Foppa leker med låtsas-AIK


Hockey

Japp då är man tillbaka efter ett bakslag i internetkopplingen från Telia. Internetten som har funkat så bra så länge bröt ihop totalt före helgen. Jaja ”TeliaSmart” fixade det med lite uppdateringar på ett par dagar. Starkt jobbat Telia!

 

Det har hänt lite i hockeyn! NHL Awards har varit och en besvikelse för oss Svenskar men att Lidström skulle vinna alla år är kanske lite att ta i. Nu väntar vi på draften där Svenskarna kommer att ta revansch med råge.

 

Läser att den gamla låtsas AIKaren Fahlman skriver att Brynäs överpresterade under denna säsongen! Nähä! Året underdrift kanske? Att Brynäs (som för övrigt var oerhört nöjd med en 4-0 kvartsfinal förlust) skulle kunna kopiera detta är inte möjligt.

 

Det ända som toppar det här är ett lag som blev historiska som det sämsta semifinal lag någonsin och blev HYLLAD av sin egen publik!??????

 

Ja det visar att dom inte kan vara riktigt kloka där uppe i norr!


NHL

Sitter och ser på alla bilder från Stanley Cup segrarnas seger parad. Tänk er bara, tänk er in att sitta där med bucklan och se på 300 000 tusen jublande fans !!!! Vilken känsla det måste va?

 

Största skillnaden när jag ser på alla analyser så är min uppfattning att Fleury var klasser bättre än vad Osgood var i sjunde avgörande. Lite konstig eftersom Osgood varit lysande i slutspelet. Sen att Pittsburgh slet som lejon i hela matchen för att kunna vinna mot ett bättre lag säger det mesta, t.ex. så blockerade man 20 skott mot Detroits 3! Vilja slår klass.

 

Finalen påminner om Gretzkys bok om hur besviken dom var att förlora mot Islanders -83, dom till och med lämnade dörren uppe för att ”självplågas” med att höra hur otroligt roligt Islanders hade när dom firade Lord Stanley. Året efteråt så bröt Gretzkys lag Islanders dominans och resten är historia. Pittsburghs lag påminner inte lite om åttiotalets Edmonton, nu med Jordan Staal som Messier!? Undrar bara om dom kan hålla ihop laget bättre med ett lönetak än vad Edmonton gjorde? Nio spelare utan kontrakt inför nästa år! Dessa är Guerin, Satan, Sykora, Fedotenko, Craig Adams, Boucher, Hal Gill, Scuderi och Garon.

 

Också säger dom att Detroit hotas av spelarflykt!?

 

 

Lite löjligt när Detroits spelare försöker förnedra Crosby med att han inte ville skaka hand med Lidström. Vem har känslan av att en kille som har precis tagit hem allt och är jublande glad med 300 journalister framför näsan, Bettman hade till och med svårt att få tag på Crosby när bucklan skulle delas ut! Jag tror att till och med Lidström kan hålla med om det? Att bua ut Bettman när han ska dela ut pris kan man inte göra om man ska kallas ”Hockey town”! Det om något borde Detroit lära sig.


My ear is bleeding from rubbing it into books



David Baldacci - The Whole Truth

Ja jag får inte nog av David B. Denna gång på engelska så man får skärpa sina sinnen lite extra, Nu utspelas huvuddelen i Europa och inte i USA:s huvudstad Washington. Lite förvånande för det mesta av hans böcker brukar utspelas där eller i Virginias skogar.

 

Böckerna av David B är återigen läsvärd! Lika spännande som vanligt.


Finalernas final

Pittsburgh vinner Stanley Cup efter en gastkramande match med två mål mot ett. Ett resultat som kanske inte speglar allt men den som vinner i sju matcher är värdiga mästare fast Detroit känns som ett bättre lag överlag.  

 

Första perioden så blev det en sjuhelsikes hockeymatch, chanser åt både håll men i mina ögon Pittsburgh lite strået vassare.

