Leksands IF



Leksand klarar av det i år!

Trots mina farhågor innan serien så måste jag säga att Leksand kommer att spela i ES nästa år. Smarta värvningar inte minst utav tränarparet Tomas Kempe och Tomas Jonsson. Värningarna när alla säger att marknaden är död så gräver sportchef Mikael Lundström upp namn som Michal Grosek, Ric Jackman och Ed Belfour. Namn som vilken sportchef i ES som helst skulle vilja signa. Dom har lärt sig!

Ric Jackman klar för Leksand

Att värva Ric J nu är att föredra istället för när han huserade i Löven!


Om jag ska fortsätta det resonemanget så menar jag att han var en stjärna med ett alldeles nytt kontrakt från Penguins när han spelade i Löven. Han tog det hela med att spela i Allsvenskan med en "klackspark" och ska man tro polisrapporterna så även lite till.


Nu i Leksand så slåss han för nya kontrakt så då är hans motivation lite högre skulle jag tro!


Men att slå på stort som Leksands hemsida och Aftonbladet är att ta i, han hade sporadisk med speltid i NHL slutspelet ifjol, då han spelade var när Chris Pronger satt avstängd. Summa sumarium så är det trots allt en mycket bra värvning av Leksand.


Djurgårdens IF

För Djurgården väntar nu en nästan omöjlig uppgift. Att försöka besegra HV71 på hemmaplan kan tyckas omöjligt. Men man får inte glömma att Stockholmarna lyckades besegra serieledarna med slutresultatet 5-4 i höstas. Matchen i sig var en jämn och tät historia, där HV71 borde ha vunnit efter hela 44 skott mot Djurgårdsmålvakten Daniel Larsson.


Jag tycker att man borde vila Daniel mot serieledarna och matcha in Ridderwall istället, där han har bara allt att vinna efter att HV vann med 8-2 I-fjolårets kamp på Globen.


Djurgården - Linköping 6-0

398829-4

Jag har varit och åkt slalom i Agnäs i dag och gissa vilken överaskning man får när man slår på Radiosporten och Djurgården utklassar Linköping. Nu börjar det se bra ut igen. Vad snabbt det vänder.

Satt och såg på TVmatchen mellan Leksand och Rögle och kan inte motstå att hålla på Rögle fast det inte gynnar Löven. Tråkigt att matchen ska avgöras på att den annars utmärkte Domaren missar att godkänna ett mål.

Kan inte förstå att vilken abstinens man får när det är uppehåll i NHL.



Bofors - Löven 1-0

Det blev som jag trodde, matchen i onsdags satt nog inte i benen utan mer i huvudet. Med så pass många sjuka så klarar inte Löven av att göra mål på Bofors.

SJUkt bra utav Daniel Alfredsson 3 mål och 4 ass. Inte illa! Tänk att få han i ES om nåt år?!

Björklöven

Efter en sådan kraftmätning mot Leksand i onsdags så ska man ge sig på Bofors i Kanon hallen, inte en helt lätt uppgift. Efter vinsten i onsdags så ser det bra ut nu är det bara hoppas att antingen Malmö eller Rögle sladdar neråt i tabellen! Orosmomentet nu är att sjukdomar härjar i Lövens trupp.

Anton Strålman

398829-15

Helt plötsligt så får han inte bara spela utan han får mycket speltid också, inatt blev det drygt 15 minuters speltid och det resulterade i ett ass från Strålmans klubba. Nu hoppas man bara att han får vara kvar när Mcbain kommer tillbaka från sin skada.

