Semifinal

Ja det blev Linköping som får äran att möta vårat kära Djurgården.
-
Det blev en spännande match uppe i Skellefteå där hemmalaget gjorde en riktig bra match då de vann trots att även Färjestad gör en riktigt bra match. De som vinner efter sju matcher är värdiga segrare fast de heter saik!?
-
Semin mellan HV och Skellefteå känns på förhand avgjord för inte kan väl saik ta sig ända till final!?
-
Andra semin mellan Linköping och DIF kommer att bli en riktig nagelbitare. Linköping trotsade naturlagarna och krossade Frölunda hemma. Frölunda åker ut i kvarten och det måste vara en totalt misslyckande för laget som hade "allt" innan säsongen. Linköping har som mål att ta guld och det känns nästan som att tiden börjar rinna ur för Linköping. Kassakistan för "köpelaget" "Malmö wannabe" eller vad jag nu ska kalla de borde ta slut någon gång!? Tar de sig inte till final i år så tror jag att luften går ur laget.
-
Tycker ändå det är synd att inte DIF får möta saik, kunde bli en del roliga och intressanta diskussioner på jobbet och inte minst så får jag en hel del anhängare av mitt lag när vi möter saik.

Dagens matcher!

Ikväll avgörs det, vilka som kommer att gå till semifinal mot antingen HV eller vårat kära DIF
,
Mitt tips blir att Färjestad vinner med sin rutin fast jag skulle tycka att saiks är värd att vinna.
,
Mitt andra tips blir att Linköping vinner trots att de inte har för vana att vinna när det gäller som mest.
,
Hur som helst så är vinnaren av "söderslaget" de som kommer starkast ur detta. Både Frölunda och Linköping har bra spelare och bra målvakter framförallt. Helst av allt skulle jag vilja se HV ta sig an ett av de lagen medan Djurgården får ta an sina antagonister Färjestad eller Lövens lillebror saik.
Apropå Löven så verkar det vara en hel del oklarheter i deras ekonomi, minst sagt.

Utan att förta sig!

Djurgården vinner en kvartsfinalserie mot ett uddlöst Brynäs där de i sista matchen gör ett avgörande misstag att bli irriterad på domaren för att han tar en två minuters utvisning (visserligen tveksam) i mitten av andra perioden. När tränaren i Brynäs tar den så lugnade pulsen min ner sig betydligt.  Som så ofta för så jämnade domaren ut det i tredje och blundade för allt. Tråkigt att det ska handla om nivån på isen istället för att Brynäs inte räcker till i en kvartsfinal.

.

Se det så här Brynäs, detta är en stor framgång för er eftersom ni inte vann en enda match i fjol. Här fick ni i alla fall vinna en, så nu borde ni väl hylla kanske inte bara med stående ovationer för laget utan ni kanske ska ta och ordna en parad!?!?!

.

Jag sa innan säsongen att ni överpresterade och det får jag väl ta tillbaka. Årets säsong har ni till och med toppad förra!

.

Två saker som är irriterande för Gävle laget och det är att Markström visar att han är inte den ”supermålvakt” när det väl gäller. Där har han ett par år att lära så han ska defenetivt INTE med till VM. Lugn nu han kommer att bli bra men det räcker inte. Andra saken är att när Brynäs kommer i underläge och blir tvingade att anfalla så slår det slint för de ”etablerade”. Det är bara de unga stjärnskotten som får en att bli nervös. Ove Molin går heller inte att trakassera. Kommer att sakna hans inställning nu när han slutar, när de andra i Brynäs ville fortsätta att tjata på domaren så ser man Ove åka omkring och säga   - lugn nu så försöker vi att göra mål istället!


Åre -10

,
,
,

Åre -10


Flera Åre bilder

Fler bilder från Åre!
Om kvällens matcher (som jag kommer att se på Olearys) så tror jag att det kommer att bli skrällar. De fyra topplagen kommer inte att få känna sig säkra. Det är precis så här elitserien ska vara, de ska inte vara en dominans av vissa lag(FBK DIF och HV71) Jag unnar andra lag att vinna ibland!

Årets Åre resa!

Ja nu blir det tunnare med rapporteringen från mig eftersom jag kommer att fokusera på vad bilden representerar!

