Abstinensen

Abstinensen är stor, man vaknar på morgonen loggar in på datorn och vad upptäcker man? ? Ingen NHL match är spelad inatt! Nu vet man att första finalmatchen spelas på lördag, men vad hjälper det. Vad surt det kommer att bli i sommar när inga rapporter kommer från USA.

 

Hoppas verkligen Crosby får slå Gretzkys rekord som yngste kapten att lyfta bucklan.


Stanley cup final

398829-41

Pittsburgh-Detroit

Äntligen så blev det klart vilka som spelar final. Fast ska jag vara helt ärlig så blir det inte lika spännande när man tar ledningen med 3-0 i matcher. Man tappar lite av intresset. Jaja men nu så är det final och jag gillar just att hockey spelarna är lite vidskepliga av sig. Båda kaptenerna rörde inte Conferensbucklan! 


Den här finalen är lite av den gamla skolan mot den nya skolan. Lidström vs Crosby!

Mitt tips är att den nya skolan går vinnande i denna strid, men det är mer hjärta än hjärna bakom detta tips för Detroit har verkligen det bästa laget av dom båda. Man kan inte räkna bort vilken bedrift tränare MICHEL THERRIEN har gjort med det här laget. Tänka sig för tre år sedan så valde dom först i draften som sämst i ligan, nu så är dom endast en sjumatchers serie från att bli bäst.


Grattis ryssdjävlar

Ryssarna vinner VM

Inte helt orättvist i mina ögon. Dom vinner mycket på att dom har en fruktansvärd speed på grillorna. Sen att dom har några spjutspetsar i Ilja Kovaltjuk, Alexander Ovetjkin, Sergej Fedorov och naturligtvis Andrej Markov. Den sistnämnde har imponerad på mig.

 

Det är så roligt att se Kaxiga Kanada tappa i deras ögon ett givet guld

 

15 års sen guldet var i Ryssarnas händer. Inte helt konstigt genom att dom har spelat för sitt eget ego varje år, Nu var det ett enat Ryssland som slängde sig och täckte skott, tacklade, backcheckade och inte minst stod upp för en lagkamrat som blivit brutalt tacklad av en Svensk ångvält!


2008 IIHF World Championship i Quebec City och Halifax, Kanada

Jaha då var VM över för den här gången. Roligt trots allt att Sverige kunde stå upp på ett VM som var lite bättre än andra VM.

 

Varför ställer alla andras stjärnor upp och inte våra?

 

Motivation säger en del men om VM går för första gången i hockeyns hemland och man är inte motiverad att förlänga säsongen med tre veckor så kan man fråga sig: När är man då motiverad att visa upp sig för Svenska folket?

 

Douglas Murray; Tacklingen på Morozov säger allt.

Marcus Nilson; Fyra mål kunde man inte räkna med denna bänkade spelare!

Patric Hörnqvist; Skjuter på allt precis som sin idol Brett Hull.

Jonas Frögren; Inte kunde man räkna in hans misstag som annars!

Johan Andersson; Vilken arbetskapacitet!

 

Dom är dom spelare som har imponerat mest på mig i detta VM. Jag visste att dom var dukiga, men att dom skulle stå upp så här bra visste dom nog inte själva ens. Att det är tre urdjurgårdare gör inte saken sämre.


Douglas murray

image42

Vad säger man om Sveriges nya stolthet? En gammal Djurgårdare ......

Heads up ! Det gör ont att möta en JÄRNKAMIN!

faller fritt som i en dröm

Nej nej nej nej nej! Det är som en dröm en riktig mardröm. Det som inte fick hända händer, tydligen!

Känner mig som Leif GW Persson novell "Faller fritt som i en dröm". För övrigt riktigt bra namn på en bok. Man bara vill läsa den, också upptäcker man att den är lika dålig som den övriga litteraturen av författaren.


Varför varför händer detta nu när det börjar ordna upp sig?

 

D.Larsson ska konkurrera med Jimmy Howard om platsen som andremålvakt. Tror dom alltid på allt som NHL säger? Vilka här har hört talas om Jimmy Howard?


Belarus -swe

Jaha då var premiären avklarad och man kan lugnt konstatera att Tellqvist inte gör någon kanon match men man får inte glömma att han räddar när det behövdes som mest. Vilken räddning han gör i slutet av matchen.

 

Fasiken var roligt att se Hörnqvist skottvillighet, Magnus Johanssons härliga backspel och Bäckströms playmaking.

 

Det här laget skulle kanske behöva en Lundqvist, en Forsberg och kanske en Douglas Murray.

Tror ni på det?


VM på riktigt

398829-13
Ahh  äntligen VM !

Man går inte direkt och väntar med spänning på att hockey VM ska börja, man ser på en eller annan träningsmatch och tänker att VM i år kommer man inte att prioritera. Men direkt vid nedsläpp så är man lika taggad som vissa utav dom rutinerade spelarna. Man riktigt njuter utav att se Strålmans långa klubba och Robert Nilsson härliga teknik och inte minst Weinhandls härliga målsinne. Nu ska vi glömma 2002 och krossa Vitryssland.


RSS 2.0