och växer med denna sortens kultur. Den kulturen lockar mer och mer suspekta personer som går inte bara går på droger gjort på malt, humle och vatten.

 

 

 

 

 


Elitserien



Vad less jag blir på Sportchefer i ES som inte kan scouta spelare bättre innan man inhandlar. Nu så köpte Modo in målvakten Mike Morrison och resultatet lär inte vänta på sig. Två matcher senare så blir floppmålvakten bänkad för den förväntande andramålvakten Zajkowski. Nu är Zajkowski en inte allt för dålig målvakt som skulle kunna behöva lite mer stöd från Modos ledarstab. Frågan nu är varför kan inte Modos ledning titta på andra lag som har lyckats enormt med sina utländska värvningar? Ta ett lag som Skellefteå Hockey som lyckas nästan med alla sina värvningar, framförallt så har Dimitrakos imponerat.  Varför har man inte tålamod med sina egna spelare? SSK sparkade Leif Strömberg, hur gick det sen? Det är något att tänka på när alla klycktattarna skriker efter Harri Lindells skalp.

 

Linköping – DIF ikväll. Nu har Sveriges lag Djurgården fem raka vinster, men nu så tror jag att vinstraden tar slut. Dom såg trötta och sega ut efter vinsten mot Brynäs senast. Skulle det bli vinst mot topplaget Linköping så är den en bragd som heter duga.

 

Ikväll så spelar även Dalen mot Umeå City på tv 4 sport. Jag sa till mig själv att jag skulle se den matchen men vi får se om jag orkar se hela eller slår över till Elitserie hockeyn.


Korpen

Jaha tre matcher och tre vinster. Ganska mör i kroppen just nu. Blir bättre om en eller ett par veckor när träningsvärken har gått över.

Äntligen Korpen

Idagens matcher är innehållet två hockey bockey och en innebandymatch. Morgondagen kommer med all sanolikhet innehålla en hel del ömma muskler.

Dagens fräckis

Sitter och ser bandy VM.

Vad är likheten med Frölunda och Bandy?

 

Det är som att se färg torka= urtråkigt!


Djurgården

Femte, det känns bara bättre men inte riktigt nöjd än.


David Baldacci, fyra böcker om kamelklubben.

 

 

Första boken heter kort och gott kamelklubben och är den bästa av de fyra.

Andra boken är boksamlaren och ligger i klass med den första men tappar lite i tempo.

Tredje boken om de fyra kamelerna är Stone Cold och nu visar sig historierna gå mot sitt slut.

Fjärde boken är Divine Justice som är den sämsta boken.

 

Här läser man de två första och tycker de är så otroligt bra och spännande och lärorikt, faktan i böckerna känns häpnadsväckande. Spänningen är så påtaglig så att man inte lägger ifrån sig böckerna förrän de är slut. När man väl så börjar med den tredje så märks det en viss klasskillnad, David Baldacci lyckas inte hålla ihop spänning för att driva serien vidare så när fjärde boken kom så blev åtminstone jag både besviken och glad att serien tar slut.

 

För när allt kommer omkring så vill man hur som helst läsa hur det går för Oliver Stone Annabelle Conroy och de andra.

 

Historien om hur Annabelle svindlar Casino kungen Jerry Bagger är ”grädden på moset”.


Djurgården

Fjärde, men inte riktigt nöjd än!

Hockey

Frölunda - SSK snacka om tråkig match, ett lag är avsågad och det andra spelar dödgrävarhockey.....

SUPER BOWL



JAAAAA  DÄR SATT DEN........

1 FEBRUARI

 

Det är datumet för årets SUPER BOWL

Och helt otroligt roligt nog så är Steelers där igen!





NHL

Dagens matcher har bestått av för egen del korpinnebandymatch (vinst på straffar) och en förlust i HockeyBockey. Hemkommen så har jag och min bror studerat NYR-PITT och verkligen vad dålig Rangers är. Däremot så hade Pittsburgh fått igen ett par namn i sin ”roster”. Den som utmärkte sig mest i mina ögon var #19 Ryan Whitney. Det är ett par spelare som behövs i laget och en back som Whitney är nog guld värd när kampen om slutspelsplatser börjar på att hårdna. Att Pittsburgh är indragen där är egentligen overkligt. GM  Ray Shero känner nog sig snart tvingad att agera för att det ska sluta lyckligt i ”Steelers Country”.

