NHL slutspelet!

Det blev jämnare än vad jag trodde att det skulle bli. Att Boston skulle slå ut Buffalo hade jag i bakhuvudet men att Montreal skulle slå Washington fanns inte. Detta måste bevisa att The Great Eight Ovechkin är sämst när det gäller!? Tio skott levererade han i sista matchen utan att göra mål. Den som imponerade i Montreal är (naturligtvis) målvakten Halak men även så ska Cammalleri nämnas, han gjorde en hel del viktiga poäng.

-

Nästa omgång kommer att bli ännu mer jämnare. Det är bara Pittsburgh som har det lättaste i en slutskörd Montreal. Serien mellan SJ och Red Wings kommer att bli intressant eftersom där har vi en eller ett par spännande backar till VM beroende på vilka som åker ut.

-

San Jose – Detroit              3-4

Chicago – Vancouver         4-2

Pittsburgh – Montreal         4-1

Boston – Philadelphia        2-4

-

Detta är mitt tips!


Umeå Hamn!

-
Idag var jag på studiebesök i Umeå Hamn, mycket synd att ingen båt var inne men vi fick se en hel del maffiga kranar.
-
Kolla in hur många båtar det är ute på haven just nu : www.marinetraffic.com

NHL slutspelet!

Ikväll så tror jag att Chicago avgör tillsammans men i de övriga så tror jag att det blir en sjunde. Washington får en tuff uppgift i Bell Center mot Montreal medan Boston tar sig an Buffalo. Jag önskar att man hade ork att sitta uppe och titta, men man får nöja med att titta på datorn direkt i morgon bitti.
-
Själv är man ledig två dagar för att plugga, inte helt fel!

Ja jag är glad i dag trots allt

-
Jag fick en heldag i Sundsvall med min bror och min yngste son, så det blev en riktigt rolig dag. Att det kan vara så underhållande att springa på IKEA och Biltema!?
-
Ser att Detroit håller på att ställa till det för sig och ordna till en sjunde avgörande mot Phoenix.

Grattis HV till Raoul Le Mats buckla!

-
-
Det tar emot att säga det men HV var så mycket bättre så att jag är till och med böjd att säga att DIF ska vara nöjd med att denna säsong vinna silver! Att vinna silver har aldrig räckt i mina ögon men jag kan trots allt ändra mig jag också.
-
Skönt att se att HV intentioner att tysta klacken uteblev, Vad högljud den kunde vara trots allt att vi förlorade. Det är stort att se att en klack som har fått sådan negativ publicitet visa att den kunde sköta sig lite iallafall.
-
Finalmatchen var som de övriga, målsnål men offensivt lagd. Att HV kunde vinna guld utan att vinna EN final match på ordinarie tid är kanske en liten förseelse men trots allt visar det vilken kämpaglöd denna årgång av Djurgården har. Alla andra lag som har mött HV i detta slutspel har vikt ner sig för att de inte har räckt till, DIF har däremot bjudit Svenska folket på en underhållning som många kommer att komma ihåg som en finalserie som de bästa och mest spännande de upplevt.  Precis de man hade önskat sig innan serien.
-
-
-

Publiken !

