Tungt!

Nu är det mörka moln på himlen!
-
Fast det är väl klart. imorgon går solen upp på vilsna Djurgårdare också!

Derby

Vi förlorar derbyt mot riktiga AIK, tyvärr så var det fruktansvärt rättvisst också!
-
Att förlora ett derby låter kanske inte så bra men faktum är att det sämre laget brukar höja sig i derby sammanhang. Nu förlorar vårat DIF mycket på att vi har alldeles för dåliga backar, faktum är att börjar inte Ragnarsson spela snart så känns en värvning inte långt borta. Vi har alldeles för svårt att hålla i pucken, när vi i samma situation i fjol höll i pucken så sjabblar vi bort den i år.
-
Oscar Steen bästa spelare, han fick lov att lämna Modo!!!!!
-
Med detta spel så förstår jag att vi kunde förlora mot lag som saik och Brynäs som är så mycket sämre än oss! Det är bara att ta nya tag för vårat stolta lag Djurgården!

Uppehåll!

-
-
Nu är det uppehåll i jakten för att det finns allt för många brunstiga älgtjurar ute på sin egen jakt!
Så ni som tror att det finns kvar lite svamp i skogen: passa er för vilsna älgar som kommer stormande fram! 

Luleå

Jag satte ett varningens finger på Luleå i år, någon som tror något annat?
-
Gårdagens seger mot Modo var imponerande. Att de vann över saik tidigare i veckan ser jag bara som naturligt!! Nä det var starkt det också, mest för att saik är fruktansvärt favorit tippade i år. Att inte dom vinner varje match är mer eller mindre en skandal!
-
Hur länge kan de ha kvar Anders Forsberg vid "rodret" innan paniken slår till?
-
-
-

DIF-Malmö

1-0 Vi vann över serieledarna och nu blir avslutningen av serien intressant för de som bor i de södraste delen av Sverige. Att vi vann är väl ingen som är förvånad över?

Jakten!

Jag har jagat älg i helgen och vilken utdelning det blev, 5 vuxna och tre kalvar. De äldre farbröderna som har varit med sedan sent ...... har inte varit med på en sådan helg sedan åttiotalets skjutglada dagar.
-
Tjuren på bilden la vi ner sent på söndagen, då man var hyfsat less på allt vad det innebär med att ta reda på kött.
-
Jag måste bara säga att det är sagolikt skönt att kliva upp halv fem för att sitta på pass. Det är inte bara älgar man får beskåda utan det är rävar, harar, orrar och inte minst råddjur som visar sig i grynings timma.
-
Min bror fotografen var villig att följa med men då han fick reda på vilken tid han skulle vara tvingad att stiga upp så blev han genast tveksam. Han skulle nog ha gjort det för att ljuset är otroligt vackert för dom som kliver upp. Ligger man och sover så blir det inga kort tagna.
-
Jaja nästa helg på lördagen hoppas jag att min morbror följer med. Han har jagat sedan han var liten så så räknar jag med att få lära mig ett och annat.

Stefan Perlström

Här är vad man kallar en ur Djurgårdare, Han till och med spelade en match med bruten fot i tron om att hans skridsko hade ett fel.
-
Skulle inte  tro att en från Västerbotten norr lag gör om en sådan sak?
-
Han spelade i Sveriges bästa lag mellan -77 till -89 innan han varvade ner i div 1 i Falu IF.

Modo - DIF

-
Modo - DIF 3-2
-
Vi förlorade men det kändes ändå som en match som inte bara var rolig att se på utan det måste vara roligt att spela en match där kämpaglöden glödde från bägge lagen. Länge sedan man såg Modo så på tårna.
-
Veteranerna har inte samma stor roll i laget länge, de nya i Modo tar verkligen för sig. Jag tror inte det är bara Challes förtjänst utan Fredrik Andersson har satt en prägel på laget. Det har han inte tidigare år, då spretade nyförvärven åt alla håll.
-
Ridderwall var mänsklig idag, inte hans fel att vi förlorade men det får inte komma allt för ofta dylika djupdykningar.
Det syntes tydligt i försvarsarbetet att två landslagsbackar saknades. Forwards så tycker jag att Nisse Ekman är osynlig, Det var Markus Nilsson i början på fjolårs säsongen så orolig är jag inte. Däremot så är den nya centern Norrman riktig rolig att beskåda, en talang på uppmarsch!

