Första dagen!

Första dagen på nya jobbet och jag känner mig som...eh en nybörjare!

VM

Årets VM är över och det är som det flesta åren -  en överraskning att man sitter klistrad och ser hockey. Egentligen är inte så konstigt för hockeyn som presteras är klart mycket bättre än de övriga landslagsmatcher. Undantaget är kanske OS men vete fan!
-
Betyg då efter en oväntad bronspeng?
-
Tränaren BÅG får som vanligt ett frågetecken. Killen måste ha matjord i fickorna för han presterar hela tiden men jag blir inte klok på honom. Lite mer mediasmart så hade han varit gudaförklarad och för alltid den bästa svenska landslags tränaren.
-

Målvakter: 50 Jonas Gustavsson, 35 Anders Lindbäck, 25 Jacob Markström.
Markström hade kunnat vara den som hade blivit hjälte eftersom jag anser att han är en bättre målvakt än Gustavsson, där var inte jag och BÅG ense.

-

Första femman: 6 Magnus Johansson, 77 Victor Hedman — 91 Magnus Pääjärvi-Svensson, 9 Tony Mårtensson, 26 Marcus Nilson.

Backarna har visat att de håller en mycket hög internationell klass, Johansson håller NHL klass. Forwards så har Pääjärvi varit den som levererat poängmässigt. Tyvärr så har Markus Nilsson och Tony M  sett trött ut.

Andra femman: 65 Erik Karlsson, 52 Jonathan Ericsson — 71 Jonas Andersson, 60 Mikael Backlund, 22 Niklas Persson.

Erik Karlsson tycker jag har varit överskattad, hade varit roligare och se Runblad leverera. Forward så har Jonas Andersson blivit en favorit. Han och Niklas Person kan börja att söka arbetsvisum till Nordamerika  för att det skulle förvåna om dessa två inte får ett erbjudande. Mikael Backlund kom in efter att flertalet av våra forward blivit skadad och det visade varför han var reserv.

 

Tredje femman: 3 Oliver Ekman-Larsson, 5 Christian Bäckman — 23 Linus Omark, 24 Johan Harju, 20 Andreas Engqvist.

Oliver Ekman Larsson!!! jag säger bara vilken utveckling han har haft i år. sett ungefär tre fyra matcher med Leksand i år men han imponerade inte. I årets kvalserien så var han fruktansvärt dominant. Tyckte att det var två olika spelare jag tittade på. Johan Harju har blivit en favorit för mig. Jobbar hårt i skuggan av Omark men i årets VM har Harju fått utdelning så lite "kredit" har han fått. Dock tror jag att han kommer att få det svårt att ta plats i NHL i år. Han får nog se fram emot farmaspel en eller ett par år.

 

Fjärde femman: 11 Carl Gunnarsson, 8 Sanny Lindström — 12 Fredrik Pettersson, 51 Rickard Wallin, 92 Michael Nylander.

Det visar klart varför Nylander inte spelat i NHL i år, eller kanske att han inte har spelat mycket alls i år. En miss av BÅG att ta ut han till landslaget. Han skulle göra succé i AIK i Elitserien dock. Fredrik Pettersson är en framtida NHL spelare.


NHL slutspelet!

Ja att Philly skulle vinna efter att ha legat under med 3-0 i matcher är overkligt starkt, detta bevisar att inget är omöjligt för ett lag som jobbar hårt. I avgörande match så ligger de under med 3-0 men kan ändå vända och vinna. Att det laget som knappt gick till final är favorit att gå till final är otroligt!
-
Är det en underdrift att tycka att Sharks och Chicago är storfavoriter att vinna årets Stanley Cup? Det kommer att bli en hård serie melan dessa lag. Jag får uppfattningen att Chicago är ett mer spelande lag medan Sharks är ett tyngre lag. Mitt tips är att tyngden kommer att vara avgörande.
-
Montreal är ett lag som inte kan räknas bort i semin mot Philly. Tala om två lag som har överaskat. Kan det bli mindre än en sju matchers serie detta också!?  Svårt att tippa men som Toronto fan så hoppas och tror jag att Philly vinner detta.

Fin bild!

Min snart åtta åriga son Oscar är fotografen

Humor!

Låtsas vara gifta

En man och en kvinna skulle dela vagn under en tågresa. Det fanns en våningssäng i vagnen och kvinnan sov på övre delen och mannen på den undre. Kvinnan började frysa. Hon knackade försiktigt på kanten och sa: 
- Hallå? Ursäkta? 

Hon hörde att mannen vaknade: 
- Mmmm...? 

- Jo, sa hon, jag fryser. Skulle du kunna gå och hämta en filt? 

- Nja, sa mannen, jag vet ett bättre sätt. 

- Vaddå? frågade kvinnan. 

- Jo, vi kan låtsas att vi är gifta, sade mannen förföriskt. 

Kvinnan tackade inte nej till lite myspys i sänghalmen. 
- Javisst! sade hon. 

- Bra! Då får du gå och hämta filten själv!


Jaaaaaa!

Så skönt att vi i DIF har fått en målskytt som levererar. Skillnaden mellan dagens AIK och fjolårets är att Obola  och mittbacken (vet ej eller vill inte veta vad han heter) finns inte kvart i laget. Det spelet som gav SM guld ifjol klarar dagens lag inte av. Långbollarna och gnetspelet är över för AIK.
-
Johan Oremo kliver fram och gör ett riktigt vackert mål men inte bara det utan hans inhopp visar att killen sprudlar av självförtroende. Tänk vad ett par mål kan göra.
-
Att vinna detta "lunchderby" med 2-1 mot AIK är riktigt rolig start på fotbollssäsongen då vi i DIF tittar upp i tabellen medan regerande mästarna AIK får titta ner.

RSS 2.0