Säga vad man vill om de senaste "storbråket" mellan Djurgårdens supportrar och HVs supportrar men att det är underhållande kan vi väl alla vara överens om. Vems fel kan det vara då? Ja självklart så betedde sig DIFs klack (eller ska jag säga svansen av klacken) väldigt illa i match två i Jönköping. Ännu värre så blev det i hemma matchen efteråt och vem försvarar sådant beteende? Tidningarna försökte skriva att DIFS ordförande tyckte att man ska tolerera att snus och inkastade mynt på isen var helt ok, känns det troligt att en ordförande med en historia av supporter problem skulle säga så till tidningen?
Det skulle kunnat sluta där med en skarp markering av HV när DIFs klack blev utestängda under match fyra. Jag tror att många av Järnkaminerna hade velat se denna match men pga vissa av avarterna så fick de inte det. Då tog Järnkaminerna ett beslut att lämna in ett förslag att efter en noggrann kontroll så skulle de riktiga fansen få se match fem med en rigorös bevakning. Det gick inte HV med på utan stängde dörren med orden att ni inte var välkomna in i Arenan.
-
Nu gör DIF det som jag tycker är tråkigt att stänga ute HVs fans från match sex. Det skulle vara tråkigt för HV och vinna guld inför ett fåtal personer på läktaren istället för att ha en liten klack med. Nu gör det väl inte så mycket eftersom de kommer att bussas hem till Bethle...förlåt Jönköping direkt efter matchen hur som helst.
-
DIF gör den bedömningen att efter HV förslag om att bortaklacken beter sig illa så ska den inte få komma in i Arenan. Då kallar DIFs VD till sig HVs VD och säkerhetsansvariga och kommer överens om att match sex kommer DIF inte tillåta att bortaklacken kommer dit. Nu kom det en massa HV kommentarer att de inte var med på beslutet fast de var med på mötet och var med på beslutet fast ändå inte med på mötet! Visst missförstånd kan det alltid bli eller kan det vara att de skickade en personer som inte vill eller har mandat att säga vad de vill. Det skulle kunna sluta där.
-
Då gör HV det fatala misstaget att lägga mer bränsle på elden med att gå ut innan det är klart med en match sju att då är iallafall inte DIFs klack välkommen.
-
Alla ska ha klart för sig att det förekommer en hel del barnförbjudna saker på ishallarna i samtliga Svenska klubbar. Varken HV eller DIFs "svans" är några duvungar som sjunger i kyrkokören till vardags. Rapporterna om öl i håret efter Danmark - Sverige på VIP läktaren är en klassiker. Rör,mynt, snus eller papperskorgar som slängs ner på publiken i Globen är inte heller acceptabelt.
-
Förstår inte att de lär sig av att fotbollen i Allsvenskan har förlorat en hel del publik pga att "vanligt" folk inte vill gå med sina barn på idrott eftersom de riskerar att få snus, öl, papperskorgar och järnrör i huvudet!?
-
Det som gå att konstatera är att både DIF ledning och HVs ledning beter sig som de är tillbaka i förskolan i sandlådan och bråkar om vem som ska ha de största spaden eftersom : jag är så skenhelig och mycket bättre än alla andra så då får jag göra som jag vill!

Sista matchen i Jönköping

Inte en vanlig syn i denna finalserie
-
HV är fullständigt överlägsna Djurgården, det är inte bara på läktaren som DIF har blivit utestängda utan på isen lyser frenesin och viljan sin frånvaro. De ser tröttkörda ut, har inte ens ork att reagera när de blir utvisade. Helt plötsligt så ser Ölvestad lika stel ut som han gjorde i fjol. Det är dock förståeligt, många av dessa herrar gör sitt första slutspel. De som är däremot inte acceptabelt är alla på åkningar på Wesslau som backar och domare(!) inte bryr sig om. Domarna som började så bra men avslutade med konstiga utvisningar åt båda hållen, sen att tuppen Thomas Johansson har helt rätt i att tekniskt så kan det kanske vara en utvisning men i en final där kamp borde råda så är det definitivt inga utvisningar för att trampa på klubbor.
-
Intressant att se att de finns så många i Umeå som har blivit HV fans. är det för att de blivit religiösa?
-

Löven finns inte mer

-
Vad säger man?
-
Bland det värsta som kan hända en klubb är att få bli tvångsflyttade ner i seriesystemet. Nu är det verkligheten för Björklöven.
-
Knappt att jag kan finna ord vad som kan skivas om det fruktansvärda händelse. Allt från rykten som har cirkulerat de senaste veckorna om hur misskött klubben blev i år till att det var "lovade" sponsorpengar som inte betalades ut pga en tvist mellan vissa av sponsorerna. Undrar om det kan stämma att man sätter en klubb som många föräldrar i fyrtio år har jobbat hårt gratis för. För visst är det så att många av oss Umeå bor har fått många goa minnen i Umeå Ishall till en billig peng dessutom. Nu är det slut på det i många år framöver. Jag tror att det hade gått att vända om det hade funnits någon ledartyp som kan styra upp verksamheten inte bara i elitlaget utan i hela klubben.
-
Värsta ryktet var att förra VD:n kvitterade ut lön i miljonklassen årligen!? Stämmer det att han också har en historia av att sätta alla sina företag i konkurs så blir man ändå mer frustrerad.
-
Jag tror dock att det är inte bara denna styrelses fel (ja det är denna styrelses ansvar också) utan denna väg utför bannades fram redan på nittiotalet så Löven missbrukades totalt. Redan då byggde styrelsen upp denna situation. Det var vedertaget att Löven hade sämst organisation av alla lag i Norrland. Efter det så har ingen kunnat ta tag och försökt rätta till skutan utan de har bara seglat bort mot ätterstupan trots ett par elitkänningar så har det bara gått mot botten.
-
Fasiken vad jag är bitter idag trots att DIF "stal" en seger idag
-