Dagens resultat

saik-FBK 2-3   kan inte säga att jag är missnöjd direkt
-
Brynäs-Modo 0-2   snacka om drömstart för Modo
-
DIF - HV  3-2  Det blev en jämn match och där de mesta mästarna segrade
-
SSK-Luleå 1-3 Blev lite orolig då SSK ledde men det redde upp sig
-
-
En mycket bra start på säsongen, tycker ni inte det?
-

Så slutar ES...enligt mig

-
Jag är i den ordningen att elitserien är en uppdelad historia. Vissa lag kliver upp för att stanna i toppen medan vissa går upp en eller ett par år för att sedan hamna nere i mellan träsket, i bästa fall.
-
Årets topplag blir, och då menar jag de som kommer att slåss om de åtråvärda fyra första platserna:
HV71 Naturligtvis...
Färjestad
Djurgården Naturligt topplag
saik Sista årslag
Frölunda

-
I mellanskiktet hittar vi lag som kommer att kunna gå till slutspel medan de har vissa orosmoment som gör att de kan bli aktuella för neddragnings serien:
-
Timrå
Luleå
Brynäs
Linköping
SSK
Modo
-
Fast förankrad i botten där de med all säkerhet kommer att hamna:
AIK Alltså det riktiga AIK
-
AIK kommer att likt Rögle att sprattla till i vissa matcher men i längden gör de bäst att förbereda laget för tuffa holmgångar mot Malmö, Västerås och Leksand om att spela nästa års ES.

Äntligen!

-
Äntligen så är det premiär!
-
Djurgården går en svår match mot HV hemma på Hovet, jag tror på¨en jämn match där vårat stolta lag går hem med segern!
-
Gårdagens match mellan AIK och Linköping var.......zzzzzzzzzzzzzzzzzz
-

Luleås smartaste värvning

Luleå värvade in tränaren som fått hela hockey Sverige att lyfta på ögonbrynen. Rönnqvist två säsonger i Almtuna har satt sina spår. Undrar om det verkligen var det lukrativa erbjudandet från Luleå som lockade, eller kanske det rent utav var; att en av de alla har ett hockey hjärta som klappar för moderklubben?
-
Luleå är svårbedömt i år, jag tror att de blir "de dansande strecklagen" som kan gå till slutspel likväl så kan det vara kvalserien. Jag tror att de kommer att få kämpa mot Modo,Timrå,Frölunda och Linköping om de två sista platserna till slutspel. Det blir nagelbitande år i år för Norrbottningarna.

Modos gräddfil

Länge har jag sagt att Modos stjärnor har haft en gräddfil i laget. Det funkar inte att vissa spelare får ha fria träningar under sommarhalvåret. Att en eller ett par har det pga avstånd är en annan sak men att ledande spelarna i laget ska kunna "jogga" runt Ö-viks skogarna själva är förkastligt.
-
- Svartvadet, Timander, Sundström och även Andreas Salomonsson när han var med i Modo tränade tidigare på egen hand under sommaren. Men nu har alla varit med och sommartränat. Med den träningen och med den grunden att stå på, så kommer de bli bättre. Jag har sagt också att dessa spelare fick chansen att gå in med en massa pengar för att rädda upp ekonomin gjorde att de blev "untouchable"! För en utländsk tränare vill säga....
-
Nu när Modo fick tillgång till urdjurgårdaren Challe Berglund blev det annorlunda. Nu fick de motvilligt dra på sig de outnyttjade springskorna. I nola skogarna har de fått träna upp sig så att nu kanske det blir ordning i Fjällräven center.
-
Jag måste säga att jag drog på "smilbanden" när jag läste detta:
Va - vad säger du, har de inte tränat med laget???
- Svartvadet, Timander, Sundström och även Andreas Salomonsson när han var med i Modo tränade tidigare på egen hand under sommaren. Men nu har alla varit med och sommartränat. Med den träningen och med den grunden att stå på, så kommer de bli bättre.

Steelers vann igår!

-
-
Pittsburgh Steelers hade sin säsongs premier igår och vann mot det tippade topp laget Atlanta Falcons. Trots underläge så vände de och vann på övertid. Min bror och självutnämnde expert på sporten sa hela tiden att - lugn du de vänder på slutet. Jag var inte så säker eftersom QB Ben R var och är avstängd ett par matcher.
-
-
-
Han hade rätt...som vanligt!

Älgjakt!

