Toronto Maple Leafs




Viktor Stålberg blev skickad till farmarlaget, inte en överraskning att Torontos tålamod blev kort. Konstigt nog så har hela den framgångsrika kedjan han spelade i under försäsongen skickas ner till farmarligan. Toronto har som bekant inte rosat marknaden i starten av NHL och ändå så har kedjan som gjorde sån succé under försäsongen inte fått en ärlig chans av coach Ron Wilsson. Det om något säger vilka slags problem de har i hockeyns huvudstad. Om Jonas Gustavsson ska bli populär där så måste han göra sina stormatcher på hemmaplan. Det var så Henke L blev accepterad i Rangers och nu är det ingen som ifrågasätter han.


Full omgång av Elitserien ikväll, jaha!

 

Erik Karlsson blev också nedpetad till farmarlivet. Inte helt ologiskt i hans situation då Ottawa har en hel del backar, sen att han spelar på gränsen hela tiden gör nog NHL coacherna lite nervösa. En tid i AHL kommer att göra den pojken gott.

 

LN91 fick sin andra förlust igår kväll, 2-3 mot Vindeln. Är det en förlust som svider eller? Sist lagen möttes så blev det 15-2! Jag tror att headcoachen i LN får snöra på sig sina nya grillor och visa grabbarna hur man gör mål.




Förlust!




Matchen igår mellan Brynäs och Djurgården blev en tråkig historia. 3-1 slutade den trista historien. Brynäs inledde som vanligt med att spela defensivt eller ska jag säga inte spela alls ovanför offensiv blå linje. Tråkigt är bara förnamnet! Däremot så måste jag säga att defensivt så håller laget absolut bästa klass i Sverige. Försvararna kämpar och åker skridsko hela tiden, så det är mycket svårt för anfallarna att vinna några ytor.  En målvakt som agerar lugnt och tryggt som gör (som igår) att bortalagen får känslan att det är inte lönt att skjuta utifrån utan de måste spela bort målvakten först. När den känslan infinner sig (jag vet att den infinner sig hos spelarna lite då och då) då är det mycket svårt att göra mål överhuvudtaget. Offensivt så skjuter Brynäs utifrån och det kändes inte direkt farligt. 2-1 målet var utifrån men en solklar offside i målgården gjorde att Ridderwall inte såg den. Djurgårdarna verkar ha en linje att inte klaga på domaren i år men den linjen har inte gnällspikarna i Brynäs.

 

Att Brynäs sköt 20 skott på mål måste de ha räknat uppvärmningen också!

 

Brynäs kommer att bli bättre när de får igen den skadade Lars Jonsson, det är uppenbart vad de saknar han. Däremot så försvagas det defensiva när backen Kudroc lämnar för att gå till Frölunda. En inte så lite dålig värvning av Frölunda. Jag tror att Frölunda kommer att ha större nytta av hans defensiva arbete än vad Brynäs har.

 

Mesta förvånande utvisningen måste Rådbjer ha tagit igår. Jag zappade över till Timrå matchen och får se målvakten Modig i Luleå få en klubba på hjälmen, då han utan att få uppmärksamhet av Rådbjer viftande med händerna så kastade han av sig hjälmen. Då tar Rådbjer (som enligt vissa ska vara Sveriges bästa domare) ut han för fördröjande av spel.

 

Då är den naturliga frågan: får inte målvakterna bli skadade, utan de ska spela tills det blir avblåst?




Dagens match!



Jag har sett i kväll matchen mellan DIF och Helsingborg där återigen Djurgår´n tar en vinst, jag säger tar eftersom de inte var värd det i dag heller men som jag säger; en vinst är alltid en vinst! Sappade mellan olika matcher och visst är det skillnad på lag som har självförtroende och vilka lag som har kniven på strupen. PA Dembo brukar jag häckla ner på speciellt i våras men i dag var han otrolig, vilka räddningar! Spelar han så här kan jag hålla med honom när han utnämner sig själv till bästa målvakt i ligan. Synd att han är så fruktansvärt ojämn.

 

I helgen avgörs det vilka lag som kommer att vinna Guld och vilket lag som kommer att få uppleva ett olustfyllt kval. Min förhoppning är naturligtvis att IFK Göteborg vinner guldet som de kämpar mot AIK om och Örgryte följer Hammarby direkt ner i superettan så att vårat DIF får en liten chans att kvala sig kvar i Allsvenskan. Hur ofta brukar man få som man vill?

 

Om AIK skulle vinna och DIF åker ur så är säsongen dubbelt förstörd. Huva vilken tanke!