Löven - Leksand 2-0

398829-2Årets match i Umeå!
Matcher med lite mål brukar inte vara roliga att se, men den här var riktigt rolig. Matchen hade kunnat sluta hur som helst men som vanligt i Sky Com så vinner Björklöven hemma när det är jämt. Mycket folk på läktaren, bra Tifo från Green Devils och ett makalöst tryck från hela publiken gör att det blir fler besök för gemene man.
Tobias Forsberg fick man uppfattningen om när man i höstas såg han vara en slitvarg men numera så står han och styr powerplay med bravur. Att Tobias Lundström är en av seriens bästa målvakter visste man men att överglänsa Ed Belfour är stort. Nu tror jag att dom rider på det här och seglar förbi Rögle eller varför inte Malmö?!

Eddie the Eagle

image26

Ja äntligen så får man se han, känns som han var en barndomsidol, han vann Calder Trophy redan  -91. Antagligen så är han riktigt gammal eller jag fortfarande ungdom? Han har spelat i en rad olika klubbar debuterade i Chicago som har en utav NHLs snyggaste tröjor. Bäst var han när han spelade i Toronto, som inte varit sig likt sen dess. På bilden så har han rätt tröja på sig!

 

Löven har ett guld läge att ta upp kampen på allvar mot Rögle om tredje och direktplatsen till kvalserien. Vinner dom idag så tror jag dom fixar det!


New Jersey slog Philadelphia med 7-3

Johnny Oduya den gamla Djurgårds backen, han smällde in 1 mål och 3 ass inatt. Inte illa för en sådan doldis!

Djurgården - Färjestad 6-1

398829-6

När man innan matchen ser Niklas Falk så undrar man om inte Tumba ska skrinna in efter! Är det veteranuppvisning idag eller? Nä till om med Falken var bra ikväll, men bäst det var Ölvestad. Inte konstigt att en sådan spelartyp är skadad titt som tätt, när man åker över målvakt och målbur hela tiden så går man sönder men efektiv är han.

Vad härligt att förnedra Kaffelaget ordentligt idag.


Ferguson är sparkad!!!!!!

image25
Den som är tillbaka som GM i Toronto är en gammal bekanting. Cliff Fletcher var General Manager för Toronto mellan -91 till -97. Nu har han ett par månader att visa att han ska vara kvar, inte lätt med dom kraven och dom spelarna.

Frågan är: Blir Sundin nästa man att lämna?

Inte helt omöjligt. CF måste nog göra en del drastiska ändringar för att få skutan på rätt köl igen. Som jag sa i ett tidigare inlägg så gör av med ett par dökött!

Slutspelståget går

398829-5

Nu är det plötsligt allvar!

Den här förlustsviten vill man att den ska brytas men tyvärr så ser programmet inte helt lätt ut för dom mesta Mästarna! FBK (hemma), SSK (borta), LHC (hemma), HV71 (hemma), viktiga matcher som kommer att spelas på Globen. Noll poäng här och det är nog adjöss med DIF i slutspel.

 

Djurgården har efter sina fyra raka förluster en målskillnad på 7-16, vilket ger ett snitt på fyra insläppta mål per match. Bedrövligt utav Säckens mannar. Nä nu så är det upp till bevis för Särkijärvi om han nu är en så pass bra tränare så bevisa det när det nu blir en motgång?! Jag menar det är lätt att ta SM guld med ett gäng med gamla NHL stjärnor, där det är självspelande pianon hela bunten (Modo). Det är i motgång som man visar att man kan stå emot mediastormarna??


Djurgården ett slutspelslag eller?!

398829-1
Nu känns det inte bra längre!

Snart är vi där nere i skiten med SHC. Inte bra med en 4 matchers förlust svit, Ska vi vara ett slutspelslag så måste vi bättra oss!

Dom viktiga ledarna i laget måste "snäppa" upp sig ordenligt. Det håller inte att glida omkring på grillorna längre utan nu är det hårt jobb så vi kommer upp ur skiten.

Korpen

Spelade två korpen matcher idag 13-3 i första och 18-3 i andra.
Korpen håller mycket hög klass i Nordmaling.

Intressanta nyförvärv.....

Elitserie lagen kan det här med scouting!

