Inte många inlägg numera



Inte mycket skrivet här inte.
Anledningen är en tenta som är på väg....

Men när den är skriven så så ska ni få veta ALLT om hockey!

VHL!

Ja idag så visade Modo att det finns liv i laget efter Foppa också. Ett oavgjort resultat kanske ses som en vinst men leder du när det är tio minuter kvar av tredje så kanske du borde kunna ”stänga” matchen.

 

Själv så fick jag missa att se hockey eftersom det var lite brist på tränare vid äldsta pojkens hockey lag så jag fick rycka in och köra lite övningar. Otroligt roligt att träna småknattar. Vilken energi de har.

 

Sen så hade vi träning med veteranlaget och nu på fredag så är det match igen. Nu är det LN91s veteraner som vi ska möta. Så har ni tid att se ett derby i en riktigt fin ishall så ska ni ta bilen ner till Nordmaling på fredagskvällen. Sämre saker har ni haft för er en fredag det kan jag lova!


Domaren!

Pinsamt att läsa att det blivit en debatt om vad en domare får eller inte säga! För mig är det en självklarhet att man som domare respekterar spelarna för att få respekt med sig. men och ett stort MEN är att om inte spelaren respekterar domaren så varför ska domaren respektera spelaren?

Ännu mer pinsamt när fåntratten till tränaren för Rögle säger att ”det där ordvalet står vi i Rögle inte för”. Så han kan säga att hans spelare och ledare inte säger något olämpligt till motståndare eller ledare?

Jag kanske kan tillägga att det är nog ett fåtal som inte har sagt något olämpligt till motståndaren eller domaren under en match!


Dagens förlust




Av dagens matcher så zappade jag mellan DIF - FBK och Rögle – Modo men det slutade med att jag satt och såg Rögle – Modo. Modo har fått en injektion nu när Forsberg äntrade isen men en varningens finger finna att Zuccarello har blivit mer och mer en andrafiol nu när Foppa dominerar. I vanliga fall skulle jag säga att man får den tid i rampljuset man förtjänar men det kan ställa till problem för Öviks laget om Foppa nu som alla tror att han inte spelar fullt ut. Ett riskabelt spel de spelar. Zuccarello har varit Modo bästa spelare under hösten och att se en sån spelare hamna utanför är aldrig roligt.  

 

Djurgården förlorar hemma mot de lila kaffelaget med 0-1 och det sved. Att förlora mot FBK är bland det värsta som finns. Djurgården skjuter hela 35 skott men inget kan gå in, inte bra alls.  Jag måste dock säga att laget inte spelar längre en fasligt hemsk ”ryggsäcks hockey” som de gjorde på -80 -90 stora delar av 2000 talet. Numera så är Hockeyn från Värmland något så när rolig att se på.

 

Trodde inte att jag skulle få skriva detta!

 

Några sviter raserades medan några består, som det bör och borde göra! Men att Brynäs skulle förlora trodde jag inte, fast det är väl klart om man ska tro tidningarna att markström fallerade då rasar korthuset. Jag tror utan att ha sett allt för många Brynäs matcher att spelarna som inköptes dyrt innan säsongen för att göra mål inte har levererat. Inte en helt främmande scenario för mig som DIF fotbolls supporter. Det Brynäs borde ta lärdom av är att sparka ut de överbetalda spelarna och handla in nya fräscha hungriga talanger som vet vart målet är.


KHL expanderar



Jag måste bara lufta mina tankar om att AIK är på väg till KHL. Första reaktionen är naturligtvis vad ska de göra där? Nuvarande lag har inget där att göra, de skulle bli slarvsylta varje match och en publiksuccé skulle defenetivt utebli.

 

I grund och botten så är det pengar det slutar med hela tiden. För Ryska företag skulle ett Västerländskt lag vara guld om de ska expandera västerut. Kan det vara då bättre med att locka ett f.d. storlag med en Arena som tar nästan 14000, och dessutom från en sådan stolt hockeynation som Sverige? Nä det är där skon klämmer, AIK ser inte att kunna ta sig till ES i den närmaste framtiden och vad kan då locka om inte ett antal sponsor miljoner från Öst! Ta Sportchefen Andres Gozzis uppgift: säg att dagens budget ligger på 10-15 miljoner (siffror taget ur luften) och med ett KHL lag så kan det bli 50-60 miljoner att köpa in spelare för. Det kanske inte går att få Svenska spelare i år men tänk er in de som har försökt sig att spela i NHL men hamnat i AHL och är på väg tillbaka. De kan då spela i huvudstaden OCH tjäna ihop sig en förmögenhet. De har bara funkat om du har spelat i utlandet ett antal år. En dröm för de flesta sportchefer defenetivt de som är i Allsvenskan och härjar. Kan de kalkylera att det tar ett par år för AIK att etablera sig så kan det mycket väl slå väl ut.

