Vancouver cuts

Hör och häpna Daniel Rahimi blev inte första backen att få lämna campen!  Taylor Ellington och Yann Sauve var först att lämna (har ni hört talat om dessa?). Nästa chans att få flygbiljetter till Winnipeg är måndag och då får han nog lämna.

 

Jag tror en svag trainingcamp från Rahimi och han är tillbaka i Sverige nästa år

Petr Nedved vara i NHL är över för alltid, det blev (bara) 982 matcher i NHL för honom?! Efter ett mycket bra facit, 5p på tre matcher räckte det inte för han att få en riktig chans i Rangers. Kanske något för en Svensk klubb typ Leksand?

Linus Klasen leker

Årets dragning hittills måste vara Linus Klasens på Linköpings Pekka Saravo. Stackars Pekka ser ut att ramla baklänges när mannen med gummi händer leker bort han. Så skönt att se att det resulterar i mål också. Roligt att det verkar löna sig att ha en del pucktrollare i lagen numera, för allvarligt talat så har dom lyst med sin frånvaro dom senaste tio åren?!  


Landets läckraste talangfabrik!

Fortsätt att satsa på era utlänningar ni. Vi Djurgårdare har en annan filosofi, vi satsar ungt med en mix av rutin, Kolla in den här sidan! Nä satsa på era Tjecker, Amerikanare eller Greker ni!


Vancouver

Vancouver Canucks håller på och kommer att göra fler förändringar i truppen. Att Brendan Morrison och Marcus Näslund fick lov att lämna skutan kommer att följas av flera. Frågan är bara om alla Svenskar blir kvar? Nu ryktats det om Bröderna Sedins vara eller icke vara i framtiden, även Mattias Öhlunds kontrakt går ut i juli. Räkna med ett färdigt kontrakt i höst ifall dom ligger i GM: s Mike Gillis framtidsplaner. Nästa sommar är dom ute på Free Agent marknaden och då lär dom inte bli billiga.

 

Årets trupp i Canucks är en trupp som är i förvandling. Dom har dom inte klurat ut vem som ska axla Marcus roll som kapten ännu. Jag tror det blir ett år där en rad olika spelare kommer att få förtroenden som dom inte förtjänar. Pavol Demitra kommer att göra mycket för det här laget men inte en spelare som lyfter laget till skyarna. Coach Alain Vigneault har en del att göra för att få till det. Truppen i år ser inte bra ut men det finns att bygga på, en del ser riktigt intressanta ut b.l.a Svensken Alexander Edler. Sen är det lite oroligt att läsa om hur otränad f.d Toronto centern Kyle Wellwood är. Han är en riktig talang med en klubbteknik liknade Kovalevs, hade hoppas på en uppryckning från han nu i Vancouver.

 

Om hur det går för f.d Björklöven spelaren Daniel Rahimi så finns han kvar. (45 manna trupp) Än så länge, men efter Söndagens förväntade "cuts" så skulle det vara en skräll om han var kvar.

 

 


Snart så smäller det

Är ni en av alla som går i väntans tider, är ni en av dom som har beroendet av NHL hockey´n?  Varje morgon går man och slår på text-tvn medans resten av familjen undrar om man kan säga god morgon iallafall! Numera finns det ännu bättre sidor på nätet kolla in denna! Det finns otaliga sidor på nätet men vill man ha reda på statistik på svenskar så är denna sida oslagbar. Dom visar även statistik på träningsmatcherna men dom försöker jag mig hålla ifrån. Premiären blir lite mera och större då.


dax för årets spel!

Här loggar ni in !

Fantasy Hockey Challenge: Season 1 är nästa ni klickar på,
Registrera er som member om ni inte är det.

Skapa lag och välj att vara med en liga : volvomästerskapen
Lösen för att vara med är: volvo1

Nu kan vi följa och spela dreamteam på Amerikanskt vis men skynda snart startar säsongen.


Rögle

Jag har nu sett två matcher med Rögle denna vecka och dom som sa att laget skulle bli sämre än Väsby i elitserien har vad jag sett helt fel. Dom imponerar, visserligen inte som ett topplag men ändå med en stabil defensiv och ett frejdigt anfallslir. Backarna vågar följa med i anfallen medans forward täcker upp.

 

Det syns att laget har en mycket god sammanhållning. Syntes tydligt på lördagens match när dom med ännu en tremålsledning släpper in en reducering, vid ett sådant läge kan man tänka sig kommer ett till ras som i torsdags? Men nej nu fortsätter man framåt och trycker in en fjärde puck på senaste decenniums gigant Färjestad. Sånt imponerar för en nykomling där det inte finns några större nyförvärv.