Så här arg blir jag när vi förlorar





Ja det var ingen rolig tisdag det här det. 2-3 förlust mot ett saik som har toppat formen så här i höstrusket. Kommer de att kunna konservera den till slutspelet? Ja laget är trots allt bättre än i fjol, så till skillnad mot Brynäs som överpresterade kommer saik att toppa fjolårets säsong; om de kan konservera formen vill säga.

 

Däremot så verkar Björklöven ha ett flyt just nu när riktiga AIK faller i Umeå Arena med 2-1. Målvakterna i respektive lag verkar ha gjort en bra match. Kan de mot vad alla experter (inklusive John Slettvoll) överraska och klättra upp i serietabellen.? Ja laget som sådan är så pass bra att om de kan få ha skadelistan något så när normalt så kommer laget att bli mycket bättre.

 

Modo vann matchen på övertid mot Timrå men det satt hårt åt. 10 sekunder kvar så kvitterar Anders Molinder (andra för dagen) och sedan så kliver Timander fram och avgör i sudden. En otroligt viktig seger inte minst moraliskt, ska bli intressant att se hur mycket en sådan seger kan stärka laget. Målisen Zajkowski tar sin andra seger (även lagets) och det stärker hans chanser att få fortsätta stå och placera Malek på läktaren. Vågar man som Coach att göra något annat?

 

Ska vi gissa på att Malek kommer att sätta sig på ett plan hem?

 

 

 

 


Dagens match!




Ikväll är det match mot saik på Hovet och enligt hemsidan så blir det slutsålt. Det är nästan en tradition numera att matcherna mot saik drar mycket folk. Dels så tror jag att saik har en drös av egna supportrar på plats och då blir det ett bra drag på Hovet och sedan att saik har blivit en sorts farmarlag där Säcken får träna upp sig innan han får åter stå i huvudstadens lag!

 

Hur matchen kommer att gestalta sig då?  Ja den kan sluta hur som helst eftersom lagen ligger i ingenmansland och har inget att spela för. Då är matchen mellan Modo och Timrå desto intressantare. Det är en signal vilket lag som kommer att klättra och vilket som kommer att cementeras i bottenträsket. Modo som vanligt hetlevrade sportchef (SC) Fredrik Andersson gick ut i media och kapade sitt nyförvärv till målvakt Malek. Han hade trott att han skulle vara en förstamålis men har överlägset sämst statistik av alla målvakter i ES.  Rätt så lustigt att gå ut att säga så när han köpte in målvakten utan att ens ha scoutat han själv!?

 

Varför kan dessa SC inte kosta på sig en flygbilljett och titta in målvakter live innan de köper in dem för otroligt mycket pengar?  Pengar som sponsorer och supportrar har betalat för! I mina ögon så borde det vara värt en flygresa att titta in spelare som kanske ska köpas in!?  Att skylla på att det inte är säsong så är man helt fel ute som SC, man ska ha scannat av marknaden ett bra tag innan det är dags för inköp.


Vårt stolta TRE KRONOR




Truppen till Karjala ser oväntat stark ut, stark för att vara så tidig på säsongen vill säga. Undrar bara om anledningen är OS år eller…..

Dick Tärnströms medverkan ser jag som ett stort frågetecken men jag får väl se om jag har fel. Annars tycker jag att samtliga har förtjänat en landslagsplats. Speciellt Jimmy Ölvestad som har återuppstått efter ett par miserabla år, kan inte bara vara Hardys inflytande eller?

 

Vilka som har en realistisk chans till OS är bra mycket svårare att gissa men Omark och Harju skulle vara ett intressant tillskott som kanske skulle överraska!?  Att t.ex. Davidsson skulle vara aktuell ser jag som ett långskott eftersom han hade otroliga problem med stor rink. Målvaktssidan har vi i Sverige så otroligt gott ställt om numera. Att en som inte spelar i NHL skulle vara aktuell är inte aktuellt! Nja Pebben, Weinhandl och ev. Ragnarsson är väl mera realistiskt men det kommer nog att bero på hur de spelar sina kort dessa sanslösa landslagsturneringar.  

 

 

 

Här är truppen i sin helhet:

Målvakter: Stefan Liv, HV 71, Mikael Tellqvist, Ak Bars Kazan.

Backar: Mattias Timander, Modo, Johan Åkerman, Lugano, Magnus Johansson, Linköping, Christian Bäckman, Frölunda, Marcus Ragnarsson, Djurgården, Dick Tärnström, AIK, Daniel Tjärnqvist, Lokomotiv Yaroslavl.