 

Jag är i grund och botten emot en annan liga i Sverige men jag förstår AIK om de tar chansen att spela i den bästa ligan utanför NHL.


Dagens matcher!!!!

Dagens matcher innehåller en hel del sviter som vi hoppas på att de bryts!

 

# Södertälje har fyra raka förluster mot Brynäs.

 

# DIF har tre raka förluster mot hatmotståndet Färjestad.

 

# Saik har tre raka bortasegrar mot självaste HV71

 

# Timrå har tre raka bortasegrar mot Linköping

 

Jag tror att det inte kommer att bli fyra på Timrås meritlista, inte heller på saiks. Däremot så hoppas jag på SSK men det beror på vilken taktik Brynäs väljer.

 

Formkollen så har lagen skrapat ihop på fem matcher:

#DIF 10p

#Frölunda 10p

#HV71 9p

#Modo 8pp

#Linköping 7p

#Rögle 7p

#Timrå 7p

#Saik 6p

#SSK 6p

#Brynäs 5p

#FBK 5p

#Luleå 4p


Elitserien




Fredag och en ledig dag från drömfabriken! Då Sätter man sig och pluggar! Denna dag är en bra dag för kaffe drickning!

 

Igår var det ingen höjdare till omgång. Vårt kära Djurgården fick stryk mot Linköping borta, ingen höjdarmatch som man kommer att komma ihåg. Tvåmålsunderläge efter fem minuter förstörde den kvällen.

 

Däremot så slog jag över till Modo matchen där jag fick avnjuta Forsbergs uppvisning. Allt snack om att han skulle vara slut som artist, att hans dagar som den bäste spelaren är över eller att han inte HAR det längre kan vi lägga i malpåsen. På de två matcherna jag har sett så är jag helt övertygad om att han skulle med lätthet vara en av de bästa i NHL igen om han hade velat. Första matchen mot Brynäs kanske inte sa så mycket för Brynäs gjorde bort sig taktiskt, men Luleå visste om att de skulle försöka spela hårt mot honom med det gick inte. Ge Forsberg en eller ett par meter och du vet att han kommer att leverera en öppnande passning. Bara att gratulera de som ska åka och titta på honom för man vet inte hur länge han håller ihop.

 

Jag måste dock säga att tacklingen som Molinder levererar mot en av bröderna Abbot inte var vacker, om det är inte var Checkin to head så vet jag inte vad det menas. Jag brukar framhäva tacklingar men då ska det inte vara Scott Stevens typ på dom. En spelare ska inte behöva vara rädd för men för livet. Däremot så skulle den andra Abboten ha ett matchstraff tidigare än vad han fick, säger linjespringaren åt dig att ta det lugnt så gör det då; Gör du inte det så får du ta konsekvensen av ett matchstraff!

Respektera domarens signaler!







NHL

 Någon som ser vem det är på bilden?



Jag kan bara konstatera ett rykte att Gretzky är på G tillbaka till Los Angeles, inte så konstigt att LA Kings försöker att dra nytta av hans namn. Hans succé i Phoenix har uteblivit och hans sorti i höstas från konkurs klubben blev nästan pinsam. Däremot skulle jag inte säga att han har gjort katastrofala resultat där i öknen, med små medel har han byggt laget för att kunna växa och bli en storklubb. Jag tror att om han går till ett annat lag så blir det bättre för hans coachning har jag alltid gillat.

 

Ett annat rykte placerade han som VM coach för Kanada(OS laget har redan en) i vår, det ryktet tror jag dessvärre är desto mer sant. Jag tror att han har gjort sitt i landslagen utan ett NHL lag att coach skulle sitta fint för The Great One!