SM final och vi vann!

Idag gör Djurgården den sämsta finalmatchen i denna års finalserie, men kan ändå pressa HV till förlängning. HV har fått fördelen med egna fans medan järnkaminerna är bannlysta. Att DIFs fans blir kollektivt bestraffad känns som att det kommer att bara att reta upp folk, speciellt när man gör allt för att visa att vissa av fansen kan sköta sig. Djurgårdens anfalls spel lyste med sin frånvaro större delen av matchen. Att det ska vara så svårt att tagga till i en final? Trots experternas visa att det är HV som är sååå bra att DIF kan inte spela!? Nja jag tycker att HV var inte så märkvärdiga utan det var DIF som gjorde sin sämsta match i serien, när det väl behövdes som mest. Trots allt så är HV det bästa lag vi mött i årets slutspel.
-
Att spöa HV i sudden är omöjligt?? ? ?  Eller inte!
-
Nu kan väl alla för en gångs skull inte säga att domaren var på DIFs sida, till och med saikare kan se det? Jag tycker att två domare systemet är bedrövligt, inte bara för DIF utan för HV också. Spelar Lance Ward överhuvudtaget? Att Experterna hittar sex man på plan innan DIF kvitterar är imponerande för en expert, jag skulle nog kunna hitta ett dussin i varje lag om jag skulle studera flygande byten!? Som sagt imponerande av en expert, Thomas J är ett skämt som expert.
-
Fy också vad skönt att vi fick stjäla en vinst till slut, HV har gjort det utav flera lag i detta slutspel. Vi vann inte rättvisst i dag men vi vann.

Äntligen fick vi jubla!

-
Så där ja då vann vi igen
-
Åtvidaberg gör osannolika tre mål men DIF vinner med 2-1. Det måste vara historiens första lag som får två mål utan att göra ett själv!? Snygga mål var det också, båda på nick.
-
Nu har motståndarna gjort mer mål än våran "skyttekung" Oremo gjort på ett och ett halvt år!
-
Är det framtidsmelodin att försöka störa motståndarna i straffområdet så att de gör misstag istället för att försöka hitta passningar till våra anfallare!?
-

Final förlust svider

Nu har man hämtat sig från matchen igår där HV kunde gå till en otroligt viktig 2-1 vinst på övertid. Det låter inte mycket men de har nu fördelen av hemmaplan i två matcher och där tror jag att vårat DIF måste vinna första matchen för att finalserien ska leva. Det är en mycket svår uppgift då HV har ett otroligt bra lag. Från att Voutilainen till Davidsson och framför allt denna Stefan Liv. Liv gör ett par otroliga räddningar då HV är i brygga, han bevisar verkligen tesen att vara bäst när det gäller. Spelar roll för smålänningarna om han inte har spelat bra i grundserien för i slutspelet vet varenda en i Jönköping att Liv kommer att spika igen. Där om något så bevisar han varför han och inte Jakob Markström skulle med till OS.

-

Djurgårdens spel då? Ja jag tror inte de kan spela så mycket bättre mer än att de måste få hål på Liv för att vända på detta. Lite typiskt att se i en sådan här tät match som borde vara tuff och tät men där Thörnberg och Tim Eriksson är de spelare man ser på ”highlights” som tacklare. Visst vore det roligare om det var Ward eller Printz som delade ut lite ordentliga ”bröstvärmare” istället?