 

Andra perioden så gör Pitts två mål men perioden blir ändock lite tam. Lite oro i laget när Crosby blir tvingad att utgå efter tackling av Franzen. Pittsburgh fortsätter att trumma på med sin snabba skridskoåkning.

 

Tredje perioden och Pittsburgh är inte bara lite orolig att förlora. Varje gång dom får ut pucken i mittzonen så dumpar dom pucken ner i hörnen, en taktik som inte brukar gå hem och tillslut så reducerar Jonathan Ericsson med ett backskott som inte såg otagbart ut. Detroit formligen pumpar ner i Pittsburghs egen zon.

 

Trots allt att man tvingar sina ögon att vara vaken så är det en än gång ett oförglömligt minne att få se såna hära matcher i direkt sändning. Alla matcher under säsongen som man har stått ut med att titta på, varje morgon när man har slagit på datorn och kollat in dom senaste resultaten. Allt precis allt är värt det när man får se Pittsburgh vinna Stanley Cup i den avgörande matchen!

 

Föresten så hade jag nästan rätt i alla fall !!!!!!

 


Sjunde avgörande.....



Nu är det en väntan på sjunde avgörande matchen mellan Detroit och Pittsburgh. Kan det bli större? Det är vad huvuddelen av all hockey ungdomar tänker på när de har sina svettiga pass med skridskoåkning, löpträning eller styrketräning. Att två av Svenskarna kan bli ensamma att vara femfaldiga mästare av Stanley Cup! Ingen annan Svensk har den meriten.

 

Bara att få spela en sjunde avgörande match om den ultimata cupen känns som otroligt! Glöm det att det räknas att man har vunnit VM eller OS eller Elitserien eller KHL eller någon av Mellaneuropas små ligor. Det är Stanley Cup som räknas och efter sen så kommer …… och sen ….. och sen …….. !!!!!


Dagens fräckis

Min fru och jag åkte ut till en bondgård, och det första vi fick se var avelstjurarna.
Vi gick fram till den första inhängnaden, där det hängde en skylt framför:

'DENNA
TJUR BETÄCKTE 50 GÅNGER FÖRRA ÅRET'

Min fru gav mig ett slag i sidan, log och sade:
'50 GÅNGER FÖRRA ÅRET.......'

Vi gick fram till den andra inhängnaden, där det hängde en annan skylt:

'DENNA
TJUR BETÄCKTE 150 GÅNGER FÖRRA ÅRET'

Min fru gav mig ett hårdare slag i sidan, log och sade:
'Det är nästan 3
gånger i veckan... Du kan kanske lära dig något!'

När vi kom fram till den tredje inhängnaden, hängde där en ny skylt:

'DENNA
TJUR BETÄCKTE 365 GÅNGER FÖRRA ÅRET'

Min
fru blev så ivrig, att hennes slag nästan knäckte mina revben:
'Det
är en gång om dagen! Den kunde du verkligen lära dig något av!'

Jag såg på
henne och sa
:
-
Fråga tjuren om det är samma gamla kossa han måste betäcka varje gång??


Mitt tillstånd har nu gått från kristiskt till stabilt,
och jag räknar med att vara på benen igen om 6-8 veckor!


NHLs sjunde avgörande......

Rätt läckert att höra på presskonferensen när Crosby säger att detta är vad man drömmer om som hockeyspelare, en sjunde avgörande match om Stanley Cup! Han berättar vidare att han troligtvis har spelat en sådan hundra gånger på deras bakgård under uppväxten. (Vem har inte det?)

 

Få spelare får chansen att spela en sådan match. Nu ska det bli mycket intressant att se vilka spelare som kan kliva fram? Det kommer att vara otroligt nervöst för spelarna att kliva in i Joe Louis Arena, men vilken upplevelse och chans för de att bli ihågkomna som hjältar!