 

Att Toronto sladdar i tabellen har inte missats av många hockey intresserade. Nu är det lika lustigt att konstatera när man läser i kanadensiska tidningar spekulanter hur och varför de bör ändra laget för att bli bättre. Så här är det varje år när det går tungt för ett av världens mest populära lag. Jag säger som jag alltid har sagt att det borde kunna vara ett par år när Toronto blir sist för att kunna få draft spelare att bygga laget kring. Nu har det inte heller gått eftersom ”rödnäsan” Pat Quinn har förstörde laget ett antal år framåt när han skrev katastrof avtal med spelare och bjöd ut sig till andra klubbar i lukrativa draftavtal. Så en eller ett par sista placeringar har inte spelat någon roll eftersom Toronto hade redan bytt bort sin första val. Nu däremot så kan de bli sist för att kunna få en Crosby eller Hedman. Kanske till och med en Tavares! Det skulle vara mumma för en anrik klubb som Toronto!  

Jag tror ingen förstår hur mycket han förstörde för klubben!








Dagens match!




Vilken match det blev i Gävle ikväll. Forsberg hade lekstuga med vilsna Brynäs spelare och Magnus Häggström gör tre mål! Vem hade kunnat tro det? Fast när tränare Niklas Czarnecki står i TV och säger att nu ska vi börja spela offensivt i andra perioden och vips så blev det vidöppet i försvaret så Foppa kunde i åka lite hur han ville.  Jag tror att tränaren ångrade sin ödestigna taktiska ändring, Brynäs har Sveriges bästa försvarsmur till försvar men när spelarna får direktiv att lämna Markström ensam så då kan inte ens han stoppa puckarna.

 

I tredje så faller Modo tillbaka och Brynäs bjuds in så kan de i fem mot fyra reducera men i ärlighetens namn så var de inte i närheten att närma sig målmässigt. Ska Brynäs vinna sina matcher så får de fortsätta att spela med ”köttmur” och kontra, annars kommer de att se ut så här.

 

SPELA TRÅKIGT för att vinna, det är eran melodi i år!

 

Modo har fått en till kedja som kan producera, det är den största skillnaden jag såg från lördagsmatchen då det vara bara Zuccarello som skapade något framåt.

 

 

Jag ville bara också säga att DIF tog en komfortabel seger mot Frölunda hemma på Hovet med tre ett, där båda lagen var ense att det borde ha varit större siffror!




Domaren!





Jag måste bara konstatera att Svensk ishockey inte har nått framgångar internationellt de senaste åren, oftast är det fysiska spelet som avgörande när vi förlorar. Kan de vara så illa att när vi i elitserien inte godtar tacklingar utan vi dömer utvisning när det tacklas lite? Jag kan bara se det när man blir upprörd av att en kille tittar ner i isen och åker på en propp. Jag godtar att domaren tar tveksamma hakningar eller fasthållningar till och med straffar då spelaren ramlar av sig själv. Men när det ska tas utvisning för att spelaren inte kan eller vill ta emot en tackling på rätt sätt så ska det dömas mindre straffet(2) eller till och med större straffet(5).

Detta är inte en kritik mot domarkåren där vi i Sverige har världens bästa domare (dömer oftast finaler i större mästerskap) utan det är hur domaren fått direktiv att döma! Alltså har förbundet lagt in att vi i Sverige ska inte tacklas!

Kan bara konstatera PATETISKT!



MODO!




Foppa och Marcus Näslunds gör comeback i Modo. Ett mycket bra beslut både för Modo och Elitserien som behöver profiler. Modo behöver det kanske mest eftersom ingen har missat att de sladdar något kopiöst i tabellen. Nu är det väl så att inga stor dåd det kommer att förväntas av det gamla radarparet från början av nittiotalet. En sak man kanske glömmer är att det felade länken i den berömda kedjan från JVM -93 i Gävle är på G att bli läkt från sin efterhängsna ljumskskada. Tydligen tränar Niklas Sundström på is men det kommer att ta ett tag till innan hans comeback är klar för avgång. Vad kan förväntas av denna kedja som presterade såna stordåd på sin tid då? Det kommer att ställas tämligen orimliga krav på dessa herrar. Jag tror nämligen att Gubbarna får koncentrera sig på att försöka hjälpa laget att undvika kvalserien, för till slutspel är det en lång väg att vandra.