-

Nu är det mer en ärtigare variant av tacklingarna som Svensk hockey bjuder på.

-

Tränarna är livrädda att någon tuff spelare ska vara inne och ta en onödig utvisning. Typiskt att det var Printz som gick bort sig när HV kan göra en av sina livsfarliga kontringsmål. Målet de gör på övertid är otroligt snyggt, helt otagbart för Wesslau.

-

Onsdag är nästa batalj och då räknar jag med ett massivt stöd av allihop nu när fansen är utestängda från Kinnarp Arena!


TV kommentatorerna

Nu när femman har lagt beslag på tv sändningarna från finalerna så har kommentatorerna Rönnqvist och Johansson också följt med. Jag tycker att Petter Rönnqvist är strålande i studion men då han får sitta och vara bisittare och expert så visar han sina brister. Thomas Johansson är verkligen ute och cyklar, nästan så att vi har fått en ny Bosse Berglund. Fast det är klart att komma upp i en sådan standard som Bo Berglund kommer ingen upp i. Hans referat är klassiskt då han även vid reprisen vidhöll sin felaktighet.
-
Nä fast det är två ex Djurgårdare så måste jag säga att Sverige har så många bra experter att dessa två herrar har verkligen hamnat fel.

SM final tre!

Ikväll gäller det
-
Nu är det snart fullsatt på globen och man förstår känslan att spela på Sveriges huvudarena när HV spelare säger i intervjuer att spela inför ett fullsatt globen är det största de har varit med om.
-
Kvällens match tror jag kommer att vara vägledande för DIFs fortsatta framgångs saga i vinter. Vinner vi inte ikväll så tror jag att det är kört. HV kommer att ha två hemma matcher (ons, tor) och minst en av de matcherna måste vi också vinna för att det ska bli ett lyckligt slut. Det är bara svårt dels att vinna i Kinnarp Arena men att vinna i ett fullsatt globen som kräver vinst kommer att visa sig för de unga Djurgårdare. Jag håller med HVs lagkapten Davidsson när han säger att detta finalspel är unikt och kommer kanske att utveckla sig till en klassiker. Det är DIF som måste stå upp ikväll och vinna för att det ska bli så.
-
Ridderwall gjorde en heroisk insatts i lördags efter en mardröms start då han släppte in två mål under de första fem minuterna. Han kom dock tillbaka och var högst delaktig i DIFs vändning och nästan så att det skulle blivit en overklig vinst. Vinsten till HV var dock fullt rättvisst.
-
HV 71 är det klart bästa lag DIF har mött i årets slutspel. Linköping var bra men hade på tok för lite spelare med viljan att slåss för klubbmärket för att orka med ett slutspel, det om något måste Mike Hellberg rätta till till nästa år. Nu har "köpelaget" en stor finansiär i ryggen så att de kommer att göra en del spektakulära värvningar i vår och sommar ser jag som en självklarhet. Trots allt så tror jag att de gör samma misstag som vanligt och värvar inte in en "ryggrad" i laget.
-
Brynäs jobbar på och fast jag inte gillar deras sätt att spela så finns det en linje i Micke Sundlöfs värvningar som gör att (i likhet med saik) Brynäs tar ett steg i taget för att etablera sig bland de bästa lagen i Sverige. Misstaget jag ser är att tränaren får fortsatt förtroende, där om något skulle Brynäs gjort en rockad för att dels få tillbaka publiken till Läkerol Arena och för ta ett steg till och på allvar hota lagen där uppe.

Aj aj aj och i sudden också!