 

Viktiga spelare i Rögle kommer att bli naturligtvis Kenny J men bröderna Abbot och Mattias Tjärnqvist kommer att bli otroligt viktiga att dom bibehåller formen. En parantes är att en hjälte för Rögle i fjolårets kvalserie nr14 Mikael Gath är fastlåst på bänken! Frågan är: är han skadad, går det för fort i ES eller är han inte tillräckligt bra?   


NHL

SVENSKAR SOM ETABLERAR SIG I ÅR:

1. Jonas Frögen Toronto

2. Fabian Brunnström – Dallas

3. Per Ledin – Colorado

4. Patrik Berglund – St.Louis

5. Anton Strålman – Toronto

 

 

SVENSKAR SOM INTE ETABLERAR SIG I ÅR:

1. Andreas Jämtin NY Rangers

2. Joel Gistedt Phoenix

3 Jonathan Ericksson – Detroit

 

 

SVENSKAR SOM FÅR FLYTTA PÅ SIG I ÅR:

1 Alexander Steen Toronto

2 Fredrik Sjöström NY Rangers

3 Erik Ersberg Los Angeles Kings


Pittsburgh Penguins !



Så här glad är det roligt att se Crosby!

Pittsburgh som varit fullt utav Tjecker och Svenskar ser ut att få vara nästan utan av den varan i år. Årets Pittsburgh kan bara ståta med Petr Sykora. Inte som i fornstora dagar när laguppställningen kryddades med Tjecker och Svenskar. Tittar man på deras lag så är det nästan bara Canadicker och Amerikanare. Några ryssar(Gonchar,Malkin) och en Slovak (Satan).

 

Svenskar lyser med sin frånvaro till och med i Draftvalen, Närmast är Johannes Salommnson som har en tynande tillvaro i botten av Elitseriens Rögle.  

 

Årets Pittsburgh har iallfall en lysande chans att ta hem allt. Nu när alla lysande talanger är så gott som flygfärdiga (och ett eller annat veteranbyte i vinter) kommer att göra detta lag oslagbart. Det som kan stoppa dom i år är en stor formsvacka i slutspelet eller skador. Laget som helhet är komplett. Mitt tips är att Crosby lyfter bucklan i Juni efter fem snabba matcher i finalen mot Detroit!


Allsvenskan


En 2-1 vinst borta mot Bofors är en bra start på säsongen för Björklöven. Själv satt man som dom flesta (skulle jag tro) och tittade på tv4 sports sändning från Ejendahls Arena. Leksand fullkomligt pulvriserade Troja med 10-2. Inte den bästa match man har sett men ändå är det äntligen lite action på TVn istället för den tråkigt dödliga fotbollen


MODOS SPELARE FILMAR MEST I ELITSERIEN!

Ha ha ha vilken rolig undersökning, vem filmar mest? Mest chockad är jag att Wernblom inte vann utan det var Martin Thörnberg! Att Modo inte har mer än två på fem bästa listan är mycket konstigt!

 

Djurgårdsspelaren som är representerad är naturligtvis invald av en klycktattare!


NHL Chicago

Snart börjar NHL. Äntligen lite riktig hockey inte som i ES eller Allsvenskan, jag menar hur roligt är det att se Borås, Arboga SAIK, eller andra skit lag när Detroit Pittsburgh eller NY Rangers spelar inför fullsatta läktare? Zetterberg, Hossa och Crosby vilka spelare att se fram emot. Hur ska man kunna tippa NHL då? Helt omöjligt säger vissa och ja det kan jag till viss del hålla med om men helt omöjligt är det inte.

 

Nu kan man göra det lätt för sig och tippa Pittsburgh eller Detroit eller något annat stor lag. Fast jag vill nog säga att säongens lag kommer att heta Chicago! Många nya spännande spelare som Patrick Kane och Jonathan Toews. Den sistnämnde har även förärats att bli kapten. Även så har Chicago gjort ett par smarta free agent val i sommar när dom skrivit kontrakt med fransmannen Cristobal Huet och skridskostarka backen Brian Campell. Nu får man med spänning se om Svenska backen Niklas Hjalmarsson får speltid i Black Hawks eller får spela med Rockford Icehogs i AHL?!