 

Veteranligan (VHL) hade varit ett bra ställe för Sundström och Foppa att få upp tempot lite!

 

Ingen publikrusning till matchen ikväll där Gävleborna har chansen att få se Foppa. Nä det är ju förstås en offensiv spelare som ska spela, hade det varit en destruktiv back typ Kudroc så hade det blivit slutsålt!

 

Don Cherry har tydligen uttalat sig om Richard Wallins utstyrsel! SKA HAN SÄGA!



Kan inte komma ifrån att han inte uttalade sig om hans eget Kanada som körde över Markström under JVM och inte ville ställa upp på en fajt när Hedman försökte utan de fega Kanada spelarna kröp ihop som små kaniner!


DIF Fotboll

Jag måste bara kommentera att Jeglertz har bestämts sig att inte fortsätta leda Djurgården fotboll pga. att han inte fick vara ledande tränaren i klubben. Vad väntar han sig, att fortsätta leda en av Sveriges mest anrika klubbar när de har gjort en riktig plattsäsong? Nej jag tror att det är en smidig väg ut både för DIF och för hans egen del, nu kan han söka nya jobb utan att ha fått sparken. Frågan är bara om det finns något annat lag i Allsvenskan som har modet att anställa en f.d. damtränare? Att Djurgården ska hitta en ny tränare borde vara det viktigaste för Ingvar Putte Carlsson numera. Han är anställd av DIF för att styra upp det sportsliga, kanske vi ska fråga oss om han är rätt man för det?


Dagens matcher!!!!


Idag är det endast en match som ser intressant ut: Luleå - SAIK. Jag tror att saik är på uppgående efter deras svacka, Förlusten (Ja fast de kvitterade på slutet) av poäng mot Brynäs är glömd, klantigt att nonchalera dom men det har DIF också gjort i år. Så en två på denna match ska väl inte var omöjlig!

Det så kallade E4 derbyt mellan Linköping och HV 71 är väl nästan totalt ointressant. Vad jag vet så går väl E4 efter hela Norrland? Det borde väl den där SAIK älskaren Thomas Ros veta!

Rögle - FBK. Nu är det väl färdiglekt för halvdanskarna! Jag tror att de kommer att dala i tabellen, mest för att de inte har bredden som räcker till i Elitserien.  Det ska väl vara räddningen för ett av Västernorrlandslagen, frågan är bara om det blir Modo eller Timrå som ska ta klivet upp ovanför det förhatliga sträcket!?!?!?


Vi vann!






Vi spelade hockey-Bockey idag mot Bruksgatan. Det brukar vara spännande och jämna matcher med ganska så fysiskt och lite småfult spel. nu har Bruksgatan bytt nästan hela sitt lag så vi kunde vinna trots att vi inte hade några avbytare. Nästan så att man tycker det har blivit tråkigt med Hockey-Bockey nu när veteranligan(VHL) har kommit igång. Ja vi får se hur det blir men jag har trots att jag inte har tid så har jag lovat att vara med hela säsongen.

Öviks resa



Ja då har man varit i Ö-vik i helgen och sett på hockey. Matchen mellan Modo och HV71 var en rolig match att titta på där det svängde hela tiden. Norrmannen Zuccarello-Aasen är värd entré pengen ensam numera. Hans straffmål där han lurade reservmålvakten Andersson i HV kändes som ett NHL mål. Resten av Modo spelarna spelar på en nivå som är långt under deras tidigare prestationer, Skröder, Timander, Hållberg och Steen. Svartvadet som jag kritiserat tidigare håller också sig under ytan men numera ser det ut som han jobbar iallfall, hans kroppsspråk som lagkapten är otroligt viktigt nu när det går tungt för laget, ser han trött ut och oinspirerad ut så speglar det av sig till laget. I gårdagens match så var det en lagkapten som kämpade och slet sig igenom matchen och fick utdelning på det genom en straff.

 

Publiken i Ö-vik då, Min sambo som ser allt för lite matcher under året bedömde på hemvägen att Lövens klack håller bra mycket mer Elitserieklass än vad Modos klack gör. Själv säger jag bara att bilden talar för sig själv!