 

Mitt tips är tyvärr att Detroits rutin kommer att fälla avgörande, deras spelare har varit i liknade situationer förr och det kommer att spela in. Tyvärr säger jag bara för att det är Pittsburgh men vilken grej att Holmström och Lidström kan skapa historia igen med att bli först till fem Stanley Cup ringar (alla spelare får en ring).

 

Zetterberg imponerar varje år, vilket häftplåster han har varit på Pittsburghs stjärnor, Jag förstår Malkin och Crosby som tar varje chans att ge han ett tjuvnyp. Däremot så måste jag säga till stor förvåning att Lidström inte har varit sig själv i finalserien! Trodde aldrig jag skulle få säga det men vid varje bakåtmål så har han varit inne, det säger inte allt men i alla fall ett riktmärke att inte allt står rätt till i Sveriges BÄSTA spelare genom tiderna!


Sverige vinner ...

Sverige vinner mot Malta och vi är överlyckliga…..Vänta nu, vi pratar om Malta som kanske men bara kanske håller superettan klass på sina spelare. Deras landslag är rankad 150 i världen! Zlatan är bra men vem skulle inte vara det om man är bäst i Italienska ligan och spelar mot Malta? Nja de som har fått fart på detta Svenska landslag är bröderna Elm. Där har vi framtidens stomme i landslaget. Det är en vind av förnyelse som bör vina i Svenska landslaget, frågan är bara om Lagebäck vill lyssna eller han kanske vill fortsätta att vandra i gamla fotspår tills hans kontrakt går ut 2010? Gör han det så borde han få ta ett kliv åt sidan och få se ett landslag blomstra?


Svåra val här i livet!

Dilemma som man har att lösa!

 

Nu på fredag så är det dags för en tradionell (andra året) surströmmingsskiva hemma hos min Morbrors sommarstuga. Den vill man för all del inte missa! Nu så har Detroit ställt till det och ordnat med att det ska bli en sjunde avgörande match i Stanley Cup. Så vad ska man göra? Vara nykter och åka och äta, eller skita i matchen och dricka och har trevligt?

 

För visst är det så att man måste dricka för att ha trevligt på en surströmmingsskiva?


Octopus

Ja jag måste bara säga det, detta är bara för bra för att vara sant! Jag formligen älskar dessa formidabla journalister som kan hitta på storys som dessa.

 

Detroit fans får inte köpa några bläckfiskar när dom kommer till Pittsburgh för dagens match, dom tar till och med ID för att vara säker.


Dagens fräckis

…men snäll!

En man hade fått en böld i nacken. Hustrun tvingade med honom till
doktorn som tittade länge och noga i nacken på mannen.
– Det var en ful fan, sa doktorn.
– Ja, inte sant? svarade hustrun. Men han är snäll mot barnen...!

Nyförvärv till Sveriges stoltaste lag!

DIF har inte värvat några tyngre namn än, ska kanske säga att man har knappt värvat någon alls. Nu är det ingen katastrof eftersom inga tyngre namn har lämnat, Bremberg verkar bli kvar och att vi släpper Anger är ingen större förlust (ryktas vara på väg till utlandet och nobbar därmed farmarklubben Brynäs). Marcus Nilsson är det stora namn man väntar på och det ser lovande ut att han ska få dra på sig den stolta tröjan i år.

 

I år så har Juniorerna fortsatt en trend som har varit mer än lovande i DIF. Utländska spelare har kommit till huvudstaden och blivit mer än väl bemötta för att sedan kunna träna upp sig till att bli mycket ledande i sitt klubblag och landslag. Czerkawski och Knutsen är två namn som kom som lovande och slutade som NHL spelare. Nu står det klart att en 16-årig ungrare förstärker DIF:s juniorer till nästa säsong. Även om han kommer från en relativt medioker hockeynation som Ungern så är hans poängsnitt nästan 4 p/match. Kan hans utveckling förädlas ytterligare i DIF så kanske på ett par år så får vi se han dra på sig A-lags tröjan?