Forwards: Per-Johan Axelsson, Frölunda, Christian Berglund, Rapperswil, Niklas Nordgren, do, Patrik Zackrisson, Linköping, Martin Thörnberg, HV 71, Niklas Persson, Neftekhimik, Linus Omark, Dynamo Moskva, Johan Harju, do, Marcus Nilson, Djurgården, Jimmie Ölvestad, do, Daniel Widing, Davos, Johan Davidsson, HV 71, Mattias Weinhandl, Dynamo Moskva.


Sveriges lag vann!



Jag har glömt att kommentera att Djurgården fotboll vann över Örgryte igår. Nu rykte man det sista halmstrået att klara sig kvar. Själv så tror jag att det är kört ändå, fast man skulle mot förmodan gå till kval så är superettan lagen så taggade med självförtroende att det är otroligt svårt att hänga kvar. Hammarby och Djurgården i superettan nästa år kommer att bli trots allt spännande och livsviktiga säsonger för lagen. För går man inte upp direkt är det mycket lätt att hamna i en liknade spiral som Norrköping har fått kännas vid. Brottas med penning problem och chansa på spelare som inte är direkt lovande utan bäst före datumet gått ut på.

 

Matchen mot Örgryte var mycket sevärd där Djurgården avslutade sista halvtimmen med nio man. Efter en utvisning av Harninge som jag trodde var ett skämt men där han själv erkänner efteråt att han stämplade spelaren(vilka fotbolls spelare gör det?) så blir även helt korrekt 2-1 målskytten Milic utvisad för en brutal glidtackling.  Den sista halvtimmen så visade laget trots en miserabel säsong en förvånande moral och höll Örgryte med Allbäck i spetsen stången.

 

Denna match har karaktären att vara en ”dödsryckning” för det stolta laget i hela Sveriges hjärtan!





Seger ikväll!

Det blev seger mot halvdanskarna i eftermiddags. inte helt oväntat om man såg på matchen sist mellan lagen. Då dominerade Djurgården stort men Rögle gjorde målen.

saik vann över Modo och svackan de har legat i är kanske djupare än vad man har trot. Vad de ska göra finns det många experter som har svaret på, men jag tror att ledningen i Modo vet vad som krävs för att vända; och visste de inte det så är de de som ska bytas ut! inte är det experterna som kommer att avgå iallafall. 


Dagens förlust




Ja idag fick man se ett mycket blekt Modo bli fullkomligt förnedrade av ett mycket starkt Färjestad. Man skulle vilja säga pinsamt dåliga, men det är inte tillräckliga ord för vad jag känner nu, total förnedring till och med på deras hemmaplan också.  Modo verkar vara ett lag som spelar helt utan självförtroende, ett lag som inte vågar spela ut, ett lag som inte ens kan åka in och tackla. Deras rollspelare som ska gå in och tackla och sätta press på motståndarbackarna åker mest och petar. En spelare kan jag ge godkänt och det är min kusin Daniel, (inte lätt att skriva det) resterande spelare i Modo har jag sett så mycket bättre att det är konstigt att inte Horova får ut mer av spelarna! Danne har verkligen blivit bättre och bättre varje år, skulle inte förvåna mig om han får chansen i landslaget framöver.

 

Jag tyckte det var pinsamt att se Löven i söndags med detta var snudd på värre, kanske för att jag har högre tankar om Modo än vad jag har av Löven. En sak är väl att spelar materialet inte är bättre? Har det varit en sådan övertro på denna trupp? Isåfall så kan de spela med fler juniorer som vågar gå in och KÄMPA!

 

De spelar så dåligt att till och med Bernur är rädd att kommentera detta inlägg!





Match ikväll

Modo Linköping fick jag en biljett till alldeles nyss. Det ska bli intressant att se Daniel S.





Dagens skämt

What did the Leaf fan do after the Leafs won the Stanley Cup?


He turned off the Playstation.




Ett av många Toronto skämt man kan läsa på Internet!




Gårdagens SEGER!

Matchen igår hann jag bara se en period men vilken period jag fick äran att beskåda. HV71 är ett mycket bra lag, fast deras första femma blev neutraliserad av tappra Djurgårdare så har de fler spelare som kan avgöra; de skulle kunna gå in i vilken första femma som helst i ES. Trots det så vann DIF matchen lite tursamt då det avgjordes på ett slarv utav en HV back, men jag tar vinsten vilken dag som helst för HV kommer inte att släppa så mycket poäng framöver.

 

Veteranträning gick väl bra förutom att det är fruktansvärt jobbigt att åka med utrusning på. Man är fruktansvärt vältränad, Armar och ben värker.