OS laget just nu! 1:0



 

Målvakter:

1 Henke Lundqvist

2 Jonas Gustavsson

3 Jakob Markström

Reserv på hemmaplan: Stefan Liv

 

Backar

1:a Niklas Lidström - Niklas Kronwall

2:a Anton Strålman – Marcus Ragnarsson

3:a Douglas Murray – Matthias Öhlund

Jonathan Eriksson

Forwards

1:a Loui Eriksson - Niklas Bäckström - Linus Omark

2:a Tomas Holmström - Henrik Zetterberg - Daniel Alfredsson

3:a Daniel Sedin - Henrik Sedin - Mikael Samuelsson

4:a Per-Johan Axelsson - Samuel Påhlsson - Fredrik Sjöström

 

 

I pipelinen: Franzén är självskriven om han hinner bli skadefri, Viktor Hedman, Jonny Oduya, Alexander Edler, Kim Johansson Kristian Huselius och naturligtvis Foppa.


Dagens VINSTER!




Skellefteå – Linköping

Lika 2-2 kanske ses som en seger för SAIK men jag trodde nog att tre poäng skulle bärgas, Nja svackan för saik är inte över efter detta.

Brynäs – Timrå

4-1 till Brynäs och jag tänkte direkt att nu har Brynäs slutat spelat defensivt men målvakten i Timrå som inte var Lindbäck utan Åkerlund lyckades med en räddningsprocent på dryga 70%, och således kan till och med Brynäs vinna med fler än ett mål gjorda! Alla klappar i takt: tråkiga Brynäs ja det är tråkiga Brynäs….trååååkiga Bryyynäs!!!!!!

 

Rögle – Södertälje

Zzzzzzzzzzzz

Djurgården - Luleå.

DIF vinner matchen på Hovet med 6-3. Jag skulle tro att siffrorna ljuger lite, jag tror nämligen att Luleå var närmare en poäng än så! Fast tre poäng så här i november det säger man inte nej till, speciellt inte mot ett formstarkt Luleå. Roligast var att Marcus Nilssons måltorka verkar har släppt efter två mål idag. Kan det vara så enkelt att det urtjusiga målet mot Tjeckerna gjorde att självförtroendet har släppt upp lite?

 

Färjestad - MoDo.

Härlig start utav Modo och jag trodde lite grann på en skräll men ”maskinen” Färjestad kom igång och malde sönder klycktattarna! Bättre upp på Lördag då Modo tar an HV och jag är på plats på läktaren.


Hv71 - Frölunda

Zzzzzzzzzzzzzzzzzd

 

 

 

 

Kuriosa att detta är mitt 600 inlägg


Dagens matcher!!!!




Skellefteå - Linköping. Viktig match för SAIK att komma igen efter en otroligt stark start. Svackan de har haft är inte en oväntad sak men en svår sak att komma ur. Lite av ett prov för laget hur de komma att stå sig i slutspelet! För det kommer väl att bli slutspel för Västerbottens andralag?

 

Brynäs – Timrå. Målvaktskampen mellan Lindbäck och Markström är lite intressant. Jag tror att bara Timrå lyckas göra mål så fortsätter deras vinst rad till en trilogi. Brynäs anfall lyser med sin frånvaro!


Rögle - Södertälje. Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz, ok det var taskigt men så känner jag för denna match. Bottenmötet trodde jag innan serien men det var innan Modos miserabla säsongsstart.

 

Djurgården - Luleå. Svarta november för DIF så ska Luleå vinna för första gången på fyra år så är det nu.

 

Färjestad - MoDo. Om det är något lag som inte väntas vinna så är det Modo ikväll, Då kanske man ska satsa på en tvåa!?!?!?!


Hv71 - Frölunda. Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Denna match som alla sörlänningar tycker är intressant men jag tycker bara Zzzzzzzzzzzzz.


Rolig Historia!

Två fulla kompisar i ett tält:

-Runkar du?
-Mhmm
- Jaha och du har svårt att få upp den?
-Mhmm
-Kanske du ska pröva med din egen då!

Hörlurar

På jobbet så har alla hörlurar till sina mobiltelefoner(man kan knappt prata med varandra utan att ringa). Vissa har blåtand vissa har inte, men den som inte ännu har köpt så kan man glömma att säga att man inte har råd eftersom jag fick ett tips(arbetskompis) om en sida på internet med alla möjliga och bra orginaldelar till mycket lågt pris. jag säger bara KÖP för det gjorde jag, vem vill missa sportradion!