HV - Frölunda

Äntligen så har det börjat,

I två perioder så blev match i alla fall. Sen så sänkte HV Frölunda i allmänhet och i synnerhet Johan Holmqvist som blev utbytt när matchen var körd.

HV var bättre i allt och vann rättvist. Frölunda var stillastående medans HV trampade skridskor. Pär Gustavsson gjorde tre mål, lika många som han mäktade med förra säsongen. Ronnie Sundin gjorde ja, inte vet jag?


HV saknade knappast Ledin/Jämtin medans Frölunda suktade efter en ledartyp som kunde ta tag i spelet likadant som Jonas Jonsson kunde i sina bästa dar. Här har GM Kent Norberg (läcker titel by the way) värvat friskt men det kanske tar lite tid att anpassa sig för herrarna Johan Holmqvist, Andreas Karlsson och Riku Hahl.


Smekmånaden på Avenyn är snart över!


Tränarkarusellen del 2

BRYNÄS
Niklas Czarnecki (ny)
Tommy Jonsson, ass. (ny)
Janne Larsson, ass. (ny)
Alla säger att detta lag kommer att byta tränare under säsongen och ja oddsen är väl inte på hans sida men om Brynäs kan ha tålamod så tror jag att dom klarar sig men annars om tränarkarusellen kommer igång i Gävle så då blir det kvalserien och i värsta fall Allsvenska för Sverige näst mesta mästare!

FRÖLUNDA
Ulf Dahlén (ny)
Janne Karlsson, ass. (ny)
Här skulle man kunna säga är Sveriges bästa tränar duo, Dahlén/Karlsson kan inte gå fel! Fast det trodde man inte om Calle Johanssson heller! Upp till bevis.

FÄRJESTAD
Tommy Samuelsson
Per-Erik Johnson, ass. (ny)
Tommy Samuelsson har en förmåga att få gruppen att dra åt samma håll lika som Bengt Åke G och Conny E. Han har således lite att leva upp till, för att ha huvudansvaret för FBK är inget av hans tidigare uppdrag i närheten av. Han kommer att klara sig bra men lite för gamla spelare att luta sig mot.

HV71
Kent Johansson
Thomas Ljungbergh, ass.
Kentas första säsong i HV 71 slutade med SM-guld. I år blir det tyngre, tappet av Ledin och Jämtin kommer att visa sig i slutet av säsongen.

LINKÖPING
Slavomir Lener (ny)
Magnus Hävelid, ass.
Tjecken Slavomir Lener, som tidigare har tränat Luleå. Här har plötslig Lener ett lag som kan kanditera för SM guld men pga. vissa avhopp till ett Östland så har dom helt plötsligt ingen press på sig. Guldläge säger jag bara…..


Tränarkarusellen del 1

LULEÅ
Roger Rönnberg
Roger Kyrö
Roger och Roger sågs som en syndabockar vi d fjolårets svaga inledning men trots allt fick dom stanna, kommer att få det svårt vid en ännu en svag inledning.

MODO
Harri Rindell (ny)
Fredrik Andersson, ass
Harri Rindell kommer att få det hett mellan öronen om inte laget går bra. Hans största utmaning blir att få fixstjärnorna att dra åt samma håll. I Örnsköldsvik är kraven höga. Fredrik Andersson nobbade erbjudandet att bli sportchef i Timrå och fortsätter som assisterande i Modo.

RÖGLE
Peter Johansson
Björn Hellqvist, ass (ny)
Peter johansson har en orättvis roll i ett lag som gick upp mycket oväntat. Han fick vänta länge på en nytt kontrakt, bara det är en fingervisning av att klubben inte är riktigt nöjd med han, ändå har han en mycket stor del av att Rögle spelar i ES i år.

SKELLEFTEÅ
Hans Särkijärvi (ny)
Mats Lindgren
Efter tre år som huvudtränare för Djurgården har Hans "Säcken" Särkijärvi flyttat till Skellefteå. Hyllad av flera för att har tagit DIF ut ur en mycket djup svacka. Här får han leva i en helt annan kostym, där SAIK är nöjd att spela är DIF mycket missnöjd!

SÖDERTÄLJE
Leif Strömberg
Stefan Nyman, ass.
Leif Strömberg är en ovanlig art i svenska tränarkåren pga han fick skriva på ett långtidskontrakt i ett lag som inte har övertygat. Nu är det upp till bevis. Det går även hett till i Södertäljes bås men tränarduon har en förmåga att få spelarna på sin sida.

TIMRÅ
Challe Berglund
Per Nygårds, ass.
Challe Berglund kommer i en framtid vara Djurgårds tränare och landslagstränare, kanske vi få se han i ett alplag också, vad tror ni?