Björklöven

Så har de gjort det igen! Ännu ett lågvattenmärke när de får en tränare att gå ut i pressen och vara förbannad på att organisationen inte fungerar. Denna gång var de Slettvoll som inte hade hört ett "DUGG" fast det hade gått två veckor sedan deras senaste möte. Nu när han säger att Lövens chans att han skulle träna är förbi så gör han det enda rätta. Jag tror nämligen att Slettvoll inte är mannen att leda Löven. Det Löven behöver är en tränare/sportchef som får chansen att bygga upp laget och organisationen runt laget i lugn och ro. Han behöver minst tre års kontrakt för att få en rimlig chans. Se på nuvarande SC som hade ett års kontrakt!  Från och med juni när alla bra spelare är "tingade" så skulle han bygga laget.  Naturligtvis blev det så att det kryllade av utländska mediokra spelare som andra lag ratade. Det är i dessa tider som lagen "byggs" av SC i landet medan Lövens säger att, - visst vi har en SC redan under kontrakt. Denna SC är uppsagd och hur många kontrakt tror ni han skriver? Björklöven har (tror jag inte) hängt med att utvecklingen i Svensk hockey de senaste tio åren. Den utvecklingen har inte har bara handlat om vad de presterar på isen just nu utan att ledarskapet i styrelserummet är minst lika viktigt för att laget ska vara framgångsrikt.

Dagens hjälte Ove!

Här är en hjälte som har tillbringat det mesta av sin karriär i Brynäs. Stockholmaren Ove har varit en ikon i svensk ishockey och det är skönt med spelare med klubbhjärta, en bristvara som bör framhävas oftare! Ove har varit en offensiv spelare med en imponerande skridskoåkning. Tyvärr så har han när han har blivit äldre blivit en mer defensiv spelare i slutrundan av karriären. Tröjan i taket i "tablettasken" borde väl vara en självklarhet nu när han har deklarerat att detta är sista året!? Finns den en sådan traditionen i Gävle?
Det kommer att vara ett tomrum i laguppställningen från Brynäs nästa år!

Rysk "Pamp" sågar Svensk hockey!

Första tanken när jag så detta resonemang var att han kanske hade rätt i detta men ju mer jag läste så såg jag att det var mer att han var irriterad att KHL hade blivit nekad att ha AIK i sin liga. Han klagar på att Sverige och övriga Europa får leva på småsmulor men vad har han att erbjuda då? KHL med en liga att se ryska lag spela i huvudstan!? Nja jag köper inte detta resonemang och som tur var gjorde inte förbundet det heller.


Dagens Hjälte Peter den store!

Att hans insats har gjort att Modo har varit i närheten av slutspel i år är kanske dagens underdrift. När man får höra dessutom att hans skador är inte botade utan han har spelat skadad är bara för mycket. Att han ska sluta är tyvärr troligt men borde inte klacken fått hylla sin hjälte i sista matchen i karriären, den betydelselösa matchen mot Rögle?
Jag vet knappt vad man ska skriva eftersom det är Sveriges i särklass bästa spelare som slutar spela!
.
.
Tack!

Dagens Hjälte Markus!

Vilket hjälte han har varit denna säsong!
.
Det jag har sett i NHL så har han nästan aldrig gjort en dålig match så när han skulle ta över efter Fredrik Bremberg så var jag övertygad om att han skulle klara det, men att han skulle göra det så bra som han har gjort var det väl ändå ingen som trodde!? Jag har de senaste säsongerna sagt att Bremberg drog mer energi än vad han gav till lagkamraterna så att se Markus Nilsson i år är en fröjd.
.
Nu har han tyvärr varit så bra att en comeback i NHL är mer troligt än orealistiskt inför nästa säsong.

Kvalserien

Årets mest spännande serie är i antågande. Kommer ni ihåg nittiotalets glada dagar då Löven härjade i denna serie och slog ut saik var och vartannat år. Fruktansvärt vad jag och många fler saknar dessa derbyn. Tror till och med att vissa av saikarna saknar att "hata" storebror. Luleå kan inte ta den platsen!
Jag hoppas att AIK tar klivet upp i stället för SSK. sedan så spelar det inge roll om Malmö eller Leksand eller Bofors eller Växsjö skräller och plockar åt sig platsen i "finrummet", huvudsaken att  ett riktigt 08 derby kommer tillbaka. Nu känns dessa derbyn mot SSK som en ja, vad ska jag säga - match mellan Lövånger och Bureå!
.
Jag vill varken se SSK eller halvdanskarna Rögle i nästa års elitserie, det vore roligt med två "nya" lag.

Kvartsfinaler

HV71-Timrå
DIF-Brynäs
Linköping-Frölunda
Skellefteå-Färjestad
.
HV vinner eftersom Timrå är inte bättre än vad Smålänningarna är. Timrå kan inte vinna mer är kanske två matcher!?
.
DIF kommer att få det svårt mot Defensiva Brynäs som har fått ett spelsystem som fungerar klockrent. Nu när till och med Khanberg börjar producera mål så hade jag hellre sett att DIF valt Frölunda istället för "spöket" Brynäs.
.
Linköping mot Frölunda vinner Linköping, annars tycker jag om den seri....ZZZZzzzzzzzz
.
Skellefteå har ett guldläge att vinna över antagonisten Färjestad. Något att bita i för Västerbottens lillebror.  Jag tror att de lyckas med konststycket att gå till ännu en semifinal, starkt av de isåfall.