Amerikansk Fotboll




Denver Broncos-Pittsburgh Steelers. NFL. Från Invesco Field at Mile High.

Toppmöte på Monday Night Football! Denver led sitt första nederlag mot Baltimore förra veckan och är nu 6-1. Här tar dom sig an ett tufft Pittsburgh Steelers (5-2) lett av Big Ben Roethlisberger som QB. Lagen är jämt matchade oddsmässigt, med Pittsburgh som en knapp bortafavorit

Det är annonsen från viasat sport att man borde se lite fotboll inatt!




Rolig Historia!

Gärningsman okänd
Vid ett stort universitet samlades personalen vid terminens början i rotundan för att höra rektorn hälsa dem välkomna till ett nytt läsår. En ung, nyanställd lärare fann talet tråkigt och fyllt av floskler, och han viskade till den kvinna som stod bredvid honom:
- Vilken uppblåst och patetisk gammal stofil det där är.
Kvinnan såg på honom och sa:
- Unge man, vet ni vem jag är?
- Nej, det gör jag inte.
- Jag är den där uppblåsta och patetiska gamla stofilens hustru.
- Åh, sa den unge läraren. Vet ni möjligtvis vem jag är?
- Nej, det vet jag inte, svarade kvinnan.
- Tack, gode gud, sa den unge mannen och försvann snabbt in i mängden av åhörare.

jaaaa vi vann!




Puhh, vilken pärs på Stockholm Stadion i eftermiddags. Tyvärr så fick jag inte se den på tvn eftersom jag hade korpen innebandy. Ja klart att vi vann den matchen. Tankarna var på ett annat håll så att säga.

 

Att slå Assyriska med 3-0 på Stadion hade innan säsongen känts naturligt men efter denna säsong då spelare efter spelare han underpresterat så katastrofalt så kändes denna kvalrysare eller ska jag säga mirakelvändning som en befrielse.

 

Kritiken då? Ja inte bara spelare ska känna av kritiken eller jag borde nog säga att den värsta kritiken ska ledning ha för att vara så tafatta under sommarens uppehåll. Värvningarna bestod av en nittonårig Argentinare (som bäst har suttit på bänken ett par matcher) och en div. 1 spelare (alltså inte ens superettan) som visserligen har varit en av de bästa under hösten. När de tilltänkta avslutarna svek i det grövsta så borde ledningen ha agerat och köpt in en eller ett par spelare som vet vart målet är.

 

Bo Andersson var en sportchef i DIF som agerade och köpte in Holländare och Danskar när målen uteblev.

 

Nästa säsong så borde det vara några nya ansikten på gärdet. Ett par av dom borde vara etablerade ledar typer för den ungdomliga talangen finns det gott om. Det som saknades i år är en eller ett par veteraner som kan ta tag i spelet när det sviktar. Det ansvaret ska inte falla på ett par tonåringar.

 

Att AIK vann ser jag som en engångsföreteelse. Att de ska överprestera ett år till ser jag som en utopi!






Fars dag!



Idag är det Fars dag!
kan dagen börja bättre när man (naturligtvis) vaknade med frukost på sängen och DVDn av Leo Tolstoys mästerverk Krig och fred?

Grattis idag också till KAS som fyller år! Naturligvis så fyller hans tvillingbror Rolf också, rätta mig om jag har fel men eftersom han håller på rätt lag så är väl han storebror då????

Aj aj aj aj

Dagen ser inte bra ut! Innebandy match klockan fem så jag kommer att missa både hockeyn och fotbollen, fruktansvärt är bara förnamnet!

Däremot så vaknade jag till inatt och fick se "monstret" skrämma Detroit. Jag har varit lite tveksam till fd AIKaren och Kaffeliraren Gustavsson men inatt så såg jag faktiskt en som kan utmana Henke. Kanske inte i år men ge han ett par år i NHL så kanske han kan bli en succé. Nu är inte Toronto känd att ta hand om talanger men vem vet?

Landslaget

Tyvärr så kunde jag inte se nederlaget mot Ryssland eftersom jag var på min sons hockey träning, (ganska bra skäl)!

Däremot så bevittnade jag LNs nederlag mot SK Lejon igår (0-5) och det var inte en rolig tillställning. Jag tror till och med Modo skulle kunna vinna mot LN nu. Ett lag med ett mycket dåligt självförtroende har min bror till sitt förfogande. Att vända detta är en mycket svår uppgift. Det kommer bli en svår utmaning för honom att göra det.