None

När ska denna man få chansen i ett ES lag?

Tabellen 12 och sista, äntligen! imorgon börjar det

None

1 Linköping
2 Frölunda
3 Färjestad
4 HV 71
5 DIF
6 Modo
7 Södertälje
8 Timrå
9 SAIK
10 Luleå
11 Rögle
12 Brynäs

Min lista : Guldet går inte till Frölunda i år utan det går till Linköping! Åker ur gör Rögle och Brynäs. Upp går Leksand och Malmö!

Tolfte och sista motiveringen är DIF! Mästa mästarna är bättre än på många år men målvaktsproblemet kan bli stor om Ridderwall floppar. Vilken press på en 20 årig målis som inte har lika stor talang potential som Brynäs Jakob Markström direkt. Gustav Wesslau är ett oprövat kort det också, 18 plats i målvakts ligan i fjolårets allsvenska!. Marcus Ragnarsson kommer att bli säsongens höjdare. Trots allt ska Järnkaminerna kunna komma på en femte plats i alla fall!?


Tabellen 11

1  Linköping
Frölunda
Färjestad
HV 71
 
Modo
Södertälje
Timrå
SAIK
10 Luleå
11 Rögle
12 Brynäs

 

Min lista : Guldet går inte till Frölunda i år utan det går till Linköping! Åker ur gör Rögle och Brynäs. Upp går Leksand och Malmö!

 

Elfte motiveringen är Luleå! Luleå ser mycket dålig ut i år men en Norrländsk järn (SSAB) vilja ska kunna göra att dom klarar sig år igen. Ska bli mycket intressant att se hur Kristofer Berglund klarar sig i Elitserien, Han har imponerat på så gott som alla under försäsongen men serien är en helt annan sak. Han kan få det hett om han inte tar för sig.

 


Bojan Djordjic

-Jag lämnar inte AIK förrän vi har tagit SM -guld! 

Hoppas han blir gammal i laget.

Tabellen 10

Linköping
Frölunda
Färjestad
HV 71
 
Modo
Södertälje
Timrå
SAIK
 
11 Rögle
12 Brynäs

 

Min lista : Guldet går inte till Frölunda i år utan det går till Linköping! Åker ur gör Rögle och Brynäs. Upp går Leksand och Malmö!

 

Tionde motiveringen är Södertälje! Södertälje ska kunna till slut kunna resa sig upp i tabellen. Nu har dom haft en tränare länge och dom har även skrivit kontrakt länge på Herr Strömberg så nu är det upp till bevis. Dom har inte haft en sån otroligt stor press på sig som dom senaste åren heller. Kan få en lugn och trygg resa i bakgrunden. Man får inte välja bort detta lag.  


Tabellen 9

1  Linköping

2  Frölunda

Färjestad

HV 71

Modo
Timrå

SAIK

11 Rögle

12 Brynäs

 

 

Min lista : Guldet går inte till Frölunda i år utan det går till Linköping! Åker ur gör Rögle och Brynäs. Upp går Leksand och Malmö!

 

Nionde motiveringen är Färjestad! Kan man aldrig räkna ut men i år går det bara bra i serien sen åker dom ut i kvartsfinalen mot Timrå!?


Tabellen 8

1 Linköping
2 Frölunda

4 HV 71

6 Modo

8 Timrå
9 SAIK

11 Rögle
12 Brynäs

Min lista: Guldet går inte till Frölunda i år utan det går till Linköping! Åker ur gör Rögle och Brynäs. Upp går Leksand och Malmö!

 

Åttonde motiveringen är MODO! Alla är för rutinerade för att bli sämre i serien men orkar dom resa sig i slutspelet? Kanske måste ha ett derby för att tända till? Tror ändå att någon gång så måste dom få en ordentlig dipp? Var fjolårets fiasko en fingervisning? Rävarna måste kliva fram inte bara i slutspel utan också visa vägen i serie lunken.


Tabellen 7

None

1  Linköping
 Frölunda


 

HV 71
 

 

 

Timrå
SAIK 


11 Rögle
12 Brynäs

 


Min lista : Guldet går inte till Frölunda i år utan det går till Linköping! Åker ur gör Rögle och Brynäs. Upp går Leksand och Malmö!