 

1. Jesse Niinimäki, Luleå 5 matcher 0 poäng

2. Burke Henry, Linköping 9 matcher 3 poäng

3. Kristjanis Redhlis, Linköping 9 matcher 0 poäng

4. Jan Novak, Skellefteå 9 matcher 1 poäng

5. Mika Niskanen, HV71 17 matcher 2 poäng

6. Morten Ask, Djurgården 15 matcher 7 poäng

7. Antti Bruun, Mora 5 matcher 1 poäng

8. Jyri Marttinen, Timrå 15 matcher 2 poäng

9. David Cullen, Färjestad 18 matcher 4 poäng

10. Justin Morrison, Frölunda 11 matcher 4 poäng

 

Imponerande siffror, undrar om det skulle löna sig för vissa av lagen med budgetar på 100 millar att avlöna en scout istället. Då ser man kanske att vissa spelartyper inte passar in? Ser ni att nästan alla lagen är med på listan!


Sundsvall - Björklöven 3-2

image24
Förlust mot sundsvall är väl ingen större merit men Sundsvall har imponerat i serien hitills.  Jag tror att  fansen är trots allt glad när dom sätter för en 30mils bussresa hem.

Roligt att Bergmark inte har tappat sin målkänsla!

Björklöven - Borås 5-1

398829-23

Matchen varade i ungefär en period, då stod det 4-0. Efter den starten så slogs takten av och det blev en transportsträcka till slutet. Nyförvärvet Sami Ryhänen spelade bra och var lite elak i närkamperna. Ser bättre ut än väntat men ett bättre motstånd innan man börjar kapa!

 

Däremot så gjorde måltjuven Johan Bergmark comeback med ett mål direkt i första men annars så märktes Otajmningen väl.


Daniel Rahimis NHL karriär

398829-22

Daniel Rahimi har det tungt i sin Amerikanska karriär. Efter att blivit nedflyttad till Manitoba Moose så imponerade han inte där heller utan han flyttades ner ännu ett hack till Victoria Salmon Kings. Laget går visserligen bra i sin division, dom leder American West men för Daniel verkar det gå tungt när man läser hans ?Stats? han ligger på en föga imponerande 17 spelande matcher och 5 ass inget mål +1 och 12 min i utvisningsbåset.


Sakic baklänges = Kick Ass.

Var bara tvungen att skriva detta ......

Mats Sundin kan inte flytta....

image21

Det jag inte förstår riktigt är hur man kan fundera på en trade med Sudden istället för att göra sig av med spelare som McCabe,Tucker spelare som aldrig riktigt blomstrar ut kan man också göra sig av med typ Carlo Colaiacovo eller Kyle Wellwood. Spelarna har inte riktigt kommit till sin rätta trots att dom har status som superlöften. Jag tror att man får mer för en sådan spelare istället för Sundin som kanske inte riktigt håller, sen vet man inte hur han tar att spela andra fiol heller.

Ser man på vad dom fick ifjol för sina spelare så gjorde nog Flyers bästa traden. Dom fick Scottie Upshall och Ryan Parent för Foppa som varken bidrog eller fortsatte spela. Edmonton gjorde nog ett mindre bra trade när dom tradade Ryan Smith och fick Robert Nilsson and Ryan O'Marra. Robert Nilsson blir aldrig en tvåvägsspelare!

Så jag skulle nog behålla Sudden istället för att få några halvdanna spelare Torontos General Manager har inte riktigt imponerat i sina trader heller. Så blir det en trade så ska han nog ha riktigt bra betalt.


Modo - Djurgården 5-4

image20

Efter sådan här resultat vill man bara hoppa i en isvak och vakna upp ur mardrömmen. Förlora mot ett ?klyktattar? lag och dessutom se dom gå om i tabellen svider i ett djurgårds hjärta!