 

Serien ska snart börja och namnet på serien är VHL (Veteran Hockey League)! Det består av spelare från LN91, Hörnsjö, Teg, Vindeln, Umeå, Vännäs och naturligtvis Hörnefors. Favoriter till denna serie är nog svårt att sia om eftersom det kommer nog att visa sig svårt för varje lag att ha samma laguppställning varje match. En sak kan jag dock lova, det kommer att vara mycket sevärda matcher. Så har ni chansen ska ni inte missa en sådan upplevelse. Gamla avdankade spelare (som inte har den ack så viktiga sommarträningen i ryggen) åker skridskor i ”slowmotion” men slår passningar och dragningar i världsklass! Dessa spelare har inte den tråkiga ”styrspelet” som praktiseras av SAIK och Brynäs. Ni kommer till skillnad från dessa lag inte att få se några ”dumpningar i sargen. Full fart framåt gäller och sen byta istället för att jobba hem, så ser det ut på träning så då ser det ut så på match också!?

 

Serie program kommer senare!

 

 

 


Dagens match!

Det är dags för att HV 71 att komma på besök på Hovet ikväll. Tyvärr så har jag inte tid att se hela matchen på grund av att vi har veteran träning i hockey. HV kommer att få klara sig utan sin tuffa back Lance Ward ett tag för en handskada. Ändå så är de det starkaste laget i ES just nu. Får svårt att se något lag klara av de i slutspelet. Djurgården får ev. tillbaka Kristofer Ottosson till matchen ikväll. En bra förstärkning men hans form har dalat betydligt de senaste åren. Kanske han kan få återuppleva en nytändning under Hårde Hardys nävar.

 

 

När de sa att vi skulle spela hockey i vinter istället för Hockey-Bockey så blev jag glad, men att vi till och med ska spela i en serie är ännu roligare. Serien består av lag som Vindeln, Vännäs, LN91 och vi i Hörnefors. Jag kommer att rapportera mer från denna otroligt intressanta serie. Till och med kan det kanske annonseras ut vart och när vi ska spela! ?


Dystert

När inte SAIK gick upp i elitserien i ett par å för ett antal år sedan så hade jag inte den minsta medlidande, inte heller när de har fått så mycket stryk i derbyna mot Löven att de har gråtit hela E4 upp till Skellefteå. Tvärtom så skulle jag vilja säga att jag har njutit. Numera så måste jag säga att jag har fått en förståelse hur de kände eftersom DIFs framfart i Allsvenskan detta år (förra året också) inte har varit det minsta tillfredställande.


 Jag lider någonting så fruktansvärt just nu!


DIF förlorade idag mot BK Häcken och det är väl ett lag som är sämre än Gävle till och med. Jag orkar inte ens bli arg, inte ens bli irriterad. Däremot så är jag så fruktansvärt besviken både på spelarna och ledarna, kanske framför allt ledningen som inte insett att vissa av forwards har fullkomligt floppat. Att man inte insåg allvaret i somras och köpte in en målskytt kanske beror på att man har räknat in att spela i en lägre serie nästa år!?

 

Inte ens supportrarna ha brytt sig i år, det säger inte lite det.




Viktig match ikväll

Ikväll är det fotboll mellan BK Häcken och DIF. Behöver jag säga hur otroligt viktig matchen är?


Det blev förlust!

Vilken match jag fick chansen att beskåda i eftermiddags.

 

Björklöven – Oskarshamn  0-1!!!!!!!!!!!!!!!

 

När i hela världen trodde jag att man skulle få skriva en sådan mening, i en match där det gäller så mycket också? Man skjuter 48 skott men inget går in! Fast det är ju klart ingen vågar gå in på mål och ta en smäll för att skymma målisen.

 

Nu till den riktiga kritiken: Varför i hela Guds heliga namn har man tre spelande forward inne på PP, som bara vill ha pucken för sig själv hela tiden? Efter en rad bra powerplay men ingen vill skymma målisen så plockar han bort Jesse Schultz (som för övrigt såg mycket vilsen ut) och plockar in en till puck älskare (Viktor Lindgren)! Varför kan inte någon se att inne framför mål gör man mål! Oskarshamn Finske målvakt var bra men vilken Elit målvakt är inte bra när han får se varenda puck som kommer? Kan inte man göra en liten fuling och ställa PA Lundström framför mål, han plockar de inte bort i första taget. Största missarna denna match tycker inte jag spelarna står för utan Kari Eloranta och Peter Andersson gör en oduglig insatts!

 

Löven försöker skylla på domaren men han var då minst dålig denna afton.