Finnland imorgon. Den kommer jag med all sanolikhet att se.

jaaaa vi vann!




4-3 slutade bataljen i Sveriges Jerusalem!

Jaha inte blev det någe att plugga när Sveriges bästa landslag spelar match. Oj vad roligt det är att se när de bästa spelar i landslaget, inte ofta man har den äran.


Som sagt så tror jag att det beror på OS år eller?

 

Det finns mycket talang i detta lag. Ta spelare som Omark, Weinhandl, Magnus Johansson och Berglund. Där finns fler också ta Johan Åkerman t.ex. Spelaren som blev bortglömd uppe i norra västerbotten i många år. Hur många sportchefer drömmer om att de hade hittat den guldklimpen före alla andra? Otroligt pinsamt att inte han blev ordentligt scoutad av elitlagen.

 

Pebben Axelsson visar med sin arbetskapacitet att NHL lagen gjort en miss när de inte värvade in en sådan spelare, en klar OS kandidat!  Marcus Nilsson gör ett fruktansvärt snyggt mål ikväll då han retfullt väntar ut målvakten för att lägga in den i öppet mål. Varför gör han inte så i DIF? Davidsson är mäktig att se då han har en speed och finess som många spelare har långt kvar till, dock inte en OS kandidat. Jag måste få fortsätta att berömma en till spelare och det är Harju, man skulle kunna tro att han lever på Omarks framspelningar men vilken arbetskapacitet han besitter. Det är nog bara Pebben som har en svettigare tröja.

 

Foppas comeback i landslaget blev lite sådär. Han hade visserligen ett par ordentliga pass men det där sista lilla, det saknades ikväll. Det kommer i denna turnering det är jag övertygad om.  





NHL eller AHL

Chris Chelios som borde vara slut som spelare på högsta nivå fortsätter att imponera, +8 och otroliga 7poäng (1mål och 6ass) på 6 matcher för Chicago Wolfes. Borde han inte ha slutat för en sådär 10 år sedan? Kanske borde han få chansen att visa upp sig i "krislaget" Detroit? Fast det är ju klart de har ju börjat vinna igen utan deras gamle nestor halv indianen Chelios. En gammal idol till mig.

En sak som jag ångrar och det är när jag köpte min Chicago tröja så stod jag och höll i tröjan med Chelios namn, men jag blev frånryckt därifrån med orden att den köper vi senare! Då var den naturligtvis slut, men jag fick i alla fall en tröja med en av NHL:s snyggaste tröjor. Dock inte mitt favoritlag men ändå: en väldigt snygg tröja!


Äntligen landskamp



Ikväll så är det landskamp med Peter Forsberg i laget,  det kunde man inte tro för ett eller två år sedan!! Tyvärr så kommer jag förmodligen inte att komma åtnjuta hans dragningar och passningar för att imorgon har man tenta och som brukligt är så är tenta ångesten fullkomlig. En rapport från matchen kommer jag inte att skriva men jag är övetrtygad om att Foppa gör minst tre poäng ikväll.

Sanna mina ord!



Kvalet gick dåååligt



Nja någon klang och jubel föreställning blev det inte i Södertälje ikväll, inte för DIF ialla fall. 0-2 underläge inför returen på söndag. Det blev lite som väntat att Supertettan lagen som går till kval har ett otroligt självförtroende som inte de Allsvenska klubbarna har i beredskap. Djurgården blev helt utspelad i kväll men likväl så är det naturligtvis inte kört inför söndag. Nu är det på riktig gräs och på stadion, ett bättre läge för DIF. 



 




Om Foppas vara eller icke vara




Nu är det ändå så att vissa spelare kan bli skadade och vissa kanske är immun mot skador eller? Om nu Foppa blir skadad i sitt första byte så blir han det, vem kan förutse det?

 

Om nu inte Bengha går till en sierska vill säga!

 

Att ta ut Foppa till landslaget ser jag som en självklarhet. Han är när han är skadefri Sveriges bästa spelare utanför NHL. Vi kommer att behöva hans rutin när det blir OS och ev VM. Vi skulle behöva Suddens också men tyvärr så har han slutat.