 

Sjunde motiveringen är SAIK! Ingemans land blir deras melodi, för att vara i slutspel så bra är dom inte. Kan få ta steget ner om inte nyförvärven som har spelat i fjärde kedja, kan få ett uppsving i sitt nya lag. Greker och andra utlänningar trivs att klämma pengar av Lillebror!

Tabellen 6

Linköping

 

 

HV 71

 

 

Södertälje
Timrå

 

 

11 Rögle
12 Brynäs

 

Min lista : Guldet går inte till Frölunda i år utan det går till Linköping! Åker ur gör Rögle och Brynäs. Upp går Leksand och Malmö!

 

Sjätte motiveringen är Rögle! Svagaste kandidaten på många år men en bra start kan få dom att lyfta, har visat tidigare att det går att spela bra utan Kenny också. Är i behov av en stark start och inga skador på nyckelspelarna. Laget kan lyfta om sammanhållningen lyser igenom på spelet också.

Toronto Maple Leafs

None

Ganska rolig detalj att fortfarande fast han inte har bestämmt vad han ska spela så säljer Suddens tröja bäst av alla i Toronto.

Roligt att se att Jagr blir irriterad när det spekuleras att Sudden är på väg till Brodway, - hade jag vetat det så hade jag stannat säger Jagr!


Tabellen 5

 

Linköping
Frölunda

 

HV 71

 

 

 

Timrå  

 

 

 

12 Brynäs

 

Min lista : Guldet går inte till Frölunda i år utan det går till Linköping! Åker ur gör Rögle och Brynäs. Upp går Leksand och Malmö!

 

Femte motiveringen är Linköping! Alla säger att dom har dom bästa utlånade! Sant visserligen, men dom som är kvar dom går inte av för hackor dom heller!

Tabellen 4

Frölunda
 
HV 71
 

 

 

Timrå

 

 

 
12 Brynäs

 

Min lista : Guldet går inte till Frölunda i år utan det går till Linköping! Åker ur gör Rögle och Brynäs. Upp går Leksand och Malmö!

 

 

Fjärde motiveringen är Frölunda! En av dom starkaste kandidaterna till guldet i år. Kanske inte tillräckligt för att gå hela vägen?


Tabellen 3

HV 71




Timrå



12 Brynäs

 

Min lista: Guldet går inte till Frölunda i år utan det går till Linköping! Åker ur gör Rögle och Brynäs. Upp går Leksand och Malmö!

 

Tredje motiveringen är HV 71! Dom kommer att rasa,men inte i år. Det finns fortfarande pengar att spendera för smålänningarna. Ett lika bra resultat som i fjol kommer det dock inte att bli.


Tabellen 2

 

Timrå 

 


12 Brynäs

 

Min lista : Guldet går inte till Frölunda i år utan det går till Linköping! Åker ur gör Rögle och Brynäs. Upp går Leksand och Malmö!

 

Andra motiveringen är Timrå! Nu kommer verkligheten ikapp laget som står på randen till inte bara ras i tabellen utan i pengabörsen också, trots allt med en sån bra tränare kan man gå långt i slutspelet.

Tabellen 1

Min lista: Guldet går inte till Frölunda i år utan det går till Linköping! Åker ur gör Rögle och Brynäs. Upp går Leksand och Malmö

12 Brynäs

 

Första motiveringen är Brynäs! Ingen tror på dom i år alla tänker att dom ska i botten och det tror jag också!

 

Jakob Markström kommer att få jobba, en ung och relativt oprövad målvakt som kommer att få kanske ett för stort ansvar i att lag som inte tolererar misstag. Hoppas verkligen att han klarar sig men laget bryr jag mig inte om. Dags för att kliva ner ett eller ett par år.

 


Bajen Fans Ishockeyförening

Vilket namn........ Skulle tro att dom har överlägset mest publik i Div 4 Västra. Hör namnen på motståndarna : Brinkens IF 2  Flemingsbergs IK Grantorp AIK Järna SK Norsborgs IF 2 Tullinge TP 2 Vällinge HC Örby IS.!  Matcherna spelas i 2* 20 min. Får vilken avdankad spelare som helst att orka med!?

Hammarby IF är med sina åtta SM-guld historiskt en av landets främsta ishockeyföreningar. Även om framgångarna i modern tid varit lätträknade har Bajen alltid funnits med.

Klubbar som har bara ett eller två borde vara ganska så ödmjuka i såna stunder.

 

På läktarna jublade och sjöng 300 Bajen Fans.
Utanför hallen såldes souvenirer och biljetter till premiärmatchen i november.
Skulle tro att Bajern vinner en serie i år!

RSS 2.0