 

Nu har ett par andra lag försökt sig på samma koncept och som vanligt så kopierar man dom bästa(?) men vi får se om Frölundas ryss eller Brynäs lett kan få samma slags utveckling!


Kaffemaskinen



Äntligen så fick jag maskinen jag har gått och väntat på, sju svåra månader har gått sedan den senaste gick sönder och ska man tro på försäljaren(det gör man väl alltid?) så ska detta märke vara ”kaffemaskinernas Rolls Royce” !!!!! Att vara försäljare måste vara ett yrke där man tror att allt man säljer är det allra bästa som finns på marknaden oavsett vad man säljer?

 


My ear is bleeding from rubbing it into books



David Baldacci - Till siste man

 

En elitstyrka inom FBI förbereder ett tillslag mot en narkotikahandlares näste längs en bakgata i Washington DC. Man intar sina positioner, vapnen är redo och allt pekar mot en framgångsrik inbrytning. Men man möts av moteld, ett välplanerat bakhåll. Sex man får sätta livet till, en överlever: Web London. Snart börjar frågetecken dyka upp kring Web Londons agerande. Varför fanns han inte i beordrad position när anfallsorder gavs? Feghet? Förräderi? Web London har förlorat allt: sina vänner, sina kollegor i insatsstyrkan och sin heder.

 

 Så är början och den känns som att man väntar sig en tråkig bok men än en gång så trollbinder David B en så att man har svårt att lägga ifrån sig boken. Mycket läsvärd!

 

Skänker en tacksam tanke till min bror som rekommenderade mig denna författare som har blivit en favorit.


My ear is bleeding from rubbing it into books


Arto Paasilinna - Hoppsan, jag är död!

 

 

Min död kom som en fullständig överraskning för mig. Så är början på boken och genast så kommer skeptikern i mig fram och tvivlar på boken jag valt, men den visar sig vara av en helt annan karaktär än vad jag föreställde mig. Jag blev positivt överraskad av denna bok helt enkelt. Att en bok om andeväsen skull fascinera mig kom helt oväntad.  Detta är en bok som kan rekommenderas att läsas om man har en humoristiskt ådra, andra kan fortsätta att sura över uteblivna framgångar!  

 

Snabbt svischar han hem till hustrun för att invänta samtalet om sin bortgång . Ja, vem skulle inte vilja få den reflektionen?  Att Arto skriver med en humoristisk stil gör att jag sitter och skrattar både med och lite mot honom också. Boken tappar tempo i slutet när politiken bli allt för påtaglig, t.ex. så ska Jesus hålla tal i Helsingfors av alla ställen?

 

Till sin stora förvåning lever han vidare som andeväsen. Det visar sig att alla som dör lever vidare som andeväsen några lite längre, några upplöses i atmosfären tämligen omgående. Han skriver om detta ting så självklart att det låter helt enkelt som att det är en värld att se fram emot i eftervärlden helt enkelt….. eller? Nja men hans text är begriplig på ett förståligt sätt.

 

Det kanske mest roliga skriver Arto om sina(?) eller andras litteratur kritiker så här:

 

“[…] Uppflugna i träden satt också ett oändligt antal kritiker, de hade placerat sig i björkarnas toppare där de högt över huvudet på konferensen var inbegripna i hetsiga dispyter om den eller den författarens allmänna betydelse och diverse annat som spottet förde dem i munnen, Kritikerna vågade sig sällan ner i markplanet, måhända besvärade dem denna massiva författarnärvaro; kanske såg de sig själva som något slags intränglingar, snyltgäster, hejdlöst intresserade av det som föranlett festen, men egentligen inte inbjudna. De satt där i sina träd likt lystna skator som bevakar höstens grisslakt utan att än så länge våga sig ner och kalasa på resterna, men också utan att kunna slita sig därifrån.”

 

Något för den Svenska ”finkulturen” att ta sig till? Nej och åter nej de sitter på alldeles för höga hästar för att se ner på ”kreti och pleti”! Låt dom sitta där uppe och snylta!