Det här var en SM final som hade det mesta: spänning, många mål, stolpe o ribbträffar öppet spel och svajande målvakter men tyvärr så hade de två domare som inte ville att det skulle bli kamp mellan lagen. Två domare systemet har gjort att spelarna knappt vet vilken nivå det är under matchen. Förra matchen var det två domare och i kväll var det två andra. Jag säger inte att de dömde konsekvent eller inte utan att de hade en annan nivå som spelarna blev varse om. Sällan har jag sett en SM final där det är så många utvisningar, riktiga skitutvisningar. Ok om man sätter upp en armbåge eller crosscheckar spelare men att ta utvisning för en boarding kändes som att domarna ville sätta sin egen prägel över matchen. Lance Ward som ska vara kung i sådana här matcher får knappt istid när domaren tar ut han för ingenting. Jag har sagt det förut men kan säga det igen, lösningen är inte att kasta in så många domare som möjligt utan de ska har rätt förutsättningar från förbundet som är ansvarig för hur domarna uppträder på isen. Vi har bland de bästa domarna i världen men vi verkar ha förbundsfolk som inte håller elitklass. De är dom vi ska skälla på inte de som utför direktiven på isen.

-

HV vann rättvisst trots allt (ändå känns det surt att vi förlorade i sudden) Ridderwall gör en kanonmatch trots en start som hade knäckt vem som helst. HV bombade Djurgårds försvaret med puckar ett tag. Att inte de vinner skotten med mer beror på att skotten gick tätt utanför många gånger.

Jag tror ändå att Wesslau måste tillbaka för att DIF ska kunna vinna guld i år.

-

Det vi kan vara överens om är att det är ett slutspel som har det mesta. Gillar man frejdig hockey med chanser åt båda hållen så är det här det man ska se på.

-


Nu var det dax!

Äntligen final
Nästan så att känslan längtan blivit till att ska det överhuvudtaget bli någon mer hockey!?
Nu är det så iallafall och en positiv nyhet är att lagen har inga rapporterade skador så det kommer inte att kunna skyllas på några skador. Jag får då en olustkänsla när jag har läst tidningsintervjuer att DIFarna (mot vad allt Djurgården står för) har fått en viss "mättnadskänsla". Nu får vi alla hoppas att hårde Hardys isblåa ögon ska spännas i deras rädda ansikten så de kommer att prestera mer än vad de behövdes mot Brynäs och Linköping.

NHL slutspelet!

San Jose – Colorado

Nu är det slutspel och då kommer San Jose att spela ett helt annat spel, Colorado lagbygge gick till slutspel en eller ett par år för tidigt så det kommer inte att bli någon stor match serie av detta. 4-0

Phoenix – Detroit

Detta kommer att ta Detroit vidare i Stanley Cup slutspelet. De är alldeles för rutinerade för att förlora mot årets överraskningslag. Vilka trodde att detta lag som var mer eller mindre bankrutt i somras skulle vara med och fajtas om Cupen?  0-4

New Jersey – Philadelphia

Jag tror att om Phillys målvakt Boucher kan spela lika bra som i slutet av säsongen så ser jag faktiskt Philly som segrare 3-4

Vancouver – Los Angeles

Unga Los Angeles kan vara ett hot men med Sedin Twins så ska Vancouver vinna detta. 4-1

Chicago – Nashville

Allt annat än en Chicago seger skulle vara en skräll. Dock bör man påpeka att Nashville har gått till slutspel i tio år i rad nu. Jag tror ändå att Chicago ror hem detta. 4-2

Washington – Montreal

Med The Great Eight så vinner Washington lätt denna serie. Montreal har visserligen rykt upp sig I slutet av säsongen men väger tunnt mot Stanley Cup favoriterna. 4-1

Pittsburgh – Ottawa

Det finns inte att Ottawa ska kunna rubba The Champs men bara för det så kanske…. Jag tycker att i årets Pittsburgh så är Crosby alldeles för ensam, hoppas att Malkin kan ”steppa” upp i slutspelet. 4-2

Buffalo – Boston

Ryan Miller mot Tuuka Rask. Det kommer inte att bli några många mål i denna serie. Jag tror att Ryan Millers Buffalo vinner. 4-3


Äntligen!