JVM utvärdering

Jag hade innan turneringen lagt fram vissa spelare som skulle bli mer eller mindre intressanta att se. Dessa var: Oscar Möller, Magnus Svensson Pääjärvi och Robin Figren. Dessa var bra Pääjärvi fick visserligen inte spela hela tiden men en fröjd att se. Oscar Möller håller en mycket hög klass och Robin Frigren är en otrolig tekniker som bjuder både på det ena konststycket efter det andra. Men det är inte någon av dom som jag skulle ta som dom tre bästa i Sverige utan det blir Krister Berglund från Löven, Patrik Berglund från Västerås och Jonas Enroth från SSK. Vi har verkligen fått se många nya namn att följa i Svensk hockey framöver.

Ishockey är verkligen den bästa sporten verkligen en NATIONALSPORT!


2008 World U20 Championship

398829-13

Vilken otrolig rolig turnering Sverige har gjort, dom både förgyller gruppspelet med en otrolig vändning mot Canada och ett slutspel som höll hög klass i underhållningssyfte.

Själva finalen där Sverige ligger under i två perioder men genom en heroisk vändning i tredje kan både reducera och kvittera. I förläggning så är det som vanligt en stökig situation som avgör där Canadas Matt Halischuk ?bökade? in målet (Canadas fjortonde i ordningen) som betydde att Sverige återigen blir utan guld. Vi ska ändå komma ihåg att ett silver (sjunde i ordningen) är mycket mer än vad någon kunde begära av det här laget. Sverige kan vara stolt när dom tittar ner på bröstets TRE KRONOR!

 ALL STAR TEAM är en fröjd att se : Ingen hade trott det här(mer än Lasse Sandlin som aldrig gissar fel!)

 

Målvakt

Steve Mason, Kanada

Backar

Victor Heman, Sverige

Drew Doughty, Kanada

Forwards

Jame van Riemsdyk, USA

Patrik Berglund, Svergie

Viktor Tichonov, Ryssland


Så här redo för spel bör man vara!

Spelar man i AHL och är på väg in till NHL så är en sån här inställning beundransvärd.

 : http://www2.sportsnet.ca/blogs/hockey_hearsay/2008/01/04/pogge_ready_for_the_call/

Brynäs fiaskot



Det finns två lag i elitserien som jag HATAR när djurgårn förlorar, vet ni vilka? Nää inte SHC utan dom två ?kaffelagen? Färjestad (Löfbergs lila) och Brynäs (Gevalia). Kan inte ens dricka kaffet längre?.

Desto svårare är det när Djurgårn får dyngstryk borta mot rivalerna att vara mesta mästarna.
Djurgården har typ 16st. Hur många har Modo, SHC eller Löven?


Calgary Flames

Intressant att se hur det kan gå i NHL, Marcus Nilsson jublade när Mike Keenan blev coach medan Huselius tvivlade. Numera så är Huselius kung med mycket speltid och Marcus som har varit given i Calgary dom senaste åren sitter på läktaren undrandes ?vad händer?! 


Italien för en gammal Lövare....

Italien nästa för Johan Ramstedt


image19

Verkar vara en otroligt bra plats att utvecklas i. Skulle nog tro att tränare Jens Hellgren har haft ett par ord med i den värvningen?

Vem fler än jag tror att vi har sett Ramstedt i elitserien för sista gången? Tråkigt eftersom det verkar vara en riktigt bra kille.


Winter Classic

image17

Varför skulle inte Hockeyligan kunna bjuda på ett spektakel som NHL bjuder på? Kanske man inte kan locka lite drygt 70000 åskådare som på Ralph Wilson Stadium, men nog tror jag att en 40000 skulle kunna bänka sig på tex. Ullevi. Varför inte en utav finalmatcherna på Råsunda? Då skulle kanske den kräsne Stockholms publiken komma! Ja nu finns det ett par (troligt från den norra länsdelen) som skulle säga skit i 08: orna! Det finns det kanske fog för om nu är på väg till kvalserien vill säga!


RSS 2.0