Dagens Hjälte Markus!

Dagens hjälte är Markus Näslund som gör en otrolig sak med hans comeback där han räddar Modo från att spela i kvalserien. Hans ledarskap har visat vägen på ett helt annat sätt än vad de andra lagkaptenerna i laget har visat. Bara det att säga ifrån sig dessa alla miljoner från Rangers till att göra ”gratis” comeback för hemma klubben är större än vad någon annan har gjort. Önskar att Mats Sundin hade trätt på sig den blågulröda tröjan. Markus kan med gott samvete dra sig tillbaka med en sagolik karriär bakom sig. Markus vore om han hade varit kvar i NHL given i OS laget och varför skulle han då inte kunna få spela i VM i vår?!

.

.

Tack för alla tidiga mornar, det var värt det!

 

 


Livets dryck!


Årets serie!

Så här tippade jag att serien skulle sluta efter femtiofem omgångar

 

1.       Frölunda

2.       HV71

3.       Linköping

4.       Modo

5.       Färjestad

6.        DIF

7.       Luleå

8.       Timrå

9.       SAIK

10.    Brynäs

11.    SSK

12.    Rögle

Ja min serie som jag tippade innan säsongen stämmer inte mycket av. Vissa av lagen hade jag rätt i typ att Timrå inte skulle sakna Backlund och knipa sista platsen till slutspel men att både Modo och Luleå skulle missa trodde jag inte, saik har kanske inte överraskat utan det var nog mer en tippning från hjärtat men Modos miss är oförklarligt! Att skryta om de två sista lagen är patetiskt för de var nog de lättaste tippningen av alla. Frölunda hade jag tippat som överlägsen etta och ser man på deras trupp så borde de vara där. Kanske att målvakten Holmqvist har sina bästa år bakom sig men det är i slutspelet hans ska vara som bäst så de finns all anledning att vänta med ”motorsågskapen”. Djurgårdens andra placering ser jag som bara som att det är där de hör hemma!

 


Vilken dramatik!

Vilken härlig match! Önskar att båda lagen hade kunnat gå till slutspel. Denna typ utav hockey där det är full fart framåt som gäller är härlig att se på. Bara att gratulera Sundsvalls och Luleå publiken att de har två offensiva lag att titta på. Nu är det dock inte så för att det finns ett defensiv haknings lag från Gävle som har ”stulit” denna slutspelsplats för Luleå. Att detta lag kan ligga så högt upp i tabellen är rent utav fördjävligt för publiken, de enda som kan uppskatta hockey där utpräglad ”man-mot-man” taktik måste vara inbitna Gävlebor. Gävlebor som uppskattar hockey biter nog sig i tungan och tittar ner på skorna i skam! Det som är positivt i denna stad är att många talangen som blommar fram, hoppas verkligen inte de står tillbaka av taktiken. Brynäs är nog den som har överraskat mest i årets serie, tyvärr negativt.

 

·         HV 71

·         Linköping

·         Djurgården

·         saik

·         Färjestad

·         Linköping

·         Timrå

 

Dessa lag är mer än väl värda att gå till slutspel för de spelar på en högre nivå än de andra lagen. Ta Frölunda t.ex. ingen av de andra lagen skulle vilja möta de i kvartsfinal fast de hade så svårt att bli klar för slutspel. Jag tror inte någon vill möta Brynäs heller men det är mest för deras övernaturliga målvakt!

 

Timrå vinner en match där målvakten Lindbäck är den stora hjälten som kan hålla nollan i en sådan viktig match där det står så mycket på spel. Mattias Karlsson måste jag också nämna som gör en kämpa insats som jag inte har sett från Timrå sedan Sanny Lindströms dagar. Timrå är väl värda att gå till slutspel lika värd som Luleå hade varit.

 

Nu laddar vi för morgon dagen då det ska väljas motståndare i kvartsfinalen.

 

Jag tycker det är rätt så roligt när de ser som att Ö-vik har tappat sin plats som Sveriges plantskola till städer som Skellefteå och Gävle. Har alla glömt att talanger har i alla tider frodats i Sveriges huvudstad? Titta på laguppställningarna i ES så är de flesta uppväxt i Stockholms området. Där om något kan man snacka om Sverige egentliga planskola.


Missarnas lag!

Modo missar årets slutspel och det känns som konstigt att ett lag med den uppställningen inte kan prestera bättre när det gäller så mycket. Vad är felet med laget? Jag har begrundat det tidigare under säsongen och kan bara fortfarande konstatera att "gamlingarna" i laget underpresterar igen. jag pratar INTE om Foppa eller Näslund utan det är spelare som Sundström, Svartvadet och framför allt Timmander som är pinsamma. Timmander som har varit en favoritback för mig men hans bedrövliga  berg och dalbana uppträdande de sista två åren drar ner betyget till klart underkänt.  Vill (orkar) han inte varje kväll så kanske det hade varit bättre om han hade lämnat in tröjan självmant eftersom jag har svårt att se någon ledare i Ö-vik säga åt någon av stofilerna i laget!