 

Coolast var Tommy Salo som gick omkring och höll händerna i fickorna nästan hela matchen men man ser när det bränner till så blir det fart, fascinerande att se att när Oskarshamn fick chansen så blev det fart på hela laget. Efter ledningsmålet så tar han en snabb timeout och samlar laget inför en anstormning som aldrig kom.

 

Fem plus för coachningen av Tommy Salo.


Ni som inte vet

1 HV 71 10       46 : 26  24    
2 Färjestads BK 10       22 : 28  21    
3 Skellefteå AIK 10       28 : 24  19    
4 Frölunda HC 10       28 : 31  16    
5 Luleå HF 10       30 : 26  15    
6 Linköpings HC 10       24 : 23  15    
7 Djurgårdens IF 10       28 : 27  14    
8 Rögle BK 10       25 : 26  14    
9 Brynäs IF 10       19 : 19  12    
10 Södertälje SK 10       22 : 29   10    
11 Timrå IK 10       26 : 31 8    
12 MODO Hockey 10       21 : 29   8    


Så här serietabellen ut!

Dagens match!




I eftermiddag ska jag åka och se hockey live igen, det var ett tag sedan. Fast man ser ett par 7-8 matcher i veckan så går det inte upp att se matcherna live. Trots att jag ska se allsvenska mötet mellan Björklöven mot Oskarshamn så blir det roligt. Enligt uppgifter från hårt prövade Löven fans så kommer vändningen idag.

 

Gårdagens omgång säger inte så mycket mer än att nu när serien har satt sig så böjar man se vilka som kommer att få spela i de nedre regionerna och vilka som kommer att få slåss vid strecket. För min del så kan serien sluta ungefär så här, kanske att Modo får klättra lite men de andra lagen är inte värda att vara högre upp!


Dagens match!

Ja idag åker Djurgården till Timrå och en mycket svår bortamatch, Timrå har börjat dåligt och är säkert mycket revanchsugen nu när Challe gick ut i media och kapade laget. Att göra så som tränare är en mycket stor risk, vänder det inte nu så lägger han prestigen i potten. Det kan mycket väl vändas mot han. Jaja vi får se om det får en effekt.

Djurgården då, ja de började hyfsat i serien men poängen har inte kommit. varje poäng så har de fått slita för. de har tex bara en match där de har s.k. stulit vinsten (det är när de spelar sämre men vinner ändå). Tvärtom så har vissa lag spelat urkasst mot DIF men ändå fått med sig en eller två elller till och med alla tre poängen. Detta är naturligtvis inte bra och det man kan skylla på är att rutinen spelar en stor roll. Det kommer nog bli bättre!


LN91 då? Ja de fick stryck med 15-2 i torsdags och marken gungar under tränarens fötter!

Rolig Historia!

En slags sjöväg

Gammel-Johan hittade till slut den Magiska Lampan. Lampans Ande uppenbarade sig förstås efter Johans gnid...

-Jaha, sa Anden, nu måste jag uppfylla din önskan, men det blir bara en, för jag har blivit så gammal, att jag klarar inte mer.

Gammel-Johan sa att han så väldigt gärna ville komma till Sydamerika, men han var rädd för att flyga och åka båt ville han inte, så därför önskade han sig en motorväg från Sverige till Argentina.

Lampans Ande sa att detta var den värsta begäran han hade fått, bygga en motorväg över hela havet, så han bad Gammel-Johan önska sig något annat! Tja, tänkte Johan, så önskade han:

- En vacker ung fru som ville gifta sig med honom, men hon skulle vara god och glad och ha ett glatt och jämt humör i alla år!

-Jo du, sa Anden... den där motorvägen, skall den ha två eller fyra filer?


DIF åkte på torsk

Jodå blev det en förlust i en urtråkig match där Rögle har en nästan 100 % utdelning på sina fåtal chanser. Ibland blir det naturligtvis så här att studsen inte går in utan den studsar utanför medans motståndarnas flyt är obegränsad.

 

Brukar inte kommentera domaren men Patrik Sjöberg hade en rolig tredje period. Först så tar han två skit utvisningar på Djurgårdare och det kan man inte säga så mycket om men sedan så tar han två solklara kompensationers utvisningar på Rögle spelare så det blir nästan pinsamt!  Efter det så försöker Rahimi mucka fight men Djurgårdaren backar bort och då tar han båda! Vad var det då för mening att backa undan?


Dagens match!

Ja ikväll så blir det matcher igen, det känns nästan som att det har varit ett landslags uppehåll! ?  

 

Frölunda – Färjestad ett derby som känns som ett ZZZzzzzz ömn piller!

 

Linköping – Brynäs där kan det bli ett intressant slag om vilken plats det blir nu när Linköping ser ut att göra Brynäs sällskap i bottenträsket!