 

Såg i går på matchen mellan Ottawa-Montreal och Ottawa är inte bra nu. Alfredsson såg man inte ens till. Montreal däremot spelar fröjdigt med hög press, det gillar jag. ,

 

Matchen inatt mellan Baltimore Ravens och Pittsburgh Steelers kommer ingen att missa?


Bernur Bernur



Så här arg ser en äkta Modoit ut efter en förväntad förlust på Hovet.

Japp vi vann över Modo




Jajamän det blev vinst ännu en gång över ”klycktattarna” från Ångermanland med 5-3. En vinst som inte kändes helt säker men tre poäng bärgades i alla fall.  Vårat Djurgården tog ledningen med 3-0 och en sådan ledning är inte den man kan kalla komfortabel i hockeysamanhang. I ett sådant läge så gör en av Modos ledare i laget ett fatalt misstag när han pratar till sig en tiominuters utvisning. Så istället för att jobba för laget att hämta upp ledningen så får han sitta och titta på i tio minuter. Vi Djurgårdare kan bara tacka och ta emot men Ångermanlänningarna borde vara ganska frustrerande på sin stjärna att vara så dum!

 

Viktor Hedman imponerar, vilken fysik han har.

 

Nu gör en sådan här vinst rad (tre) ingenting i tabellen för att lagen närmast har haft en förmåga att vinna de också. Fördelen att vi närmar oss andra lag som har kapacitet att hamna under oss(vårat Djurgården).

 





Dagens fräckis

En gnagare, en bajare och en Göteborgare 
som jobbade på ett bygge, satt en dag på 
en 10 meter hög ställning och pratade fotboll. 
Plötsligt så rasade ställningen och 
de tre ramlade ner mot gatan. 
- Vet ni vem som träffade marken med 
  huvudet först? 
* Nej 
















- Vem bryr sig?! 

Djurgården

Ny dag nya möjligheter för Sveriges lag Djurgården. Idag ska vi ta an Modo på Hovet. En inte allt för lätt möjlighet för allas vårat lag. Vi får hoppas på det bästa när vi bänkar (16:00) oss framför TV´n.  Eller om man bor i våran huvudstad så går man på hockey, självklart.


SAIK Umeås lillebror

Vissa segrar är skönare än andra. Gårdagens seger över SAIK var ännu skönare! 2-1 till Djurgården var i underkant dom borde ha avgjort tidigare.


Djurgårdens Jimmie ...

 

 

 

Djurgårdens Jimmie Ölvestad fick förlängt matchstraffet till två matcher efter att kraftigt protesterat med klubban i plexiglaset. Känns som ganska solklart, hur felaktigt straffet var så kan man inte bete sig hur som helst.


Tragiskt!





Jaha då har man varit och bevittnat en högklassig underhållning i Umeå Arena! 3-4 till Almtuna där bäst på plan är Domaren, och det säger det mesta för de som var där.

 

En parentes är att efter en rad matcher på ståplats så fick jag äran att sitta på långsidan och lika förvånad blir man varje gång hur otroligt okunnig sittplatspubliken är, visst ståplats är inte heller bra men de dras mer med av klackmentaliteten än av sin egen visdom.  Vissa av kommentarerna är nästan overkliga t.ex., när en ståtlig herre i femtio års ålder skriker (när Björklöven spelaren faller av sin egna dåliga balans) att: domar´n vet du inte vilket som är hemma lag?  Som sagt vissa är bara för mycket. Trots allt en del av tjusningen av att se live hockey.

 

Tillbaka till matchen så klagas det rejält på juniorerna som äntligen får chansen att spela vid ett skadeläge som heter duga i Björklöven. Javisst de gör sina misstag, dom spelar inte med självförtroende, vissa av dem ser en aning klen ut och många av dom är där för namnet på ryggen. Men med ett stort MEN, är det någon som ska kritiseras så är det vederbörligen det äldre gardet i laget. Kaptenen Gästrin som inte kan slå passningar rätt, Martin Johansson som verkar ha självförtroendet på en annan planet, Svedberg ja han gör en eller annan sak rätt med fyra fem felbeslut därefter. Mattias Hellström han personifierar hur dåliga f.d. elitserie spelarna i Björklöven har blivit. Dessa herrar som jag har räknat upp har en radda av elitseriesäsonger bakom sig men visar verkligen hur dåligt med tempo, tajming och inställning de har fått i Allsvenskan.