Det är väl för typiskt
-
Jag är jätteglad att Gävles stolthet Johan Oremos nolla för i år släppte när han med en volleykanon sköt in Djurgårdens 1-0 mål i 3-0 segern mot Trelleborg. Nu låter det som att Djurgården vann lätt men Skåningarna hade ett par stolpträffar i första men denna seger har Djurgården förtjänat. Så många gånger har DIF varit de andra laget som borde kanske ha tagit en poäng men blivit bestulen av stolparna.
-
En gång är ingen gång Oremo så jag vill se fler mål av våran framtida skyttekung!
-

Angående Huliganer

Alla lag har sina huliganer. Inte minst Stockholms lagen som får dras med att ett par stycken missanpassade stackare. De förstör för riktiga anhängare som vill avnjuta en tillställning med glada och högljuda klackar. Linköping har sina problem med sina unga nationalister, mer av det vill jag inte ens säga. HV har sin sittplats publik som knappt vet varför snuset ska ligga under läppen eller i dosan. Modo har sin klack som inte har lärt sig en ny ramsa sedan Lars Molin var ung stjärna, det om något är ett brott. Brynäs supportrar enda brott är att de håller på ett lag som spelar tråkhockey.
-
Och nu har saiks anhängare skämt ut sig med att vara och klottra i en hyreshus på Nolia fältet. Men var bara lugn efter uppgift från en bestört lägenhets innehavare så skall den illgärningen vara polisanmält, misstankarna att gärningsmannen även han bor i närheten skall komma efter vittnesmål. enligt uppgift så säger polisen att detta är något som prioriteras och skall klaras upp.

Fotboll

Djurgården spelar ikväll mot Trelleborg och det känns som en match som kommet att präglas av leråker och tuvor alá lantbruks SM i plöjning. Snacka om att Allsvenskan i fotboll känns lika kall som årstiden? Att spela nu när det är som sämst förhållanden för att ta uppehåll under sommarens gröna gräsmattor för att det är ett VM som spelas.

-

Säg hur många av allsvenska spelarna spelar i VM i sommar?

-

Idag vill jag se Oremo kliva fram som den målgörare han blev värvad att vara. Nu har hans bortförklaringar tagit slut, det går inte att skylla på omställning till nytt spelsystem eller dåliga passningar . Är man värvad som målskytt så bör man i alla fall göra ett eller ett par mål oavsett om man spelar med nötter till medspelare. Han har inte gjort ett mål !!!!!!



Henrik Sedin!

För andra gången någonsin vinner en Svensk poängliga i NHL och det är stort, mycket stort!

AIK alltså det riktiga AIK!


AIK är tillbaka i finrummet Elitserien efter många år av kval och ekonomisk rening. Detta är inte bara bra för hockeyn i Stockholm utan bra för hela Sverige då media kommer att fokusera mer på Sveriges sport nr 1 ishockey istället för att fokusera på sporter som fotboll.

-

Imponerar gör tränaren Roger Melin som har fått de lag han representerat att lyfta (undantaget kaffelaget FBK). Han har inte haft det lätt denna säsong då föreningen har velat ha laget i KHL medan hela Sveriges konservativa fisförnäma polyhistorer har vetat bäst och dumförklarat föreningen massmedialt. Laget har inte haft det lätt i kvalserien heller eftersom de har förlorat två viktiga matcher hemma där bortalagen har tystat klacken med upplopp som följd, laget fick (rättvisst) ett bötesbelopp på 100 000 tusen som enligt uppgift supportern (huliganen) ska betala. Roger Melin bevisar att han är en tränare som skapar lugn och harmoni i truppen och det är knappt en jordbävning som ska kunna rubba laget för att nå målen. Han om någon tycker jag ska hyllas av de förhatliga ”råttorna” som äntligen är tillbaka i Elitserien.

-

Jag har alltid tyckt att det var märkligt att han fick sparken av Färjestad för ett par år sedan!

-

Han är så unik att han har till och med tagit ett guld med ett soplag som ”stal” guldet från Modo! Bara att förvandla ett sådant lag till guldlag borde ge han ett landslags kontrakt.

-


Bäst i NHL?