 

Saik – Timrå där är det ett Norrlands möte som är intressant, Timrå måste börja växla upp ett par snäpp om de inte ska lägga sig i botten av serien.

 

DIF – Rögle kan bara sluta på ett sätt om inte Sveriges bästa lag fullständigt nonchalerar motståndet, fast det har de gjort förut (tappade 3-0 ledning mot Brynäs)!

 

Luleå – Modo tror jag på Modo vinst! Varför? Ja det känns som att laget kommer igång snart. Det kan inte bara vara Norrbaggarna och andra importspelare  som ska producera. Svenska spelarna är viktiga i Modo, bäst för de att visa det!

 

Sen måste jag bara säga att grattis till Brynäs fansen där ute i Sverige för klacken har lärt sig en ny ramsa!

 

 


He he



Man vet att man suttit för länge framför datorn när man tittar på tv och undrar var markören är.

Ett hus som brinner



En av mina kompisars hus brann idag. Fruktansvärt att beskåda, en av mina mardrömmar!

Toronto

Ron Wilson i Toronto har inte haft en lätt start på säsongen, men han lägger över mycket av skulden på målvakten Vesa Toskala! Jag skulle tro att när Monstret Gustavsson kommer tillbaka från skadan (ljumsken) så lär förstaspaden ligga inom räckhåll efter detta uttalande från Coachen i Toronto:

"Every once in a while you need a save."


Inte ofta man hör en tränare kapa sin egen uttalande första målvakt. Att Vesa kommer att få det svårt i Toronto i framtiden borde vara ganska klart. Wilson har till och med tagit tillbaka sitt uttalande att Vesa kommer få stå matcherna till Monstret är hel igen, Nu ska tydligen tredje målvakten Joey McDonald spela!


Helgens bravader!

Jaha det var den helgen det! Helt förstörd! Varför ska man se hockey eller fotboll överhuvudtaget! Lagerbäck säger att han avgår om de inte tar sig till VM, nähä!

 

Själv har jag ägnat mig åt korpen innebandyn som startade i dag, lite värk i kroppen kommer det allt bli eftersom jag avslutade med badminton senare på kvällen.

 

Nu ser jag fram emot att se Anaheim - Rangers på tv kl 23,00. Tror ni att man kan hålla sig vaken hela matchen? Isåfall är det en bra match.


Sverige

Gårdagen var i det närmaste en bedrövelse från start till mål, i alla fall sportsligt! Hockeyresultaten var som ett skämt, favoritlagen förlorade mot sämre lag. Bara att bryta ihop och komma igen!

 

Det kan vi lämna där!

 

Fotbolls landskamp mellan Sverige och Danmark slutade med 1-0 till Danmark och nu kan hela Skåne jubla! Det vi fick se tror jag var en sorti utav Lars Lagerbäck, hans sista viktiga landskamp förlorades på parken i Köpenhamn. En annan sorti vi fick se var Henke Larssons, han har förgyllt många stunder i landslaget men att han har fått spela sina sista landkamper nu det borde stå klart. När gjorde han ett landslagsmål senast?

 

Att han ens kom med i truppen torde väl bero på att Lagebäck ville ha en nostalgi kväll efter matchen?

 

Under matchen då? Ja med tanke på att Zlatan fortsätter att briljera med att vara helt outstanding i höjdbollar, och så fort han fick bollen så rusade två till tre man mot honom. Borde det inte ha blivit lite ytor för mittfältare och forwards kollega? Nu var nostalgi Larsson forward kollega så han går det inte att klaga på (kutym i svensk media) men mittfältarna borde ha tryckt på upp och skaffat sig lägen! Där förlorade vi matchen, inte att vi släppte in ett mål för det får man räkna med när man spelar på bortaplan i Köpenhamn.

 

Gårdagen middag åt jag på Allstars, otroligt gott!


Dagens match!








Igår var jag och såg en träningsmatch mellan LN91 och Teg. Första matchen mellan de där de blev 9-3 till Tegarna så skulle man tro att LN skulle vara nöjd med ett oavgjort resultat men icke det. Tränaren i LN utryckte sitt missnöje att behöva förlora vinsten i dom fem sista minuterna när Teg kvitterade till 2-2. Faktiskt ganska roligt att se på hockey fast det är i lingonserien!

 

Snart kanske Löven är där?

 

Dagens intressantaste match är mellan DIF och FBK. En riktig hatmatch skulle jag vilja säga. Intressant också är att se att Wikegård bittraste ögonblick är när DIF förlorar det givna guldet hemma i Globen på övertid när den förbannade Artursson slår in segerpucken mellan bena på Söderström! Jag får nästan tårar när jag tänker tillbaka på det. Inte är vi i DIF nöjd att komma två vi vill vinna! Jag HATAR att förlora i synnerhet mot Färjestad!