Med dessa premisser så kan man förstå att juniorer som kommer ”upp” till A-lags matcher agerar osäkert. De här äldre herrarna är garanterat bäst betald i laget också, inte helt oviktigt att rikta kritiken på.

 

Nu finns det ett par som bryter och det är naturligtvis Fredrik Öberg trots hans långsamma skridskoåkning så är han en klass för sig. Wennerberg är en annan fast han har blivit bra mycket sämre än för ett par säsonger sedan.

 

För Löven kan det bara bli bättre om man lär sig att föra en eller annan match.




Elitserien


 

 

Jaha klar seger för Djurgården men siffrorna ljuger skulle jag vilja påstå, lite grann i alla fall.

Domaren dömer bort Linköping i denna match. Han tar ett felaktigt beslut i ett bråk som startas och avslutas av Andreas Phil. Många högljudda protester både från Andreas Phil som kastar handskar och fortsätter att slåss när domaren går i mellan och Jimmie Ölvestad som brottar ner Phil. Således så som är kutym i Svensk hockey så ska utvisningarnas delas.  Jag vet inte om Domaren tycker att det blev felaktigt beslut taget för efter brottningsmatchen så åker Linköping på den ena efter den andra utvisningen. Efter att får så många överlägen så vinner Djurgården med 5-1. Orättvist skulle jag vilja påstå men desto skönare för ett lag i utförsbacke som blir brantare för varje omgång.

 

Nu får vi alla i Svensk hockey hoppas på att det blir en ändring!



Domare

Jag förstår inte er som har sagt att Rådbjer är Sveriges bästa Domare. Jag har aldrig tyckt att han har varit bra, han har fått en respekt med sig så att matcherna har fått flytet. Nu på dom sista åren lever han på den respekten så att det blir nästan pinsamt.


Steelers



Japp det var San Diego det. Nu väntar Baltimore!

Bilar bilar

Denna bil eller riktigt sagt artikeln kunde vara skriven av den utmärkte författaren David Baldacci. Vi som har läst hans bok om Kamelklubben känner igen beskrivningen av Presidentens limousinen ”Besten”!

 

 Det är bara att läsa den för den är mycket läsvärd.


Oscar Möller



Mycket kan man säga om Oscar Möllers insats i JVM men succé är inte ett av orden! Som vanligt så kommer det en förklaring och inte oväntat så var han halvskadad när han spelade.


Skulle vilja se en halvfjollig fotbollsspelare spela halvskadad!

 

 

 


Backlund får chansen

 

I natt NHL-debuterar han när Calgary Flames möter New York Islanders.

 

Att Mikael Backlund får chansen att spela in sig i laget låter helt otroligt. Att han får mer eller mindre sparken från mediokra allsvenska laget Västerås mitt i säsongen pga. För lite poäng görande är overkligt. Det är otroligt klumpigt av Västerås att lägga ansvaret från deras miserabla säsong på en junior, är nästan bara för mycket. En styrelse fråga att styra upp så att så att juniorer kan utvecklas i lugn och ro, kanske till och med en förbundsfråga.

 

Han kommer troligtvis att inte få fortsätta sin NHL karriär i år men en sån är chans är tydligt att dom tror lite extra på honom.  NHL lag ger inte bort chanser hur som helst utan ska Backlund bli en NHL stjärna så är det helt upp till honom att ta chansen nu när han får den!

Den stora faran för en ung Svensk är att coachen i Calgary är den fruktade Mike Keenan. Inte för att han hatar Svenskar utan att han har en förmåga att få spelare att helt försvinna nästan att karriärer ryker. Han lever på ett Stanley Cup guld från -94 när Rangers vann. Laget hade några fruktansvärda ledare (Messier) i laget så han kunde knappt misslyckas. Efter den succén så har han förstört lag efter lag.