Fjällbild

Rätt så läcker bild på ett fjäll en tidig morgon!

Fjällbilder

Jag vet inte vad ni tycker men att få vara i fjällen med detta väder är en ynnest!


Nu får Hockeyn stå tillbaka

Äntligen så blir det fjällen och lite rekreation

En förlust som jag hatar!

Suttit och tittat på saik - DIF där tyvärr saik drog det längsta strået. 4-3 i en jämn och framför allt i tredje en riktigt bra match. Var lite svältfödd efter dödgrävarhockeyn i tisdags mot tråkiga Brynäs, men saik överraskade och bjöd på lite motstånd. Sista fem så händer det en del grejor, tyvärr så delas det ut en del tacklingar och domarna tog beslutet att ta för en interference som inte ens producenterna kunde hitta i reprisarkivet. Efter det så blev det lite tacklings fest och som vanligt så är inte Svenska spelare van att man tacklas. Följdaktningen så ligger det en hel del saik spelare på isen och grinar. Förträffligt nog så klev de upp helt återställda precis som om det vore ett Rom derby! En feg saikare tog tillfället i akt då linjedomaren håller i en DIFare (enda chansen att få ner en DIFare) att bakifrån brotta ned han för att ”göra upp” eller ”stå upp för laget”, Jimmie Ericsson kan inte förstå varför det renderar en utvisning! Något säger mig att det inte stämmer fullt upp i huvudet på denna spelare (JE).

 

Roligt var det iallfall att se denna match där saik var väl värd segern och vilken slutspel det vore om dessa två lag möttes?

 

 

 

 


DIF - Brynäs 1-1

Vårat Djurgården möte tråkiga Brynäs ikväll och då vet man att det blir målsnålt. Jakob Markström var det närmaste en vägg i kvällens match, fick de pucken förbi han så gled den i stolpen. Det är nästan så att Djurgårdarna inte vågar ta skott utifrån utan det ska passas närmare och närmare. Mycket bättre betyg på en målvakt finns inte. Kvällens överraskning var Khanberg som visade upp takter jag inte har sett sedan hans sväng i AHL. Tyvärr för Gävleborna så var han i det närmaste ensam att vara på DIFs planhalva. I mitten av andra perioden så tar Brynäs tränare timeout när de för ovanlighetens skull hade gått bort sig i mittzonen. DIF hade fått ett par två mot en i det läget av matchen, så en utskällning till spelarna att - i anfalls zonen ska inte några Brynäs spelare vara utan vi styr från mitten och väntar på misstag.

 

DÖDLIGT TRÅKIG MATCH MED ANDRA ORD

 

Jag tycker synd om den nästan fullsatta Arenan som måste bevittna detta, ända glädjeämnet är Brynäs lysande målvakt som går från klarhet till klarhet. Tycker att han ska få chansen att spela i VM i vår. Fast det beror väl på vilka målvakter vi får lös från NHL och AHL. De ”rookie” misstagen han har för vana att göra i avgörande matcher får vi hoppas att nerverna har lärt läxan!


Finalernas Final!

Sidney Crosby har vunnit JVM(yngsta någonsin att göra mål i JVM, VM (yngsta någonsin att vinna skytteligan i VM), Stanley Cup (yngste kaptenen att vinna SC). Han har en hel drös av personliga framgångar som Art Ross Trophy, Lester B Pearson och Hart Trophy som de tyngsta. Ska inte tala om hans framgångar som junior men att han har blivit draftad etta i varje draft han har varit med i säger det mesta.

 

Nu vann han OS guld på hemma plan inför en fanatisk hemma nation. Naturligtvis så är det han som avgör i förlängning! Han mål jämförs med Paul Henderson 1972 och Marios mål 1987 som de största målen i Kanadas historia.

 

Grabben är bara 22 (fyller 23 i höst) och har vunnit allt som det bara går. Vad kan motivera han i resten av karriären? Vinna fler titlar? Ja naturligtvis men efter detta så är det bara nedförsbacke vad han än vinner. Fasiken han kan dra sig tillbaka vid 22 års ålder och ha meriter som en 40 årig veteran (i bästa fall).

 

Bara han inte får det som den största någonsin har det, läs denna artikel från Vancouver Sun som beskriver hur The Great One har det nu. Kommer inte ifrån att jag numera ser hans ledsna ögon varje gång kamerorna har zoomat in han under OS.


RSS 2.0