Det blev förlust!




Luleå vinner mot DIF med 4-3 efter en klart underhållande match där DIF drar det minsta strået mest för att man tar en massa dumma utvisningar i anfallszon. Luleå var dödligt effektiva när de fick chansen att spela en man mer. Att förlora mot Luleå är ingen skam för det är ett lag som jag tror kan gå långt i år. De har till skillnad mot andra lag behållit sina tränare trots att det har blåst motvind. Nu kan det visa sig att det är rätt melodi. Tränarduon har fått sätta sin prägel på laget som består av fart och fläkt med tunga tacklingar. Rätt melodi om jag får säga mitt!

 

Brynäs vinner över SSK: Grattis nu har ni skaffat er ett psykologiskt övertag inför kvalserien!

 

Modo vinner efter förläggning där jag konstaterar att Daniel S gör ännu ett mål. Nu har han gjort mål i två matcher i rad, snacka om skyttekung! Norrbaggarna i laget får se upp. Timrå fortsätter sin kräftgång. Ska kanske Challe få smaka på avskedets beska droppar?

 

HV71 tar revansch efter den onödiga förlusten över Brynäs(där de sa att de lämnade skridskorna hemma) med att fullkomligt köra över stackars (nåja) Färjestad. 8-0 slutade denna tillställning. Vilken förnedring av Sveriges nu bästa lag. Hoppas bara att Färjestad fortsätter sin dystra gång när de ska möta mästa mästarna på lördag!


Tidningsjournalister

Jag retar mig på alla Journalister på Expressen och Aftonbladet som ska utmåla sig att var några slags kändisar! Här köper man tidningen och slår upp en sida och ska läsa om t.ex. fotbolls landskamp som är på lördag. Lite text men en jättebild på Robert Laur, Simon Bank eller Erik Niva istället för ännu mera visserligen utmärkta analyser! Varför ska man titta på honom varje dag och varför är det oftast killar? Nä se till att skriva istället för att ”brösta” upp sig, för det är väl inte en billjet till let´s Dance dom är ute efter?

 

Nu har de verkligen fått vara i ropet eftersom SVT ska rekrytera en ny chef och vips så Bloggas/Twittrar det och skrivs inlägg vilka som har chans att få toppjobbet. Patetiskt att SVT kan få en sådan gratis reklam.


Luleås björnar!




Kvällens motståndare för DIF är inte mindre än Luleå. Luleå har börjat serien som väntat, lite upp och ned; hoppas det är nedåt ikväll! Visserligen har jag tippat de som sjunde lag i serien men vi får se ikväll om jag kanske har tippat de lite väl lågt!? Jag ser då fram emot att se hur Abbotts bröder spelar i Norrland istället för halv Danmark.

 

Snacka om att flytta från det lägsta till toppen av landet.


Veteranträning



Man blir lätt less på att man är så förbaskat otränad. Då får man ligga och försöka få i sig lite luft. sedan så kan man knappt gå dagen efteråt. faaan vad otränad man är, men det blir bättre!

Dagens match!






Av dagens matcher är den mest intressanta i Ö-vik. Att det är en viktig match för ”klyktattarna” är väl kanske en underdrift. Det är väl bara Löven som har startat årets säsong sämre. Ja KAS dom spelar i Allsvenskan! Modo som har fruktansvärt bra spelare i truppen men inte kan få till det i år heller. Hur länge ska detta kunna ske? Dom har bytt tränare, rensat i styrelsen och sparkat diverse spelare. Vad ska de göra, vad kan de göra? Ett förslag som jag har är att spräcka på ledarna i laget och byta ut (inte tradea bort) lagkapten och spelarråd, då kanske det kan bli en attityd förändring i laget!? Kanske det är det som behövs!

 

Djurgården tar an Linköping i en fartfylld match

 

Själv har jag träning med Hörnefors veteranerna!



SAIKs nyförvärv!




Att SAIKs nyförvärv Tomas Surovy hade svårt att hitta en ny klubb var väl ingen förvånad över men att han skulle gå ut i media och erkänna det, det trodde nog ingen. Lite förvånad blev jag när han gick till SAIK men nu förstår alla att det var det enda valet för han!

 


Löven fick stryk mot Bofors hemma och kanske de ska titta på det nedre strecket istället för play off!? Sådana här matcher så saknas Johan Bergmark enormt! Varför han inte fick ett nytt kontrakt ser mer och mer ut som ett frågetecken??? Så skadedrabbad var han ändå inte.




