DIF - SAIK 3-2

398829-8

 

Otroligt skönt att vinna sista matchen för 2007 i allmänhet och att det var SAIK i synnerhet!

Patrik Hörnqvist 3 målskytt -ÄNTLIGEN! Nästan så att man hade hoppas det var arbetsdag imorgon så man fick se alla sura miner från Skelle fansen, men bara nästan.

 Själv såg jag FBK-Timrå (6-3) på Canal plus. Vad man njuter att se FBK få stryk hemma i sin egen Varghåla. Stor matchhjälte var Riku Hahl som var inblandad i fem av Timrås sex mål, Faktiskt hela kedjan med Timo Pärssinen och Mika Pyörälä var fantastiska. Att Timrå är en av favoriterna till guldet ser självklart ut. Att FBK ska vinna ser det inte ut som, men dom kanske ska sparka tränaren igen?


Sverige -Canada 4-3



Junior VM är ingen skillnad mot för stora VM. Canada dominerar inte bara på isen utan lika mycket på sidan om. Det lyser igenom när dom har domslut med sig match efter match. Nästan lika illa som när dom efter att Foppa hade dominerat i en match så körde dom över han i ryggen. Man kan riktigt se hur domarna drar sig från att plocka utvisning på Canadicker.
Alla Domarna i en sån här viktig turnering vet hur stor makt Canadensarna har i korridorerna, är det en utvisning på en Canadick så ska den vara solklar innan det blir utvisning!

Själva matchen där Sverige spöar Canada i en overkligt rolig match eller för att citera Wikegård:

Vissa vinster är sköna och vissa är otroligt sköna!

Canada kvitterade efter att Sverige spelade upp sig och ledde i slutperioden.
Sverige höll ihop laget och kunde vinna efter att Forsberg avgjorde i slutsekunderna. Forsberg som började denna säsong i Modo men har ?snäppat? upp sig i Löven! Att Canada bröt en vinst svit på otroliga 20 matcher tror jag beror på att dom blev försiktiga och slutade spela fysiskt när Sverige reducerade till 1-2! 


Modo-Luleå 5-2

Att Modo vann var väl ingen större skräll, Själv tippade jag 6-2.
Modo har däremot problem i laget det kunde nog vem som helst se!
Undrar om inte spelare som Sundström och Salle har blivit "större" än laget. Kanske dags för vissa spelare att se sin egen begränsning innan det blir kvalserien? Det håller inte att Wernblom snackar till sig ett misc (tio min) i slutminuterna bara för att man blir utv.

 

Modo har problem

 

Luleå kanske skulle satsa på att köpa hem Henriksson, Då skulle målvaktsfrågan vara löst. Själv tror jag inte det hjälper.

 


Frölunda




Who´s calling the shoots in Frölunda?

 

Ja man skulle kunna säga Christer Kellgren eller numera Roger Melin! I alla fall så försökte Pär Bäckman sätta näven i bordet och säga sin mening men blev utröstad av spelarrådet! Är det dom som bestämmer? Spelarrådet är ett exempel på hur Frölunda är uppbyggt och fungerar. Där sitter Jonas Johnsson, Niklas Andersson, Tomi Kallio, Jonas Esbjörs och Ronnie Sundin.

 

Fem institutioner i klubben.  Kanske har dom överlevt sig själva?! Kanske det bästa för klubben vore att rensa upp i leden och börja på ny kula?!


NHL

398829-11

Sex av elva matcher oavgjorda igår, lite för mycket för dom som spelar stora pengar på matcherna eller kanske ganska bra om man tippar oavgjort! 

Själv satt jag och såg Boston mot ST Louis 1-4. Imponerar gör K Khatschuk, från att vara ganska så smällfet så såg han riktig smärt ut?..

 

Kan ni gissa vem som är på bilden? Vinnaren får en klubba från karamelkungen!


JVM

Vem funderar på sparkad tränare hit eller dit när vi ska spela hem VM guld i mellandagarna? Om ni undrar om vi har någon chans så självklart så har vi det men så stor är den inte.

Vem trodde att Grekland skulle vinna EM guld i fotboll?

Ska jag vara ärlig så är det inte många i laguppställningen som man känner igen. Samtidigt ät det lite av tjusningen med JVM. Se på fjolårets lag där man känner till dom flesta efter turneringen. Så det ska bli intressant att se på Oscar Möller, Magnus Svensson Pääjärvi och Robin Figren. Vissa som målvakterna och vissa andra känner man till rätt väl. Roligt ska det bli i alla fall nu när det går på SVT.


Sparken

image16

Att Bäckis får sparken är ingen större nyhet. Undrar om dom köper lös nästa tränare från Västerås? Eller kanske något annat Allsvenskt lag som blir utan tränare? Kanske Löven? Tror inte dom har råd att köpa lös Leksands succe tränare! Kanske Rögles tränare?

Skulle jag ranka ersättare så blir det 1: Roger Melin 2: Johan Thornberg 3: Jocke Fagervall 4: Calle Johansson

Mitt grundtips i att Janne Karlsson tar över i nästa år

4 X Domare

Stämmer inte riktigt, 2 Domare och 2 linjespringare ska det väl vara?!

Ska man som Sverige fortfarande vara i topp i dömning så kan man inte fortsätta men en domare utan man måste kliva upp till två domare. På så sätt är jag med.