Vem är bäst i NHL i år?
-
Den som leder nu är Ovechkin men Sedin skuggar och bakom ligger Crosby. Ovechkin är den som har minst spelade matcher i år och borde kanske med det vara den som är bäst!
-
Sedin har inte varit i närheten att vinna på alla år han har spelat men däremot så har han lett poängligan de senaste månaderna och borde med det vara den som är bäst!
-
Crosby har en monster säsong där har sitter med mästarbältet och dessutom har lett Canada till OS guld under denna säsong och med det borde han vara den som är bäst!
-
Om jag summerar detta så kan jag se att Ovechkin har Bäckström som lekkamrat och med det en klippa att luta sig emot, faktiskt så kanske man kan säga att Niklas är så bra att kanske snart är den som borde få priset!? Likadant så har Sedin sin ständiga följeslagare brorsan Henrik som också har en monster säsong bakom sig. Crosby däremot har ingen eftersom Malkin spelar i en annan femma under vanliga omständigheter. Crosby har olika spelare med sig hela tiden men kan ändå år efter år leverera poäng.
-
Med det som bakrund så säger jag att årets Hart Trophy inte ska gå till en Ryss eller Svensk utan priset ska till Kanada och Sidney Crosby!

Dagens Hjälte!


Ett av mina gamla "hatobjekt" Anders Eriksson har gått från att vara en oduglig till att vara riktigt duktig. När jag såg han spela i Chicago var det mer eller mindre pinsamt, aldrig har jag sett en NHL Svensk vara så långsam och så dålig i en match. Jag sa då att han aldrig kommer att spela några fler säsonger i NHL och han platsar knappt i någon Svensk klubb. Det var på den tiden då NHL spelarna vara trots allt mycket bättre än vad Svenska spelare var.  Jag tror att brytpunkten var när han spelade för min favorit NHL klubb Toronto där han gjorde ett fåtal (40) matcher. En match då jag satt som vanligt och tittade så var han en kopia av legenden Kjell Samuelsson. Kanske inte hans räckvidd men hans lugn och hans förmåga att skapa ytor i defensiven så att målvakten Ed Belfour kunde hålla nollan var otrolig.  Än mer så charmade han journalisterna med hans smittande glada humör, till och med då han (som vanligt) blev nedskickad till farmarlaget så var han positiv. Från att vara långsam och med en ovilja att ta egna initiativ på isen så blev han helt plötsligt lugn och säker i defensiven. Hans insatts i HV under lockout säsongen -04 var ett bottennapp men jag tror inte han trivdes på stor rink. Han är en ”transatlantisk” spelar typ och bör spela där han hör hemma.

-

Se där till och med jag kan ändra uppfattning om spelare!

-

Han gjorde inte ens fyrtio matcher med Toronto men hans medverkan i farmarlaget st Johns gjorde fler av Torontos NHL spelare mycket bättre. Dåvarande GM hade en hel artikel i Toronto Star (om jag inte missminner mig) om hans positiva humör och hans proffsiga inställning. Sådana saker kan få mig att ändra uppfattning!

-

Nu har han tagit ett Svenskt rekord i att representera olika NHL lag. Micke Nylander hade det gamla på sju lag men Anders har nu åtta (8) lag som hans namn har prytt NHL lagens tröjor. Nylander kan möjligen tangera det nästa år eftersom han siktar på att bli tradad från Washington.

-

Skulle vilja se hans uppfattning av hans höjdpunkt i karriären, är det (såklart) Stanley Cup guldet med Detroit eller kanske att ta Brons med Tre Kronor -98? Kanske att vara "årets junior i Sverige" till att vinna silver samma år med JVM laget? Fast det året (-94) gav mer eller mindre Sverige bort guldet till Kanada. Är det hans utmärkelse "Lillstrimma" under TV pucken som bäste back i hans årskull som är det bästa? Många svåra frågeställningar!

-

Det man kan konstatera är att han har fått allt för lite uppmärksamhet för hans insatser "over there". han har trots allt gjort nästa sexhundra (600) matcher i NHL och bara det är overkligt stort.


Då är vi där igen!