Dagens match!






Ikväll spelar Björklöven mot Bofors. En viktig match för Löven annars riskerar dom att åka allt för långt bakom dom andra. I en sådan lång serie kanske det inte gör så mycket men jag har en föraning att Löven behöver lite segrar för att få igång det här laget. Det är många nya ansikten och börjar dom att förlora så då kan det bli tungt.

 

Jag är så less på att höra och läsa om Jämtin rättegången. Sundlöv har fått sin revansch och kan gott stå och fåna sig i spelargången i år också! Hoppas inte det blir någon överklagan för det är bara fånigt!

 

 

Kan vi lämna det bakom oss nu och låta hockey tala?





Inte bra med spriten!

Den här killen hade otur att träffa fel sällskap! Att bara ens fundera på att göra en "fylletatuering" gör att han  faller in i kategorin ----------------

Tränarna



Vem få lämna först?

Efter en svajig start så ligger nog Modos tränare löst?

Monstret



Då har Jonas ”Monstret” Gustavsson gjort debut för Toronto. Han fick hoppa in efter en svajig start av första keepern Toskala. Två perioder fick Monstret men gjorde det så bra enligt Toronto tidningarna att tjänstefel vore det om inte han får starta nästa match hemma mot Ottawa. Nu kommer chansen för att göra som Henke Lundqvist. Att han kan skylla på ett dåligt försvar hjälper inte. Torontos och Rangers är ganska likvärdigt. Han har alla chanser att bli hjälten i målet som hela Toronto har väntat på. På onsdag morgon får vi veta.

Sedan är det tyvärr kört om han misslyckas!



Dagens match!

Idag är det Brynäs som kommer på besök till huvudstaden. Förhoppningsvis så åker dom hem med huvudena i knävecken!

fight

Har man lite att rapportera om så kan man se detta!

NHL

Matchstart mellan Detroit och Saint Louis Blues. Första gången jag hör nationalsången sjungas utan den obligatoriska kören som sjunger med i : Laaaaand oooooffff the freeeeeeee!!!!!!! Knäpptyst i Globen.

 

Amerikanarna är världsbäst på att få till sina match intron. Där har Svenska lag något att lära


Frölunda åkte på torsk





Vi vann igår med otroliga 5-1 mot Frölunda på deras hemmarink! Välförtjänt var segern också. Kanske inte första målet men resten var en fröjd att beskåda. Att första femman skulle vara bra hade jag på känn men att den skulle vara så bra det trodde nog ingen i Sverige. Nu ska man väl inte dra för stora växlar efter ett par matcher. Fast på hur matcherna har visats så har DIF spelat en underhållande (inte saik matchen) hockey med att hålla i pucken istället för att ge bort den och få jag efter den. Låter som en självklarhet men titta hur många lag lägger in pucken för att sedan åka och byta! Djurgården dumpar också in puckar men då är det alltid någon som är på G att forechecka.


Toronto




Att Mats Sundin slutar spela hockey lämnar ett eko efter sig. Tänk om han kunde göra ett år i Sverige, då kanske Forsberg hade tagit ett år här också. Till och med så tror jag att ett antal av Svenskarna som är i KHL skulle tycka det är kul att spela i Sverige!? Jag såg ett förslag att hänga upp hans tröja i Globen. Det tycker jag är en bra utmärkelse till Sveriges bästa landslagsspelare! Han kanske inte är den bästa spelaren någonsin men vilka landskamper han har bjudit på. Lite patetiskt när vissa kommenterar att han skulle vara en svikare som inte ställer upp! Lika patetiskt är det att läsa hur vissa i Toronto menar att han inte är en vinnare! Ett SM guld, tre VM guld och ett OS guld! Inte många som har en sådan meritlista.

 

Sen att det kanske är det enda vettiga vid 38 års ålder att göra, jag säger inte att du inte kan spela längre men efter 30-35 så krävs det mycket mer träning än vad kroppen kanske klarar av. Jag tror det är få som förstår hur mycket träning det behövs.

 

Läckert att se vad Toronto Sun och Toronto Star skriver om Sudden, han är stor i Toronto. Skulle han ha varit en Kanadensare så hade de rest en staty av honom.

 

 

Jag måste bara nämna vilken försäsong Viktor Stålberg har gjort. Lite en ”släng dig i väggen” till vissa av hans gamla tränare som har ratat han tidigare i karriären. Att få börja säsongen i Torontos första femma! Kan det bli större för en hockey spelare som inte platsade i J-laget i Frölunda vid 16 års ålder!



RSS 2.0