På Ålderdomshemmet:

Kommer du ihåg när vi gjorde lumpen?

Jo, visst gör jag det.

Minns du att dom hade lagt soda i maten så att man inte skulle bli så intresserad av vackra kvinns?

Jo, visst gör jag det.

Nu har det börjat göra verkan.


Invigning av Botnia

-
Invigningen av Botniabanan är klar, efter lite tjat från mina barn så tog vi cyklarna in till den stora staden och gästade invignings ceremonin. Deras kusin Anton slöt upp och sedan bar det av till att beskåda våran Kunglighet. Femåriga Emil undrade varför han inte hade mer hår och det lilla han hade varför det var grått? Efter ett tappert försök då jag slätade ut med att han har haft så mycket  att göra... så sa jag att man får ibland gråa hår utan att göra ett dyft.
-
Tiotusen Umeåbor ställde upp för att beskåda spektaklet. Sedan var det ett hundratal Skellefteå bor där i töntiga orange hattar. Denna bild var det närmaste mina barn fick uppleva Hans Majestät Konungen! (OBS ena är kusin Anton)

DIF-Jokerit

Europas bästa lag spelar försäsongsturnering! Jag har bevittnat DIF mot Finska laget Jokerit och jag måste säga att se på hockey är sååå mycket roligare än att se på en gropig gräsplan då långsamma fotbollspelare ska försöka slå en bredsida som ingen kan ta emot.
-
Jag såg derbyt mellan Löven - SAIK tidigare i Augusti och då var hockeyn dödligt tråkig. Inga tacklingar, lågt tempo, inga spektakulära inslag eller inte ens en klack från saik att prata om. Domaren plockade utvisningar för att spelare ramlade- skrattretande pinsamt av svensk hockey.
-
Däremot i dagens match där Europas bästa lag spelar så är det fruktansvärd skillnad. Spelare tacklas, spelar offensivt och framför allt vågar göra en dragning eller slå en passning som öppnar upp försvaret. Nu vann inte Sveriges stolthet DIF utan det blev Jokerit som fick gå till slutspelet.
-
Det bästa var att nyförvärven Widing och Boumedienne var fullkomligt lysande, att Boumedienne skulle vara bra visste jag men att Widing skulle passa så bra när han äntligen fick komma till ett bra lag var en överraskning. Det kommer bli roligt att se hans framfart i vinter. Snacka om att han gjorde rätt!

Ibland är det nödvändigt att förkovra sig....

Kurser för män
-
2010
-
Folkhögskolans fristående kurser
-
för män HT-10

Kurs 1


Hur man fyller på ispåsar
-
Kursen går igenom varje arbetsmoment med diabilder.


Kurs 2


WC-papper. Är det sant att toalettpappret -
-
växer
-
ifrån pappershållaren?
-
Diskussionsgrupp


Kurs 3


Är det möjligt att lyfta upp toalettringen innan
-
urinering? Och hur lägga ner den igen efter
-
urinering?
-
Många praktiska övningar


Kurs 4


Efter middagen: Flyger de smutsiga tallrikarna
-
själva till diskhon?
-
Lösningar och exempel på videoband.


Kurs 5



Lär dig att hitta saker
-
Att lära sig ställa saker på deras rätta platser istället för att gapa och vända hela huset upp och ner.
Öppet forum


Kurs 6


Att ge blommor till din älskade skadar inte din
-
hälsa
-
Bilder och ljudband


Kurs 7


Våga fråga efter vägen när du inte hittar
-
Berättelser ur verkliga livet


Kurs 8


Är det genetiskt möjligt att hålla tyst när frun kör bilen?
-
Körsimulator


Kurs 9


Lär dig skillnaden på fru och mamma
-
Rollspel


Kurs 10


Hur man lär sig att älska shopping?
-
Andningsteknik, meditation samt mental träning

DIF - IFK G

2-0 vinst mot Göteborg smakar riktigt gott. Till och med så att jag kan säga att Oremo börjar att fylla ut den ärorika blårandiga tröjan.
-

Replican

Jag tror att Jocke Eriksson tar över förstaspaden av Hadelöv i år!!??

Regler

Ibland har jag undrat hur det är tänkt att Sverige ska hävda sig internationellt när det inte tillåts en kamp moment i serierna under Elitserien? Är det tänkt att vi ska kunna spela ut lagen eller ska vi åka ifrån tacklingarna under tex JVM??
Svenska backar viker ner sig när de blir satt under press

SAIK har gjort det igen

Jag vet inte hur de gör men år efter år så presenteras nyförvärv av klass utav sportchefen Lars Johansson. I år är det Mikko Lehtonen tur. Jag har inte sett honom spela men av statistiken och vad jag har läst om honom är han ett fynd. -
Det man kan säga är att på backsidan så har saik sina spelare så gott som "gratis" i år. Jag tror inte att Runblad, Larsson och  Erixon är allt för dyra. Men att nyförvärven knappast är gratis förstår de flesta men hur mycket pengar har de? Grund och botten så är de ändå bara lillebror och spelar inte ens i Västerbottens största stad!
-

Brynäs

Det finns tid ännu för Brynäs, sparka tränaren och lotsa laget in på en mer modernare hockey filosofi! Då kanske de klarar sig ifrån kvalserien!