Sveriges hopp i fotboll

Jaha, efter en mycket trevlig helg i Uppsala så är man tillbaka i H-fors och overallen är genast på igen!  Mycket arbete på huset innan sommaren kommer och kanske en ledighet som inte är helt oförtjänt i mina ögon iallfall.

 

Satt och såg bedrövelsen mellan Sverige och Danmark (0-1). Sverige tappar matchen totalt när man sätter en inte helt ordinarie spelare som första straffskytt! Kim Källström har alla kvalitéer att vara ordinarie i ett Svenskt landslag men Lagerbäck har i sin vana att ”tukta” nya unga lovande spelare så att de ska skolas in i många år innan de kan vara ledande i laget. Nu var Anders S skadad så Kim fick chansen från start och naturligtvis så blir han straffskytt med en sumpning av straffen som följd. Trots att han försökte så hade han inte självförtroendet att återhämta sig efter missen.

 

Sen med Sveriges svaga mittfältsspel så kände sig storstjärnan Zlatan sig tvungen att gå ner alldeles för långt i planen och hämta bollar med följden att Henke blev lämnad ensam på topp. När väl Zlatan är i straffområdet så finns det inte många som slår han i världen. Där kan man kalla världsklass på spelaren. Det tråkiga med det är att när han är på fel planhalva så förstör han för hela laget, om inte våran förbundskapten kan tillrättavisa våran stjärna så borde han byta ut han för lagets bästa, nu tror jag inte det är möjligt för Zlatan har genom sitt beteende fått en unik status i fotbolls Sverige. Ingen absolut ingen av varken ledare eller journalister vågar kritisera våran stjärna! Spelar Zlatan som han gör i Inter så är han bäst i världen, men om han spelar som i lördags så kan man byta ut han till en spelare som inte är större än ”laget”! Nu tror jag inte våran förbundskapten har den pondusen, tyvärr!


Nej, nej och åter nej



Jaha då hände det oundvikliga, Att Zoran skulle lämna skeppet var faktiskt inte en högoddsare innan säsongen och hur spelet sen har utvecklats så har den inte sänkts. Att ha två tränare som ska kunna dra jämnt har visats sig fungera ungefär lika bra som hela GM:s koncern. Första matcherna visade Jeglertz upp sig i en fasad i kostym och skjorta (inte slips) men i sista matcherna så har han som i sina mästerdagar i Umeå visat upp sig i träningsoverall.

 

Vad som är bättre få de lärda tvista om så jag är tyst om det.

 

Match efter match så har både Zoran och Jeglertz stått upp och skrikigt åt spelarna att följa det ena taktiken efter den andra. Det håller naturligtvis inte att två så pass skickliga tränare ska samsas utan det borde ha varit som i de senaste matcherna då Zoran har suttit kvar på bänken och studerat spelet medans Jeglertz har fått lägga ut en taktisk röst ut på planen. Nu kommer inte Zoran vara med på resan mot SM guldet, kanske inte i år(troligtvis inte Gefle heller) men nästa år.Då vinner vi!


En bil!



Vad får jag höra av mina pojkar efter ett besök hos deras Farfar: titta Pappa det står en sportbil hos Farfar! Nä svarar jag det står det inte alls det, där står det bara en Mitshibhichisigihifli Lancer! Men Pappa den har en vinge och då är det en sportbil säger sjuåringen trotsigt!

 

Döm själva, det är min Fars Honda som står i bakgrunden och han kallar det också en sportbil.

= luktar pensionärskris långa vägar hos denna bekantskapskrets?

 


Ikväll gäller det



Ikväll så avgörs det om Detroit får en promenadseger till Stanley Cup! Pittsburgh måste vinna! Måste bara vinna. Klockan två i natt så ställs klockan för att beskåda spektaklet.

 

Malkin och Crosby har aldrig spelat en viktigare match än i kväll så det är upp till bevis att hänga av skuggan Zetterberg.


RSS 2.0