I helgen var det premier för älgjakt!
-
Lördagen bjöd på kalas-väder och jag fick iallafall se älgko med en kalv, tyvärr så blev det inget skott. Får bli nästa gång! Njöt av vädret gjorde jag, satt nästan med bar överkropp sista timmarna.
-
Söndagen bjöd på regn och ännu mera regn. Min morbror fick ändå skjuta en älgtjur. Blev till att skinnflå den i slakthuset.
-
Ganska lugn helg då man mest suttit och filosofera fram sin tid på "passet". Att fyra timmar kan gå så fort fast man sitter knäpp tyst och tittar ut på ett kalhygge är inte så lite märkligt. Själv brukar det spritta i bena när jag sitter still utan att göra något. Faktiskt blir det rent av spännande när hund föraren ropar på radion att nu ,nu kanske det bär i väg mot passet ditt. Ja kanske lite mer på bondska då.....
-----
---
--

DIF Brynäs 0-5

Storstryk i genrepet!
Att förlora mot Brynäs gör ont men jag har en känsla att det laget kan bli en överraskning i år. De är lite svår att tippa, för att vill det sig illa och att målvakterna sviker så kan det bli kvalserien medan det också kan bli slutspel. Att värva en ung och en gammal är ett säkert koncept.
Rätt val av Sundlöv!
Däremot så blir det juniorerna som ska dra laget framåt, de var redan ifjol de enda som hade vett att inte slå sarg ut. De har väl inte fått in trummat av demontränaren de defensiva tänket än.
-
Alla som följer hockey vet att sista matchen lägger man inte ner allt för mycket krut på, visst har Brynäs en träningsmatch till? Det är därför jag är inte allt för upprörd av att förlora mot Brynäs!

Daniel Rahimi

Vissa tyckte att det var förvånade att Rahimi fick ett två års kontrakt med Svenska mästarna HV 71. Jag tyckte att han visade i fjol att han inte bara har tagit ett utan flera steg i sin utveckling sedan han lämnade Löven för spel i Nordamerika. Han spelade säkert, hårt och stabilt; precis vad lag som HV behöver. Jag är säker på att han kommer att få spela mer än vad tex Lance Ward har gjort. Lance Ward har likadant spelstil men tar utvisningar som är närmast horribla. Ska bli spännande att följa Rahimis matcher i år, faktiskt en av anledningarna man ser på lag som HV!

Årets (hittills) bästa överasskning

Döm om min förvåning när jag slog på tvn för ett par veckor sedan och en ny kanal uppenbarade sig.
-
Canal plus hockey har intagit scenen!
-
Jag satt i afton och beskådade AIK - HV 71 från nittiotalet och jag vill säga att hockeyn var lite roligare att se på. Vilken kamp och vilka mål det gjordes. Naturligtvis fick jag inte se klart eftersom det skulle tittas på Sverige - San Marino. Då fick jag leta fram ännu en ny kanal. Vart gräver de fram alla kanaler? 500 olika kanaler vem har tid att se på allt? "TV10" vilket namn!
-
Ja vem har tid att se på "allt", inte då jag iallafall!

Väntan!

Väntan:
Väntan kan vara olidlig långt om man har något gott att vänta på!
Väntan:
Väntan är olidligt långt om man spelar boxplay!
Väntan:
Väntan kan vara olidligt kort om man har något hemskt att vänta på!
Väntan:
Väntan torde vara hemsk för vissa fans!
Väntan:
Väntar på att detta år är sista på en visst lags segertåg (saik)!
Väntan:
Jag väntar på att Brynäs destruktiva spel inte ska kunna vara vägledande!
Väntan:
Har du något gott att vänta på......
-
Faaan vad jag längtar att serien ska börja!

Bästa sportbaren!

Kolla in den här länken: Den här baren har blivit utnämnd som den bästa sportsbaren i Nordamerika. Lyxigt är väl bara förnamnet men det måste sägas att nog skulle man kunna tänka sig att se en och annan Toronto match där! kan tänka mig vilket liv det ska vara där då Toronto eller Canada spelar sina matcher.
-
Själv så får man nöja sig med "tjockteve" och se Djurgårdens matcher i vinter. Det skulle faktiskt kunna vara värre...man kunde se på Brynäs matcher...he he
-

utvisning

Frun står och strippar framför maken som hellre vill se fotboll på TV. 
- Ser du inte vad jag gör, säger hon, då hon kommit till trosorna och behån. 

- Jovisst, men kan du inte sortera tvätten på något annat ställe?

RSS 2.0