Två ögon ser sämre än fyra, men vänta lite linjedomarna då?! Dom ser väl något, eller glömmer man bort dom? Kunde man inte involvera dom i tolkningarna, vad är nästa steg? 5-6 domare i framtiden, Video eller elektriska linjer? Är inte en del utav tjusningen med Hockey att det är en bedömning där domaren friar eller fäller?

Foppa spelar för LN 91

398829-10

Rykten säger att Peter Forsberg ska spela en uppvisningsmatch i Nordmaling i helgen.  Hur stor sanningshalt ligger i det tror ni?

Elitserien

398829-9

Vilken kväll det var igår. Jag tror alla resultat var oväntade. Att SHC kunde rubba björnen från Luleå vad ganska osanolikt men roligt iallafall för Renberg. Renberg jämnförs ibland med Wernblom, osanolikt det också Renberg kan åka skridskor Wernblom stapplar ut till "slottet".

DIF fick stryk i 08 derbyt. pucken studsar nog inte DIF väg nu.

Modo fick stryk i reprisen utav finalen ifjol och kan man inte vara motiverad för en sådan match så gör dom en bragd om dom går långt i år.

Största bragden gjorde nog Mora igår, 5-4 mot Timrå när man var ganska så uträknade.

Anton Strålman

398829-15
Strålman får chansen i Maple Leafs när Mcabe är skadad, inte helt övertygad om att han tar denna chans. Jag såg han häromdan i en AHL match och då såg han inte alls ut som i fjol då han hade ett självförtroende som skulle kunna överglänsa självaste Liedström. Han såg mest vilsen ut och ville bara lämna över pucken och åka och byta.
Nä jag tror att om han inte tar den här chansen så får Timrå en julklapp. Ingen gillar en (speciellt inte i Amerika) som gnäller om lite istid och " jag åker hem om jag inte får spela där jag vill " mentalitet.

Det som inte är bra är att dom kommer hem med ett stukat självförtroende (Khanberg,Liv).

Landslags spelare när dom åker över och mediokra elitseriespelare när dom kommer hem!

Mina Gissningar

Ja Löven tog inte chansen att hänga på topplagen, att förlora mot Västerås är faktiskt ingen skam för det är ett lag som kommer att bli bättre och bättre. Jag har sagt det förut och säger det igen Frölunda "tog" fel tränare från Västerås ifjol.



Tre Kronor



Jaha att se på tabellen kan inte vara kul alla gånger, men med tanke på att vi hade skickat "Vikingarna" till Moskva så får man se på andra saker som att Daniel Larsson, Dick Axelsson, Thomas Skogh och Andreas Engqvist gör en strålande debut turnering. Då är det inte så hemskt med Svensk återväxt ändå!



Tabell, Channel One Cup
  Lag GP W T L GF:GA TP
1 Ryssland 3 3 0 0 11 : 2 9
2 Finland 3 1 1 1 10 : 11 5
 
3 Tjeckien 3 1 1 1 11 : 15 4
4 Sverige 3 0 0 3 6 : 10 0

Löven - Västerås

Björklöven får möta ett betydligt bättre motstånd än i onsdags men Löven har bra hemma statistik så orolig är jag inte. Orolig börjar bli när JVM startar och våra två bästa (om inte enda) backarna åker iväg.

Nr 88 i Västerås kommer att bli NHL spelare i framtiden.

Vinner dom i dag så kan dom börja att försöka titta på dom där åtrådvärda tre direkt platserna till kvalserien. Både Rögle och Malmö kan tappa poäng och kommer att tappa.

Löven - Västerås tippar jag vinst med 4-3



Tre Kronor mot Finland

398829-13

Daniel Larsson står idag. Hoppas att dom kan ha samma inställning som i matchen mot Ryssland.
Dom rutinerade spelarna måste stå upp lite bättre när tempot sjunker under matcherna. Får inte vika ner sig mot "ärkerivalerna". Släpper vi upp dom med ett par mål så finns alltid chansen att dom börjar darra......

Tror att det blir vinst med säg 6-3

SSK förlänger med tränarna

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/elitserien/article1468951.ab

Starkt att våga satsa på tränaren när man ligger i bottenträsket.

Ryssland - Tre Kronor

398829-12

Ja det blev som väntat förlust mot ett riktigt vasst Ryssland.

Sverige spelar rolig hockey just nu i första så trampar dom i riktigt bra men orkar riktigt inte hela matchen.
Två riktigta skit mål utav Ryssarna, med en styrning och en godkännd spark.(Tveksamt) Helhet så var Ryssarna starkare men en poäng skulle vi nog ha haft med oss.

Bäst i lagen är Daniel Larsson och Michael Holmqvist.

Sverige har ett par riktigt bra spelare på G.

Tre Kronor

Sverige skickar ett B-lag typ Vikingarna till Channel one cup i Moskva.
Då tänker man att detta kommer inte bli roligt, men vad fel man har när jag nu har sett 4 perioder så måste man säga att vad mycket roligare det är att se spelare som Harju, Enqvist och Fabricius. Tänk dig när Nordström, Bremberg och Jönsson spelar dom här turneringarna så är det ett sömn piller som heter duga. Nu är det så att det inte kommer att bli någon turneringsvinst, men dom bjuder på en underhållning och det är bra nog.

Anaheim tradar

Anaheim tradar en av dom mest undervärderade spelarna i Världen!
Varför kan man fråga, men det stavas comeback utav Scott Niedermayer.

Bara att gratulera St. Louis, Skeppa iväg en 36 åring i dekis mot en 30 årig Världsspelare!?

Hur många har hört talas om 36-årige Doug Weight? Ja dom som kollar på VM borde det.

RSS 2.0