Fagervall

image31
Äntligen!

Då har första och viktigaste pusselbiten för nästa år skrivit på.
Vissa tycker att Löven borde byta men jag är som ni har läst av en helt annan uppfattning.
Att han har skrivit på för två nya år är helt perfekt nu kan han utan press bygga laget för Elitserien. Kom ihåg vad som hände förra gången Löven kunde behålla en tränare i fyra år?! Japp, det blev elitserien då också!!! Trots att det troligtvis var Löven sämsta tränare någonsin!?


För att Fagervall ska bli Elitserie tränare är inte en fråga om "om" utan när!

 

Nu är det bara att vänta på nästa och nästa underskrift. Så här tidigt har väl Löven inte varit ute tidigare? Tyder på att ekonomin är i balans kanske? Fast dom kanske tappar ett par spelare så känns det som att laget är attraktivt för spelare att spela upp sig till Elitserien.


Rögle Löven = Överkörning!

398829-29
Igår var det Rögles tur att jubla!
Viktigaste matchen hitills i år!? Jag hade en tränare som sa det i nästan varje match vi spelade. Han hade faktiskt rätt ibland också!

Löven viker ner sig i den viktiga matchen mot Rögle, där man inte bara  förlorar utan man var inte ens nära att ens göra mål. 12 skott på en hel match?! Playoff ser riktigt nära ut! Rögle kan defilera till kvalserien.

Sverige - Finland

Ja jag skäms men jag missade matchen, jag var och spelade innebandy i Nordmaling. Om vi vann? Naturligtvis vann vi lätt på straffar! Det var kvarten det, semifinal nästa helg.


Torontos olika misstag

image25

Förstår inte riktigt på hur Toronto resonerade när man igen sparkade sin GM, nu mitt i säsongen också. Historiskt sett så måste man se att det inte finns många GM som har suttit kort tid och vunnit en Stanley Cup. Ska man bygga ett lag som vinner i längden så finns det inga genvägar utan ge en GM den tid det krävs för att vinna. Nu jobbas det för att en ny GM ska införskaffas och nu ska han ha så kallad: be a "proven" winner! Sicken skitsnack!

 

Hur många coacher tror ni har vunnit Stanley Cup i olika lag? Tre stycken är rätt svar! Den mest kända är naturligtvis Scotty Bowman med tre olika lag Pittsburgh,Montreal och Detroit. Dom två andra är så gamla man känner inte till dom. Ni kanske gör det (Gorman, Dick Irvin)?
När det väl kommer till GM så går vi tillbaka till 30-talet för att se vem som har vunnit i olika lag. Så okända så jag inte bryr mig att berätta vilka.

 

Det snackas ofta om att spelarna behöver en ny röst att höra i omklädningsrummet, vilket skitsnack säger jag. Spelar du med miljonlön kan du inte kräva du ska vara kompis med tränaren utan han bestämmer vad du ska göra inte spelarrådet! Ska du satsa att få en lång framgång så satsa på tränaren och sporchefen. Spelare det finns det gott om.


Sverige - Tjeckien 4-2

398829-12

Äntligen en vinst och jag hatar inte att säga det: vad var det jag sa? En sådan som Ledin behövdes i landslaget, rätt läckert att se när han stänkte in 3-2. Vart har han spelat? Japp Löven var rätt svar! Kolla in han mot Finland som alltid är arg på Ledin.

Saik har rätt många gamla spelare i dagens landslag!


Fyrdommarsystemet

image28
När ska svenska klubbar ta sitt ansvar och ge dommarna rätt betalning. Nu så fördelas pengarna i klubbarna så att överbetala medelmottor med astronomiska summor som dom aldrig kan göra rätt för.
Bedrövligt är bara förnamnet, att se dessa överbetalda spelare, som aldrig törs gå in framför motståndarmålen utan hoppas att pucken så småningom kan leta sig ut efter sargerna, där det är lite mindre riskfyllt att stå.
Tillbaka till domarfrågan, ska det så småningom bli fyra domare på plan så att man slipper reta upp sig på alla misstag som görs nu, domare som är två zoner från där allt händer och dömer efter hörsägen från läktarna i stället. Lägg mer pengar på domarna så får vi rätt status på dessa och inför proffsdomare med det snaraste så att de blir likstsällda med spelarna.

// Claes Håkan Kohlström
[email protected]

SAIK klarar sig i år igen....

Jag måste nog säga att dom kommer att stanna kvar i ES i år. Spännande kommer det definitivt att bli. Brynäs är för bra att spela i en kvalserie men jag skulle inte ha något emot det. Mora och Luleå blir ändå mitt tips att ramla ner i en kvalserie där Leksand och Malmö ser mycket sugna ut på återkomst.

Tyvärr så blir det inga derbyn mellan SAIK och Löven i år, för att Löven ska ta sig till kvalserien ser jag som en självklarhet!




Timmy Pettersson, Andreas Engqvist, Nicklas Danielsson och Christian Eklund.

Är otroligt nöjd med att dessa fyra har skrivit på nya kontrakt.
Ser dessutom väldigt lovande ut inför nästa säsong med tanke på att även Ottoson, Bremberg, Anger, Frylén, Printz har kontrakt. Vad gäller förstärkningar med NHL-rutin, så känns det inte helt orealistiskt att M. Nilson och Thoresen vänder hem samt att de forna NHL och Djurgårdarna Nisse Ekman och
D. Tjärnqvist kommer ifrån ryssland. Bådas kontrakt med respektive klubbar går ut. Det ser ljusare ut än vad det sett ut tidigare år!

 Jag skulle vilja se Arvedsson som tränare för Djurgården, eller kanske en utopi att en Färjestadare skulle träna Mesta Mästarna!


Sverige - Ryssland 3-4

Oj vad Ryssarna är bra!
Känns som hur än Sverige jobbade sig ikapp i matchen så la man in en växel till och rykte ifrån Svenskarna. I en match som mot Ryssarna så saknar vi en spelartyp som Ledin eller Jämtin. Sverige är sååå otroligt snälla, ber nästan om ursäkt om dom tar i en annan spelare. Annars så spelar Daniel Larsson riktigt bra känns som han växer och växer för varje match man ser han. Videll och Åkerman är också riktigt bra. Får SAIK värva tillbaka han till nästa år så gör man ett riktigt klipp.


For the love of God, for pity's sake, somebody shoot this team.

Ena artikeln kapar dom Sundin för att han är en dåre som stannar i Toronto och i den andra hyllar dom Lidström för hans backspel. The Star är den största och bästa hockey tidningen man kan läsa på Webben.


Oskarhamn - Löven 2-3

Det har hänt något med Löven!

 Helt plötsligt så spelar dom stabilt bortaspel, det har dom inte gjort på länge!?  Varför kan man undra? Ja, jag skulle ge all Crédit åt tränaren! När det blåste som mest i media i höstas så körde han på envetet utan att tappa tråden. Vad säger alla belackare om spelet nu? Än om dom inte tar sig till kvalserien så har han gjort ett riktigt bra lagbygge i Löven. Bättre än så här blir dom inte med detta lag! Fagervall är snart i ES, om inte kanske nästa år så om ett par år.


RSS 2.0