 

 

 

 

 


Yankees




Detta är vad jag kallar en finanskris! Bara bygget av en ny (ständigt utsåld) Arena kostar tio miljarder Svenska kronor. Vad gör det att hela landet är i ruiner för Amerikanerna när endast tre spelare kostar uppåt en miljard styck! Den ekonomin skulle Svenska klubbar ha. Fast det är klart vilken klubb kan stoltsera med utsålda hus i varje hemma match.

 

-          ALLA 84 MATCHER?


JVM i Kanada under Nyår

Bästa av det bästa av årets höjdar turnering

 

Årets överraskning: Tim Erixson, hade han inte fått magsjuka så hade han fått spela hela turneringen. Vem hade trott det om honom?

Årets Höjdare: Erik ”Åkerman” Karlsson, sjukt vilket självförtroende han har.

Årets Vinnare: Såklart Kanada bäst när det gäller gäller än!

Årets roligaste: Mattias Tedenbys dragningar på vilsna Slovaker.

Årets Domare: Linjedomarnas bedömning på icing = Världsklass så ska icing bedömas.

Årets besvikelse: Naturligtvis Sveriges nedvikning i finalen.

Årets förväntning: Att Domaren skulle vika ned sig för publik och trycket från Kanada, fast ändå så trodde man innerst inne inte det.

Årets vekaste: Esposito som visade hur en riktig ”Chicken” visar upp sig. Undrar hur Don Cherry ser på det, djävla byfåne är vad han är! Som han sa om Ulf S: någon dag kommer hans dag att komma och vi kommer att vara där och le åt det! Är det det han menar om fegskiten Esposito som kör över målvakten och sen gömmer sitt fega ansikte i händerna istället för att stå upp för sina fega handlingar?

Årets Äckligaste: Kanadas Coach, kommentar överflödig

Årets bästa journalist: Niklas Wikegård, kan med sin energi hålla en uppe varje nyårs helger i flera år framöver.

Årets sämsta journalist: Mats Wennerholm, snälla kan inte ens du stå upp för vårat landslag utan du också måste fjäska för kanadensarna? Regelboken säger att man inte får åka över målvakt vare det är en final eller inte! Patetiskt av en yrkesman som har säkert alldeles för mycket betalt! Sverige ska stå upp i en final annars blir vi ännu mer överkörda, däremot så ska man koppla bort när pucken släpps och bara fokusera på vad man håller på med på isen och det är Kanada överlägset bäst på.

 

Nu var det här det sista jag skriver om årets turnering… hoppas jag!


JVM i Kanada under Nyår

Så här dagen efter lite eftertänksamt om hur kanske Svenskarna vek ner sig, filmade lite, var övertända första bytena. Men så tittar jag på repriserna på TSN och whow vilken skön känsla man ser att många av tacklingarna på Markström så syns det att spelaren söker målvakt istället för puck. Fegt av en sån stor hockey nation som Kanada att kalla Markström filmare!  Den lika äckliga som osympatiska coachen i Kanada påstår att målvakten får skylla sig själv när han åker ut på lösa puckar! Är målvakten helt plötsligt tacklingsbar? Patetiskt är han ”coachen”. Sen att Kanuckserna ser ut att falla som höstlöv i var och varannan situation är väl inte helt oviktigt i sammanhanget? Målvakten får lite snö på sig och faller baklänges! Bara en av många exempel.

 

I stort sett så är domaren bra i denna match men faller igenom i viktiga situationerna som gör att matchen blir helt snedvriden, men Sverige faller inte på domaren utan mer på att Svenskarna viker ner sig när det gäller i turneringen. När Kanada gör 1-0 så står tre Svenska spelare och tittar på när kanada slår in retur efter retur.

 

Det är bara att gratulera guldet till en nation som får en medalj med fläckar men som dom säger: En guld medalj är alltid en guld medalj! Jaja så sa också Ben J -88!