 

Att Benhga inte plockar ut varken Dackell eller Ove Molin ser jag också som en självklarhet, eftersom i internationell hockey så får man tacklas och Ove har visat numera i ES att han åker omkring och tittar ner med huvudet längs sargen. Pinsamt av brynäs tränare att gå till media och grina och vilja ha en avstängning för att han blev tacklad. Nu borde det väl sluta här men man vet aldrig, rätt som det är så kanske spelaren får en stämning och måste infinna sig i rätten för att försvara sig!


VHL!

Så här ser jag ut innan träning, tänk hur det ser ut efter träningen!


Ikväll är det match!

Hörnefors veteraner spelar en högintressant match mot Vännäs veteraner i Norrskenshallen. Matchen går av stapeln kl 2030! Så ska ni se på läckra dragningar och gubbar med hängmagar så ska ni bege er till Nordmaling. Kan vara den ända matchen i år som det är värt att titta på!?!?!?!

Löven värvar igen? ! ?

Enligt Folkbladets blogg så är det ett nyförvärv på G till Västerbottens stolthet björklöven. Ingen skulle bli besviken om det kom en målgörare! Jesse S skulle vara en frälsare men han är bara godkänd. Om du ska komma som artistare så bör du vara ett ordentligt utropstecken. Nu kan det mycket väl vara inkörningsproblem och han har gjort ett par mål men det jag såg av han lovade inte gott.

 

Är så otroligt less på att se alla reportage om AIK:s guld. Det bara kryper i kroppen när man läser hur glad och duktiga de är på allt möjligt snuttigt och duttit. Nu får det vara nog på guldfesten.

 

 


Dagens matcher!!!!




Dagen ishockey matcher bjöd väl inte på några större överraskningar mer än att Rögle bevisar att de är ett  mycket farligt bortalag i år. idag var det SAIK som fick erfara detta.  I fjol så var det vise versa med det, dom var nämligen oslagbara på hemmaplan på hösten för att sedan förlora det mesta efter januari.

 

Modo höll nästan på att skrälla mot Linköping när de ledde efter två perioder. Nu kom Linköping tillbaka och vände tämligen enkelt i sista periodens forcering, men döm om min förvåning så forcerar Modo in kvittering på slutet när målisen Svedberg var plockat av banan. Jag såg den perioden som inte var bra från Modos sida. Jari Tolsa blev matchhjälte för Linköping när han avgör i sudden, vilken avslutning av matchen!  Till Modos försvar så har Linköping blivit bra mycket bättre när utländska artist lirare dykt upp. Laget var nästan uträknat av experter efter 5-10 omgångar men detta lag kommer att klättra i tabellen.

 

Timrå vann över Frölunda och detta kanske kan ge Challe lite arbetsro, Jag tror dock att det behövs lite mer för att han ska känna sig säker.

 

Brynäs förlorade mot Färjestad med 2-4. Kaffederbyt avgjordes nog ganska enkelt utav Färjestad, men efter lite övermod så höll Brynäs på att äta sig ikapp. Rätta mig gärna om jag har fel!?



Fotbollens värsta ögonblick!

Dagens final i fotbolls Sverige där det förhatliga AIK vann SM guldet var en rätt så spännande historia. Matchöppningen där IFK Göteborg förde matchen och rättvisst tog ledningen var mycket bra. I andra halvlek så backade IFK på ett mycket orutinerat sätt hem och försökte säkra vinsten. Då tog AIK över taktpinnen och rättvisst både kvitterade och gjorde ledningsmålet. Jag hatar mig själv för att säga detta men:

 

AIK vann guldet helt rättvisst, de var det bästa laget i år.

 

Nu var det avklarat och se detta erkännande mot AIK som en engångsföreteelse! Nu fokuserar vi på ett annat fenomen och det är att DIF klarade mot alla odds en kvalplats. Nu kommer det att bli otroligt spännande att se när de ska kvala mot Assyriska. Själv har man i stort sett gett upp säsongen men det blev en liten fortsättning iallafall.


Tennis

PGA att min Far inte kunde spela pensionärs tennisen idag så fick jag lova att hoppa in. Det gick sådär, jag tror inte de kommer att fråga efter min närvaro någon fler gång! Det här var tredje gången jag spelar i år så nu har man tredubblat min närvaro på tennisplanen.

RSS 2.0