Det var ett par år sedan sist men nu är DIF tillbaka där de hör hemma. Finalspel mot HV71 och det börjar på onsdag så bocka av i kalendern så ni inte missar det, för det kan bli ett klassiskt möte.
-
Helt allvarligt var det någon som inte trodde att Sveriges i särklass mest framgångsrika lag inte skulle komma tillbaka till toppen av Elitserien? Efter ett par år i en djup svacka så har laget chockat Sverige med ett spel som ingen annan trodde vara möjligt. I motsats av Brynäs så försöker DIF hela tiden skapa något med pucken, de försöker inte att vänta på motståndarens misstag utan DIF vill ha pucken så mycket som möjligt. Inte så konstigt kan tyckas men det var typ 8-9 år sedan DIF spelade på detta sätt och då gick det bra mycket bra. Hoppas andra lag kan ta efter detta spelsätt och inte försöker kopiera ett spelsätt då försvaret är i fokus.
-
Måste bara få säga att ett annat lag som förvånar år efter år är saik. De har tagit steg för steg för att närma sig toppen av elitserien. I år var de kanske inte mogna för en final men kan de fortsätta ta stegen så är det en stor utmanare att vinna om ett eller ett par år. Det var inte länge sedan man var i Leksands sits i toppen av Allsvenskan men rasade i kvalserien år efter år. Istället för att skapa panik i klubben och göra tokvärvningar så behöll de lugnet och gjorde de värvningar som behövdes för att ta steget upp. Nu när de var i Elitserien så har de tagit steg med värvningar som har hela tiden fått betydelse för laget. Värvningar de har gjort har också utvecklas för att bli mycket bättre (Erik Andersson, Erik Forséll och senast Johan Forsberg). Det där är något för Sportcheferna att ta efter, hitta godbitar som de andra lagen inte längre tror på men ändå har potentialen att bli stabila elitseriespelare. Jag som många andra har väntat på att laget ska rasa men de har inte gjort det utan saik kommer vi att få lära oss att ha i elitserien många år framöver. fast det är väl klart jag har hellre de än några söder lag som köper in tjecker, slovaker eller andra andrahandssorterings spelare.

Match igen!

Idag är det match igen och att gissa den är svårt, erfarenheten säger mig att DIF kommer inte vara lika taggade som senaste matcherna.
-
HV avgör ikväll tyvärr. Det vore bättre om HV får fler matcher i bena så de blir lite sliten till finalen.

Fy fan!

-
Vissa segrar jublar man till, vissa segrar hörs en stor suck av lättnad. DIF vinner i förläggning hemma mot "köpelaget" Linköping. Nu är det 3-1 i matcher och klarar vi inte detta så är vi inte värd att gå till final. Naturligtvis ska man inte räkna bort Linköping men nu ska det bara gå vägen!

Dagens match!

-
Ikväll är det en otroligt viktig match, vinnaren av Linköping eller DIF kommer att ha ett otroligt stort självförtroende i matchserien.
-
I den andra semifinalen så kommer HV att avgöra, allt annat kommer att betraktas som en stor bragd.
-
Kan bara konstatera efter att Markström fallerade IGEN i en viktig match, han bevisar att han inte har nerverna som pallar att stå då det verkligen gäller. Brynäs J-20 hade kallat ner han för att kunna spela hem Junior guldet till klubben men återigen så står han där med silvret runt halsen. Måste kännas tomt och tungt att vara så nära men inte tillräckligt bra när det gäller.
-
Ska vi verkligen ha han i våran VM trupp ??? Det finns trots allt en hel del andra kandidater att tillgå!

Förlust!

Idag fick vi bita i det sura äpplet när Linköping tvålade till oss. Norrena nollade oss också till råga på allt. Jaja igen ide att vara bitter och skylla på domaren eller något annat juniormisstag!?!? Snart är det en ny match och det gäller att vara lite mera på tå för att kunna vinna över "importlaget".
saik förlorade i förläggning mot HV på hemmaplan efter att tappa ledningen när det återstod en minut. Det är en förlust som kostar otroligt mycket på psyket. Synd för jag tycker (som en kompis till mig så påpassligt påpekade) att lagen som satsar på unga egna talanger utan att driva den köphets som härjat i elitserien borde få mötas i final. Nu kommer HV och Linköping att vara taggade till tusen i de matcher som är kvar.

Lunch!

Idag blev det lunch ute i de fria, maten smakar bara bra när man äter ute!

2-0

Som jag sa i ett SMS till en kompis i går: Ingenting är klart men att leda med två noll är bättre än ett ett!?

RSS 2.0