 


JVM i Kanada under Nyår

Så otroligt tråkigt att hålla på att fundera igen på att matcherna ska speglas av domare som är alldeles för fega för att döma en (J)VM final då Kanada är inblandad. Alla vet att det inte handlar hur många utvisningar man tar som domare utan att ta rätt utvisningar så att man behöver ta så lite utvisningar som möjligt. Dessa två domare tänker mer på en framtida karriär internationellt så då tar man inga besvärliga utvisningar på Kanadicker utan tar bara självklara. Fjolårets stora VM så var Kanada inblandade i finalen, då mot Ryssland och då satt man och njöt utav spelet som Kanada presterar. Då var det Svensk inblandning också i finalen men då som domare. Man satt riktigt och var förvånad när Kanada inte kunde ha extra fördelar utav domarna. Det är bara att konstatera att världens bästa domare finns i Kanada och i Sverige. Svenska domare är enda som vågar stå upp mot översittarfasonerna från världens bästa hockey nation, för det är dom tveklöst och då ska man inte behöva hålla på att skaffa sig fördelar med ojusta metoder.

 

Matchen då?  Ja, Sverige spelar urdåligt och lite förståligt då spelarna är övertända och vill och vill hela tiden men Sverige har ingen som kan ta tag i pucken och hålla i eller att slå en öppnande passning.  Fem mot fyra så spelade Sverige fruktansvärt dåligt. En av många anledningar att vi står med silver runt halsen efter slutsignalen. Svenskarna är tydligt påverkade att motståndarna får upprepande gånger slå och störa målvakten. Hela fyra gånger kör Kanada över Markström! När inte ens domaren står emot 20000 på läktaren så då kan man förstå att Svenskarna inte kommer upp i normal standard. Att se deras äckliga Coach som har dragit ner ett av NHL:s mest ärorika lag (Toronto) stå som segrare ger bara mer illamående i maggropen. Jag vill inte ens nämna hans namn. Kanada är så mycket bättre i denna final så att det gör ont. Att se Kanadensarnas glädje efter guldet får en att le iallfall för Hockey kan dom spela, och finalen dom presterar är över förväntan efter att svensk media har utmålat laget som mycket sämre än Svenskarna. Vart då?  Skulle man vilja säga efter denna final!  

 

Nu har Sverige spelat i två raka finaler och jag brukar påstå att rutinen från slutspels matcher inte bara behövs på isen utan rutinen från båset är lika viktig. Så då kan man påstå att nästa års final ska Sverige inte bara vara där utan stå längst upp på pallen också.


Huddinge – Björklöven 3-1



 

Eftersom jag bor i närheten av Umeå och känner för laget i Allsvenskan så blir man inte bara lite besviken när man slår på tv4sport och får se ett lag som spelar så dåligt så att till och min bror som är urlövare går och lägger sig innan slutsignalen har gått. Laget spelar så dåligt att dom borde fundera på att betala tillbaka säsongsbiljetterna till fansen omgående.

 

Nu är det så som min Far brukar säga: att man får den domare man förtjänar. På repriserna man får se på TV så ser man hur pinsamt tydligt att vissa, nja närmast alla utvisningar är helt felaktiga! Inget kampmoment för spelarna, ibland så blir det utvisning och ibland inte. Vad är felet då? Domarna säger dom flesta, men är det dom som är problemet? Varför ställer vi den frågan som är enklast? Varför ifrågasätter vi inte dom som bestämmer egentligen?  Är vi för fega för det? Vem är det som bestämmer?  Vad gör du åt det?

 

Under jul och nyårs helg så har jag sett ett antal matcher i Elitserien, NHL och JVM och när jag fick chansen att återigen titta på Björklöven så ser man vilken skillnad att titta på riktig hockey med riktiga tacklingar och riktiga kampmoment istället för en förvisso bra skridskoåkning och bra tempo men inga spektakulära ingrepp. Inga extra dragningar och ingen publik (627). Blir inte hockeyn bättre än så här så är Innebandyn inte långt därifrån!



Hösten -08

Hösten målvakt är : Jacob Marström , Brynäs

Hösten syskon; Bröderna Abbott, Rögle

Hösten besvikelse: Djurgården

Hösten överrasknings lag; Luleå

Hösten tränare: Roger och Roger i Luleå

Höstens argaste tränare: Challe Berlund

Höstens bästa händelse: Tabellen!

Höstens sports chef: Lars Bergström

Höstens Lag: Luleå

Höstens Domare: Thomas Andersson

 

Höstens bästa händelse: DIF-Modo 7-0


RSS 2.0