Ispremier

Då var det äntligen dax att titta på live hockey igen, att få titta ner i den halvljumma pappkaffekoppen som smakar gammal plastvatten är en fröjd. Att få hör klacken enögda visslingar medans bortalagets klack var förvånansvärt högljud. Replicans (saik) klack brukar inte nämnvärt höra av sig så det var roligt med ett gott livstecken!!!! Äntligen var det hockey i Umeå Ishall!
-
Att Replican vann med tre mål mot ett säger inte mycket. Mer säger att Löven hängde med i tempot riktigt bra, faktiskt så att man måste säga att årets Löven har mer vilja än vad det senaste åren har saknat.
-
Det enda som är kvar utav Mikael Anderssons superbygge utav lag är Jonas Floberg. Han om någon trodde jag skulle vara den som lyfter laget men efter att ha missat ett par målchanser så är det som vanligt med Lövens nr sexton. Han kommer att vara bra i år för Löven i ettan men i en högre serie passar han inte i.
-
Sämst måste jag tyvärr säga att nivån på hockeyns regler är. Ska det vara så att man inte knappt får röra i varandra längre så känns det som att sporten förlorar sin dragkraft. Nu vet jag inte om det var en engångsföreteelse (upplevs inte i Elitserien än) men att det kommer att bli mindre folk på läktaren om det inte längre är en kampsport kan väl de flesta räkna ut? Kanske inte de som håller på Lillebror då!
-
Som min bror sa - Inte kommer jag att se på hockey om det spelas på detta viset!

AIK tränaren!

-
Erik Hamrén visar att om man lämnar AIK så utvecklas man. Att krossa Skottarna på hemma plan kanske inte säger så mycket men själva spelet känns som att man ser "ljuset i tunneln". Vissa av spelarna under Lagerbäcks regi känner man inte igen, så bra var dom.
-
De nya spelarna visar att de kommer att fylla ut platserna med råge. "Chippen", Elmander och Källström kommer att få slita för att få behålla platsen i truppen. Toivonen var fullkomligt lysande, Bajrami och Safari visar att det kan vara roligt att spela fotboll. Till och med en sådan "gubbe" som Anders Svenssons passnings spel har inte varit så bra på tio år.
-
Kritiken då? Målvakts sidan är ett orosmoment där vi inte har en målvakt som känns trygg o stabil. Tänk vad man saknar Ravellis dagar! Elmander medverkan kunde lika gärna fått vara Rosenbergs eller Bergs eller kanske till och med Hyséns  ??!! Annars finns det inte mycket att klaga på
-
Jag ber om ursäkt för mitt sista inlägg, det blev ett fel som jag nu har rättat till

NHL

Mycket snack nu om långa kontrakt i NHL, personligen tycker jag att det är helt rätt när de börjar att undersöka om kontrakten har gått förbi överenskommelsen mellan spelarfacket och NHL. Att skriva kontrakt till de är en bit över fyrtio är kanske inte  helt orealistiskt men iallafall nästan.
-
Tampas värvningar gör att de kanske till slut får det där lyftet som jag har väntat på ett par år nu.
-
Chicagos urkramning gör att de får svårt att nå slutspel! Nja nu överdrev jag men att de ska upprepa fjolårets bedrift ser jag som svårt. Att de knappt fick behålla laget mer än super stjärnorna gör laget ihåligt i år.
-
Sådant och att de ska skriva överdrivna kontrakt ser jag som "två saker jag hatar med lönetak!"
-
Widing valde DIF för att de var ett mycket bättre lag och att de spelar ett spel som är mer publikvänligt än vad Brynäs har sedan....Czarnecki tog över. Att påstå något annan som att pengarna spelade roll kan väl inte vara om han bara fick ett nio månaders kontrakt. Det krävs att han visar vad han går för om han ska få skriva ett längre kontrakt.
-
Två saker i år: Modo i kvalserien och saik "Replican" tyvärr topp fyra!
-

Hemma igen!

Då var man hemma efter en och en halv vecka längs Svenska vägar. Resan avslutades i Solna där inte bara ena ögat var uppe utan det var att vara på vakt dygnet runt... Inte lätt att vara i Äkta AIK land och inte replican i norra Västerbotten !?
-
Arbete imorgon och faktiskt så känns det riktigt skönt att vardagen kommer tillbaka. Kommer att bli en spännande höst med nya arbetet och skolan.
-
Björklöven div 1 satsning känns lite bittert, derby på torsdag mot Teg är nästan ett hån mot hockeyn i Umeå.
-
Elitserien däremot kommer att bli en fröjd att följa, synd att det blir som vanligt alldeles för lite matcher jag kommer att hinna se.

Maneter

-
Idag blev min äldsta son ytters medveten om hur en brännmanet kan kännas på huden. Han skrek i två timmar innan han började lugna ner sig. Av rodnaden av döma så skulle jag också tyckt att det var lite ont. Han repade sig dock rätt snabbt efter en mindre koll av den lokala doktorn på ön.
-
Nu hör det till att han har haft en högre smärt tröskel när han var Djurgårdare men när han blev Modoit i vintras så rasade den tröskeln märkbart....
-
Konstigt nog så har folk svårt att förstå sådana enkla självklara saker!

Idag blev det fiske

-
Jag fick äran att pröva långdrag idag och naturligtvis fick vi inget mer än en fin och härlig båttur och det är inte alls fy skam.

Räkfrossa!

Är man på västkusten och inte äter "reker" så har man inte varit riktigt på västkusten enligt expertisen, och jag brukar naturligtvis rätta mig in i leden......

Liseberg

Igår var det Liseberg!
Efter en del strul med att hitta till parkeringen (vilka konstiga vägar de har och en massa spårvagnar som vill ha företräde) kom vi iallafall fram. Jag trodde att ett par timmar skulle räcka men en heldag blev nästan för lite. Sju timmar senare så styrdes kosan "hem" till Resö igen.
-
Foppa på is.... Man kan bara hoppas!

Resö

Man får inte nog av denna solnedgång

RSS 2.0